Top 5 Beste Inductie Kookplaten

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Koken op inductie gaat bíjna sneller dan het licht.

Top 5 Beste Inductie Kookplaten

Wie er ooit op een inductie kookplaat heeft gekookt, wilt nooit meer terug. Het is veiliger, een stuk zuiniger dan de traditionele kookplaten en het ziet er ook nog een strak uit in je keuken. Het is bij aanschaf hiervan daarom niet geheel onbelangrijk te weten wat de béste inductie kookplaat is.

Leun lekker achterover, want ik heb het in dit artikel voor je uitgezocht. 👩‍🍳

De inductie kookplaat

De inductie kookplaat wordt steeds populairder in de Nederlandse keuken. Het is veiliger, want alleen de pan wordt opgewarmd. Het is daarnaast ook energiezuiniger en zodoende uiteindelijk goedkoper. Eveneens belangrijk in onze drukke levens: eten wordt veel sneller opgewarmd.

De kookplaat werkt alléén als er contact word gemaakt met een magnetisch veld, de onderkant van de pan in dit geval. Als er geen pan op staat, gaat hij ook niet aan.

Ben je klaar met koken en haal je de pan eraf, dan is de plaat wel een beetje warm, maar deze koelt veel sneller af dan een elektrische kookplaat (zoals een systeem met halogeen).

Een inductie kookplaat is onderhoudsvriendelijk, want je maakt de glazen plaat gewoon even schoon met een vochtige doek zonder al teveel poespas.

De plaat werkt echter alleen met speciale inductiepannen. De onderkant van zulke pannen zijn magnetisch. Als de onderkant van jouw pan niet magnetisch is, zal het magnetische veld niet ontstaan. De aanschaf van de beste inductie pannen is daarom het beste idee. Goedkoop is immers duurkoop.

⚡️ Pacemaker? Let dan op!

De magnetische straling vormt een risico voor mensen met een pacemaker. Raadpleeg je cardioloog indien je een pacemaker hebt en toch een inductie kookplaat wilt hebben!

Keramische kookplaat met houten lepel ernaast, bovenaanzicht

Inductie of keramisch?

Inductie kookplaten hebben meer voordelen dan keramische kookplaten. De voordelen van inductie koken vergeleken met koken op een keramische plaat op een rijtje:

 • Een inductie kookplaat wordt sneller warm
 • Een inductie kookplaat is energiezuiniger
 • Een inductie kookplaat kan flexibele kookzones hebben
 • Een inductie kookplaat is veiliger

Je kunt daarentegen wel elk type pan gebruiken op een keramische kookplaat. Voor een inductie kookplaat heb je inductiepannen nodig.

1. Miele KM7465FL
Dé beste inductie kookplaat van 2021 ✨

Onze score: 9,5

Kies deze inductie kookplaat als flexibiliteit belangrijk voor je is. Deze kookplaat heeft namelijk een braadzone die geschikt is voor extra grote pannen en braadsledes. Daarnaast is deze inductie kookplaat klaar voor de toekomst dankzij de bijbehorende app. 

Kookstanden: 9
Vermogen: 7300 watt
Stekker: Perilex 5-polig

Kookzones: 5
Temperatuur: Kookstanden
Oververhitting beveiliging: Ja

Inductie kookplaat Miele bovenaanzicht

2. Siemens EH975LVC1E
Beste koop inductie kookplaat van 2021 ✨

Onze score: 9,1

Deze inductie kookplaat van Siemens heeft 5 kookzones en stelt de temperatuur zelf bij. Dankzij de 17 kookstanden kook je heel erg precies en bereid je je gerecht altijd tot in perfectie. Hij is niet voor niets uitgeroepen tot de beste koop van dit jaar!

Kookstanden: 17
Vermogen: 11000 watt
Stekker: Perilex 5-polig

Kookzones: 5
Temperatuur: Automatisch
Oververhitting beveiliging: Nee

Inductie kookplaat Siemens bovenaanzicht

De 5 beste inductie kookplaten in een oogopslag

 1. Miele KM7465FL - De beste inductie kookplaat op de markt. Flexibel, eenvoudig en klaar voor de toekomst.
 2. Siemens EH975LVC1E - De beste koop. Deze kookplaat houdt je gerecht op de juiste temperatuur en je hebt 17 kookstanden om uit te kiezen.
 3. Bosch PXV875DC1E - Ideaal voor al je op zoek bent naar een inbouw kookplaat. Deze Bosch biedt je niet alleen kwaliteit, maar ook flexibiliteit.
 4. Inventum VK16010zil - Deze Inventum is een vrijstaande kookplaat. Je zet hem dus waar je wilt!
 5. Samsung NZ64K5747BK - De meest flexibele inductie kookplaat van allemaal.

Functies

Verschillende inductie kookplaten hebben verschillende functies.

 • Boost-functie. Deze functie stuurt een extra stoot energie (en dus warmte) naar de gekozen kookzone.
 • Flexibele kookzone. Dit staat je toe bijvoorbeeld twee kookzones tegelijkertijd te gebruiken waarbij deze als één grote kookzone werken. Deze gebruik je voor een grotere pan of zelfs een braadslede, maar je kunt er ook twee aparte pannen op kwijt. Flexibel dus.
 • Warmhoudfunctie. Het woord zegt het al: met deze optie kun je je eten warm houden zonder deze verder door te koken.
 • Restwarmte-indictatie. Als de kookplaat nog warm is na gebruik, wordt dit aangegeven door middel van een lampje of een letter. Dit is veelal een “H”.
 • Temperatuurinstelling: Dit is de manier waarop de temperatuur wordt in gesteld. Sommige platen hebben kookstanden speciaal ontworpen voor gerechten. Andere inductie kookplaten hebben een automatische temperatuurinstelling, wat betekent dat de kookplaat deze temperatuur aanhoudt. Met een aanpasbare temperatuurinstelling kun je zelf de temperatuur aanpassen.

De beste Inductie Kookplaten op een rij

1. Miele KM7465FL
Dé beste inductie kookplaat van 2021

Kookstanden: 9
Vermogen: 7300 watt
Stekker: Perilex 5-polig
Aantal kookzones: 4
Temperatuur: Kookstanden
Oververhitting beveiliging: Ja

Miele inductie kookplaat bovenaanzicht

Afmetingen

Het is niet de grootste kookplaat in onze lijst, maar zeker ook niet de kleinste. De dimensies van de Miele KM7465FL komen neer op 5,1 x 62 x 52 cm (HxBxD).

Aansluiting

Deze inbouw inductie kookplaat moet worden aangesloten op twee fasen met een 5-polige Perilex stekker. Deze stekker wordt niet meegeleverd, dus denk hieraan bij aankoop!

Dit klusje kun je het beste laten doen door een vakbekwame elektricien als je het risico op een slecht werkende kookplaat of zelfs een gevaarlijke situatie wilt vermijden.

Functies

Deze inductie kookplaat heeft 9 kookstanden waaruit je kiest. De plaat heeft ook een timer voor elke kookzone en startuitstel.

Je zet dus je eten alvast op waarna je met een gerust hart even iets anders kunt doen, zoals je koffiezetapparaat ontkalken. Deze inductie kookplaat gaat aan op het tijdstip dat jij hebt ingesteld, waardoor je eten precies op het geplande moment klaar is. Na gebruik schakelt de plaat zichzelf uit.

Alle kookzones zijn flexibel. Je deelt de plaat zodoende in zoals jij dat wilt. Gebruik bijvoorbeeld twee grote braadsledes of juist vier kleinere pannen. Niets is te gek voor de Miele KM7465FL!

Als je ervoor kiest om ook een Miele afzuigkap aan te schaffen (of als je al een geschikte Miele afzuigkap hebt), zet de afzuigkap zichzelf aan wanneer de inductie kookplaat daar de indicatie voor geeft. Beide apparaten regelen dit zelf via WiFi. 

Steeds meer apparaten van Miele zullen gaan werken met deze zogeheten [email protected] Je koopt dus niet alleen een inductie kookplaat van hoge kwaliteit, maar je bent ook meteen klaar voor de toekomst.

Gebruiksgemak

Deze inductiekookplaat van Miele heeft 4 PowerFlex-kookvlakken van hoogwaardig, keramisch glas. De kookplaat is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek.

De bediening bestaat uit tiptoetsen die je aan de voorkant van de plaat vindt. Deze bestaat uit een centrale getallenreeks; hier regel je dan ook alle temperatuurstanden mee. Je kunt deze kookplaat bovendien bedienen via de [email protected] app!

Voordelen:

 • Deze inductie kookplaat is klaar voor de toekomst met de bijbehorende app
 • Heeft vier flexibele kookzones

Nadelen:

 • Er hangt een stevig prijskaartje aan deze kookplaat

2. Siemens EH975LVC1E
Beste koop inductie kookplaat van 2021

Kookstanden: 17
Vermogen: 11000 watt
Stekker: Perilex 5-polig
Aantal kookzones: 5
Temperatuur: Automatisch
Oververhitting beveiliging: Ja

Siemens inductie kookplaat bovenaanzicht, met pannen op de kookplaat

Afmetingen

De dimensies van deze Siemens inductie kookplaat komen neer op 5,1 x 91,2 x 52 cm (HxBxD). Dat maakt hem de breedste kookplaat in onze lijst, wat de kookzones ten goede komt.

Aansluiting

Deze inbouw inductie kookplaat moet worden aangesloten op drie fasen met een 5-polige Perilex stekker. Deze stekker wordt niet meegeleverd.

Ook dit klusje kun je het beste laten doen door een vakbekwame elektricien.

Functies

Deze inductiekookplaat heeft vijf kookzones en elke kookzone heeft een aparte timer. Je gebruikte eveneens een boost-functie voor elke kookzone. Erg handig als je water wilt koken bijvoorbeeld.

De Siemens EH975LVC1E heeft geen flexi-zones, maar die heb je eigenlijk ook niet nodig met zo’n grote kookplaat van 91,2 cm. Er is genoeg ruimte voor al je pannen.

Je maakt gebruik van de braadzone tijdens het braden van vlees. De sensor vertelt je bij dit proces precies wanneer de juiste temperatuur is bereikt en houdt deze temperatuur vast. Je hoort tijdens gebruik van deze functie wel het deksel van de pan te halen.

Je krijgt verder de keuze uit 17 kookstanden, wat wederom voor de meesten onder ons genoeg zal zijn. Als je de temperatuur instelt, houdt de kookplaat deze vervolgensvoor je vast: hij blijft dus niet onnodig opwarmen.

Siemens kookplaat bovenaanzicht

Gebruiksgemak

Met 5 kookzones heb je genoeg ruimte om je favoriete gerecht te koken. De bediening is eenvoudig en mocht je wat hulp nodig hebben, dan kun je altijd de handleiding erbij nemen; deze staat vol met handige tips en richtlijnen.

Schoonmaken is een simpele klus. De plaat is gemaakt van glas dus deze loop je makkelijk na met een lichtvochtige doek.

Voordelen:

 • Heeft maar liefst vijf kookzones
 • Hij is lekker eenvoudig in gebruik

Nadelen:

 • Heeft geen flexibele kookzones

3. Bosch PXV875DC1E
Beste inbouw inductie kookplaat

Kookstanden: 17
Vermogen: 7400 watt
Stekker: Perilex 5-polig
Aantal kookzones: 5
Temperatuur: Automatisch
Oververhitting beveiliging: Nee

Bosch inductie-kookplaat bovenaanzicht

Afmetingen

Ook dit is een flinke kookplaat met dimensies van 5,1 x 81,6 x 52,7 cm (HxBxD). Hij is daarmee net iets minder breed dan de bovengenoemde Siemens.

Aansluiting

Deze inbouw inductie kookplaat moet worden aangesloten op twee fasen met een 5-polige Perilex stekker. Ook hier wordt deze stekker niet meegeleverd.

Functies

De 17 verschillende kookstanden zorgen ervoor dat er ook bij dit model geen gebrek aan keuze is.

Zodra de 5 kookzones de juiste temperatuur hebben bereikt, worden deze automatisch op de juiste temperatuur gehouden. Ook hier brandt je eten dus niet zomaar aan! 

Met de PerfectFry BraadSensor bereid je alle gerechten tot perfectie dankzij een speciale sensor onder de kookplaat die de temperatuur in de pan constant houdt. Je kiest daarbij uit 5 vermogensstanden.

De Powerboost functie zorgt ervoor dat je gerechten nog sneller worden bereid. Deze functie zorgt ervoor dat voor een korte periode, de kookzone snel extra heet wordt. Deze functie is handig als je snel water wilt koken.

De PanBoost verhit pannen nog sneller zodat je eerder kunt beginnen met koken. Je pan wordt dus sneller warm door een hitte-boost. Je boter smelt bijvoorbeeld sneller omdat de pan eerder is verwarmd.

Gebruiksgemak

Het bedieningspaneel vindt je aan de voorkant van de inductie plaat en is alleen zichtbaar als de kookplaat aan staat. De bediening is eenvoudig en leidt je niet af met overbodige poespas.

Je schakelt heel makkelijk tussen de vermogensstanden dankzij de duidelijke cijfers en symbolen. Zelf vond ik het gebruik van deze inductieplaat daardoor aangenaam simpel.

De plaat is verder van glas en zodoende gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Wel kraste hij in mijn geval wat makkelijk, dus let op dat je doek ook echt schoon is.

Voordelen:

 • De Powerboost functie is erg handig wanneer je nét te laat bent begonnen met koken
 • De Panboost is een handige functie die je pannen opwarmt
 • De bediening is eenvoudig

Nadelen:

 • De inductie plaat krast snel

4. Inventum VK16010zil
Beste vrijstaande inductie kookplaat

Kookstanden: 9
Vermogen: 3500 watt
Stekker: Schuko
Aantal kookzones: 4
Temperatuur: Kookstanden
Oververhitting beveiliging: Ja

Vrijstaanden inductie kookplaat zij-bovenaanzicht

Afmetingen

Deze kookplaat is een vrijstaande variant, waardoor deze hoger is dan inbouwkookplaten. Verder is hij in zijn geheel genomen iets compacter ingedeeld dan zijn voorgangers met dimensies van 8,4 x 59 x 52 cm (HxBxD).

Aansluiting

Deze vrijstaande inductie kookplaat sluit je eenvoudig zelf aan met een “gewone” tweepolige stekker. 💪

Functies

De Inventum VKI6010ZIL is een vrijstaande inductiekookplaat die 4 kookzones heeft.

Je kunt sneller koken als je de Boostfunctie aan zet. Deze vind je op alle kookzones, maar je kunt hem maar op 1 kookzone tegelijk gebruiken. De Boostfunctie is vooral handig als je snel water wilt koken voor bijvoorbeeld pastagerechten.

Elke zone heeft 9 kookstanden en een individueel te gebruiken timer. Tevens geeft de kookplaat aan wanneer deze nog warm is en er zit er kinderbeveiliging op de toetsen van het bedieningspaneel.

Spaghetti boven pan

Gebruiksgemak

Deze inductie kookplaat is vrijstaand dus je kunt hem plaatsen waar je wilt!

De kookplaat is iets minder krachtig dan een inductie kookplaat met een hoger wattage, maar daar staat wel tegenover dat deze meteen in kunt pluggen en gebruiken waar je maar wilt. Je steekt de stekker in het stopcontact en je bent klaar om te gaan.

Het bedieningspaneel is ook hier eenvoudig zonder overbodige functies. Net als de voorgaande kookplaten is ook deze makkelijk schoon te vegen met een vochtige doek.

Voordelen:

 • Je kunt de kookplaat overal plaatsen want hij is vrijstaand
 • Mooi vormgegeven
 • Kinderbeveiliging maakt deze kookplaat extra geschikt voor gebruik door (jongere) gezinnen

Nadelen:

 • Je kunt de Boostfunctie maar op een zone tegelijk gebruiken
 • Minder krachtig dan een inductie kookplaat met een perilex stekker

5. Samsung NZ64K5747BK
Beste flex inductie kookplaat

Kookstanden: 16
Vermogen: 7200 watt
Stekker: Perilex 5-polig
Aantal kookzones: 4
Temperatuur: Kookinstelling
Oververhitting beveiliging: Ja

Samsung inductie voor-bovenaanzicht

Afmetingen

De afmetingen van 5,6 x 60 x 52 cm (HxBxD) maken dit tot een wat kleinere kookplaat. Als jij geen oppervlakte van 90 cm nodig hebt maar wel graag flexibele kookzones wilt, zoek dan niet verder!

Aansluiting

Deze inbouw inductie kookplaat moet worden aangesloten op twee fasen met een 5-polige Perilex stekker. Deze stekker wordt niet meegeleverd. Helaas is ook dit weer een klusje dat je het beste aan een professionele elektricien kunt overlaten.

Functies

Deze inductie kookplaat heeft maar liefst 16 verschillende kookstanden om uit te kiezen. Je gerecht wordt op deze manier altijd tot perfectie bereidt.

Als je klaar bent met koken maar nog niet klaar bent om je gerecht op te dienen, gebruik je de warmhoudfunctie om je maaltijd op temperatuur te houden. Je eten brandt hierbij uiteraard niet aan.

Je kunt ook een timer gebruiken. Als je deze van tevoren precies goed instelt, is die warmhoudfunctie misschien niet eens nodig!

Inductiekookplaat met pan, bovenaanzicht

Er zijn vier kookzone’s waarmee je 1 flexibele kookzone maakt. Deze gebruik je om een grotere pan of braadslede op te zetten. De kookplaat schakelt zichzelf na gebruik verder uit; dat is weer een zorg minder.

Gebruiksgemak

De bediening is eenvoudig. Kom je er toch even niet meer uit? Dan is de handleiding de beste plek om te starten: deze is naar mijn mening erg toegankelijk in hoe deze geschreven is. Zelfs ik – niet bepaald een whiz kid – kan ermee overweg!

De flexi kookzone gebruik je voor een grotere pan zoals een braadslede terwijl je de andere twee kookzones gebruikt voor andere pannen. De kookplaat is hierdoor wel meteen wat druk in gedeeld.

Het is duidelijk dat hij niet al te groot is, maar toch  heeft hij de nodige functies en gemakken die het gebruik ervan wat mij betreft een droom maken.

Er zijn vier kookzone’s waarmee je 1 flexibele kookzone maakt. Deze gebruik je om een grotere pan of braadslede op te zetten. De kookplaat schakelt zichzelf na gebruik verder uit; dat is weer een zorg minder.

Voordelen:

 • Flexibel koken zonder toeters en bellen
 • Automatische uitschakeling

Nadelen:

 • Sommige mensen ervaren de pieptoontjes als hinderlijk

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Elektrische aansluiting

Voordat je een aankoop doet, moet je even kijken naar welke elektrische aansluiting je in je keuken hebt. De meeste inductie kookplaten moeten worden aangesloten op een 5-polig perilexstopcontact.

Heb je deze niet, maak je dan nog geen zorgen. Het is geen ramp, maar zo’n stopcontact moet wel aangelegd worden. Dit moet worden gedaan door een elektricien, dus denk aan de extra kosten hiervoor.

Vakman die stopcontact installeert

Inbouw of vrijstaand

Wil je een inbouw inductie kookplaat of een vrijstaande? Met een vrijstaande kookplaat heb je het voordeel dat je hem kan plaatsen waar je wilt. Vrijstaande kookplaten hebben echter minder vermogen dan de inbouwvarianten, waardoor ze veelal minder krachtig zijn.

Flexibele kookzones

De meeste inductie kookplaten hebben dezelfde functies. Wat is voor jouw belangrijk? Kook je vaak met een braadslede of extra grote pannen? Kijk dan naar inductie kookplaten met flexibele kookzones: deze zijn groter en kunnen worden ingedeeld naar eigen behoefte.

Handen thuis na het koken...

Ondanks dat de kookzones veel sneller afkoelen dan bijvoorbeeld een keramische kookplaat, kan het glas toch nog behoorlijk warm zijn. Wees dus voorzichtig ook ná het gebruik!

Kookstanden

Werkt de inductie kookplaat met kookstanden, dan kun je de temperatuur van de inductie kookplaat instellen naar gelang het gerecht wat je kookt.

Hoe meer kookstanden er zijn, hoe meer keuze in temperatuur je hebt. Heeft de kookplaat 17 kookstanden, zoals de Bosch PXV875DC1E, dan kun je heel precies koken.

Heeft de kookplaat slechts 4 kookstanden, zoals de Inventum VK16010zil, dan moet je genoegen nemen met wat minder flexibiliteit.

Beveiliging

Elke inductie kookplaat heeft een kinderbeveiliging zodat kinderen niet ongewenst aan de slag gaan. Deze functie werkt op elke inductie kookplaat anders: soms druk je op twee toetsen tegelijk, soms moet je een toets wat langer ingedrukt houden.

Temperatuur

Sommige inductie kookplaten hebben verschillende braadstanden: Deze braadstanden hebben een temperatuur variërend van 140 °C tot 240 °C. Door zelf de temperatuur in te stellen kook je nóg preciezer.

Timer

Het is handig als elke kookzone een eigen timer heeft. Niet alle kookplaten hebben deze optie en als je vaak uitgebreid en met veel pannen kookt, is het zeker de moeite waard om hiernaar te kijken.

Budget

Niet geheel onbelangrijk: hoeveel kun of wil je uitgeven aan een inductie kookplaat? De prijzen variëren van zo’n €70 voor de kleinste, vrijstaande kookplaat, tot bijna €1900 voor een kookplaat met vijf kookzones.

Vergeet niet de kosten van een elektricien als je deze nodig hebt. Dat kan ook nog makkelijk enkele tientallen tot boven de honderd euro kosten.

Vind je de aanschaf van een inductie kookplaat teveel geld kosten? Denk dan aan wat je op lange termijn kunt besparen. Inductie kookplaten zijn energiezuiniger dan puur elektrische kookplaten.

Op den duur behaal je de break even point waardoor je investering en je winst (aan energie en kosten hiervan) gelijk opgaan. Na dit break even point te overschrijden, ben je officieel goedkoper uit dan met een elektrische kookplaat. 🎉

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een inductie kookplaat?

De netspanning in een inductie kookplaat wordt elektronisch omgezet in een spanning met een bepaalde frequentie. Er zitten horizontale spoelen in een inductie kookplaat, welke onder wisselstroom komen te staan via de bovengenoemde frequentie.

Hierdoor wordt er een magnetisch veld gecreëerd en loopt er een wervelstroom door de bodem van de pan. Door de weerstand van die bodem wordt deze wervelstroom omgezet in hitte. Hiernaast wordt eveneens warmte omgezet door magnetische hysterese, wat neerkomt op het magnetisme dat achterblijft na gebruik.

Wat is het verschil tussen een keramische en inductie kookplaat? 

Een inductie kookplaat werkt met magneten, terwijl een keramische kookplaat met verwarmingselementen (zoals halogeenstralers) werkt.

Een inductie kookplaat wordt verder sneller warm, is energiezuiniger, heeft flexibele kookzones en is veiliger dan een keramische kookplaat. In aanschaf is een keramische kookplaat echter een stuk goedkoper.

Hoe lang gaat een inductie kookplaat mee? 

Een inductie kookplaat gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee.

Welke pannen gebruik ik op een inductie kookplaat?

Op een inductie kookplaat gebruik je idealiter speciale inductie kookpannen. De zijn van plaatstaal en/of gietijzer of ander magnetisch metaal, hebben een rechte bodem en hebben een bodem die idealiter uit meerdere lagen bestaat.

Conclusie

Ik hoop dat ik je een beetje wegwijs gemaakt heb op het gebied van inductie kookplaten en je meer duidelijkheid hebt omtrent de beste inductie kookplaten.

Kijk goed naar wat voor aansluiting je hebt in jouw keuken voordat je een aankoop doet.

Of je nu voor een inbouw inductie kookplaat zoals de Miele KM7465FL gaat, of toch liever een vrijstaande inductie kookplaat kiest zoals de Inventum VK16010zil: je bent van efficiëntie verzekerd!

Bedankt voor het lezen en als je nog een berichtje wilt achterlaten, dan kan dat hieronder.👇

Was dit artikel behulpzaam?

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram