De Beste Draadloze Deurbel op de Markt

Ring Deurbel, naast de deur
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

De deurbel: een simpel, klein apparaat wat je als vanzelfsprekend beschouwt. Je denkt er verder niet over na – totdat je een nieuwe moet kopen. Op dat moment gaat er een nieuwe wereld voor je open: de wereld van de deurbellen! Om je te helpen met een aankoop, heb ik de beste draadloze deurbellen voor je op een rij gezet. 🏠

Top 5 Beste Draadloze Deurbellen

Ring Video Deurbel 3

Ring deurbel 3, vooraanzicht
Beste op de markt
5/5

Camerafunctie: Ja
Aantal melodieën: 1
Intercomfunctie: Ja

WiFi-functie: Ja
Bediening via app: Ja
Smart home platform: Amazon Alexa, Smartthings, IFTTT

Ring Video Deurbel 1

Ring deurbel 1 vooraanzicht
Beste koop
4.5/5

Camerafunctie: Ja
Aantal melodieën: 1
Intercomfunctie: Ja

WiFi-functie: Ja
Bediening via app: Ja
Smart home platform: Amazon Alexa

Hombli Slimme Video Deurbel

Hombli Slimme Deurbel
Beste slimme video deurbel
4/5

Camerafunctie: Ja
Aantal melodieën: 1
Intercomfunctie: Ja

WiFi-functie: Ja
Bediening via app: Ja
Smart home platform: Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT

Looki X6 Draadloze Video-deurbel

Looki X6 Deurbel met ontvanger en app demo
Beste veelzijdige draadloze deurbel
3.5/5

Camerafunctie: Ja
Aantal melodieën: 52
Intercomfunctie: Ja

WiFi-functie: Ja
Bediening via app: Ja
Smart home platform: Nee

Transnect Draadloze Deurbel 

Transnect Deurbel vooraanzicht
Beste draadloze deurbel voor een klein budget
3/5

Camerafunctie: Nee
Aantal melodieën: 60
Intercomfunctie: Nee

WiFi-functie: Nee
Bediening via app: Nee
Smart home platform: NVT

De geschiedenis van de deurbel

Gewoon ouderwets kloppen was – en is – een vrij goede basismethode om je aankomst aan te kondigen. De grote tekortkoming is dat de mensen binnen je misschien niet horen als je klopt. Om deze reden werden er manuele of mechanische deurbellen bedacht. 

Het eenvoudigste voorbeeld van een “bezoekers-aankondigingssysteem” was de deurklopper, die al sinds de oudheid in gebruik is. Deze oudere versies van de deurdorpels of deurbeslag maakten geluid als de bezoeker op de metalen plaat klopte. Deze deurkloppers dienden ook als decoratie en werkten iets beter dan met de hand kloppen, omdat een deurklopper luidruchtiger was.

Om mensen beter te waarschuwen dat er een bezoeker voor de deur stond, werden er mechanische deurbellen ontworpen. Mechanische klokkenspelen werden gemaakt met behulp van een kleine bel, die in het huis werd geïnstalleerd en die handmatig werd geactiveerd wanneer een bezoeker aan een ketting of snaar trok om de bel te laten rinkelen. 

Dit klokje is hetzelfde ontwerp als de “bediendenbellen” die je ziet in historische films uit de late jaren 1800. 

Wie was de uitvinder van de doorbel?

Helaas bestond er geen Doctor Deurbel, maar we kunnen wel Joseph Henry van de Smithsonian Institurion ervoor bedanken. Hij ontwikkelde de elektronische deurbel in 1831.

Vanaf toen tot aan het begin van de jaren 1900 werden dure batterijen vervangen door transformatoren, die het gebruik van stroom mogelijk maakten. Tot het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw waren de meeste deurbellen dan ook luidruchtige elektrische zoemers. 

Muziekgeluiden met aangename tonen werden populair eind jaren ’30. In het midden van de jaren ’60 werden decoratieve en multifunctionele deurklokkenspelers populairder. Ze werden gebouwd met klokkenspel en decoratieve plaquettes die de onderdelen van de binnenruimte verborgen.

Oude, houten deurbel

De 5 Beste draadloze deurbellen op een Rij

#1 Ring Video Deurbel 3 – Beste op de markt

Camerafunctie: Ja
Aantal melodieën: 1

Intercomfunctie: Ja
WiFi-functie: Ja

Bediening via app: Ja
Smart Home Platform: Amazon Alexa, Smarthings, IFTTT

Eigenschappen

Dit is de duurste draadloze deurbel voor particulieren op de markt. Alles en meer wat je verwacht van een deurbel vind je in deze deurbel. 

Hij maakt om te beginnen gebruik van een bewegingssensor die op infrarood werkt, waardoor je altijd op de hoogte wordt gesteld als er iemand voor de deur staat. 

Daarnaast heeft hij een bereik tot ongeveer 4,5 meter vanaf de camera, waardoor je verder ziet dan alleen direct voor de deur

De beeldkwaliteit is Full HD (1080p) waardoor je altijd wordt voorzien van scherpe beelden. Deze beelden worden vervolgens opgeslagen in de cloud: hier betaal je €3 per maand of €30 per jaar aan abonnementskosten voor.

Zonder een abonnement af te sluiten kun je geen video opnemen en niet terugkijken, maar je ziet wel wat er in het hier en nu gebeurt, en je ontvangt hiervan meldingen.

Ring Deurbel 3 Zij Aanzicht
5/5

Gebruiksgemak

Installatie is eenvoudig: alles wat je nodig hebt, wordt meegeleverd, tot aan de schroevendraaier toe. Doordat de deurbel geheel draadloos is hoef je alleen twee gaatjes in de muur te boren waaraan je de deurbel bevestigt. 

Instellen is net zo eenvoudig. De bewegingsdetector is erg gevoelig en als je aan een drukke weg woont en geen voortuin hebt net als ik, dan moet je deze gevoeligheid bijstellen. Ik kreeg namelijk elke keer als er iemand voorbij liep een melding.

Er wordt geen Chime meegeleverd met deze deurbel, wat ik eigenlijk wel verwachtte voor de prijs. Je hoort wel een melding via je telefoon, maar als je geluid niet aan staat, dan hoor je deze melding niet. Zonder Chime moet je bovendien altijd je telefoon met je meenemen wil je willen horen of er iemand voor de deur staat. Ik raad je dan ook ten zeerste aan om er een Chime erbij te kopen.

Deze deurbel gebruik je ook als beveiligingscamera wat op zijn minst een handige bijeenkomst is. Zodra er iemand dicht bij mijn deur komt, krijg ik een melding en een optie om te communiceren met deze persoon. Bovendien worden de beelden opgenomen.

Over opslagmogelijkheden gesproken: om beelden terug te kijken heb je een abonnement op de cloud nodig: dit zijn kosten die nog boven op de aanschafprijs komen. Houd hier dus rekening mee. Er zijn geen andere mogelijkheden om beelden terug te kijken of op te nemen. 

Verder werkt hij al met al prima. De beeldkwaliteit is erg scherp en de audiokwaliteit is zeer degelijk. Ik kon goed horen wat er speelde in de buurt van de deurbel.

Conclusie

Dit is een draadloze deurbel die je ook gebruikt als veiligheidscamera en intercom. Hij is eenvoudig te installeren en bovendien eenvoudig in gebruik. Via de app zie je wat er buiten gebeurt en hier wijzig je tevens de instellingen. Die app download je in de App Store of in de Google Play Store.

Er wordt geen Chime – oftewel gong – meegeleverd, maar je krijgt een melding op je telefoon wanneer er iemand aanbelt. Als je je video wilt terugkijken heb je een abonnement op de cloud nodig.

Ben je op zoek naar het paradepaardje onder de draadloze deurbellen, dan is dit de ideale draadloze deurbel voor je.

Voordelen

Nadelen

#2 Ring Video Deurbel 1 – Beste koop

Camerafunctie: Ja
Aantal melodieën: 1

Intercomfunctie: Ja
WiFi-functie: Ja

Bediening via app: Ja
Smart Home Platform: Amazon Alexa

4.5/5

Eigenschappen

Deze draadloze deurbel van Ring is het kleinste zusje van de Ring Deurbel 3. Het eerste wat me dan ook opvalt is dat hij er bijna hetzelfde uitziet, maar ook bijna de helft goedkoper is!

Het prijsverschil ligt waarschijnlijk aan beeldkwaliteit: je krijgt namelijk geen FullHD, maar 720 x 1280 pixels. Dit is een behoorlijk verschil, maar je ziet nog steeds duidelijk wie er voor je deur staat en daar gaat het om.

Net zoals de Ring Deurbel 3, gebruik je deze deurbel dan ook als beveiligingscamera en intercom.

Gebruiksgemak

De Ring Video Deurbel 1 wordt net zo compleet geleverd als zijn familieleden: je vindt alles wat je nodig hebt om de bel te installeren in de doos. Een paar gaatjes boren en de klus is gepiept. Ik wijzig wat instellingen via de app om te voorkomen dat ik bij elke beweging een melding op mijn telefoon krijg (ik heb geen voortuin, dus er lopen veel mensen voorbij).

Om de beelden terug te kijken heb je ook hier een abonnement van de cloud nodig: er zijn geen andere opslagmogelijkheden. Als je geen abonnement op de cloud wilt, kun je simpelweg geen beelden opnemen en terugkijken.

Via de app bedien je de deurbel gemakkelijk. Hier kijk je terug naar beelden en wijzig je de instellingen. Via de app krijg je ook de meldingen als er iemand aan de deur staat. Let wel op dat je altijd het geluid van je telefoon aan laat staan, anders hoor je de deurbel niet!

Handiger is het om een aparte gong aan te schaffen, zodat je de deurbel door het hele huis hoort en daardoor niemand mist. Tot die tijd moet je het met de app als gong doen. Deze download je in de App Store of in de Google Play Store.

Ring Deurbel op de muur

Conclusie

Het kleine zusje van Ring Deurbel 3 heeft dezelfde mogelijkheden, maar een minder goede beeldkwaliteit. Daarentegen is hij veel prijsvriendelijker en krijg je wat mij betreft meer waar voor je geld. 

Als jij niet zoveel waarde hecht aan de kwaliteit van je beelden, dan is deze draadloze deurbel de ideale keuze voor jou.

Voordelen

Nadelen

#3 Hombli Slimme Video Deurbel – Beste slimme draadloze deurbel

Camerafunctie: Ja
Aantal melodieën: 1

Intercomfunctie: Ja
WiFi-functie: Ja

Bediening via app: Ja
Smart Home Platform: Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT

Eigenschappen

Dit is een slimme deurbel van het merk Hombli: dit merk heeft meerdere slimme apparaten waardoor je meerdere apparaten, zoals bijvoorbeeld slimme lampen, met de Hombli app bedient. 

Hij maakt gebruik van WiFi en een camera die FullHD beelden weergeeft. Deze kun je terugkijken door ze op te slaan op een SD-kaartje, of je kiest ervoor om deze in de cloud op te slaan.

Zodra er wordt aangebeld, krijg je via de app een melding op je mobiele telefoon. Hierdoor zie je meteen of het de moeite is om snel naar beneden te rennen om de deur open te doen.

Er wordt geen gong meegeleverd, dus zorg er wel voor dat het geluid van je telefoon aan staat. 

Via de app heb je verder overal ter wereld zicht op je voordeur. Hoewel deze draadloze deurbel niet als beveiligingscamera is bedoeld, de beelden worden wel opgeslagen, dus als er iemand duistere plannen heeft, staat het mooi op film.

Hombli Deurbel Zij Aanzicht
4/5

Deze draadloze deurbel is bovendien te gebruiken met de spraakassistenten van Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT.

Gebruiksgemak

Er wordt een muurbeugel meegeleverd om de draadloze bel mee op te hangen, maar ook dubbelzijdige tape. Ik kies ervoor om hem te bevestigen met dubbelzijdige tape. Dit gaat prima en is zo gepiept. 

Ik download de app en probeer de deurbel te linken met mijn Google home. Helaas lukt het niet en na het de helpdesk te e-mailen word ik uiteindelijk geholpen en uitgelegd hoe ik hem koppel aan Google Home. Blijkbaar ben ik niet de enige dit het probleem met Google Home heeft.

Het apparaatje werkt verder op twee AA batterijen en ik raad je aan om voor oplaadbare batterijen te kiezen, anders kunnen de kosten behoorlijk oplopen! 🔋

De deurbel is verder eenvoudig in gebruik: je kunt er niet fout mee gaan. Bovendien gebruik je een SD kaartje om beelden mee op te slaan waardoor je kosten bespaart. Een abonnement op de cloud service is immers niet nodig. 

De Hombli app, waar je beelden op terugkrijgt en die tevens als gong dient, kun je in de Google Play Store of in de App Store downloaden.

Hombli deurbel op de muur

Conclusie

Deze draadloze deurbel is simpel in gebruik en heeft verder geen toeters en bellen. Het is wat lastig om hem te koppelen met de Google Home, maar met een beetje geduld werd dit probleem opgelost. 

Als je op zoek bent naar een simpele draadloze deurbel met camera die gebruik maakt van een app, dan is deze deurbel ideaal voor je.

Voordelen

Nadelen

#4 Looki X6 Draadloze Video Deurbel – Beste veelzijdige draadloze deurbel

Camerafunctie: Ja
Aantal melodieën: 52

Intercomfunctie: Ja
WiFi-functie: Ja

Bediening via app: Ja
Smart Home Platform: Nee

Looki X6 Draadloze Camera Met Smartphone Ervoor
3.5/5

Eigenschappen

Volledig draadloos met een beeldfunctie, twee-weg audio, night vision en beveiligingscamera in één – en dat allemaal voor een erg vriendelijke prijs.

Je krijgt er bovendien een gong bij waardoor je altijd hoort dat er iemand voor de deur staat, zelfs als het geluid van je telefoon uit staat en je de melding op je telefoon niet meekrijgt.

Mocht je toch liever een bedrade bel hebben, dan kan deze deurbel op je bestaande (8-24v) deurbel bedrading worden aangesloten.

Gebruiksgemak

Het eerste wat me opvalt is dat er zoveel mogelijkheden zijn met deze draadloze en slimme deurbel. Via de app zie je wie er voor de deur staat en daarnaast kun je via de intercomfunctie communiceren met deze persoon. 

Ik mis nogal wat pakketjes terwijl ik de kinderen naar school aan het brengen ben: nu vraag ik heel vriendelijk of de bezorger drie minuten kan wachten, zodat hij zijn pakketje niet terug hoeft te brengen naar het depot en ik niet langer hoef te wachten op mijn gadgets.

Het installeren begint bij het downloaden van de app. Dit gaat eenvoudig via de App Store of de Google Play Store. Ondertussen monteer ik de deurbel aan de muur, ook zonder problemen. De app vertelt me bij het installeren precies wat ik moet doen, maar ik moet bekennen dat dit niet echt snel gaat.

Ik moet een paar keer opnieuw beginnen. Geen ramp, maar wel vervelend. Als hij eenmaal klaar is voor gebruik, maakt de app vervolgens niet altijd verbinding met de deurbel. Dit probleem lost zichzelf op naarmate ik dichterbij de router ben, maar ik vraag me af hoe dit werkt als ik me op een andere verdieping bevind? 🤔

Welkomstbord met stalen kat

Al snel kom ik erachter dat het probleem niet mijn app is, maar de deurbel die een sterker signaal nodig heeft. Ik zet mijn router zo dicht mogelijk bij de deur. Hierdoor lijkt het probleem opgelost. Helaas is dit alleen een tijdelijke oplossing, want ik kan mijn router niet midden in de kamer laten staan. Misschien is een WiFi-versterker hier dan ook geboden.

Er word gelukkig wel een goede gong meegeleverd waardoor je niet afhankelijk bent van je telefoon en de bijbehorende app. Een totale ramp is het dus niet.

Als het WiFi-signaal sterk genoeg is, werkt deze deurbel prima. Het beeld is duidelijk en zodra er iemand dicht bij de voordeur komt, krijg je hiervan een melding op je telefoon. Je kunt de gevoeligheid van de bewegingsdetector overigens eenvoudig in de app wijzigen. Voor mij is dit nodig, aangezien ik aan een druk voetpad woon.

De infraroodfunctie werkt ook prima: ik kan in de avond zien wie er voor de deur staat waardoor ik me toch wel veiliger voel.

Conclusie

Dit is een erg prijsvriendelijke draadloze, slimme deurbel die alles doet wat je van een deurbel verwacht. Daarnaast heeft hij een camera en maakt hij bovendien gebruik van een intercom.

Hij was iets minder gebruiksvriendelijk dan ik verwachtte, maar zodra hij deed wat hij moest doen, werkte hij goed en was hij makkelijk te bedienen.

Als jij op zoek bent naar een voordelige en bovenal veelzijdige draadloze deurbel en je hebt geduld bij het installeren, dan is deze draadloze deurbel de oplossing voor jou.

Voordelen

Nadelen

#5 Transnect Draadloze deurbel– Beste draadloze deurbel voor een klein budget

Camerafunctie: Nee
Aantal melodieën: 60

Intercomfunctie: Nee
WiFi-functie: Nee

Bediening via app: Nee
Smart Home Platform: Nee

Eigenschappen

Eenvoud op zijn best! Dit is een draadloze deurbel die precies doet waarvoor hij bedoeld is: je waarschuwen als er iemand voor de deur staat. Niets meer en niets minder.

De ontvanger stop je in een stopcontact en klaar is Kees. Er zijn maar liefst 60 melodieën waaruit je kunt kiezen en bovendien pas je het volume ook gemakkelijk aan. 

Deze bel biedt tevens een goede oplossing aan slechthorenden: de ring licht op als er wordt aangebeld.

Transnect Deurbel vooraanzicht
3/5

Gebruiksgemak

Deze draadloze deurbel heeft geen gecompliceerde instellingen: het is simpelweg een bel die geluid produceert als er iemand op de knop drukt. Je kunt er niet fout mee gaan.

Er zijn geen camera- of audio-opties. Wel kun je uitbreiden door nog een ontvanger aan te schaffen, waardoor je bijvoorbeeld ook op de bovenverdieping de deurbel hoort. Je kunt ook de ontvanger met je meenemen en hem in een ander stopcontact stoppen, maar dan ben je wel je ingestelde melodie en het volume kwijt.

Het volume en de melodieën stel je overigens in met de knopjes aan de zijkant van de ontvanger. De deurbel zelf bevestig je aan de muur of deur met de meegeleverde dubbelzijdige tape.

Twee voordeuren met beide een raam ernaast

Conclusie

Makkelijker kan bijna niet. Geen overbodige functies: alleen een deurbel. Hij heeft 60 melodieën waaruit je kunt kiezen en je stelt het volume in, maar dat is alles. De deurbel is bovendien erg prijsvriendelijk.

Ben je op zoek naar een eenvoudige draadloze deurbel voor een klein prijsje, zoek dan niet verder!

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Als je deurbel stuk is, of als je er geen hebt, biedt een draadloze deurbel de ideale oplossing. Deze is gemakkelijk te installeren en heeft vaak leuke en handige extra functionaliteiten. Welke de beste deurbel voor jou is, hangt af van welke eisen jij eraan stelt.

Zonder WiFi

Wil je een simpele deurbel die alleen dient als deurbel? Geen toeters en bellen zoals WiFi, een camera of intercom-mogelijkheden? Dan is een eenvoudige draadloze deurbel zonder WiFi voldoende voor jou. Deze werkt in zo’n geval waarschijnlijk samen met een aparte ontvanger via Bluetooth.

Met WiFi-mogelijkheden

Met een WiFi-deurbel gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open. Ineens is je deurbel niet alleen meer een deurbel, maar ook een beveiligingscamera en een intercom.

Als er iemand voor de deur staat wordt er een melding naar je telefoon gestuurd waardoor je vervolgens via de app kunt zien wie het is. Dat is niet alleen handig, maar biedt ook een zeker gevoel van veiligheid.

Witte deur met Welkom bordje

Camera-functie

Het handige aan een camera-functie is niet alleen dat je kunt zien wie er voor de deur staat, maar vaak werken deze deurbellen ook als beveiligingscamera. De beelden worden voor een bepaalde tijd bewaard, waardoor je kunt terugkijken, en mocht het een ongewenste bezoeker zijn die probeert in te breken dan staat deze op camera. 

Soms werken de camera’s op de deurbellen zelfs als bewegingsdetector en wordt elk beeld waar er beweging te zien is, opgenomen. Meestal heb je voor deze functies wel WiFi nodig.

Het betekent natuurlijk ook dat je je schoonmoeder voor deur kunt laten staan, mocht je dat willen. 

Intercomfunctie

Een intercomfunctie is vooral handig als je niet snel de deur open kunt doen, omdat je bijvoorbeeld op de bovenste verdieping van een appartementencomplex woont, of wat langzamer ter been bent.

Je kunt je gast via de intercom laten weten dat je onderweg naar de deur bent. Net zoals bij de camera-functie heb je voor de intercomfunctie vaak WiFi nodig.

Opslagmogelijkheden

De meeste WiFi-deurbellen hebben de mogelijkheid om hun beelden op te slaan. Hoe deze worden opgeslagen hangt van de deurbel af. Bij sommige deurbellen heb je een abonnement nodig, terwijl andere deurbellen ingebouwd geheugen hebben of gebruikmaken van een geheugenkaartje

Budget

Een simpele, draadloze deurbel hoeft niet veel te kosten. Over het algemeen geldt dat hoe meer functies deze heeft, hoe meer je ervoor betaalt. Er zijn draadloze deurbellen verkrijgbaar in alle prijsklassen: er is dan ook voor ieder wat wils. 

Veel gestelde vragen

Een draadloos deurbelsysteem bevat een ontvanger en een zender. De zender die aan de buitenkant van de woning is bevestigd, stuurt een radiosignaal naar de binnenkant van de woning waar de ontvanger zich bevindt.

Sommigen werken (ook) zonder ontvanger. In dat geval werkt je smartphone als ontvanger en krijg je een melding als iemand aanbelt.

Hoe je een draadloze deurbel installeert, hangt van het systeem af. Vaak bevestig je de deurbel aan de muur door middel van schroeven of via dubbelzijdige tape, en de ontvanger bevestig je ergens in je huis.

Sommige modellen hebben ook hun eigen apps voor Android en/of iOS. Deze speelt in zo’n geval ook vaak een rol in de installatie.

Je hoeft geen bedrading te leggen als je een draadloze deurbel hebt. Bovendien zijn er slimme, draadloze deurbellen verkrijgbaar met vele handige opties zoals bijvoorbeeld een camera.

Nee, draadloze deurbellen staan niet op het verlanglijstje van de gemiddelde crimineel. Zonder een ontvanger heb je niks aan de deurbel: deze ligt ergens in het huis of zit in de app op je telefoon.

Lichtbruine deur in donkere muur

Conclusie

Hopelijk heb ik je geholpen bij het maken van een keuze en hoeven je gasten je niet meer te bellen als ze bij je voor de deur staan! Of je nu de Ring Deurbel 3 of de Looki X6 kiest, je wordt ervan op de hoogte gesteld als je bezoek is gearriveerd. 

Heb je nog vragen of wil je een bericht achterlaten, dan kan dat hieronder. ⤵️ Bedankt voor het lezen!

2 reacties

    1. Dat kan ik je helaas niet zo makkelijk op afstand uitleggen, maar je kunt hem aan de bedrading van een traditionele deurbel koppelen. In de producthandleiding (zie hier) zie je dat nummer 11 in het plaatje de plek is waar je de externe voeding aan moet koppelen. Als je niet weet hoe en wat je waar aansluit, raad ik je aan een vakman te laten helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *