De Beste Hogedrukreiniger van 2020!

Karcher Hogedrukreiniger in gebruik op een tuintrapje
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

Met de beste hogedrukreiniger maak je eenvoudig je terras, je auto of zelfs je gevel schoon. Je gebruikt warm water en hoge druk om grondig te reinigen en ziet meteen het resultaat.

Er zijn verschillende hogedrukreinigers verkrijgbaar en welke hogedrukreiniger de beste voor jou is, hangt van jouw omstandigheden af. Daarom heb ik voor jou de vijf beste hogedrukreinigers op een rij gezet.💧

Top 5 Beste hogedrukreinigers

Karcher K7 Premium Full Control Plus

Hogedrukreiniger Karcher vooraanzicht
Beste op de markt
5/5

Werkdruk: 180 bar
Capaciteit: 60m²
Watertemperatuur: 60 °C

Gewicht: 17 kg
Garantie: 2 jaar
Lengte slang: 10m

Eurom Force 2500 IND

Hogedrukreiniger vooraanzicht
Beste Koop
4.7/5

Werkdruk: 170 bar
Capaciteit: 40m²
Watertemperatuur: 40 °C

Gewicht: 23 kg
Garantie: 2 jaar
Lengte slang: 8m

 

Nilfisk Premium 180

Nilfisk Hogedrukreiniger vooraanzicht met accessoires
Beste voor intensief gebruik
4.3/5

Werkdruk: 180 bar
Capaciteit: ruim 60m²
Watertemperatuur: 60 °C

Gewicht: 21 kg
Garantie: 5 jaar
Lengte slang: 10 m

Bosch Fontus Mobiel

Bosch Fontus Mobiel Met Accessoires
Beste hogedrukreiniger op accu
3.7/5

Werkdruk: 15 bar
Capaciteit: 20m²
Watertemperatuur: 40 °C

Gewicht: 9,5 kg
Garantie: 2 jaar
Lengte slang: 4m

Karcher K2 Home

Hogedrukreiniger Karcher k2 vooraanzicht
Beste kleine klusjes
3.4/5

Werkdruk: 110 bar
Capaciteit: 20m²
Watertemperatuur: 40 °C

Gewicht: 4,3 kg
Garantie: 2 jaar
Lengte slang: 4m

Hoe werkt een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger heeft een pomp die onder hele hoge druk water door een spuitpistool laat gaan. De pomp creëert deze druk. Daarbij geldt: hoe kleiner de opening in het spuitpistool, hoe krachtiger de straal. Bij sommige hogedrukreinigers stel je zelf de waterdruk in, maar niet bij allemaal.

Hoe sluit je een hogedrukreiniger aan?

Een hogedrukreiniger is eenvoudig aan te sluiten. Je koppelt de tuinslang aan het koppelstuk en steekt de stekker in het stopcontact (of een verlengsnoer). Heb je een hogedrukreiniger die wordt aangedreven door een accu, dan laad je de batterij op en vul je het waterreservoir.

De waterdruk

De waterdruk is één van de belangrijkste eigenschappen van een hogedrukreiniger. Zonder voldoende waterdruk reinigt hij de desbetreffende oppervlakten niet adequaat.

Als je een hogedrukreiniger hebt met een waterdruk tot 125 bar, reinig je gemakkelijk je tuinmeubilair, je auto of andere kleinere objecten. Heeft deze meer dan 160 bar, dan pak je eenvoudig je terras of zelfs muren aan.

Hou rekening met de tegendruk: hogedrukreinigers kunnen best wat tegendruk geven waarvan je de eerste keer best kunt schrikken.

Onderhoud

Hoogstwaarschijnlijk gebruik je de hogedrukreiniger niet of erg weinig in de winter. Hierdoor is het belangrijk dat je eerst onderhoud verricht voordat je hem weer gebruikt nadat hij lang heeft stilgestaan. 

 • Sommige onderdelen zoals de rubbertjes van losse onderdelen kunnen wat stug zijn. Behandel ze daarom met wat vet of siliconenspray.
 • Ontlucht je apparaat door hem aan te zetten zonder aangekoppelde slang. Als het water er zonder bellen uitkomt dan zit er geen lucht meer in
 • Sluit nu de slang aan en test of de juiste werkdruk wordt bereikt. Als het lijkt alsof hij het niet goed doet, dan zit er waarschijnlijk nog lucht in het systeem en herhaal je de vorige stap.
Rode auto bedekt met sopje

De 5 Beste hogedrukreinigers op een Rij

#1 Kärcher K7 Premium Full Control Plus– Beste op de markt

Werkdruk: 180 bar
Capaciteit: 60m²

Watertemperatuur: 60 °C
Gewicht: 17 kg

Garantie: 2 jaar
Lengte slang: 10m

Accessoires

Behalve de hogedrukreiniger, vind je in de doos ook:

 • Hogedrukpistolen, G 180 Q Full Control Plus
 • Haspel
 • Hogedrukslang 10m
 • Telescopische handgreep
 • Soft bag
 • Adapter tuinslang 3/4″
 • 3-in-1 Multi Jet

Eigenschappen

Deze hogedrukreiniger is het paradepaardje van Karcher: de Rolls Royce onder de hogedrukreinigers.

Hij heeft alle snufjes die je je maar kunt bedenken, waaronder regelbare waterdruk, een Plug and Clean systeem voor het eenvoudig toevoegen van reinigingsmiddelen en hij heeft zelfs een LCD-scherm

5/5

Hij weegt 17 kilogram. Dat klinkt zwaar, maar het apparaat heeft wielen dus je merkt er gelukkig weinig van.

Het apparaat is met een werkdruk van 180 bar verder krachtig genoeg om eenvoudig het meest hardnekkige vuil te verwijderen. Mocht je toch wat moeite hebben met dat ene stukje kauwgom, dan gebruik je de vuilfrees en is de klus zo gepiept.

De fabrikant geeft aan dat deze hogedrukreiniger ideaal is om meer dan 60m² mee te reinigen.

Gebruiksgemak

Deze hogedrukreiniger is er eentje waar ik heel blij van hoop te worden. Mijn verwachtingen zijn hoog omdat de reviews op het internet bijna alleen maar positief zijn. Mijn terras is nog nooit goed schoongemaakt dus dat is mijn doel.

Binnen een minuut of tien heb ik de hogedrukreiniger in elkaar gezet en vervolgens lees ik snel de handleiding door. Ik maak eenvoudig de tuinslang vast aan de hogedrukreiniger. Om mijn terras schoon te spuiten heb ik geen reinigingsmiddel nodig dus ik draai de kop naar rechts en zet hem aan.

Hogedrukreiniger tegels schoonmaken

“Wow!” Dat is mijn allereerste reactie! Wat een kracht en wat een herrie. Ik weet dat alle hogedrukreinigers veel lawaai maken, maar als je dit niet verwacht kun je best even schrikken, dus wees voorbereid.

Ik doe echt geen moeite: de hogedrukreiniger doet alles voor me. Ik ga één keer over de tegels en dat is meteen voldoende. Zelfs de groenste tegels krijgen hun originele kleur terug.

Mijn terras is binnen mum van tijd schoon en ik baal er eigenlijk van dat ik moet stoppen, want ik vind het inmiddels een leuk klusje! Ik ga dus nog even verder, maar dan met de auto. Deze zeep ik eerst in en dan spuit ik hem schoon. Ik pas wel de druk aan, want ik weet niet of de lak van de auto 180 bar weerstaat. 😅

De auto is al snel stralend schoon en ik ben inmiddels zo vies dat het tijd is om te stoppen, een douche te nemen en daarna te genieten van een bak welverdiende koffie.

Resultaat

Deze hogedrukreiniger is makkelijk in gebruik en maakt grondig schoon. Het enige wat een beetje lastig ging was het terugplaatsen van de lans: doordat je wat kracht moet zetten loop je risico het hele apparaat om te duwen. Dit gaat misschien wat makkelijker naarmate je het apparaat vaker gebruikt.

Je kunt met de Kärcher 7 elke klus aan – en wel met gemak. Deze hogedrukreiniger staat welverdiend op de eerste plaats.

Voordelen

Nadelen

#2 Eurom Force 2500 IND – Beste koop

Werkdruk: 170 bar
Capaciteit: 40m²

Watertemperatuur: 40 °C
Gewicht: 23 kg

Garantie: 2 jaar
Lengte slang: 8 m

Hogedrukreiniger eurom achteraanzicht
4.5/5

Accessoires

Deze hogedrukreiniger wordt standaard geleverd met:

 • Hogedrukslang 8 meter
 • Terrasreiniger
 • Vlakstraalnozzle
 • Roterende vuilfrees
 • Schuimlans

Eigenschappen

Het eerste wat me opvalt is de voordelige prijs van de hogedrukreiniger. Daarna krijg je er een terrasreiniger bij waarmee je gemakkelijk houten vlonders en schuttingen mee reinigt.

Behalve de terrasreiniger wordt er onder andere ook een roterende vuilfrees meegeleverd welke belooft het meest hardnekkige vuil van je oppervlak te verwijderen.

Met de werkdruk van 170 bar is deze hogedrukreiniger erg krachtig en pakt hij de meeste schoonmaakklusjes moeiteloos aan. Hij heeft bovendien het vermogen om zo’n 40m² aan oppervlak te reinigen en heeft een handig lange slang van 8 meter.

Gebruiksgemak

Aangezien mijn achtertuin al zo goed als schoon is, neem ik deze keer de voortuin onder handen. Ik heb een enorme hekel aan onkruid verwijderen, en dan vooral met al dat mos tussen de tegels. Volgens de reviews heeft deze hogedrukreiniger er totaal geen moeite mee. Dit ga ik dan ook als eerste aanpakken.

De machine is zo in elkaar gezet. Ik sluit alles aan en kies ervoor de roterende vuilfrees te gebruiken. Ik ga aan de slag en kom er snel achter dat de vuilfrees niet alleen het mos verwijderd, maar ook de aarde tussen mijn tegels – te krachtig dus! Aangezien ik de werkdruk niet kan instellen, sluit ik snel de andere spuitmond aan. Dit werkt een stuk beter.

Binnen mum van tijd is het mos en onkruid weg, inclusief het meeste zand wat er tussen zat. Maar goed: dat is mijn eigen schuld! Even opnieuw opvullen dus. Ik kan me wel voorstellen dat je erg voorzichtig moet zijn als je hout schoonspuit: hout laat zich snel beschadigen.

Er wordt ook een schuimlans meegeleverd die perfect zou moeten zijn om je auto mee te wassen. Aangezien die van mij al schoon is, zet ik de volgende dag de auto van mijn schoonmoeder snel in het schuim. Dit ging heel gemakkelijk, maar ik heb helaas geen borstel waar ik mee kan schrobben.

Als je vaak je auto wilt reinigen, is het daarom een goed idee om er een borstel bij te kopen, hiermee krijg je een nóg beter resultaat. Ik heb de auto schoongespoten zonder een borstel te gebruiken en dit ging overigens prima; het resultaat was indrukwekkend!

Het apparaat is overigens wel erg zwaar: hij weegt maar liefst 23 kilogram. Gelukkig heeft hij robuuste wielen waarmee je hem gemakkelijk verplaatst.

Resultaat

Ik ben onder de indruk! Je krijgt echt waar je voor je geld: handige accessoires en een krachtige hogedrukreiniger met maar liefst een werkdruk van 170 bar. Het enige waar ik een beetje van baal, is dat je de werkdruk niet kunt instellen, wat je bij veel andere modellen wél kunt.

Verder heb ik er niets op aan te merken. Deze hogedrukreiniger heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, dus je krijgt absoluut waar voor je geld!

Voordelen

Nadelen

#3 Nilfisk Premium 180– Beste intensief gebruik

Werkdruk: 180 bar
Capaciteit: ruim 60m²

Watertemperatuur: 60 °C
Gewicht: 21 kg

Garantie: 5 jaar
Lengte slang: 10 m

Accessoires

In de verpakking vind je naast de hogedrukreiniger ook:

 • Hogedrukslang 10 meter
 • G5 spuitpistool
 • G5 spuitlans
 • C&C powerspeed nozzle
 • Tornado nozzle
 • C&C RM fles

Eigenschappen

Deze hogedrukreiniger belooft eenvoud en kracht en is dan ook ideaal voor intensief gebruik en grote klussen. 

Hogedrukreiniger Nilfisk achteraanzicht
4/5

Deze machine zou eenvoudig je tractor schoon krijgen. Helaas heb ik die niet in de achtertuin staan, maar ik kan vast een alternatief vinden!

Met een werkdruk van 180 bar verwacht ik inderdaad dat hij moeiteloos de meeste klusjes doet en volgens de fabrikant is hij ideaal voor grote oppervlakten tot ongeveer 60m².

Je krijgt maar liefst vijf jaar garantie: Nilfisk is een vertrouwd merk waar je op kunt rekenen.

De slang is maar liefst 10m lang en je krijgt er veel accessoires bij. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan deze hogedrukreiniger.

Gebruiksgemak

Ik besluit de hogedrukreiniger mee te nemen naar een vriendin. Zij heeft een camper en als deze machine een tractor kan reinigen, dan moet een camper toch ook wel lukken. Ik gebruik de tornado nozzle en de klus is inderdaad zo geklaard. Dit apparaat zou een lege camper misschien zelfs zo omver kunnen blazen. 💨

De slang van het apparaat rol je gemakkelijk op en er zijn zelfs opbergmogelijkheden voor de accessoires. Je stelt zelf de druk in waarmee je wilt werken.

Ik snap waarom Nilfisk deze hogedrukreiniger aanraadt voor het reinigen van grote oppervlakken: De lans ligt om te beginnen ligt fijn in de hand, maar let wel op de tegendruk. Dit apparaat is zó krachtig dat je ervan kunt schrikken.

Helaas mis ik wel wat accessoires om deze kleinere klusjes mee te doen. Er zit geen borstel bij en ook geen terrasreiniger. Wil je je riool doorspuiten (nee, ik ook niet!), dan moet je zelf een rioolslang aanschaffen.

Deze hogedrukreiniger weegt daarnaast 21 kilogram, wat hem niet heel makkelijk maakt om te verplaatsen. Hij heeft gelukkig wel wielen voor het noodzakelijke heen-en-weerverkeer.

Hogedrukreiniger Nilfisk buiten bij een hek

Resultaat

Deze hogedrukreiniger is bijzonder geschikt voor intensief gebruik en voor reiniging van grotere oppervlakken. Denk hierbij aan een tractor of zelfs je zwembad.

Ik heb een camper schoongespoten en dit ging zonder moeite. Ik verwacht dat deze hogedrukreiniger elke klus wel aan kan.

De werkdruk is instelbaar dus je kunt ook kleinere karweitjes verrichten: accessoires voor de kleinere en meer specifieke klusjes zoals het schoonmaken van de auto, moet je zelf aanschaffen. Voor de prijs die je betaald, verwachtte ik dat deze accessoires meegeleverd worden.

Voordelen

Nadelen

#4 Bosch Fontus Mobiel – Beste hogedrukreiniger op accu

Werkdruk: 15 bar
Capaciteit: 20m²

Watertemperatuur: 40 °C
Gewicht: 9,5 kg

Garantie: 2 jaar
Lengte slang: 4 m

Bosch Fontus Mobiel Vooraanzicht
3.5/5

Accessoires

In de verpakking van de Bosch Fontus hogedrukreiniger vind je ook:
 • 18 V accu
 • 2,5 Ah Li-Ion accu
 • Smart Brush
 • Spuitpistool
 • Lader

Eigenschappen

Deze hogedrukreiniger is gemakkelijk overal heen te rijden: hij werkt namelijk op een accu. Hierdoor zit je niet vast aan een stroomsnoer. De machine heeft een uitschuifbare handgreep en stevige wielen waardoor je gemakkelijk de moeilijke bereikbare plaatsen in je tuin bereikt.

Bovendien sluit je geen tuinslang aan, maar heeft hij een waterreservoir van 15 liter. Dit zou genoeg moeten zijn voor het grondig reinigen van drie tuinstoelen.

Het nadeel is natuurlijk dat deze hogedrukreiniger minder krachtig is en dat je de watertank moet bijvullen als deze leeg is. Hetzelfde geldt voor de accu: deze moet opgeladen worden als deze leeg is.

Dit apparaat is dan ook meer geschikt voor de kleinere klusjes zoals het reinigen van je fiets of het schoonmaken van je tuinmeubilair.

Gebruiksgemak

Het eerste wat me opvalt, is dat deze hogedrukreiniger erg licht van gewicht is. Dit is wel handig als je het apparaat veel verplaatst en dat is nou precies waar deze machine voor bedoelt is: kleine klusjes rond het huis.

Het apparaat is zo goed als gebruiksklaar. Het enige wat ik hoef te doen is de accu op te laden (deze komt al iets opgeladen, maar ik laad de accu liever volledig op). Terwijl de accu aan het opladen is vul ik het waterreservoir.

Aan het einde van de middag is de accu opgeladen en ga ik aan de slag. Deze keer is het mijn fiets die een wasbeurt krijgt. Deze wordt eigenlijk nooit gewassen dus het is hoognodig. De waterdruk valt me wat tegen, erg veel kracht heeft de straal niet. Hier had ik van te voren al over gelezen. Dit komt omdat hij wordt aangedreven op een accu.

Mijn fiets wordt echter goed schoon en ook het wisselen van de opzetstukken gaat eenvoudig. De borstel werkt goed, maar ik denk dat deze handiger is voor bijvoorbeeld de auto wassen.

Resultaat

Dit is oerdegelijk apparaat en ideaal voor je als je een hogedrukreiniger zoekt voor kleinere klusjes. Voor de grotere klussen zoals je terras schoonmaken of het reinigen van je schutting heb je echt een hogedrukreiniger nodig met meer werkdruk.

De Bosch Fontus Mobiel is een fijn apparaat om te gebruiken en maakt goed schoon. Daarnaast is zijn mobiliteit ook handig voor de wielrenners en/of mountainbikers onder ons: laadt de Fontus Mobiel in je auto en je kunt vóór de terugreis je fiets al schoonmaken.

Voordelen

Nadelen

#5 Karcher K2 Home – Beste voor kleine klusjes

Werkdruk: 110 bar
Capaciteit: 20m²

Watertemperatuur: 40 °C
Gewicht: 4,3 kg

Garantie: 2 jaar
Lengte slang: 4 m

Accessoires

Behalve de hogedrukreiniger, vindt je in de doos ook:

 • Terrasreiniger T 150
 • Patio & Deck reinigingsmiddel 0,5 liter
 • Hogedrukpistolen, G 120 Q
 • Vuilfrees
 • Hogedrukslang 4 meter
 • Adapter tuinslang 3/4″

Eigenschappen

Deze hogedrukreiniger heeft een werkdruk van 110 bar en een slang van 4m lang.

Hogedrukreiniger Karcher K2 vooraanzicht
3/5

Daarnaast heeft hij genoeg vermogen om ongeveer 20m² schoon te maken, wat hem ideaal maakt voor kleinere klusjes. Je krijgt een weelde aan handige accessoires meegeleverd waarvan vooral de terrasreiniger handig is.

Je krijgt er ook een vuilfrees bij waarmee je het meest hardnekkige vuil verwijdert. Er wordt tevens reinigingsmiddel meegeleverd; wederom handig bij de moeilijkere klusjes.

Gebruiksgemak

Het eerste wat me opvalt, is het formaat van deze hogedrukreiniger: het is een compact apparaat en geen zwaargewicht. Je verplaats hem eenvoudig doordat hij wielen heeft en een uitschuifbare hendel.

Ik besluit deze keer mijn tuinstoelen onder handen te nemen. Ik geef toe: ik maak ze eigenlijk maar één keer per jaar schoon en elk jaar wordt de klus moeilijker. Ik heb namelijk geen plaats om het op te bergen dus aan het einde van de winter zijn mijn stoelen aan de groene kant.

Meteen besluit ik om reinigingsmiddel te gebruiken waardoor de kans op witte tuinstoelen groter wordt. Ik besluit het hogedrukpistool te gebruiken en niet de vuilfrees. Ik zet de machine aan en sta meteen versteld van de kracht. De eerste stoel is dan ook zo weer wit!

Hogedrukreiniger in gebruik op terras

Helaas kan ik de druk niet zelf instellen wat toch wel handig is als ik bijvoorbeeld de voegen van mijn stoeptegels wil schoonmaken.

De andere drie stoelen volgen en worden moeiteloos weer schoon. De hogedrukreiniger is gemakkelijk te bedienen en voelt zoals alle hogedrukreinigers van Kärcher, robuust en duurzaam aan.

Hij is niet zo krachtig als andere modellen van Kärcher maar is daarmee wél uitermate geschikt voor de kleinere klusjes. Je krijgt er ook een terrasreiniger en een vuilfrees bij. Helaas wordt er geen borstel meegeleverd wat jammer is.

Resultaat

Dit is een fijne hogedrukreiniger om te gebruiken en ideaal voor als je vooral kleinere klusjes wilt doen. Er worden handige accessoires meegeleverd, maar ik mis de zachte borstel waarmee ik bijvoorbeeld de auto kan wassen.

Helaas kan de druk niet worden ingesteld. Dat is zonder twijfel een minpunt, maar als je niet van plan bent je hogedrukreiniger voor allerlei grote klussen te gebruiken, is dit hoe dan ook een winnaar. 👑

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Wat is voor mij de beste hogedrukreiniger?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van jouw omstandigheden en vooral waarvoor je de hogedrukreiniger gaat gebruiken

Als je zo af en toe een keer je fiets schoon wilt spuiten, dan is een Kärcher K7 overbodige luxe, maar als jij elke maand je terras, je auto en je fiets schoon wilt maken, dan is de K7 wel praktisch.

Waar gebruik je de hogedrukreiniger voor?

Zoals hierboven als gezegd: als jij je hogedrukreiniger regelmatig gaat gebruiken en voor grotere klussen, stel je hogere eisen dan wanneer je het apparaat slechts af en toe gebruikt. Je hebt geen hogedrukreiniger met 180 bar nodig voor bijvoorbeeld je fiets. Daarentegen is 180 bar wel handig als je je tegels wilt reinigen.

Daarnaast zijn de accessoires belangrijk als je de hogedrukreiniger voor meerdere klusjes gebruikt. Een vuilfrees is bijvoorbeeld handig voor hardnekkig vuil, terwijl een borstel handig is om je auto mee te wassen.

Wil je een hogedrukreiniger die op een accu wordt aangedreven? Hou er dan wel rekening mee dat deze minder kracht heeft dan eentje die op netstroom werkt. Bovendien hebben de meeste hogedrukreinigers die op accu werken een waterreservoir in plaats van een constante toevoer van water.

Hoe vaak gebruik je de hogedrukreiniger?

Als je je hogedrukreiniger regelmatig gebruikt stel je er hogere eisen aan dan als wanneer je het apparaat maar een keer per maand gebruikt. Bij regelmatig gebruik stel je het op prijs als de machine eenvoudig te hanteren is en eenvoudig te bedienen is.

Accessoires

Welke accessoires er belangrijk zijn voor jou hangt opnieuw af waarvoor jij de hogedrukreiniger gaat gebruiken. Sommige hogedrukreinigers worden geleverd met een terrasreiniger, maar als jij geen terras hebt, heb je deze natuurlijk nodig.

Ben je van plan je auto vaak schoon te maken, dan is een schuimlans erg handig. Overigens zijn er allerlei accessoires te koop die je later aan kunt schaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan borstels in verschillende maten en soorten, lansen om mee te verlengen en rioolslangen.

Budget

Hogedrukreinigers variëren enorm in prijs. Vaak is het zo dat hoe meer je betaalt, hoe meer werkdruk de hogedrukreiniger heeft, hoe meer accessoires en hoe meer capaciteit. Let goed op de eigenschappen en wat er meegeleverd wordt: misschien heb je lang niet alles nodig.

Lees wel de reviews op het internet. Hierdoor krijg je een goed idee over de ervaringen van de gebruikers.

Veel gestelde vragen

Je gebruikt een hogedrukreiniger voor het reinigen van je terras, tuinmeubelen, je auto, houten vlonders, schutting, je boot, enzovoorts. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

Het is niet moeilijk een hogedrukreiniger te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is de waterstraal richten op het vuil en de hogedrukreiniger doet de rest voor je.

Er zijn echter verschillende accessoires voor verschillende klussen. Zo maak je de auto bijvoorbeeld het beste schoon met een borstel en verwijder je hardnekkig vuil met een vuilfrees.

Een hogedrukreiniger verbruikt ergens tussen de 500 en 1200 liter water per uur, maar dit hangt uiteraard af van het soort hogedrukreiniger die je gebruikt.

Opgerolde tuinslangen close-up

Conclusie

Hopelijk heb ik je een beetje geholpen bij het kiezen van een hogedrukreiniger. Welke je ook kiest, of het nu de Eurom Force 2500IND is of de Kärcher K2 wordt, je tegels zullen schoon worden.

Heb je tips of misschien vragen, laat ze dan hieronder achter. 👇 Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *