De Beste Combimagnetron van 2020

Samsung combimagnetron vooraanzicht voor een blauwe tegelmuur
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

Combimagnetrons zijn ideaal als je weinig ruimte hebt, want ze kunnen in principe hetzelfde als een oven: gerechten bereiden met behulp van hete lucht.

Daarnaast combineer je de hetelucht functie met de magnetron en je hebt nog sneller je eten op tafel. Ik heb uitgezocht wat de beste combimagnetrons zijn en deze voor je op een rijtje gezet, lees dus snel verder. 🍽️

Top 5 Beste Combimagnetrons

LG MA3884 VC

LG MA3884VC vooraanzicht
Beste op de markt
5/5

Inhoud: 38 liter
Vermogen: 900 watt
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven en stoom

Diam. draaiplateau: 40,5 cm
Max. temperatuur: 230 °C
Kabellengte: 1 meter

Samsung MC32K7055CK/EN

Samsung combimagnetron vooraanzicht
Beste koop
4.5/5

Inhoud: 32 liter
Vermogen: 900 watt
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven

Diam. draaiplateau: 34,5 cm
Max. temperatuur: 200 °C
Kabellengte: 0,9 meter

Whirlpool AMW 9607/IX

Whirlpool AMW 9607
Beste inbouw-combimagnetron
4/5

Inhoud: 40 liter
Vermogen: 900 watt
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven

Diam. draaiplateau: 36 cm
Max. temperatuur: 230 °C
Kabellengte: 1,35 meter

LG MJ3965BPS

LG combimagnetron vooraanzicht
Beste krachtige combimagnetron
3.5/5

Inhoud: 39 liter
Vermogen: 1100 watt
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven

Diam. draaiplateau: 36 cm
Max. temperatuur: 200 °C
Kabellengte: 1 meter

Inventum MN308C

Inventum combimagnetron vooraanzicht
Beste budget combimagnetron
3/5

Inhoud: 30 liter
Vermogen: 900 watt
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven

Diam. draaiplateau: 31,5 cm
Max. temperatuur: 230 °C
Kabellengte: 1 meter

Combimagnetron of combi-oven?

Je overweegt waarschijnlijk om een combimagnetron aan te schaffen, omdat je geen oven hebt. Er is misschien geen plaats of misschien reikt je budget niet ver genoeg. In dat geval is een combimagnetron een goed alternatief, maar beide apparaten hebben voor- en nadelen. Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Combi-oven

Voordelen:

 • Ruimere inhoud: je bereidt er meerdere en grotere gerechten mee
 • Meerdere inschuifhoogtes
 • Meerdere temperatuur-instellingen
 • Meerdere mogelijkheden

Nadelen:

 • Geen vrijstaande opties
 • Minder prijsvriendelijk
 • Lastiger schoon te maken
 • Neemt meer ruimte in beslag

Combimagnetron

Voordelen:

 • Door de combinatie van de magnetron en hetelucht maak je sneller gerechten klaar
 • Neemt minder ruimte in beslag
 • Erg vriendelijk in prijs
 • Gemakkelijk te reinigen

Nadelen:

 • Kleine inhoud dus geen plaats voor grote gerechten
 •  Beperkte temperatuurkeuze

Waar gebruik ik de accessoires voor?

Verschillende combimagnetrons hebben verschillende accessoires. Waar je ze voor gebruikt, lees je hieronder.

 • Hoog ovenrooster: Deze gebruik je voor bijvoorbeeld pizza, maar kan ook worden gebruikt voor gerechten die je normaal gesproken hoger in de oven zou plaatsen.
 • Laag ovenrooster: Terwijl je je pizza op het hoge rooster plaatst, plaats je een ander gerecht onder de pizza. Op deze manier bereidt je meerdere gerechten tegelijkertijd.
 • Crispplaat/schaal: Hier bak je bijvoorbeeld frietjes op, maar je gebruikt hem ook om broodjes op te leggen
 • Metalen schaal: Hier doe je groente of aardappelen in.

De 5 Beste combimagnetrons op een Rij

#1 LG MA3884 VC – Beste op de markt

Inhoud: 38 liter
Vermogen: 900 w

Diameter draaiplateau: 40,5 cm
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven, stoom

Kabellengte: 1 meter
Max. oventemperatuur: 230 °C

Meegeleverde accessoires

Naast de combimagnetron vind je in de doos ook:

 • Hoog rooster
 • Laag rooster
 • Metalen schaal
 • Stoomdeksel
 • Stoomplaat
 • Stoomschaal (crispplaat)
Lg Combimagnetron vooraanzicht
5/5

Kenmerken

Het eerste wat me opvalt is dat deze combimagnetron uitziet als een vrijstaande oven: hij is groot en heeft dezelfde deuropening als een oven.

Let bij aankoop dan ook goed op de afmetingen, want het is een groot apparaat dat veel ruimte in beslag neemt. Hij weegt daarbij 26 kilogram, dus het is geen apparaat dat je vaak wilt verplaatsen.

Deze combimagnetron kan stomen, grillen en werkt uiteraard ook als oven en magnetron. Hij heeft automatische programma’s waar je het soort gerecht kiest en het gewicht en vervolgens kiest de combimagnetron de juiste bereidingstijd. Zo ben je er altijd zeker van dat je gerecht gaar is.

Verder heeft hij een ruime inhoud van 38 liter waardoor je gemakkelijk een schaal lasagne of zelfs een pizza maakt.

Gebruiksgemak

De LG heeft een digitaal display en is gemakkelijk in te stellen. Ik had nog afbakbroodjes in de kast liggen en besloot deze op te warmen voor het ontbijt. Ik gebruikte de ovenfunctie en het voorverwarmen ging erg snel. Ik had in de reviews al gelezen dat alles vrij snel gaat in deze combimagnetron, dus om zwarte broodjes te voorkomen stelde ik hem handmatig in.

Na zo’n zeven minuten waren mijn broodjes perfect. Ik heb het hele proces wel erg nauw in de gaten gehouden, maar ik denk dat dit vrij normaal is. Het is een nieuw apparaat waar je aan moet wennen.

Wil je het apparaat niet handmatig instellen, dan kies je eenvoudig uit de automatische programma’s. Hiermee kies je het gerecht en het gewicht en de rest gebeurt vanzelf.

In de avond besloot ik groenten te stomen met behulp van de stoomschaal en de stoomplaat en ik moet toegeven dat dit ideaal was. Mijn worteltjes en broccoli smaakte heerlijk. Wetende dat vitamines en mineralen beter behouden blijven tijdens het stomen, waren ze nog lekkerder. 🥦

Als je kinderen hebt dan behoort koekjes bakken vaak tot de activiteiten op een regenachtige dag. Mijn dochter besloot dat het tijd was om zandkoekjes te maken en ik stemde hiermee in zodat ik meteen de LG combimagnetron uit kon testen.

De LG verwarmt vanaf boven en onder, wat betekent dat het bakken erg snel gaat. Dit is iets om rekening mee te houden in het begin. Onze zandkoekjes waren in minder dan tien minuten klaar (en erg lekker!).

Bedieningspaneel LG combimagnetron

Resultaat

Ik was erg onder de indruk van deze combimagnetron! Hij ziet er prachtig uit, heeft een ruim interieur en heeft dezelfde functies als een oven. Ik stond verbaasd van de snelheid waarmee hij gerechten bereid en dit is dan ook iets waar je in het begin aan zal moeten wennen.

Hij maakte mijn kook-avontuur in ieder geval eenvoudiger en sneller: ik heb mijn eigen oven dan ook niet gemist.

Deze LG valt in de hogere prijsklasse, maar je krijgt wel waar voor je geld. Let wel goed op de ruimte die je beschikbaar hebt: het is een groot apparaat!

Voordelen

Nadelen

#2 Samsung MC32K7055CK/EN – Beste koop

Inhoud: 32 liter
Vermogen: 900 watt

Diameter draaiplateau: 34,5 cm
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven

Kabellengte: 0,9 meter
Max. oventemperatuur: 200 °C

Samsung MC32K7055 combimagnetron vooraanzicht
4.5/5

Meegeleverde accessoires

Naast de combimagnetron vind je in de doos:

 • Hoog ovenrooster
 • Laag ovenrooster
 • Crispplaat

Kenmerken

Samsung belooft uiterst gebruiksgemak met dit apparaat. Hij heeft maar liefst 49 automatische programma’s. Jij geeft aan wat je gaat koken en het apparaat kiest vervolgens het juiste programma voor je. Het rijzen van deeg en bereiden van yoghurt behoort zelfs tot de mogelijkheden!

Hij heeft een HotBlast functie waarmee hij van bovenaf hete lucht op je gerecht blaast, wat ervoor zorgt dat je gerecht nog sneller klaar is. Voor de SlimFry functie voeg je een theelepel olie toe: hierdoor krijgt je gerecht een knapperig korstje. Heerlijk!

Met een breedte van 52,3 cm neemt deze combimagnetron wel veel ruimte in beslag, dus houd hier rekening mee bij de aankoop.

Gebruiksgemak

Met een inhoud van 32 liter maak je in deze combimagnetron gemakkelijk een pizza of andere grotere gerechten. Zoals hierboven al genoemd zijn er maar liefst 49 automatische programma’s om uit te kiezen.

De bediening is daarbij erg eenvoudig: je kiest een programma via de tiptoetsen. Wil je het programma liever handmatig instellen, dan doe je dit met de grote draaiknop.

Ik was nogal verrast dat er een functie specifiek bedoeld is om deeg te laten rijzen, dus ik ga deze dan ook als eerste uitproberen. Ik ben absoluut geen bakker, maar zelfs mijn zelfgebakken brood smaakt lekkerder dan het brood in de supermarkt.

Ik maak mijn deeg (dit moet je toch echt zelf doen) en zet de schaal, met een vochtige handdoek eromheen, in de combimagnetron. Ik stel het apparaat in en wacht af. Na een klein uurtje is mijn deeg tot de perfecte hoogte gerezen en ik kan aan de slag met bolletjes maken.

Versgemaakte broodjes vooraanzicht

Zo gezegd, zo gedaan en deze gaan dan ook de oven in. Na een half uurtje zijn mijn bolletjes goudbruin en haal ik ze eruit. Het ruikt echt heerlijk in mijn keuken: er hangt een typische lucht van vers, zelfgebakken brood. Zodra de bolletjes zijn afgekoeld kan ik de verleiding niet meer weerstaan: ze zijn heerlijk!

Ik gebruik mijn oven thuis natuurlijk niet alleen om broodjes mee te maken, dus ik gebruik de combimagnetron ook om een gerecht mee te maken. Ik kies ervoor een hele kip te roosteren. Ik heb er weinig op aan te merken: dit ging prima en het resultaat was een heerlijk, sappig kippetje.

Na gebruik moest ik de binnenkant wel even schoonmaken, maar doordat de binnenwanden keramisch zijn, ging dit erg eenvoudig.

Resultaat

Wat een fijn apparaat! Hij is enorm veelzijdig en daarnaast gemakkelijk te bedienen. Als je van koken en bakken houdt, maar geen plaats hebt voor een volledige oven, dan is deze combimagnetron ideaal voor je.

Hij is bovendien prijsvriendelijk. Wat mij betreft verdient de Samsung dan ook absoluut zijn tweede plaats als (aller)beste koop.

Voordelen

Nadelen

#3 Whirlpool AMW 9607/IX – Beste inbouw-combimagnetron

Inhoud: 40 liter
Vermogen: 900 watt

Diameter draaiplateau: 36 cm
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven

Kabellengte: 1,35 m
Max. oventemperatuur: 230 °C

Meegeleverde accessoires

De volgende accessoires worden standaard meegeleverd:

 • Bakplaat
 • Crispschaal
 • Ovenrooster
 • Installatiemateriaal
Whirlpool combimagnetron vooraanzicht
4/5

Kenmerken

Dit is een inbouw-combimagnetron. Meet voordat je een aankoop doet, eerst je beschikbare ruimte op. De nis moet afmetingen hebben van: 45-45,5cm (H) x 55,6-56,8cm (B) x 55cm (D), anders zal hij niet passen.

Deze combimagnetron lijkt op een standaard inbouwoven aan de buitenkant, maar als je hem opendoet, zie je aan de ronde draaischijf dat het geen traditionele oven is maar een combimagnetron.

Met een inhoud van maar liefst 40 liter maak je probleemloos grotere gerechten zoals ovenschotels en pizza’s. Hij heeft een crispfunctie: door het samenwerken van de grill, de magnetronfunctie en de crispschaal worden (bijvoorbeeld) je frieten heerlijk krokant.

Deze combimagnetron heeft een maximaal temperatuur van 230 °C, wat je niet vaak ziet bij combimagnetrons. Dit is echter wel erg handig om bijvoorbeeld zoete aardappel mee te bakken! Die heeft zo’n hoge temperatuur namelijk nodig.

Bovendien maakt deze combimagnetron gebruik van automatische programma’s. Je voert hiervoor eerst het gewicht en het type gerecht in. Vervolgens rekent het apparaat zelf de beste bereidingstijd en temperatuur uit en je hoeft alleen maar te wachten.

inbouwcombimagnetron vooraanzicht

Gebruiksgemak

Het eerste wat me opvalt is de deur die – net als bij een oven – naar beneden opent. Is je nis in de keuken hoog, dan kan dit voor problemen zorgen; je bereikt de binnenkant van je combimagnetron op die manier minder eenvoudig dan wanneer de deur zijdelings zou openen.

De draaiknop voelt verder niet bijzonder robuust aan en ik vraag me af hoe lang deze meegaat: de tijd zal het uitwijzen. Daarnaast valt het me ook op dat het apparaat vrij luidruchtig is. Dit zou kunnen komen omdat ik hem tijdelijk op mijn aanrecht heb staan en niet ingebouwd is, maar het is het benoemen waard.

Hij is gelukkig wél makkelijk te bedienen via het touchscreen aan de voorkant. Hier kies je het programma of stel je het apparaat handmatig in binnen een mum van tijd.

Ik ga een pizza opwarmen. De combimagnetron heeft maar één hoogtestand die je gebruikt voor de bakplaat of het rooster en dat is in het midden. Ik stel het automatische programma in en als het apparaat begint te piepen is mijn pizza klaar. Hij heeft een krokante bodem en is goed gaar aan de bovenkant. Perfectie! 🍕

Resultaat

Deze combimagnetron is ideaal voor als je een inbouwmagnetron zoekt. Het is een groot en veelzijdig apparaat waarmee je ook kunt grillen. Hij is vriendelijk in gebruik, maar heeft een minder vriendelijke prijs.

Ik heb mijn twijfels bij de duurzaamheid van de grote draaiknop: deze voelt niet erg robuust aan. De Whirpool AMW 9607 krijgt van mij dan ook 4 sterren.

Voordelen

Nadelen

#4 LG MJ 3965BPS – Beste krachtige combimagnetron

Inhoud: 39 liter
Vermogen: 1100 watt

Diameter draaiplateau: 36 cm
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven

Kabellengte: 1 meter
Max. oventemperatuur: 200 °C

Combimagnetron LG vooraanzicht
3.5/5

Meegeleverde accessoires

In de doos vind je ook:
 • Crispschaal
 • Ovenrooster
 • Rond ovenrooster
 • Laag rond ovenrooster
 • Hoog rond ovenrooster

Kenmerken

Deze combimagnetron heeft maar liefst 1100 watt waardoor je gerechten extra snel klaar zijn. Je kunt naast de magnetronfunctie de combimagnetron ook gebruiken als oven en je kunt er bovendien mee grillen.

Het grill element zit in dit apparaat aan de onderkant, waardoor je pizzabodem of taartbodem heerlijk krokant wordt. Bovendien maakt het hitte-element gebruik van houtskool waardoor de buitenkant van je gerechten nog knapperiger wordt.

Je kiest uit 9 automatische programma’s en de combimagnetron stelt zelf de temperatuur en de tijd in voor je gerecht. Geen moeilijke instellingen of 30 verschillende programma’s; dit is eenvoud op zijn best.

Het is verder een mooi vormgegeven apparaat wat je bedient via het touchscreen en de grote draaiknop aan de rechterkant van het apparaat.

Gebruiksgemak

Zoals hierboven ook al benoemd: dit is een zeer eenvoudig te bedienen apparaat. Je kiest uit de negen programma’s of je stelt zelf de temperatuur en de timer in. Hou wel rekening met het hoge wattage, je eten is sneller klaar dan wanneer je dit bereid met een traditionele magnetron.

Een kop koffie opwarmen (je moet wat als moeder) duurt maar 20 seconden, en geen 30 zoals ik gewend ben.

Ik besluit de crispschaal te gebruiken en daarmee frietjes te bakken. Nu is het natuurlijk altijd zo dat je aan nieuwe keukenapparaten moet wennen en zo ook aan frietjes bakken. De eerste lichting kwam er bijna zwart uit door mijn eigen onoplettendheid. Houd je aandacht er dus altijd bij wanneer je een nieuw apparaat bedient! ⚠️

Frietjes in een schaaltje

De tweede poging leverde daarentegen perfecte resultaten. Bovendien was er genoeg voor drie kinderen en ik heb daarna ook nog redelijk snel vissticks gemaakt.

De enige functie waar ik niet mee overweg kon was de ontdooifunctie. Ik probeerde mijn kipfilets te ontdooien, maar deze kwam er wit en gaar uit in plaats van ontdooid. Na het lezen van wat reviews blijk ik niet de enige te zijn die deze problemen heeft met de ontdooifunctie.

Resultaat

Als je op zoek bent naar een simpele maar krachtige combimagnetron, dan is deze LG de ideale oplossing voor je. Hij warmt je gerecht snel op met de magnetronfunctie, terwijl hij frietjes lekker krokant maakt met de ovenfunctie.

Hij ziet er mooi uit en is gemakkelijk te bedienen, maar het ontdooien lijkt wat lastiger te zijn. Misschien duurt het gewoon even voordat je deze functie echt doorhebt…?

Het is hoe dan ook een groot apparaat met een ruime inhoud, wat ideaal is als je voor meerdere mensen tegelijk kookt of grotere gerechten maakt. Houd echter ook hier rekening met de afmetingen bij aanschaf.

Voordelen

Nadelen

#5 Inventum MN308 C – Beste budget combimagnetron

Inhoud: 30 liter
Vermogen: 900 watt

Diameter draaiplateau: 31,5 cm
Ovenfuncties: Grill, magnetron, oven

Kabellengte: 1 meter
Max. oventemperatuur: 230 °C

Meegeleverde accessoires

Er wordt bij deze combimagnetron alleen een laag, rond ovenrooster meegeleverd. Deze gebruik je om bijvoorbeeld je pizza op te leggen.

Wil je meerdere accessoires zoals bijvoorbeeld een wandsteun, kijk dan op Coolblue of Bol.com. Neem contact op met de fabrikant als je je ovenrekje wilt vervangen.

Kenmerken

3/5

Deze vriendelijk geprijsde combimagnetron is compact te noemen: hij heeft een inhoud van 30 liter. Groot genoeg om kleinere gerechten mee te maken, maar misschien niet direct geschikt voor het grootste gezin.

Het apparaat heeft vijf magnetronstanden en vier combinatiestanden. Naast het opwarmen met de magnetronfunctie kun je met deze combimagnetron ook grillen, bakken en ontdooien. Er zijn bovendien automatische programma’s waaruit je kunt kiezen, zoals voor het bereiden van popcorn, pasta en kip.

Je gebruikt de verschillende functies ook samen. Zo bereid je bijvoorbeeld een pizza met de magnetronfunctie en de grill tegelijkertijd. Dit gaat snel en je pizza krijgt hierdoor een knapperige bodem.

Deze combimagnetron heeft verder een maximale temperatuur van 230 °C, wat je wederom net een beetje meer flexibiliteit biedt.

Gebruiksgemak

Dit is een eenvoudig apparaat zonder teveel poespas, wat ideaal is als je een combimagnetron zoekt die je niet te vaak gebruikt. Hij heeft alle functies die je nodig hebt om gerechten snel op te warmen.

De inhoud van 30 liter is prima voor een klein gezin, misschien minder praktisch voor een groter gezin.

Ik moet toegeven dat het wat tijd kostte voordat ik alle functies van alle knopjes doorhad, maar als je eenmaal zover bent, dan bedien je deze combimagnetron moeiteloos. De grillfunctie zorgt ervoor dat je gerechten een krokant laagje krijgen, terwijl je met de ontdooifunctie moeiteloos bevroren etenswaren ontdooit — dit keer zonder ze tegelijkertijd te koken.

Pannekoeken op een bordje met fruit

Ik besluit in de ochtend wat afbakbroodjes af te bakken en dit verloopt probleemloos. In de middag wil ik wat pannenkoeken opwarmen die ik de dag ervoor heb gemaakt, maar het duurt even voordat ik de juiste instellingen vind. Het midden van de pannenkoek wilt maar niet warm worden.

Uiteindelijk krijg ik het voor elkaar, maar ik vraag me af of dit aan mij ligt of dat misschien de instructies wat onduidelijk zijn. Daarnaast piept de machine elke keer als je een toets indrukt, en als de timer is afgelopen krijg je vier hardere piepen te horen. Ik vind het vrij storend, al dat gepiep!

Resultaten

Heb je een klein budget en een niet al te groot gezin, en ben je daarnaast op zoek naar een combimagnetron zonder toeters op bellen? Dan zou dit apparaat wel eens ideaal voor je kunnen zijn. Het duurde voor mij even voordat ik alle instellingen door had, maar dit kan natuurlijk aan mij liggen – al moet ik toegeven dat de instructies niet overduidelijk waren.

Mijn afbakbroodjes waren heerlijk en mijn pannenkoek was uiteindelijk prima te eten. Al met al is dit dan ook een goede, low-budget combimagnetron.

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Welke combimagnetron voor jou de beste keuze is hangt volledig af van jouw omstandigheden en de eisen die jij stelt aan het apparaat.

De beschikbare ruimte

Hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in je keuken is een grote factor bij de aankoop van een combimagnetron. Kijk dus goed naar de plaats waar je hem kwijt wilt en of hij ook daadwerkelijk past.

Er zijn twee mogelijkheden: je kiest voor een vrijstaande combimagnetron of een inbouw-combimagnetron. De laatste neemt meer plaats in beslag – maar meestal nog niet zoveel als een goede inbouw oven. Daarnaast moet je bij een inbouw-combimagnetron ook de nismaten in gedachten houden tijdens je zoektocht!

De inhoud

Hoe ruimer de inhoud van de combimagnetron, hoe groter de gerechten kunnen zijn die je erin bereid. Je kunt bijvoorbeeld niet in alle combimagnetrons pizza’s opwarmen.

Wel is het zo dat combimagnetrons met een grotere inhoud vaak groter van formaat zijn en dus meer ruimte op je aanrecht in beslag nemen. 

Pepperoni pizza bovenaanzicht

Functies

Met sommige combimagnetrons kun je niet alleen dingen opwarmen of ontdooien, maar ook stomen en grillen. Vind je dit belangrijk, dan is het de moeite waard om hier extra op te letten. Wel is het vaak zo dat de combimagnetrons met meerdere functies vaak in het duurdere segment vallen.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen van een combimagnetron is, hoe sneller je gerecht klaar is. Gebruik jij je combimagnetron vooral om een snelle hap mee klaar te maken, dan is het dus de moeite waard om een combimagnetron te kopen met een vermogen van meer dan 1000 watt.

Gezinsgrootte

Ik heb al een paar keer gezinsgrootte aangehaald als meewegende factor. Heb je een gezin van vijf, dan is een kleine magnetron met een inhoud van slechts 30 liter misschien een minder goed idee. Je kunt in dat geval beter gaan voor een model met zo’n 40 liter aan inhoud.

Gebruiksfrequentie

Gebruik je de ovenfunctie of de meer geavanceerde functies van je combimagnetron slechts eens per twee weken? Dan kun je je afvragen of het nodig is om een ontzettend duur model aan te schaffen. In zo’n geval is prijs-kwaliteitverhouding een stuk belangrijker!

Ben je echter een power gebruiker, investeer dan vooral in een duurzamer model. Dit kost misschien wat meer, maar je hebt er hoogstwaarschijnlijk veel langer plezier van dan een goedkoper model.

Inbouw combimagnetron in de keuken

Budget

Combimagnetrons zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen. De goedkopere modellen hebben vaak minder functies, maar is dit wat je zoekt, dan zijn deze modellen ideaal voor je. Je vindt al een combimagnetron voor zo’n €100, terwijl de duurste modellen ruim €1000 kosten.

Veel gestelde vragen

Een combimagnetron is een combinatie van een magnetron, een heteluchtoven en een grilloven. Je hebt maar een apparaat nodig en zo bespaar je dus een hoop ruimte.

Een combimagnetron werkt het beste als combinatie. Als je de magnetronfunctie met de hetelucht-oven functie samen gebruikt, word je gerecht sneller gaar door de magnetron en het wordt knapperig door de hete lucht die door het apparaat heen circuleert.

De grillfunctie daarentegen straalt hete lucht van bovenaf op je gerecht.

Welke beter is, hangt van jouw omstandigheden af. Als jij een ruime keuken met een ruim budget hebt, dan ben je waarschijnlijk beter af met een heteluchtoven. Deze is ruimer aan de binnenkant wat betekent dat je grotere gerechten kunt bereiden. Deze neemt daarentegen wel meer ruimte in beslag en is vaak aanzienlijk duurder.

Om je combimagnetron schoon te maken, maak je een mengsel van water en azijn met een verhouding van 2:1. Doe dit in een bakje en zet de magnetron aan op de hoogste stand en laat deze voor vijf minuten draaien. Zodra de vijf minuten voorbij zijn haal je een doekje over de wanden. Als het goed is, is je combimagnetron nu schoon!

Conclusie

Hopelijk heb ik je op weg geholpen bij het maken van een keuze en ben je wat wijzer geworden op het gebied van combimagnetrons. Of je nu besluit te gaan voor de luxueuze LG MA3884VC of voor de wat goedkopere Inventum: je zult een heerlijk ovengerecht kunnen bereiden!

Heb je nog vragen of misschien een lekker recept wat je wilt delen, dan kun je hieronder een berichtje achterlaten. 👇 Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *