Wat is de Beste Blender op de Markt in 2020?

Kiwi smoothie gemaakt met beste blender
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

De blender is niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ik gebruik mijn blender werkelijk voor bijna alles waar je een blender voor kan gebruiken. Mijn blender is echter toe aan vervanging, en het is bijna mijn verjaardag. Een nieuwe staat bovenaan de verlanglijst, maar welke blender is nu de beste blender?

Ik heb een top 5 voor je gemaakt, met Vitamix Ascent als de koning van alle blenders.

Top 5 Beste Blenders

Vitamix Ascent A3500i

Vitamix Ascent A3500i
Beste op de markt
5/5

Inhoud: 3 liter | Vermogen: 1200 Watt | Kabellengte: 1.5 m
Materiaal: Tritan | Geschikt voor: Soepen, sauzen,
smoothies, puree, harde ingrediënten

Nutri Ninja BL682EU2

Nutri Ninja BL682EU2
Beste koop
4.7/5

Inhoud: 2.1 liter | Vermogen: 1500 Watt | Kabellengte: 1 m
Materiaal: Tritan | Geschikt voor: Soepen, sauzen,
smoothies, puree, harde ingrediënten

Philips Viva Collection HR2203/80

Philips Viva Collection HR2203/80
Beste voor soep
4.3/5

Inhoud: 1.2 liter | Vermogen: 1000 Watt | Kabellengte: 1 m
Materiaal: Metaal | Geschikt voor: Soepen, sauzen,
smoothies, puree

Philips Vacuum Blender HR3756/00

Philips Vacuum Blender HR3756/00
Beste voor smoothies
3.7/5

Inhoud: 2.2 liter | Vermogen: 1400 Watt | Kabellengte: 1 m
Materiaal: Kunststof | Geschikt voor: Smoothies, sauzen,
babyvoeding, puree, soep

Nutri-bullet 600 series

Nutri-bullet 600
Beste voor onderweg
3.4/5

Inhoud: 0.7 liter | Vermogen: 600 Watt
Kabellengte: 0.95 m | Materiaal: Kunststof
Geschikt voor: Smoothies, sauzen, babyvoeding
puree, crushed ice

Waar gebruik je de blender het meeste voor?

Er zijn honderden verschillende blenders op de markt. Veel van deze blenders zijn eenvoudig gezegd, gewoon goed. Welke de beste blender is hangt in feite af van waar jij de blender het meeste voor gebruikt.

Als je dagelijks verse smoothies maakt en af en toe een keer een cocktail maar verder eigenlijk niets, is het zonde om van jouw welverdiende geld een machine te kopen die ook soep en babyvoeding kan maken.

Er zijn zodoende verschillende soorten blenders op de markt waar je uit kunt kiezen. Natuurlijk kunnen deze opgedeeld worden op verschillende manieren, maar voor de doeleinde van dit artikel heb ik ze op de volgende wijze opgedeeld:

  • Smoothie blender: Deze zijn perfect om smoothies mee te maken, maar ook gezonde shakes.
  • Power blender: Bij een powerblender gaat het om multifunctionaliteit en power (kracht); er is niet veel wat deze blender niet aan kan
  • Vacuüm blender: Behoudt vitamines van groente en fruit doordat er geen zuurstof bij komt; de zuurstof wordt er als ware “uitgezogen”. Ideaal dus voor gezonde sapjes en smoothies
  • Soepmaker: Je kunt hier vaak – maar niet altijd – alleen soep mee maken. De meeste soepmakers heb overigens een kookfunctie
  • Smart blender: Heeft een bijbehorende app die het gebruik nog gemakkelijker maakt voor je
  • Multifunctioneel: Het woord zegt het al; een combinatie van bovengenoemde blenders
Cocktail

De 5 Beste Blenders op een Rij

Vitamix Ascent A3500i
5/5

#1 Vitamix Ascent A3500i Brushed Rvs - Beste op de markt

Inhoud: 3 liter | Vermogen: 1200 Watt | Kabellengte: 1.5 m
Materiaal: Tritan | Geschikt voor: Soepen, sauzen, 
smoothies, puree, harde ingrediënten

Deze blender wordt niet voor niets de Mercedes onder de blenders genoemd. Hij ziet er mooi uit – onder het mom “het oog wilt ook wat” – en met zijn 1200 Watt aan vermogen is het een erg krachtig apparaat.

Daarnaast is hij duurzaam, professioneel en veilig. Met de handige app krijg je ook nog eens hulp bij het bereiden van zo’n 500 recepten.

Functionaliteiten

Hij crusht zonder moeite ijs, snijdt gemakkelijk groente en fruit en maalt bevroren ingrediënten fijn. Heb je zin in een gezonde, verse smoothie, of een lekkere cocktail met crushed ijs? Deze dingen behoren allemaal tot de mogelijkheden met de Vitamax Ascent.

Deze machine heeft vijf programma’s waar je uit kunt kiezen, mede dankzij het verwarmingselement: smoothies, warme soepen, dips en sauzen, bevroren desserts en zelfreiniging.

Dit laatste maakt jouw leven een stuk makkelijker en bespaart je veel tijd! Het enige wat je hoeft te doen is water en een beetje afwasmiddel toevoegen aan de blenderkan, op een knopje drukken en kijken hoe schoon je blender wordt. ✨

Naast de zelfreiniging kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de handmatige instellingen te gebruiken, of om aanpassingen te maken aan de programma’s en recepten.

De Vitamax Ascent a3500i heeft zelfs een ingebouwde draadloze connectie. Zo is hij meteen klaar is voor de toekomst.

Perfect Blend App

Haal het meeste uit je Vitamix blender met de Perfect Blend app. De blender heeft een bluetooth-verbinding en legt dus direct een link met de app op je telefoon.

In de app vind je simpele, stap-voor-stap instructies en inspirerende recepten. Er zijn maar liefst 17 automatische blenderprogramma’s om uit te kiezen voor onder andere smoothies, soepen, verschillende deegsoorten en babyvoeding. 

Heb je een iPhone? Dan kun je zelfs deze app syncen met verschillende fitness apps via Apple Health om zo voedingsstoffen en calorieën te tracken.

Perfect Blend app

Voordelen

Nadelen

Nutri Ninja BL682
4.7/5

#2 Nutri Ninja BL682EU2 – Beste koop

Inhoud: 2.1 liter | Vermogen: 1500 Watt | Kabellengte: 1 m
Materiaal: Tritan | Geschikt voor: Soepen, sauzen,
smoothies, puree, harde ingrediënten

De Nutri Ninja is wellicht nog een sterker beest dan de bovengenoemde Vitamix Ascent met zijn vermogen van 1500 Watt! Dat mag ook wel, gezien de veelvuldige inzetbaarheid van dit apparaat.

Functionaliteiten

Deze blender is het meest geschikt voor degenen die wel een krachtige blender willen, maar een iets minder breed budget hebben. Deze blender kent dan ook bijna geen limieten! 

Van egale smoothies en gezonde shakes, tot ijs crushen,  pizzadeeg kneden en het hakken en snijden van groenten. Deze blender is veelzijdig en komt zeer compleet met allerlei accessoires.

Zo wordt hij standaard geleverd met blendbeker, blenderkan, foodprocessor, raspschijven en een to go deksel. De blenderkan heeft een inhoud van 2.1 liter, wat genoeg is voor zo’n 6 tot 7 glazen van je favoriete smoothie.

Bij de Nutri Ninja krijg je echter geen app zoals bij de bovenstaande Vitamix. Dat is dan ook het voornaamste onderdeel waarop bespaard is – wat dit apparaat ook weer meteen een stuk betaalbaarder maakt.

Gebruiksgemak

Waarom scoort de Nutri Ninja BL682EU2 zo hoog in gebruiksvriendelijkheid? Ten eerste kunnen de onderdelen van deze machine kunnen allemaal in de afwasmachine, dus geen gedoe en gepriegel met afwassponsjes. Tijdsbesparend dus!

Om het je verder gemakkelijk te maken, krijg je toegang tot voorgeprogrammeerde snelheden – wat goed aansluit bij het bijgeleverde receptenboek.

Er worden ook mengbekers meegeleverd die je mee kunt nemen.  Verder is de machine zelf niet erg groot, dus hij neemt niet teveel ruimte in beslag.

Ondanks dat deze blender maar 5.6 kg weegt, blijft hij tevens goed op zijn plaats staan door de zuignappen aan de onderkant van de machine. Geen vibrerende machine op het aanrecht dus!

De drukknoppen maken de bediening van deze blender eenvoudig. Je hoeft niet te wikken en wegen over welke snelheid het beste waarbij past. Dit is allemaal vooraf ingesteld; jij hoeft alleen op de desbetreffende knoppen te drukken.

Voordelen

Nadelen

#3 Philips Viva Collection HR2203/80 – Beste voor soep

Inhoud: 1.2 liter | Vermogen: 1000 Watt | Kabellengte: 1 m
Materiaal: Metaal | Geschikt voor: Soepen, sauzen,
smoothies, puree

 

Wie houdt er nu niet van een heerlijke, zelfgemaakte soep? Of dat nu een goed gevulde snert op een koude winteravond of een verfrissende gazpacho op een zwoele zomeravond is, de Philips Viva Collection HR2203/80 maakt het voor je!

Ok, je moet zelf ook wat doen, maar de moeite die je er in moet steken is opvallend minimaal – net als het straightforward uiterlijk van dit apparaat.

Functionaliteiten

Philips Viva Collection HR2203/80
4.3/5

Met deze blender maak je in een handomdraai smakelijke, verse soep. Dankzij het verwarmingselement hoef je alleen de ingrediënten in de blenderkan te doen en op het knopje te drukken. Na ruim een kwartier is je soep klaar. 

Je kunt met deze blender dikke soep maken, dunne soep, maar ook smoothies en compotes. Je bent dus niet beperkt tot de verwarmingsfunctie van het apparaat!

Het apparaat zelf is niet groot dus neemt ook niet veel plaats in beslag. Hij weegt slechts 2kg en heeft een handig – pun unintended – handvat, waardoor hij bovendien erg makkelijk mee te nemen is.

Voeg daaraan toe dat de buitenkant niet snel heet wordt terwijl de inhoud niet afkoelt doordat hij een dubbele wand heeft en je hebt een topblender om mee naar je werk te nemen.

Gebruiksgemak

Deze blender heeft vijf automatische programma’s waaruit je kan kiezen en zoals boven al beschreven, de rest, inclusief het koken van de soep, gaat vanzelf. Je kunt dus binnen mum van tijd een warme en gezonde soep op tafel hebben staan. De blenderkan heeft een inhoud van 1.2 liter, wat genoeg is voor 4 porties soep.

De blender schakelt zichzelf overigens uit zodra deze klaar is met het bereiden van je soep. Dat is weer een zorg minder en bespaart ook nog eens elektriciteit! Helaas is hij echter niet vaatwasbestendig, waardoor hij iets moeilijker schoon te maken is.

Philips Viva Collection HR2203/80

Voordelen

Nadelen

Vacuumblender HR3756/00
3.7/5

#4 Philips Vacuum Blender HR3756/00 - beste smoothie blender

Inhoud: 2.2 liter | Vermogen: 1400 Watt | Kabellengte: 1 m
Materiaal: Kunststof | Geschikt voor: Smoothies, sauzen,
babyvoeding, puree, soep

De Philips Vacuüm Blender beschikt over een speciale technologie die ervoor zorgt dat er meer vitaminen en voedingstoffen behouden blijven. Je raadt het al: het gaat om vacuümtechnologie.

Voordat de blender aan het werk gaat, word alle lucht uit de kan gezogen. Als resultaat krijg je (onder andere) nog smaakvollere smoothies zonder luchtbellen.

Functionaliteiten

Dat niet alleen, de blender is ook nog eens bijzonder krachtig met een vermogen van 1400 Watt. Bevroren ingrediënten, noten en zelfs ijs worden hierdoor probleemloos fijn gemalen.

De blenderkan heeft een inhoud van 1.8 liter, wat genoeg is voor 5 à 6 glazen. Tevens word er een zogenaamde “to-go” deksel meegeleverd, zodat je jouw creatie mee kunt nemen naar waar dan ook zonder te knoeien.

Ook hier is geen app aanwezig, maar ik moet zeggen dat ik dat ook niet mis bij een apparaat als deze.

Gebruiksgemak

Het gebruik is eenvoudig, maar je moet wel even wennen aan hoe je de deksel moet veriwjderen. Het is niet moeilijk, maar het kan een ietwat klunzig proces zijn in het begin. Na een paar keer oefenen is dit echter niet lastig meer; het vergt gewoon wat oefening.

Ook in het onderhoud doet deze blender niet af. Alle toebehoren kunnen zo de vaatwasser in, behalve de messen! Die moet je even afspoelen onder de kraan, maar dat is een fluitje van een cent.

Ook niet geheel onbelangrijk: het apparaat ziet er degelijk uit en hoeft zeker niet te worden verstopt in de kast. Het oog wilt namelijk ook wat, niet? 👀

Voordelen

Nadelen

#5 Nutri Bullet 600 series - beste blender voor onderweg

Inhoud: 0.7 liter | Vermogen: 600 Watt |Kabellengte: 0.95 m
Materiaal: Kunststof | Geschikt voor: Smoothies, sauzen,
babyvoeding, puree, crushed ice

De beste blender on the go? Yes! De Nutri Bullet 600 is een simpele blender, maar als je op zoek bent naar een blender die smoothies maakt die je gemakkelijk mee kunt nemen, dan is de Nutri Bullet 600 zeker iets voor jou.

Functionaliteiten

Nutri-bullet 600
3.4/5

Je voegt je ingrediënten toe aan de blendbeker, draait de deksel erop, en je drukt hem (ondersteboven) op de machine. Wanneer je de klik hebt gehoord, zit de mengbeker op de juiste plaats.

Nu druk je de beker naar beneden en de messen doen hun werk. Als je je smoothie egaal genoeg vindt, haal de blendbeker eraf, schroef je de deksel erop en klaar is Kees!

Simpel, snel en effectief dus. Met het oog op de mobiliteit van de gebruiker van deze blender, heeft de Nutri Bullet een inhoud van “slechts” 0,7 liter, maar dat is nou net wat hem zo handzaam maakt.

Je kunt direct uit de kan drinken met behulp van de bijgeleverde drinkbeker. Je hoeft dus niet alles eerst in een aparte fles of beker te gieten.

De Nutri Bullet wordt dan ook in totaal geleverd met 8 accessoires: twee blendbekers, een drinkring met handvat, een dichte deksel en een messenopzetstuk. Helaas is het materiaal overigens niet echt hittebestendig, dus let op als je er hete vloeistoffen in doet!

Gebruiksgemak

Behalve smoothies, kun je er ook shakes, soepen, sauzen en babyvoeding mee maken. Met zijn 600 Watt is hij tevens krachtig genoeg om hardere ingrediënten zoals ijs en noten te malen.

Je kunt honderden recepten vinden op de website van Nutri Bullet. Neem vooral eens een kijkje om te zien wat je zoal met dit apparaat kunt bereiken. Ik stond er zelf nogal versteld van – en dat allemaal met een enkele knop als bedieningsmiddel. Wederom staat een simpele maar effectieve aanpak hier centraal.

Als je klaar bent met je drankje, kun je gerust alle losse onderdelen in de vaatwasser doen. Geen gepriegel met sponsjes en afwasborstels; zet alles weg, druk op de knop en je bent bij wijze van spreken al klaar.

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Zoals eerder gezegd, ik gebruik mijn blender voor zo’n beetje alles. Ik gebruikte hem voorheen om groente- en fruithapjes mee te maken. Handige tip hiervoor, overigens: gebruik ijsklontjes tray, doe daar de puree in en bewaar je creaties gemakkelijk in de vriezer!

Ook pureer ik fruit om daar vervolgens weer ijsjes voor de kinderen (oké, ook voor mezelf 😇) mee te maken. Soepen, smoothies en milkshakes komen daarnaast ook regelmatig langs.

zelf gemaakt ijsje

Waar gebruik je hem voor?

Zoals je doorhebt, gebruik ik een blender die allerlei soorten eten in verschillende vormen aan kan. Heb jij echter alleen een blender nodig om voor het sporten je smoothies te maken of om verse soep voor je lunchpauze te bereiden, dan heb je misschien geen alleskunner nodig.

Maak hoe dan ook niet dezelfde fout als ik ooit heb gemaakt door je ietwat zwakke smoothie blender gebruiken om noten en andere harde ingrediënten mee te malen. De kans bestaat dan dat je machine het niet overleeft. Kies dus een blender die voldoet aan jouw eisen. 

Je budget

Hoeveel kun of ben je bereid om uit te geven? Over het algemeen geldt dat hoe meer het apparaat kan, hoe meer je betaalt, maar als jij de helft van de functies niet gebruikt, is dat natuurlijk zonde van je welverdiende geld.

Voor sommige blenders betaal je veel meer omdat er een app bij zit. Als jij je smartphone echter weinig gebruikt, heeft de aanschaf van een blender met een app weinig zin.

Verkoelings- of verhittingsfuncties

Als jij graag een ijskoude smoothie of shake drinkt, is het handig dat de blender krachtig genoeg is om ijs te kunnen crushen. Dit kunnen ze namelijk niet allemaal.

Hetzelfde geld voor soep. Houd je van soep, dan is het erg handig de blender een verhittingsfunctie heeft. Uiteraard kun je altijd je soep na het mixen zelf opwarmen op het fornuis, maar dit kost wel wat meer tijd.

Materiaal

Glas heeft bij veel mensen de voorkeur omdat dit langer mooi blijft. Kunststof en Tritan krijgen na verloop van tijd een wittige aanslag die je er niet af kunt poetsen.

Tritan blijft over het algemeen wel wat langer mooi en is tevens BPA-vrij, wat betekend dat er geen bisfenol in verwerkt.

Kabellengte

Er zijn verschillende eigenschappen die een blender misschien iets minder goed maken, of iets minder handig. De lengte van de kabel is hier één van. Een langere kabel kan erg handig zijn als je het apparaat niet ergens in een hoekje wilt proppen.

Onderhoud

Hoe gemakkelijk is de blender schoon te maken? Ik zal vast niet de enige zijn die onderdelen liever in de vaatwasser doet dan ze op de hand schoonmaken.

Een andere methode is een schoonmaakprogramma. In dat geval doe je vaatwasmiddel met water in de blender en zet je deze aan. Niet alle blenders kunnen dit echter aan, dus check altijd eerst even of je dit ook zonder problemen kunt doen!

Philips Vacuum Blender

Veiligheid

Hoe veilig is de machine? Woon je alleen, of deel je je huis met je gezin, inclusief kinderen? Sommige blenders kunnen namelijk snel heet worden aan de buitenkant, terwijl andere blenders dubbelwandig zijn en dit voorkomen.

De meeste blenders hebben tevens een beveiligingsmethode waarbij de messen stoppen zodra het deksel wordt opgetild. Kijk echter even goed naar de gebruiksaanwijzing op om ongelukken te voorkomen!

Uiterlijk

Verder is het uiterlijk ook niet geheel onbelangrijk. Staat jouw blender meestal de kast in of staat de blender op je aanrecht?

Een blender met een glazen kan blijft bijvoorbeeld langer mooi dan een blender met een kan van kunststof. Kunststof krijgt na verloop van tijd namelijk een wittige aanslag; deze krijg je er niet af.

Daarnaast is het materiaal van het mechanische deel van de machine ook niet onbelangrijk. Je kunt bij sommige modellen uit verschillende kleuren kiezen.

Veelgestelde vragen

Dat hangt van de blender af. De meeste blenders hebben onderdelen die in de afwasmachine kunnen, maar soms kunnen de onderdelen alleen met de hand worden afgewassen.

Ja, maar alleen als de maalgraad van de koffieboon je niet veel uitmaakt. Je kunt de bonen inderdaad in een blender doen, maar de maling zal niet erg consistent zijn. Dat doet geen goed aan de kwaliteit koffie. Je kunt dus beter een koffiemolen gebruiken. 

 

Een keukenmachine is in het algemeen groter en veelzijdiger dan een blende. Met de meeste blenders kun je bijvoorbeeld geen deeg kneden, tenzij er een speciaal hulpstuk wordt meegeleverd.

 

Lees hiervoor de instructies. De meeste blenders kunnen de ingrediënten van een soep fijnmalen, maar niet alle blender hebben een kookelement. Dit betekend dat je in principe wel soep kunt maken, maar dat je deze alsnog zelf moet opwarmen.

Conclusie

Ik hoop dat je nu genoeg informatie hebt om een weloverwogen beslissing te maken – of het nu mijn favoriet, de Nutri Ninja BL682EU2 wordt, of een andere blender. Ik hoop hoe dan ook dat je heerlijke smoothies, cocktails of soepjes gaat maken.

Bedankt voor het lezen! Mocht je nog een suggestie of een lekker recept hebben wat je wilt delen, dan kan dat hieronder. 🙃👇

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *