Zo Maak Je Een Aangebrande Pan Schoon!

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Een aangebrande pan is nooit meer vervelend na het lezen van deze gids

Zo Maak Je Een Aangebrande Pan Schoon!

Je kent het wel: je bent druk bezig in de keuken en vergeet dat ene pannetje met de saus erin. Niet alleen je saus is verpest, maar ook je pan… toch? Nee hoor! Je leest hier hoe je die aangebrande pan schoonmaakt.

Er zijn gelukkig verschillende manieren om je pan weer zo goed als nieuw te krijgen. Helaas kan ik je alleen niet helpen met je saus. 👨‍🍳

Dit heb je nodig

Je kunt verschillende producten gebruiken. Het hangt er maar net af van wat je in huis hebt. Welk product je ook besluit te gebruiken, de manier waarop je de pan schoonmaakt blijft hetzelfde.

❗️Meng geen schoonmaakproducten

This is a block of text. Double-click this text to edit it. Please don't change the font or font size. This will happen automatically on the front-end.
Koekenpannen opgehangen

Tip 1: Baking soda

Meng een beetje warm water met een schep baking soda en verdeel dit over de bodem van de pan. Laat dit een half uurtje weken. Is de aangebrande laag hardnekkig, laat je de pan de hele nacht weken. 

Nadat je de pasta hebt laten inwerken, maak je de pan eenvoudig schoon. De aangebrande laag laat los en is eenvoudig te verwijderen met een schuursponsje of een afwasborstel. 

Tip 2: Een vaatwastablet

Probeer eens een vaatwastablet!Vul je pan met 1/5 deel heet water en voeg de vaatwastablet toe. Het water moet wel heet genoeg zijn, anders lost de vaatwastablet niet op. Is de tablet erg koppig, breng dan het water dan aan de kook.

Laat het geheel een half uurtje weken en maak de pan vervolgens schoon. Krijg je de pan nog steeds niet goed schoon, laat hem dan langer weken – bijvoorbeeld de hele nacht.

Tip 3: Azijn

Als je azijn gebruikt, vul dan je pan met 2/3 warm water en 1/3 deel azijn. Ook hier geldt hetzelfde als bij alle andere producten: laat het geheel weken en maak vervolgens de pan schoon.

Tip 4: Citroen

Doe een flinke laag water in je pan en pers twee citroenen uit. Breng dit aan de kook en laat dit voor een minuut of tien goed borrelen. Je pan wordt niet alleen schoon, maar je keuken ruikt ook nu ook lekker! 🍋

Tip 5: Zout

Zet een laag heet water in je pan en voeg een paar scheppen zout toe. Laat het geheel een nachtje weken en maak de volgende ochtend je pan eenvoudig schoon.

Tip 6: Cola

Schenk een hele fles cola in je pan en laat dit de hele nacht weken. Sommige mensen laten het maar een half uurtje weken, maar ik heb alleen succes als ik het de hele nacht laat weken.

Spoel de pan de volgende ochtend goed uit, en voilá, hij is weer zo goed als nieuw!

Tip 7: Afwasmiddel

Zet een laag warm water in je pan en voeg een flinke scheut afwasmiddel toe. Zorg ervoor dat het afwasmiddel goed gemengd is met het water en laat dit een paar uur weken.

Vervolgens maak je je pan eenvoudig schoon met een schuurspons of een afwasborstel.

Tip 8: Wasmiddel

Wasmiddel gebruik je niet alleen om je kleding mee te wassen, maar ook om je pannen en ovenroosters mee schoon te maken! Vul je pan met warm water en voeg een schep wasmiddel toe. Laat dit de hele nacht weken en, je raadt het al, maak de volgende ochtend de pan goed schoon.

Spoel je pan na gebruik goed af of zet hem in de vaatwasser. Je wilt geen wasmiddelresten in je eten vinden. 

Baking Soda

Conclusie

Welk product je ook hebt gebruikt, je beste inductie pan en je favoriete braadpan moeten nu stralend schoon zijn. Heb je zelf nog goede tips? Laat ze dan vooral hieronder achter. ⬇️ Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Schrijftalent gezocht! 

Heb jij het in je? We zijn altijd opzoek naar nieuw schrijftalent. Klik op de knop om te solliciteren. 
Dat wil ik! 
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram