Laat je Huis Heerlijk Ruiken met de Beste Geurstokjes

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Met de geur in huis vallen.

Laat je Huis Heerlijk Ruiken met de Beste Geurstokjes

Je komt na een lange dag op je werk thuis en wordt omgeven door een muffe geur. Niet bepaald een verwelkomende geur. Geurstokjes bieden hier de oplossing. Zodra je de deur opent, komt een heerlijk warme geur je tegemoet, je schopt je schoenen uit, ontspant op de bank en geniet van de sfeer. In dit artikel lees je over de beste geurstokjes!

Wat zijn de voordelen van geurstokjes?

Hoewel er bij geurstokjes geen vlam aan de pas komt, zijn geurstokjes vaak effectiever dan geurkaarsen. Misschien mis je de vlam van een goede geurkaars, maar geurstokjes zijn veiliger. Elektrische luchtverfrissers zijn een andere mogelijkheid om je huis lekker te laten ruiken, maar ook hier kleven nadelen aan.

Zo zou de constante toevoer van synthetische geuren slecht voor de gezondheid zijn, en heb je een nieuwsgierige peuter in huis, dan is een elektrische luchtverfrisser uit veiligheidsoverwegingen ook geen optie.

Geurstokjes zijn veel veiliger in het gebruik dan geurkaarsen en elektrische luchtverfrissers. Ze ruiken bovendien vaak subtieler dan wierook, en vereisen weinig inspanning van je. Het enige wat je doet, is de stokjes zo nu en dan omdraaien.

Ze zijn ideaal voor huisdiereigenaren en ouders van jonge kinderen. Je plaatst ze waar je wilt, weg van kinderhandjes en nieuwsgierige hondenneuzen. Je bepaalt tot zekere mate hoeveel geur je wilt dat er vrijkomt door meer stokjes toe te voegen. Is de geur te sterk, dan haal je wat stokjes weg.

Kortom: geurstokjes bieden de ideale oplossing wanneer je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je huis lekker te laten ruiken. Hieronder vind je alvast de populairste geurstokjes van nu.

Riverdale

Riverdale
Materiaal: Glas
Geursoort: Bloemig
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

RITUALS The Ritual of Karma Fragrance Sticks

RITUALS The Ritual of Karma Fragrance Sticks
Geursoort: Bloemig
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

RITUALS The Ritual of Ayurveda Mini Fragrance Sticks

RITUALS The Ritual of Ayurveda Mini Fragrance Sticks
Geursoort: Bloemig
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Hoe koop ik de beste geurstokjes?

Geur is subjectief en daarom voor iedereen anders. Er zijn geen vaste regels en welke geurstokjes jij kiest, is een persoonlijke keuze. Om je een beetje op weg te helpen met het maken van deze keuze, vind je hieronder wat richtlijnen per kamer. Het spreekt voor zich dat het prima is om hier vanaf te wijken.

Huiskamer

De woonkamer is meestal de grootste kamer in het huis en kan een sterkere geur goed verdragen. Sterke bloemen of rijke geuren op basis van amber, hout en rook, maar ook zoete geuren komen goed tot hun recht in de woonkamer. Kruidige geuren en subtiele geuren zijn vaak niet sterk genoeg voor grotere ruimtes.

Slaapkamer

Bij het kiezen van een geur voor een slaapkamer gaat het er vooral om dat je je slaap niet verstoort met een te sterke of stimulerende geur. Vermijd daarom citrusgeuren of enorm zoete geuren.

De subtiele geur van witte bloemen of een minimalistische geur met theenoten of zachte kruiden laat je slaapkamer welkom voelen, terwijl kamille en lavendel een oase van rust scheppen. Dankzij de rustgevende eigenschappen van lavendel, is ook deze geur ideaal voor in de slaapkamer.

Zwart flesje met geurstokjes op tafel, witte tas ernaast. Schuin vooraanzicht.

Keuken

De beste geur voor de keuken mengt zich perfect met de geuren van het eten dat wordt bereid, kies daarom een geur die een goede harmonie aangaat met de geuren van je favoriete gerecht. Aroma's van passievrucht, basilicum, citrusvruchten of munt doen het allemaal erg goed in de keuken.

Badkamer

De badkamer is geschikt voor bijna elke geur, sterk of subtiel: het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wat mij betreft komen badkamers pas echt tot leven met een fruitige en licht pittige geur – denk aan bessen of rabarber.

Gangen en halletjes

De meeste mensen hebben geen enorme hal of gang in hun huis, maar er zijn uitzonderingen. Pas de geur aan op de grootte van de ruimte. Hou rekening met het feit dat de hal vaak de eerste indruk voor je gasten is: een lekkere geur draagt bij aan die belangrijke eerste indruk. Weelderige witte bloemen, rozengeuren of complexe houtgeuren zijn hier op hun plaats.

Thuiskantoor

De geur in je de kamer waar je werkt, mag je productiviteit niet beïnvloeden. De ruimte ruikt lekker, maar mag je niet teveel afleiden. Citrusgeuren werken stimulerend helpen je wakker te blijven en verbeteren je concentratie.

De geur van noten, tabak en amber werken kalmerend. Lavendel draagt bij aan een ontspannen geur, maar wees spaarzaam met lavendelgeuren. Je wilt tenslotte niet teveel ontspannen terwijl je werkt! 😴 Citroen en lavendel is een populaire combinatie.

Specificaties van geurstokjes vergelijken

MateriaalGeursoort
1RiverdaleGlasBloemig
2RITUALS The Ritual of Karma Fragrance SticksGlasBloemig
3RITUALS The Ritual of Ayurveda Mini Fragrance SticksGlasBloemig
4RITUALSGlasKruidig
5RiverdaleGlasKruidig

Riverdale

Materiaal: Glas

Geursoort: Bloemig

RITUALS The Ritual of Karma Fragrance Sticks

Materiaal: Glas

Geursoort: Bloemig

RITUALS The Ritual of Ayurveda Mini Fragrance Sticks

Materiaal: Glas

Geursoort: Bloemig

RITUALS

Materiaal: Glas

Geursoort: Kruidig

Riverdale

Materiaal: Glas

Geursoort: Kruidig

Zijn geurstokjes veilig voor je gezondheid?

Geurstokjes zijn meestal van hout. Deze stokjes absorberen de olie in het flesje en verspreiden vervolgens de geur door je huis. Essentiële oliën kunnen een groot aantal voordelen bieden zonder de risico's van onnatuurlijke chemicaliën en ingrediënten.

Veel synthetische luchtverfrissers en huisparfums bevatten daarentegen een verscheidenheid aan schadelijke chemicaliën, zoals formaldehyde en ftalaten. Sommige van deze ingrediënten kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, of in ieder geval tot nare symptomen.

Denk vooral aan een verstopte neus en allergische reacties zoals niezen, hoesten en irritatie aan de ogen. Heb je astma, dan verergeren bestaande symptomen.

Gelukkig bevatten gerenommeerde, kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke essentiële oliën deze toegevoegde schadelijke chemicaliën niet, waardoor ze een veiliger alternatief vormen wanneer ze volgens de voorschriften worden gebruikt.

Bovendien hebben sommige oliën bepaalde gezondheidsvoordelen, waaronder minder stress, spanning of pijn, en een betere slaap – denk wederom aan lavendel.

Het is hoe dan ook altijd een goed idee om de ingrediënten op de verpakking van de geurstokjes te lezen. Het is geen ramp als ze chemicaliën bevatten, maar krijg je last van allergische reacties, dan weet je waardoor ze (waarschijnlijk) worden veroorzaakt.

Het is daarnaast belangrijk om altijd de voorschriften op de verpakking of op het etiket te volgen. Wanneer je vragen hebt, neem je bij voorkeur contact op met de fabrikant van de geurstokjes.

De 5 beste geurstokjes op een rij

1. Riverdale

1. Riverdale
Materiaal: Glas
Geursoort: Bloemig

2. RITUALS The Ritual of Karma Fragrance Sticks

2. RITUALS The Ritual of Karma Fragrance Sticks
Geursoort: Bloemig

3. RITUALS The Ritual of Ayurveda Mini Fragrance Sticks

3. RITUALS The Ritual of Ayurveda Mini Fragrance Sticks
Geursoort: Bloemig

4. RITUALS

4. RITUALS
Geursoort: Kruidig

5. Riverdale

5. Riverdale
Materiaal: Glas
Geursoort: Kruidig

Veelgestelde vragen over geurstokjes

Hieronder beantwoord ik een paar van de meest gestelde vragen over geurstokjes.

Hoe werken geurstokjes?

De stokjes zijn van hout en absorberen de olie waarin ze staan. Vervolgens verspreiden de stokjes de geur door de ruimte.

Hoelang gaan geurstokjes mee?

Hoelang geurstokjes meegaan, is afhankelijk van de kwaliteit van de olie, de stokjes en de hoeveelheid olie in het flesje. De meeste geurstokjes blijven ongeveer acht weken effectief, maar er zijn ook geurstokjes die ruim drie maanden geur verspreiden.

Zijn geurstokjes veilig?

Wanneer je de voorschriften op de verpakking volgt, zijn geurstokjes veilig. Heb je jonge kinderen of huisdieren, plaats de geurstokjes dan op een plaats waar ze niet bij kunnen.

Geurstokjes op tafel, met bruine leren bank op de achtergrond. Vooraanzicht.

Conclusie

Hoewel geuren erg persoonlijk zijn, hoop ik toch dat dit artikel je op weg heeft geholpen bij het kiezen van de beste geurstokjes. Heb jij nog een goede tip? Vergeet dan geen reactie achter te laten. Bedankt voor het lezen 🌺

Was dit artikel behulpzaam?

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram