De Beste Aroma Diffuser van Nu!

Aroma Diffuser Vooraanzicht
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

Begeef je in exotische sferen en laat je huis heerlijk ruiken met behulp van een aroma diffuser! Een aroma diffuser is een simpele, effectieve en bovendien milieuvriendelijke manier om essentiële oliën te laten verdampen. Ik zocht voor je uit wat de beste aroma diffuser is en heb een handige top vijf voor je gemaakt.

Top 5 Beste Aroma Diffusers

Oregon Scientific WA 328

Oregon Scientific Aroma Diffuser, vooraanzicht
Beste op de markt
5/5

Inhoud: Geen 
Oppervlakte: 10 – 50 m²
Verlichting: Ja

Kindveilig: Ja
Auto. uitschakelen: Ja
Timer: Ja

O’dor Aroma Diffuser met Lemongrass Etherische olie

Beste koop
4.5/5

Inhoud: 0,3 liter
Oppervlakte: 25 m²
Verlichting: Ja

Kindveilig: Ja
Auto. uitschakelen: Ja
Timer: Ja

Sensahome ZEN400

Sensa Home Zen400 vooraanzicht
Beste aroma diffuser met verlichting
4/5

Inhoud: 0,4 liter 
Oppervlakte: 30 m²
Verlichting: Ja

Kindveilig: Ja
Auto. uitschakelen: Ja
Timer: Ja

Gadgy Aroma diffuser

Gadgy Aroma Diffuser vooraanzicht
Beste aroma diffuser van metaal
3.5/5

Inhoud: 0,25 liter
Oppervlakte: 25 m²
Verlichting: Ja

Kindveilig: Ja
Auto. uitschakelen: Ja
Timer: Ja

Sensahome Aura100

Sensahome Aura100 Aroma Diffuser vooraanzicht
Beste aroma diffuser voor een klein budget
3/5

Inhoud: 0,1 liter
Oppervlakte: 15 
Verlichting: Ja

Kindveilig: Ja
Auto. uitschakelen: Ja
Timer: Ja

Etherische olien en hun toepassingen

Een etherische olie is een geconcentreerde hydrofobe vloeistof die vluchtige (gemakkelijk verdampte) chemische stoffen uit planten bevat. Etherische oliën zijn ook bekend als aromatische oliën. 

De meest gebruikelijke manier om etherische oliën te gebruiken is door de geur te verspreiden, zowel in de lucht als op de huid. Etherische oliën hebben een breed scala aan medicinale en therapeutische eigenschappen waardoor deze over de gehele wereld worden gebruikt. 

Hieronder beschrijf ik de meest populaire etherische oliën voor het gebruik in een aroma diffuser.

Lavendelolie

Lavendelolie is de meest gebruikte etherische olie en staat bekend om zijn ontspannende werking. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van lavendel, waaronder dit onderzoek waaruit wederom blijkt dat lavendel kalmerende effecten heeft. Het kan zelfs als geneesmiddel worden ingezet bij bepaalde lichamelijke aandoeningen.

Wanneer je lavendel olie in je diffuser doet voor het slapen gaan, kan dit tevens helpen bij een goede nachtrust. 

Bovendien weert de geur van lavendel insecten af. Erg handig voor die warme zomeravonden als je last van muggen krijgt. Daarnaast ruikt het natuurlijk erg lekker!

Pepermuntolie

Pepermunt werkt verfrissend en laat je huis “opgewekt” ruiken. Pepermunt olie is ook ideaal om te mengen met andere oliën om deze wat frisser te laten ruiken: denk bijvoorbeeld aan de combinatie van kamille en pepermunt.

Citroenolie

Citroen olie werkt zuiverend, opwekkend en verfrissend. Daarnaast ruikt het heerlijk. Citroen olie weert tevens muggen en andere vervelende insecten.

Kamille-olie

Deze olie ruikt zacht en bloemig. De meeste mensen vinden deze geur mild en makkelijk om van te genieten. Deze olie helpt je ontspannen en creëert kalmte waardoor deze ideaal is in de slaapkamer.

Sinaasappelolie

Doe wat sinaasappel olie in je diffuser en je huiskamer ruikt alsof je net een verse sinaasappel hebt gepeld. Het ruikt niet alleen heerlijk fris, maar het werkt ook ontspannend en stress verminderend.

Eucalyptusolie

De heldere en ietwat medicinale geur van eucalyptus is mintig met een vleugje pijnboom en zoetigheid. Sommige mensen beschrijven de geur als scherp en schoon, met een vleugje kamfer.

Je gebruikt eucalyptus olie in de diffuser bij een beginnende verkoudheid of een verstopte neus. Bovendien weert het insecten.

Rozemarijnolie

Rozemarijn creëert met zijn heerlijk kruidige geur kalmte in je huis. Is de geur te pittig voor je, dan meng je deze met een beetje pepermunt of citroen olie.

Etherische Olie vooraanzicht

De 5 Beste Aroma Diffusers op een Rij

#1 Oregon scientific WA328 – Beste op de markt

Inhoud: Gebruikt geen water
Oppervlakte: 10 – 50 

Verlichting: Ja
Kindveilig: Ja

Automatisch uitschakelen: Ja
Timer: Ja

Kenmerken

Het eerste wat me bij deze aroma diffuser opvalt, is het prijskaartje: het is geen voordelige koop waardoor mijn verwachtingen hoog zijn.

Bijzonder is ook dat er geen waterreservoir is, maar twee compartimenten voor je oliën, zodat je altijd kunt kiezen tussen twee geuren

Bovendien vind je boven op het apparaat een klok en tevens een timer waarmee je beiden compartimenten kunt instellen.

Oregon Scientific Aroma Diffuser, vooraanzicht
5/5

Gebruiksgemak & resultaat

Bij dit model “klik” je je flesje olie in het compartiment. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de olie-waterverhouding. Bovendien kun je ook de intensiteit instellen waardoor je juist een kleiner of een groter oppervlak bereikt met de geur.

Ik besluit om lavendel olie in het linkercompartiment te doen en citroengras olie in het rechtercompartiment. Ik test eerst voorzichtig hoe sterk de geur is en besluit dat dat de middelste instelling voor mij en mijn huiskamer van ongeveer 30 m² het meest ideaal is. De mist die eruit komt, is superfijn en niets wordt nat of vochtig erdoor.

Binnen een paar minuten ruikt het heerlijk in mijn huiskamer. Deze aroma diffuser is gemakkelijk in te stellen en aan te passen naar gelang de grootte van je kamer. Daardoor zet ik deze aroma diffuser gemakkelijk in mijn slaapkamer. 

Daarnaast ziet het apparaat er stijlvol uit en heeft hij aan de onderkant mood-verlichting die je wederom zelf instelt.

Spa Handdoeken met buddha en kaarsjes

Conclusie

Deze aroma diffuser van Oregon Scientific is de Ferrari onder de aroma diffusers en dat valt terug te zien in het prijskaartje.

Ik moet wel bekennen dat, ondanks zijn stevige prijskaartje, het een ideaal apparaat is: gemakkelijk in gebruik, verspreid een hele fijne mist zonder te lekken of de omgeving te bevochtigen en bovendien ziet hij er mooi uit.

Wat mij betreft is hij zijn geld meer dan waard en heeft deze aroma diffuser zijn eerste plaats echt wel verdiend. Als je voor gebruiksgemak en sterke resultaten wat meer wilt betalen, is dit model dan ook dé match voor jou.

Voordelen

Nadelen

#2 O'dor Aroma Diffuser met Lemongrass Etherische olie– Beste koop

Inhoud: 0,3 liter
Oppervlakte: 25 

Verlichting: Ja
Kindveilig: Ja

Automatisch uitschakelen: Ja
Timer: Ja

Odor Aroma Diffuser Lemongrass vooraanzicht
4.5/5

Kenmerken

Deze aroma diffuser werkt, zoals de meeste aroma diffusers, met water: je vult het reservoir met 300 ml water en een paar druppels olie, door hele snelle trillingen vernevelt het water en de olie en je huis ruikt heerlijk.

Dit apparaat ziet er met zijn houten look bovendien erg mooi uit. Je bedient hem via de kleine knopjes aan de voorkant van het apparaat. Er is een knop voor de timer en intensiteit en een knop voor het licht.

Gebruiksgemak & resultaat

Het eerste wat me opviel was de vormgeving van het apparaat. Door zijn houten uiterlijk maakt hij deel uit van de huiskamer. Eén van mijn kinderen vond hem een beetje lijken op een grote ui! Wel een mooie ui, dat dan weer wel.

Hij heeft een ruim reservoir voor het water waarmee hij de geur tot zo’n 25  zou moeten verspreiden. Ik kan dat beamen: mijn huiskamer is zo’n 30 m² en mijn hele huiskamer rook heerlijk naar lavendel. Wel moest ik de sterkte wat hoger zetten. 🧘‍♀️

Je bedient het apparaat met twee knoppen. De rechterknop is om de timer en de sterkte mee in te stellen en met de linkerknop stel je de verlichting in. Je hebt twee opties met de verlichting: je stelt hem in op een constante kleur, of de kleuren veranderen continue. Er zijn zeven verschillende kleuren.

De bediening is simpel en hij werkt prima. Het is even experimenteren met de hoeveelheid olie die je gebruikt, maar ik had genoeg aan vijf druppels. 

Aroma Diffuser met open deksel

Conclusie

Deze aroma diffuser van O’Dor doet precies wat hij moet doen: je huis heerlijk laten ruiken. Daarnaast is hij eenvoudig te bedienen en heeft hij LED-verlichting waardoor deze aroma diffuser op twee manieren bijdraagt aan de sfeer in je huiskamer. 

Bovendien hangt er een vriendelijk prijskaartje aan deze aroma diffuser, wat ook best gezegd mag worden.

Voordelen

Nadelen

#3 Sensahome ZEN 400 – Beste Aroma diffuser met verlichting

Inhoud: 0,4 liter
Oppervlakte: 30 

Verlichting: Ja
Kindveilig: Ja

Automatisch uitschakelen: Ja
Timer: Ja

Kenmerken

Deze aroma diffuser van Sensahome heeft een ruime inhoud van 400 ml wat genoeg is voor zo’n 10 uur gebruik. Hij heeft een capaciteit voor 30 m².

Hij is fraai vormgegeven en ziet er chique uit. Hij past bij elk interieur met zijn donkere looks, maar hij is ook verkrijgbaar in een lichtere kleur.

De bediening vind je aan de voorkant van het apparaat: de timer en de intensiteit stel je in met de rechterknop en de verlichting met de linkerknop.

Sensahome Zen 400 vooraanzicht
4/5

Gebruiksgemak & resultaat

Deze aroma diffuser van Sensahome is gemakkelijk te bedienen. Je stelt de intensiteit zelf in, wat handig is als je het apparaat zo nu en dan ook in een andere kamer wilt gebruiken. 

De LED-verlichting stel je ook zelf in: je kiest voor een constante kleur of je laat de kleuren continue wisselen. Het licht is overigens niet erg fel: het is echt sfeerverlichting, geen functionele verlichting.

Lavendelbloemen met bijen, close-up

De diffuser werkt prima, al duurde het even voordat ik hem aan de gang kreeg. Zodra hij werkte, verspreidde hij de geur probleemloos en mijn hele huiskamer rook naar heerlijke, frisse citroen. Ik heb hem ook uitgeprobeerd met lavendelolie, maar dan in mijn slaapkamer op een lagere stand: dit ging goed en de geur was niet overheersend.

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik denk dat deze aroma diffuser bij iedereen in huis een plaats verdient. Hij is stijlvol, chique en modern tegelijk en past bij haast elk interieur.

Conclusie

Deze aroma diffuser van Sensahome is tijdloos waardoor hij voor elke kamer een aanwinst is. Hij heeft een groot reservoir waardoor hij probleemloos geuren verspreid in grotere ruimtes. Hij is bovendien makkelijk te bedienen en vriendelijk geprijsd! 💸

Voordelen

Nadelen

#4 Gadgy Aroma Diffuser – Beste Aroma Diffuser van Metaal

Inhoud: 0,25 liter
Oppervlakte: 25 m²

Verlichting: Ja
Kindveilig: Ja

Automatisch uitschakelen: Ja
Timer: Ja

Gadgy Aroma Diffuser Op Tafel
3.5/5

Kenmerken

Het eerste wat me opvalt bij deze aroma diffuser is de door het Oosten geïnspireerde vormfactor: hij is van metaal en heeft een mooi patroon. Hij ziet er bijzonder uit, vooral als je de verlichting aan zet.

Hij heeft verder een capaciteit van 250 ml, wat goed is voor ongeveer 6 tot 8 uur, afhankelijk van de intensiteit die je zelf instelt. Je kiest uit 1 uur, 3 uur of 5 uur, of je laat hem gewoon aan staan.

Hij gaat vanzelf uit als het waterreservoir leeg is.

Resultaat

Deze aroma diffuser is eenvoudig te bedienen en ziet er mooi uit. Je kiest zelf de intensiteit, de tijd en de kleur van de verlichting. Deze stel je in met de twee knopjes aan de voorkant van het apparaat.

Hij is krachtig genoeg voor mijn slaapkamer. Ik gebruik hem met lavendel olie waardoor mijn slaapkamer een ontspannen sfeer uitstraalt. Ik val dan ook bijna meteen zonder problemen in slaap. Als ik de volgende ochtend wakker word, merk ik dat het rondom de aroma diffuser wat vochtig is geworden: ik vind op mijn nachtkastje wat druppels.

Ik neem de diffuser mee naar de huiskamer en nadat ik hem heb bijgevuld, zet ik hem daar aan om te kijken of hij spettert. Dat doet hij inderdaad een klein beetje: het verklaart in ieder geval waarom mijn nachtkastje vochtig was.

Yoga Pose op houten vloer

Dit kan best een probleem zijn, vooral als je het niet door hebt. Je wilt natuurlijk geen watervlekken op je meubilair. Dit is dan ook iets om in de gaten te houden indien je voor deze aroma diffuser gaat.

Net zoals bij de meeste aroma diffusers, kies je uit zeven kleuren verlichting. Je stelt deze in via het rechterknopje op het apparaat en kan de kleuren laten wisselen, of een constante kleur kiezen.

Conclusie

Deze aroma diffuser van Gadgy heeft een bijzonder uiterlijk wat ik nog niet eerder ben tegengekomen. Smaken verschillen, maar deze Oosters-ogende diffuser scoort wat betreft uitstraling hoog bij mij.

Hij is gemakkelijk te bedienen en laat je huis- of slaapkamer heerlijk ruiken. Helaas spetterde hij bij mij in huis wel wat, waardoor mijn nachtkastje wat vochtig werd. Dit lag misschien aan mijn specifieke diffuser en was dus misschien een productiefoutje, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Bevind jij je graag in Oosterse sferen, dan is deze aroma diffuser van Gadgy ideaal voor je.

Voordelen

Nadelen

#5 Sensahome Aura 100 – Beste Aroma diffuser voor een klein budget

Inhoud: 0,1 liter
Oppervlakte: 15 m²

Verlichting: Ja
Kindveilig: Ja

Automatisch uitschakelen: Ja
Timer: Ja

Kenmerken

Deze aroma diffuser van Sensahome heeft een inhoud van 100 ml en daarmee een bescheiden capaciteit van zo’n 15 m².

Je gebruikt deze aroma diffuser idealiter in een kleinere ruimte zoals bijvoorbeeld de slaapkamer – waar je hem ook meteen gebruikt als nachtlampje!

In tegenstelling tot veel andere aroma diffusers, is dit apparaat geheel verlicht waardoor hij best wat licht afgeeft. Je kiest daarbij uit zeven kleuren.

Je laat deze diffuser tevens met een gerust hart aan staan gedurende de nacht: als hij leeg is, schakelt hij zichzelf uit

Sensahome Aura100. blauw licht, vooraanzicht
3/5

Gebruiksgemak & resultaat

Deze aroma diffuser is erg compact waardoor hij ideaal is voor kleinere ruimtes. Ik heb hem daarom in de slaapkamer gebruikt. Ik zette hem een uurtje voor het slapengaan aan en heb hem de hele nacht aan gelaten – althans, dat was de bedoeling.

Deze diffuser maakte een vrij luidruchtig zoemend geluid. Nu zullen sommige mensen daar geen last van hebben en het zelfs misschien op prijs kunnen stellen (als white noise), maar ik behoor helaas niet tot deze laatste groep en heb hem uit moeten zetten.

Kamillebloemen bovenaanzicht

Hij deed overigens zijn werk wel goed: mijn slaapkamer rook heerlijk naar lavendel. Het was wel een beetje vochtig rondom de diffuser waardoor ik mijn nachtkastje in de ochtend droog moest vegen.

De bediening is hetzelfde als bij de meeste aroma diffusers, eenvoudig. Deze aroma diffuser heeft maar één instelling voor intensiteit, maar je kunt wel de verlichting op verschillende manieren instellen: je kiest uit zeven kleuren en laat deze continue wisselen of kiest één vaste kleur. 

Conclusie

Dit is een kleine, compacte diffuser die ideaal is voor kleinere ruimtes zoals de slaapkamer. Hij maakt helaas echter een zoemend geluid; houd hier rekening mee als je het apparaat in je slaapkamer wilt gebruiken.

Als je op zoek bent naar een compacte aroma diffuser en je vindt een zoemend geluid niet storend, dan is dit de ideale keuze voor jou.

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Als je al een tijdje op zoek bent naar een duurzame aroma diffuser wil je wel de juiste aankoop doen. Er zijn een paar verschillen te vinden tussen de verkrijgbare modellen: het oppervlakte bereik, de inhoud van het waterreservoir en sommige diffusers hebben twee compartimenten, zodat je uit twee geuren kunt kiezen.

Daarnaast zijn er verschillende stijlen verkrijgbaar: houtkleur, Oosterse stijlen, vierkant, rond, glas en ga zo maar door.

Capaciteit

Als je een grote huiskamer hebt, heb je weinig aan een aroma diffuser met een kleine inhoud: je ruikt de geur niet en je diffuser staat voor niets aan.

Aroma diffusers zijn echter te koop in allerlei soorten en maten. De meeste hebben een inhoud tussen 100 ml en 400 ml wat ruim genoeg is voor de gemiddelde huiskamer. 

Design

Je vindt moderne aroma diffusers, minimalistische aroma diffusers, bijzonder uitziende aroma diffusers: er is voor elk interieur wel wat te vinden. Bij het design gaat het vooral om persoonlijke voorkeur: iedereen heeft een andere smaak en wat ik mooi vind, hoef jij natuurlijk niet mooi te vinden.

Gelukkig zijn er genoeg modellen om uit te kiezen. ✨

Aroma Diffuser oranje vooraanzicht

Extra functies

Er zijn aroma diffusers die extra functies hebben zoals bijvoorbeeld het kunnen kiezen tussen twee geuren, het instellen van een timer of het instellen van de intensiteit. Vooral het laatste is handig zodat je de sterkte van de geur kunt aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur.

Daarnaast zijn er aroma diffusers met Bluetooth in opkomst – en zelfs aroma diffusers die op WiFi werken waardoor je ze bedient met bijvoorbeeld Amazon Alexa en Google Assistent. Vanaf wanneer deze beschikbaar zijn in Nederland is onbekend. 

Budget

Je maakt je aankoop zo duur als je wilt, want aroma diffusers zijn verkrijgbaar in elke prijsklasse. De goedkopere modellen zijn vaak wat compacter en met minder functies, maar doen nog steeds waarvoor ze zijn bedoeld.

Onderhoud

Het is belangrijk om je aroma diffuser goed te onderhouden: hiermee verleng je niet alleen het leven van de aroma diffuser, maar zorg je er ook voor dat de geuren die hij verspreid authentiek blijven ruiken.

Veeg na gebruik de bodem van de diffuser goed schoon en laat nooit etherische olie en/of water in het apparaat staan als deze niet wordt gebruikt. 

Aroma Diffuser Op Kast

Veel gestelde vragen

Een aroma diffuser heeft een bakje waar je in doet en waaraan je tevens aromatische olie aan toevoegt. Het water wordt door middel van snelle trillingen omgezet in nevel. Deze nevel wordt zo met de geur door de kamer verspreid.

Zet een aroma diffuser niet te hoog en niet vlakbij ramen of deuren; dit beïnvloedt de geurbeleving. Zet hem liever ergens waar hij redelijk vrij is. Zorg tevens voor goede ventilatie waardoor de geur zich goed kan verspreiden.

Als je je gezonde verstand gebruikt bij het gebruik van een aroma diffuser, is deze niet schadelijk voor je gezondheid. Hang bijvoorbeeld niet pal boven de opening met je neus, en probeer ook bijvoorbeeld de olie niet te proeven!

Je kunt de diffuser aan laten staan zolang je wilt, mits deze gevuld is met water. 

Ja, je kunt ook alleen water gebruiken in de aroma diffuser. Hij werkt dan als luchtbevochtiger.

Conclusie

Hopelijk heb ik je een beetje wegwijs gemaakt in de wereld van aroma diffusers en de verschillende geuren. Of je nu voor de O’dor Aroma Diffuser kiest of de hippe Gadgy Aroma Diffuser, je bent ervan verzekerd dat je huis straks heerlijk ruikt!

Als je een vraag, tip of andere opmerking wilt achterlaten, kun je dat hieronder doen. 👇 Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *