Ontdek de Beste Haarlak voor Jouw Kapsel

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Zo blijft je haar de hele dag in model.

Ontdek de Beste Haarlak voor Jouw Kapsel

Welk haartype je ook hebt, je vertrouwt waarschijnlijk op je favoriete haarlak om je lokken perfect te stylen. Van extra versteviging tot makkelijker je haar in model krijgen: de beste haarlak geeft je tal van redenen om het in je kast te hebben. Je leest er hier meer over!

Wat zijn de voordelen van haarlak gebruiken?

De perfecte haarstijl maken kan de ene dag goed gaan en de volgende dag niet. Daarom is haarlak een waardevol hulpmiddel bij het creëren van de perfecte stijl. Je blijft aanpassen tot je de perfecte look hebt bereikt. Die look blijft op zijn plaats met goede haarlak. Hieronder vind je de voordelen van haarlak.

Directe fixatie

Haarlak zorgt voor een stevige fixatie en je kunt experimenteren met allerlei haarstijlen, van eenvoudig tot extreem ingewikkeld. Een goede haarlak is eenvoudig te verwijderen, waardoor je simpelweg snel iets kunt proberen. Je gebruikt haarlak ook om nieuwe stijlen en technieken te oefenen.

De hele dag houdbaar

Ondanks het gemak waarmee je je kapsel aanpast, is haarlak ook effectief om je haar de hele dag op zijn plaats te houden. Of je nu op kantoor bent, op school werkt of aan het sporten bent; je moet erop kunnen vertrouwen dat je haar hoe dan ook zijn stijl behoudt.

vrouw met haarlak in haar

Idealiter werkt je haarlak bij alle weersomstandigheden. Jouw sterk houdende haarspray moet je lokken op hun plaats houden. Kies daarom de haarlak die het beste bij jouw haar(stijl) past.

Zeg gedag tegen pluizen

Een van de redenen waarom haarlak een van de populairste haarproducten op de markt is, is dat het uiterst effectief pluizig haar temt. Zowel mannen als vrouwen profiteren van deze eigenschap.

Als je er op je best uit moet zien, wil je niet dat pluizig haar je look verpest. Voor bruiloften, werkpresentaties, date avonden of elke andere keer dat je er formeel uit moet zien, kan haarlak je helpen om er op je best uit te zien.

Meer volume

Haarlak is ook een prima manier om mensen met dun haar meer volume te geven. Hoewel het de haargroei niet bevordert, kun je er vollere stijlen mee maken die je haar meer volume geven. Hierdoor krijg je haar dat er gezonder en aantrekkelijker uitziet. Ook kun je meer stijlen bereiken dan je zonder haarspray kunt.

Schwarzkopf Professional

Schwarzkopf Professional
Hold level: Sterk
Inhoud: 500 ml
Bekijk op Bol.comPijltje

Dapper Dan Sea Salt Spray

Dapper Dan Sea Salt Spray
Hold level: Sterk
Inhoud: 200 ml
Bekijk op Bol.comPijltje

Wella

Wella
Hold level: Laag
Inhoud: 150 ml
Bekijk op Bol.comPijltje

Hoe koop ik de beste haarlak?

Er zijn een paar verschillende factoren waarmee je rekening houdt wanneer je op zoek gaat naar de beste haarlak. Of je nu fijn of dik haar hebt, er zijn producten die op jouw specifieke behoeften zijn afgestemd. Verschillende producten uitproberen helpt je bij het bepalen wat voor jouw haar het beste werkt.

Je leest hieronder meer over de verschillende eigenschappen van haarlak.

Aerosol of non-aerosol

Hieronder vind je de twee belangrijkste soorten haarspray flessen waaruit je kiest:

  • Aerosol haarlak: aerosol spray geeft een fijne nevel af die je haar meer volume geeft. Dit product zit in een houder met druk die vernevelde vloeistof afgeeft als je het aflaatventiel activeert. Als je dun haar hebt, kun je het beste kiezen voor haarlak in spuitbusvorm om een dikkere en vollere look te krijgen.
  • Niet-aerosol haarlak: Deze haarspray wordt ook wel pompspray genoemd en werkt anders dan aerosolspray. In plaats van een continue nevel uit te stoten, gebruikt niet-aerosol spray een combinatie van buisjes, veren, en klepjes om de vloeistof vrij te laten komen. Terwijl aerosol ideaal is voor fijn haar, zijn niet-aerosol sprays beter geschikt voor dik of natuurlijk krullend haar.

Dit zijn de twee belangrijkste elementen van haarlak die je overweegt voor je er zelf een koopt. Als je eenmaal gekozen hebt tussen spuitbus en niet-spuitbus, kun je je keuzemogelijkheden verder inperken.

Verschillende soorten haarlak

Een effectieve manier om het juiste product voor je haar te vinden is door het af te stemmen op je specifieke behoeften. Er zijn een aantal eigenschappen waar je specifiek op let. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Volume

Producten die volumebepalende eigenschappen bevatten, helpen je lokken meer body te geven. Ze geven je kapsel een dramatisch tintje. Omdat deze sprays je haar extra gewicht geven, kun je ze het beste alleen gebruiken als je heel fijn of steil haar hebt. Volumizing haarsprays gebruiken op dik of krullend haar kan voor de nodige pluis en frizz zorgen.

Fixatie

Fixerende haarsprays houden je haarstijl vast. Ze zijn bedoeld voor fijn of steil haar en kunnen deze lichtere lokken vakkundig bij elkaar houden. Met fixerende haarlak kun je niet alleen uitlopers tegengaan, maar het is ook effectief tegen statisch haar. Fixerende haarlak is bovendien ideaal na het gebruik van een stijltang.

Kapsel met vlechten en haarspray

Anti-frizz

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze soort spray gericht op consumenten die worstelen met pluizig haar. Een snelle spray op je lokken aanbrengen kan ze de hele dag glad en steil houden. Het is ook een goed idee om dit product mee te nemen op bijzonder vochtige of regenachtige dagen.

Glans

Heb je de beste haarverf gebruikt, maar is je haar alsnog droog? Als je droog, geverfd haar tot leven wil brengen, zijn haarsprays die glans bevorderen precies wat je zoekt. Deze producten helpen je haar een natuurlijke glans te behouden en kunnen zelfs de dofste lokken een stralende glans geven.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende soorten haarlak voor verschillende behoeftes. Probeer zeker verschillende producten uit om te zien welke perfect bij je past.

Eigenschappen van haarlak vergelijken

Hold levelInhoud
1Schwarzkopf ProfessionalSterk500 ml
2Dapper Dan Sea Salt SpraySterk200 ml
3WellaLaag150 ml
4CHI 44 Iron Guard Thermal Protecting Spray 250 mlMedium237 ml
5L’Oréal Paris Elnett Satin Heat Protection HaarsprayMedium170 ml

Schwarzkopf Professional

Hold level: Sterk

Inhoud: 500 ml

Dapper Dan Sea Salt Spray

Hold level: Sterk

Inhoud: 200 ml

Wella

Hold level: Laag

Inhoud: 150 ml

CHI 44 Iron Guard Thermal Protecting Spray 250 ml

Hold level: Medium

Inhoud: 237 ml

L’Oréal Paris Elnett Satin Heat Protection Haarspray

Hold level: Medium

Inhoud: 170 ml

Hoe gebruik ik een haarlak?

Gewoon richten en sprayen, maar dit is niet zo eenvoudig als het klinkt. Hier zijn de beste haarlak hacks:

  • Voor een glad resultaat: verdeel de spray over de handpalmen en veeg voorzichtig over de haarlijn - om kleine haartjes die uitsteken te temmen
  • Details: krijg losvliegend haar onder controle met een tandenborstel of een goede haarborstel - spray en kam
  • Houd de bus nooit stil, houd hem tijdens het spuiten altijd in beweging
  • Laagje voor laagje: breng glansspray aan op een goede borstel voor je deze door je haar borstelt, hierdoor krijg je een gelijkmatige verdeling
  • Voor extra effectiviteit spray je het haar VOORDAT je de krultang gebruikt

De 5 beste haarlak op een rij

1. Schwarzkopf Professional

1. Schwarzkopf Professional
Hold level: Sterk
Inhoud: 500 ml

2. Dapper Dan Sea Salt Spray

2. Dapper Dan Sea Salt Spray
Hold level: Sterk
Inhoud: 200 ml

3. Wella

3. Wella
Hold level: Laag
Inhoud: 150 ml

4. CHI 44 Iron Guard Thermal Protecting Spray 250 ml

4. CHI 44 Iron Guard Thermal Protecting Spray 250 ml
Hold level: Medium
Inhoud: 237 ml

5. L’Oréal Paris Elnett Satin Heat Protection Haarspray

5. L’Oréal Paris Elnett Satin Heat Protection Haarspray
Hold level: Medium
Inhoud: 170 ml

Veelgestelde vragen over haarlak

Hieronder beantwoord ik een paar veelgestelde vragen over haarlak.

Wat voor soorten haarlak zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten haarlak. Denk aan verzorgende haarlak of haarlak die je haar laat glanzen, maar er is ook haarlak met UV-bescherming en haarlak voor baarden.

Hoe gebruik je haarlak?

Gebruik haarlak op droog haar en houd ongeveer 30 cm afstand. Beweeg de bus haarlak en breng een dun laagje aan op je haar.

Is haarlak slecht voor je haar?

Nee, haarlak is niet slecht voor je haar. Wacht echter niet te lang met het wassen van je haar en gebruik het met mate.

Conclusie

Of je nu je haar op wilt steken of prachtige krullen hebt gecreëerd: haarlak zorgt ervoor dat het langer op zijn plaats blijft. Hopelijk heeft dit artikel je wat wijzer gemaakt over dit veelzijdige product en maak je een weloverwogen keuze. Bedankt voor het lezen! 🙃

Was dit artikel behulpzaam?