De Beste Combimagnetron van Nu!

Panasonic Combimagnetron
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

Niet iedereen heeft plek of het geld voor een uitgebreide set ingebouwde ovens en magnetrons. Herken jij je daarin? Dan wekt een combimagnetron waarschijnlijk je interesse. Met dit ene apparaat warm je eten op, maar bak je ook pizza’s, maak je lasagnes klaar en warm je kliekjes op. Het is wel zo handig te weten wat de beste combimagnetron voor jouw favoriete gerechten is. Daar kom je hieronder achter! ⤵️

Top 5 Beste Combimagnetrons

Panasonic NN-CS88LBEPG

Panasonic Combimagnetron, vooraanzicht
Beste op de markt
5/5

Inhoud: 31 liter
Inschuifhoogtes: 3
Ovenfuncties: bovenwarmte, crispfunctie, grill, hetelucht, pizza, stoom

Programma’s: 36
Reiniging: manueel
Vermogen standen: 7

Samsung MC32K7055CK/EN

Samsung combimagnetron vooraanzicht
Beste koop
4.5/5

Inhoud: 31 liter
Inschuifhoogtes: 1
Ovenfuncties: grill, hetelucht, hotblast

Programma’s: 49
Reiniging: wanden met coating
Vermogen standen: 6

Whirlpool AMW 9607/IX

Whirlpool Combimagnetron vooraanzicht
Beste inbouwcombimagnetron
4/5

Inhoud: 40 liter
Inschuifhoogtes: 1
Ovenfuncties: crispfunctie, grill, hetelucht

Programma’s: 15
Reiniging: manueel
Vermogen standen: 8

Panasonic NN-DF385MEPG

Panasonic Combimagnetron
Beste combimagnetron voor een klein huishouden
3.5/5

Inhoud: 23 liter
Inschuifhoogtes: 2
Ovenfuncties: bovenwarmte, onderwarmte, grill, 

Programma’s: 20
Reiniging: manueel
Vermogen standen: 6

Inventum MN308C

Inventum combimagnetron
Beste combimagnetron voor een klein budget
3/5

Inhoud: 30 liter
Inschuifhoogtes: 1
Ovenfuncties: bovenwarmte, hetelucht

Programma’s: 10
Reiniging: manueel
Vermogen standen: 5

Wat kan ik bereiden in de combimagnetron?

Wat je bereidt in een combimagnetron, hangt af van de functies van je combimagnetron. Met sommige combimagnetrons stoom je bijvoorbeeld, waardoor je de meeste gezonde vis-, vlees- en groentegerechten klaar kunt maken. Door te stomen, blijven voedingstoffen en smaken beter behouden.

Een combimagnetron is ook ideaal om pizza’s op te warmen, broodjes mee af te bakken en zelfs een taart of een cake mee te bakken. Sommige combimagnetrons hebben ook een grill waarmee je de lekkerste hamburgers kunt grillen. 

Uiteraard ontbreken de magnetronfuncties ook niet. Zo is een combimagnetron ideaal om voedselwaren mee te ontdooien, maar ook om de resten van je curry van gisterenavond mee op te warmen.

Gebakken pizza

De 5 Beste Combimagnetrons op een Rij

#1 Panasonic NN-CS88LBEPG – Beste combimagnetron op de markt

Inhoud: 31 liter
Inschuifhoogtes: 3

Vermogen standen: 7
Ovenfuncties: Bovenwarmte, crispfunctie, grill, hetelucht, pizza, stoom

Aantal programma’s: 36
Reinigingsmethode: manueel

Meegeleverde accessoires

Dit is een vrijstaande magnetron die wordt geleverd met:

  • Geemailleerd bakblik
  • 2 Lage, ronde ovenroosters
  • Stoomschaal

Deze vrijstaande combimagnetron heeft afmetingen van (H) 39,1 cm x (B) 50,04 cm x (D) 32 cm en daardoor neemt best wat ruimte in beslag.

Panasonic Combimagnetron zij-aanzicht
5/5

Gebruiksgemak

Het eerste wat me opvalt, is dat deze combimagnetron behoorlijk wat plaats op mijn werkblad in neemt: hij lijkt ook wat hoger dan de meeste combimagnetrons die ik heb gezien. Het voordeel van een grote combimagnetron is natuurlijk dat er ook veel in past!

Ik ga dan ook meteen aan de slag. Ik heb mijn dochter beloofd om samen een appeltaart te maken, dus bij deze! Terwijl we bezig zijn, is de oven aan het voorverwarmen. Ik zie meteen welke temperatuur deze heeft, wat ik erg handig vind!

Als de oven voorverwarmt is, kies ik een bakprogramma. Dit programma duurt ongeveer een uurtje. Precies lang genoeg om de keuken schoon te maken en ook nog te genieten van een kop thee. Als de taart klaar is, laten we deze eerst afkoelen (tot ongenoegen van dochterlief). Mijn keuken ruikt inmiddels naar een banketbakkerij. Heerlijk! Zoals verwacht: de appeltaart wordt door het hele gezin goedgekeurd en is de volgende dag op.

Ik gebruik een combimagnetron echter niet alleen om taart mee te bakken, integendeel. Ik maak er meer gerechten mee dan dat ik er taarten mee bak. Ik wil dan ook graag de stoomfunctie uitproberen. Ik vul het waterbakje met water en volg de instructies op het display om mijn snijboontjes te stomen.

Het stoomproces verloopt opnieuw probleemloos en mijn snijboontjes smaken heerlijk. Ze hebben precies de juiste structuur en omdat ik weet dat de voedingsstoffen zijn behouden, smaken ze nog lekkerder.

Voordelen

Nadelen

#2 Samsung MC32K7055CK/EN – Beste koop

Inhoud: 32 liter
Inschuifhoogtes: 1

Vermogen standen: 6
Ovenfuncties: grill, hetelucht, hotblast

Aantal programma’s: 49
Reinigingsmethode: wanden met coating

Samsung Combimagnetron zij-aanzicht
4.5/5

Meegeleverde accessoires

Deze Samsung combi-magnetron is een vrijstaand apparaat met afmetingen van (H) 30,9 cm x (B) 52,3 cm x (D) 48,8 cm.

Je krijgt er een hoog en laag ovenrooster en een crisp-plaat bij.

Gebruiksgemak

Het eerste wat me opvalt bij deze combimagnetron is dat hij er mooi uitziet. Hij past daarnaast ook goed op mijn werkblad. Hij is wel wat dieper dan de meeste combimagnetrons, maar dat is voor mij geen deal breaker. De ruimte vóór het apparaat is meestal verloren ruimte.

Deze combimagnetron heeft in ieder geval maar liefst 49 programma’s waaruit je kiest, waaronder ook een yoghurt en een deeg-rijsprogramma. Dat is erg handig als je vaak bakt of je eigen yoghurt maakt. Daarnaast heeft het apparaat een HotBlast functie waarmee je gerechten nog sneller klaar zijn. 

Deze functie combineert de heteluchtfunctie met de magnetronfunctie waardoor je maaltijd snel klaar is, maar toch een krokant laagje heeft. Ik ga een ovenschotel bereiden en besluit deze op te warmen met de HotBlast-functie. Dit nam nog geen twintig minuten in beslag en het resultaat was heerlijk.

De volgende dag besluit ik zelf een brood te bakken. Ik gebruik de combimagnetron zowel om het deeg te laten rijzen als om het brood af te bakken. Ik kies via het touchscreen de juiste functie en met de draaiknop stel ik de tijd in.

 

Samsung Combimagnetron op aanrecht

Het duurt ongeveer een uurtje tot mijn deeg klaar is om gebakken te worden (na het rijzen). Ik kneed er een mooi brood van terwijl de oven voorverwarmt. Als mijn deeg eindelijk de oven in gaat, ga ik zitten en genieten van een vers kopje koffie die ik net met mijn nieuwe koffiemachine heb gemaakt.

De combimagnetron begint te piepen wanneer mijn brood klaar is en de geur komt me tegemoet. Er is niets beter dan die kenmerkende geur van versgebakken brood! Ik haal het snel uit de combimagnetron en laat het afkoelen op een rooster. 

Wees voorzichtig als je het deurtje opent: de binnenkant van het deurtje is heet en omdat het deurtje zo snel opent, verbrand ik me bijna. Misschien ligt het aan de nieuwheid en is de veer nog erg stug? Tijd zal het uitwijzen.

Behalve het onverwacht snel openen van het deurtje, ben ik dik tevreden. Mijn huis ruikt lekker en het brood ziet er veelbelovend uit. De volgende ochtend wordt het brood dan ook door iedereen goedgekeurd. 

Het schoonmaken van deze combimagnetron is bovendien erg eenvoudig: de wanden zijn gecoat waardoor vet en andere etensresten zich niet vasthechten. Je gaat er met een vochtige doek overheen en klaar is Kees!

Voordelen

Nadelen

#3 Whirlpool AMW 9607/IX – Beste inbouwcombimagnetron

Inhoud: 40 liter
Inschuifhoogtes: 1

Vermogen standen: 8
Ovenfuncties: Crispfunctie, grill, hetelucht

Aantal programma’s: 15
Reinigingsmethode: manueel

Meegeleverde accessoires

In de doos van deze combimagnetron vind je de volgende accessoires:

  • Bakplaat
  • Crispschaal
  • Ovenrooster
  • Installatiemateriaal
4/5

Dit is een inbouwcombimagnetron, dus kijk goed naar de afmetingen van de beschikbare ruimte in je keukenkastje/nis. De afmetingen van dit apparaat zijn: (H) 45,5 cm x (B) 59,5 cm (D) 56 cm.

Gebruiksgemak

Deze inbouwcombimagnetron heeft een inhoud van 40 liter en is daarmee ideaal voor grotere huishoudens. Hij heeft echter slechts één inschuifhoogte waardoor je niet meer dan één gerecht per keer klaar maakt. Door de ruime inhoud is er wel plaats voor grotere ovengerechten zoals bijvoorbeeld een lasagne. 

De bediening is simpel: via het touchscreen kies je het programma. Er zijn vijftien programma’s om uit te kiezen. Vergeleken met andere combimagnetrons is dit wat weinig, maar voor mij persoonlijk volstaan deze programma’s. Wel vind ik het jammer dat er geen stoomfunctie te vinden is bij dit model.

Ik koos een pastaschotel met pesto en kip te maken, en ook deze is door het hele gezin goedgekeurd. Let wel op: de deur opent naar beneden waardoor je deze combimagnetron niet te hoog kunt plaatsen.

Voordelen

Nadelen

#4 Panasonic NN-DF385MEPG – Beste voor een klein huishouden

Inhoud: 23 liter
Inschuifhoogtes: 2

Vermogen standen: 6
Ovenfuncties: Bovenwarmte, onderwarmte, grill

Aantal programma’s: 20
Reinigingsmethode: manueel

anasonic Df38 Combimagnetron zij-aanzicht
3.5/5

Meegeleverde accessoires

Met zijn afmetingen van (H) 31 cm x (B) 48,3 cm x (DE) 39,6 cm, is deze combimagnetron iets kleiner dan de gemiddelde combimagnetron. 

In de doos vind je naast de magnetron ook een bakplaat en een ovenrooster. 

Deze combimagnetron is met zijn inhoud van 23 liter ideaal voor kleine gezinnen.

Gebruiksgemak

Wat me als eerste opvalt bij deze combimagnetron is dat deze geen draaischijf heeft. Hij lijkt daarom meer op een oven dan op een magnetron. Hij heeft daarnaast boven- en onderwarmte en twee inschuifhoogtes, wat goed van pas komt bij gerechten zoals lasagne, maar ook pizza.

Normaal gesproken maak ik altijd lasagne in mijn inbouwoven en dit gaat prima, maar deze keer gebruik ik de combi-magnetron. Ondanks zijn beperkte inhoud van 23 liter, ben ik toch aangenaam verrast: mijn grotere ovenschaal past er zonder moeite in. Ik stel het programma in met de touchscreen-toetsen en wacht geduldig af.

Na zo’n 40 minuten is mijn lasagne klaar en hij ziet er lekker uit, al is hij wel erg donker aan de bovenkant. Deze combimagnetron wordt misschien net iets warmer dan mijn oven. Hier dien je dus rekening mee te houden tijdens het gebruik.

Panasonic Df38 Combimagnetron vooraanzicht, deurtje open

Wat me ook meteen opvalt is dat het deurtje naar beneden opent. Dit is voor mij geen probleem, maar als je de combimagnetron op een hogere plaats zet, dan kan dit voor problemen zorgen. 

De volgende dag maak ik een diepvriespizza voor mijn lunch. Hiervoor gebruik ik het meegeleverde ovenrooster en de pizza-instelling. Het hele proces verloopt probleemloos en de pizza is dankzij de boven- en onderwarmte heerlijk krokant

Voordelen

Nadelen

#5 Inventum MN308C – Beste voor een klein budget

Inhoud: 30 liter
Inschuifhoogtes: 1

Vermogen standen: 5
Ovenfuncties: Bovenwarmte, hetelucht

Aantal programma’s: 10
Reinigingsmethode: manueel

Meegeleverde accessoires

In de doos van deze combimagnetron vind je ook een laag- en hoog ovenrooster. Met afmetingen van (H) 32 cm x (B) 52 cm x (D) 51 cm neemt deze combimagnetron van Inventum verder best veel plaats in beslag op je werkblad. Daar dien je tijdens je aankoop rekening mee te houden.

Inventum combimagnetron
3/5

Gebruiksgemak

Het eerste wat me opvalt is het supervriendelijke prijskaartje van deze combimagnetron – en dat voor een inhoud van 30 liter! Daarmee is hij uitermate geschikt voor de grotere huishoudens. 

Je bedient deze combimagnetron met de tiptoetsen en met de grote, ronde draaiknop. Er zijn tien programma’s waaruit je kiest. Dat is niet erg uitgebreid, maar voor deze prijs kan ik niet klagen. Ik kies in ieder geval ervoor om wat afbakbroodjes te maken.

Ik kies het juiste programma en wacht geduldig af. Zodra de broodjes na hun programma zijn afgekoeld, zie ik meteen dat ze niet gaar zijn aan de onderkant, maar wel bruin zijn aan de bovenkant. Hierdoor kunnen ze niet terug: dan zouden ze verbranden.

Gekookte rijst met curry op bord

Ik geef dit apparaat toch het voordeel van de twijfel. De broodjes zijn op zich goed te eten, maar ideaal is anders. De volgende dag besluit ik een pizza op te warmen en wederom is de onderkant niet erg krokant. Wel gaar, maar niet knapperig. Jammer, want een krokante bodem is juist zo lekker.

Wat me ook op valt is dat deze combimagnetron erg licht van gewicht is. Hierdoor verplaats je hem gemakkelijk, wat me meteen naar de pootjes van het apparaat brengt. Deze zijn erg glad, waardoor het apparaat vrij eenvoudig wegschuift. Dit kan voor onveilige taferelen zorgen.

Voordelen

Nadelen

Welke combimagnetron is het beste voor mij?

Een combimagnetron is niet alleen ruimte-besparend, maar bespaart je ook veel tijd. Bovendien zijn ze in de meeste gevallen goedkoper dan een oven. Genoeg reden dus om er eentje in huis te hebben. Welke combimagnetron voor jou het beste is, hangt af van een paar dingen…

Inbouw of vrijstaand

Er zijn inbouwmagnetrons en vrijstaande combimagnetrons te krijgen. Welke voor jou het beste is, hangt af van jouw keuken. Heb je de ruimte voor een inbouw-magnetron, dan is een inbouw-combimagnetron de uitgelezen keuze. Deze zijn vaak wat ruimer en nemen geen plaats in beslag op je werkblad.

Heb je geen ruimte voor een inbouw-combimagnetron, dan zijn er gelukkig genoeg vrijstaande combimagnetrons te vinden. Er zijn modellen met een grote inhoud, maar ook modellen die ideaal zijn voor kleinere huishoudens.

Grootte van het huishouden

Heb je een huishouden wat uit zes personen bestaat, dan heb je weinig aan een combi-magnetron met een inhoud van 21 liter. Dit is andersom natuurlijk hetzelfde: ben je alleen, dan heb je geen hele grote combimagnetron nodig.

Functies

Alle combimagnetrons hebben een magnetronfunctie en een heteluchtfunctie. Sommige combimagnetrons hebben naast deze functies ook nog andere functies. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid te kunnen grillen. Soms maak je zelfs gebruik van een stoomfunctie.

Stomen is een uiterst gezonde manier om je voedsel te bereiden. Doordat je eten niet wordt bereid in water, gaan er geen voedingsstoffen verloren en blijft de smaak behouden. De stoomfunctie werkt hetzelfde als een goede stoomkoker: je gerechten worden gegaard door hete stoom.

Maak je vaak pizza of andere gerechten die krokant moeten worden? Dan is een combimagnetron met een crisp-functie een goed idee. Deze verhit je gerecht vanaf de bovenkant en de onderkant waardoor er een krokant laagje ontstaat.

Automatische programma's

Uiterst gebruiksgemak krijg je als je combimagnetron automatische programma’s heeft. Je kiest bij deze combimagnetron het gerecht, drukt op start en het apparaat doet de rest voor je. De combimagnetron berekent de ideale kooktijd en kiest welke functies deze inzet. Soms wordt er een combinatie van verschillende functies gebruikt.

Voor bijvoorbeeld een lasagne, koken de meeste combimagnetrons eerst de lasagne gaar met de magnetronfunctie, waarna ze hem een knapperig laagje met de grill-functie geven. 

Wil je daarentegen bijvoorbeeld gehakt ontdooien? Dan geef je aan om welk vlees het gaat, en voer je het gewicht in, waarna de combimagnetron berekent hoe lang het duurt om het gehakt te ontdooien. 

Veel gestelde vragen

De meeste combimagnetrons wegen rond de twintig kilo, maar dit kan iets meer of iets minder zijn. Het gewicht is vooral afhankelijk van de grootte van het apparaat.

Een combimagnetron maak je op verschillende manieren schoon. Het belangrijkste is dat je het apparaat na elk gebruik even schoonmaakt, zodat eventueel gemorste sauzen of ander voedsel zich niet kan vasthechten. Is er toch hardnekkig vuil, dan is het een goed idee om de hele binnenkant van de combimagnetronte bedekken met een pasta van baking soda, water en een beetje azijn. Laat dit een paar uur intrekken en maak vervolgens de combimagnetronschoon met een vochtige doek.

Andere combimagnetrons hebben keramische wanden of een automatisch schoonmaakprogramma; bij deze apparaten hoef je weinig te doen. Keramische wanden zorgen ervoor dat niets zich vast kan hechten en een automatisch reinigingsprogramma doet al het werk voor je.

Nee, een combimagnetron is niet hetzelfde als een heteluchtoven. Een combimagnetron heeft wel vaak een heteluchtfunctie waardoor je de combimagnetron ook gebruikt om mee te bakken en ovengerechten mee te maken.

Gemiddeld gaat een combimagnetron zo’n drie jaar mee, maar dit hangt af van het merk, model en hoe goed je deze schoonhoudt. Zorg er vooral voor dat de ventilatiegaten altijd vrij zijn van stof, want oververhitting verkort de levensduur.

Hoe groot je combimagnetron moet zijn hang af van jouw behoeften. Maak je vaak pizza’s en andere grotere ovengerechten, kies dan voor een combimagnetron met een inhoud van minimaal 25 liter. Kleinere combimagnetrons werken ook prima als je de combimagnetron niet gebruikt voor grote ovengerechten.

Pizza Vooraanzicht

Conclusie

Hopelijk heb ik je geholpen bij het maken van een keuze. Of je nu voor de Panasonic NN-DF385MEPG of de Samsung MC32K7055CK/EN kiest, één ding staat vast: je bespaart ruimte en geniet altijd van een heerlijke pizza, cake of gestoomde groente! Heb je nog tips, laat dan hieronder een berichtje achter. 🔽 Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *