Het Beste Koffiezetapparaat met Verse Bonen Vind Je Hier!

Mariska Rietveld

Geschreven door: Mariska Rietveld

De beste koffie maak je met verse koffiebonen!

Het Beste Koffiezetapparaat met Verse Bonen Vind Je Hier!

Met slechtst één druk op de knop echte koffie. Verse bonen die waar je bij staat in een minuut verwerkt zijn tot jouw fantastische kopje koffie. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Dat is het namelijk niet! Een koffiemachine met bonenmaler maakt dat voor jou mogelijk.

Benieuwd naar de geweldige machines die dit mogelijk maken? Hier is de top vijf beste koffiemachines met bonen.

1. Siemens EQ9+ S500 Home Connect
Hét beste koffiezetapparaat met bonen van 2021 ✨

Onze score: 9,6

Verser én moderner kan het bijna niet, want deze Siemens EQ9+ koffiemachine met bonenmaler bestuur je ook op afstand met je smartphone of tablet!

Bovendien kies je uit wel 10 koffiespecialiteiten of zelfs een hele kan koffie. Het is niet voor niets de beste op de markt!

Inhoud: 2,3 liter
Vermogen: 1500 watt
Stoompijpje: Nee

Gewicht: 11 kilo
Garantie: 2 jaar

Siemens EQ9 vooraanzicht

2. Jura D6
Beste koop koffiezetapparaat met bonen van 2021 ✨

Onze score: 9,0

Ben je op zoek naar een koffiemachine met bonen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding wat bovendien eenvoudig in gebruik is? Dan ben je bij deze Jura D6 aan het juiste adres.

Het apparaat vergt weinig onderhoud en je maakt binnen een handomdraai de lekkerste koffie.

Inhoud: 2 liter
Vermogen: 1450 watt
Stoompijpje: Nee

Gewicht: 8,7 kilo
Garantie: 2 jaar

Beste Koffiezetapparaat Bonen Jura

De 5 beste koffiemachines met bonen in een oogopslag

 1. Siemens EQ9+ S500 Home Connect - De allerbeste koffiemachine met bonen op de markt.
 2. Jura D6 - Voor iedereen die een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding belangrijk vindt.
 3. Solis Grind & Infuse Compact - Ideaal voor als je op zoek bent naar een halfautomaat.
 4. Philips 3000 HD8827/01 - Heb je een klein budget? Geen probleem. Deze Philips zet voor een vriendelijke prijs heerlijke koffie.
 5. Philips Grind & Brew HD7768/70 - Zet een ouderwetse pot koffie op tafel met deze Philips Grind & Brew!

Espressomachine of beste koffiemachine met bonen?

De toevoeging van een bonenmaler zit in verschillende soorten koffiemachines. Deze soorten machines hebben onderlinge verschillen in gebruik die best wel groot kunnen zijn. Let daar op en kies wat het beste bij jou past.

Espressomachine

De espressomachine is standaard uitgerust met een bonenmaler en is gemaakt om de beste, verse koffie te zetten. Het is een luxe apparaat dat ook een stuk groter is dan andere soorten koffiemachines. Een koffiemachine met bonen heeft vaak ook een melkopschuimsysteem. 

De espressomachine is ook weer op te delen in twee soorten espressomachines: de volautomaat en de halfautomaat.

De volautomaat is zoals het woord doet vermoeden het makkelijkst te bedienen: de machine doet al het werk voor je. Voor de barista’s of koffie creatievelingen onder ons is de halfautomaat interessant: je hebt hierbij meer controle over het koffieproces en stelt bijvoorbeeld handmatig de maalgraad in.

Koffiezetapparaat

Dit type koffiemachine lijkt eigenlijk het meest op een filter koffiezetapparaat, maar in plaats van een filter onderdeel zit er een bonenmaler in. De bonen worden dus vers gemalen en de rest van het koffie zetten is net zo makkelijk als bij een filter koffiezetapparaat.

Pistonmachine

De pistonmachine kan ook als halfautomaat ingezet worden als deze een ingebouwde koffiemolen heeft. De Solis Grind & Infuse Compact is hier een voorbeeld van.

Hiermee stel je van begin tot eind zelf af hoe je de koffie hebben wilt. Jij bepaalt dus tot in de puntjes en de pistonmachine doet het werk.

Een stukje geschiedenis

De eerste koffiemachine werd gebouwd en gepatenteerd door Angelo Moriondo uit Turijn, Italië, die een werkend exemplaar demonstreerde op de Algemene Tentoonstelling van Turijn van 1884.

Hiervoor verdiende hij een certificaat van industriële titel, maar al snel werd de machine verbeterd.

In 1901 patenteerde Luigi Bezzera uit Milaan verbeteringen aan de machine. Bezzera was geen ingenieur, maar een monteur. Hij patenteerde een aantal verbeteringen aan de bestaande machine.

In 1933 vond de Hongaars-Italiaanse Francesco Illy de eerste volautomatische koffiemachine uit die stoom verving door water onder druk. De Illetta werd de voorloper van de huidige espressomachine. Illy koffie is nog steeds één van de meest verkochte koffiemerken.

De 5 beste koffiezetapparaten met bonen op een rij

1. Siemens EQ9+ S500 Home Connect
Hét beste koffiezetapparaat die bonen maalt van 2021

Inhoud: 2,3 liter
Vermogen: 1500 watt
Stoompijpje: Nee
Gewicht: 11 kilo
Garantie: 2 jaar

Dit is de beste koffiemachine met bonen. Hij heeft een bonenmaler en heeft alles in huis. Om te beginnen is het een luxe, volautomatische espressomachine. De bonen worden vers gemalen, terwijl je verder geen omkijken hebt naar het koffie zetten. Selecteer de koffie die je wilt en de Siemens EQ9+ zet deze voor je.

Dankzij het kleurendisplay zijn het menu en de opties die je hebt duidelijk, maar er is meer!

Siemens EQ9 vooraanzicht

Je kunt deze koffiemachine met bonen zelfs op afstand besturen. Installeer de Siemens Home Connect app op je Android- of iOS-apparaat om op afstand een kop koffie te zetten! Je hebt de keuze uit 10 verschillende koffiespecialiteiten en kan 2 koppen tegelijk zetten.

Als je twijfelt over een espressomachine omdat je ook wel eens grote hoeveelheden koffie tegelijk wil zetten, hoef je niet langer meer te twijfelen. Deze koffiemachine heeft ook de mogelijkheid om een hele kan te zetten, inclusief melkspecialiteiten.

Het onderhoud is ook niet al te moeilijk gemaakt, want de onderdelen zijn uitneembaar en vaatwasmachinebestendig. Dat scheelt weer met de hand afwassen. Wanneer het weer tijd is om de machine een onderhoudsbeurt te geven, krijg je hiervan een melding in de app!

Voor deze machine zijn duurzame materialen gebruikt zodat het apparaat zo lang mogelijk meegaat. Zo is de behuizing van RVS en zijn de maalschijven van keramiek

Voordelen:

 • Keuze uit afgemeten koppen of hele koffiekan
 • Is op afstand bestuurbaar

Nadelen:

 • Heeft geen dubbele bonenmaler, wat leuk had gestaan bij de prijs

2. Jura D6
Beste koop koffiemachine met bonen

Inhoud: 2 liter
Vermogen: 1450 watt
Stoompijpje: Nee
Gewicht: 8,7 kilo
Garantie: 2 jaar en 1 maand

Het koffieleven is soms al ingewikkeld genoeg. Dat dachten de makers van de Jura D6 ook, want deze machine is ontzettend eenvoudig om te bedienen!

Met de ene draaiknop kies je uit 7 soorten de koffie die je wilt en met de andere stel je de sterkte in. Zo makkelijk kan het dus ook!

Jura D6 vooraanzicht

Daar houdt het gemak gelukkig niet op. Het schoonmaken van de machine is waarschijnlijk niet een klusje waar je om staat te springen. De Jura D6 is dan ook uitgerust met Claris Smart waterfilters, waardoor ontkalken niet meer nodig is! Dat scheelt. 😉

Daarbij komt ook nog eens dat de zetgroep en melksysteem een zelfreinigingsprogramma hebben. Bij de zetgroep schakel je die in wanneer het desbetreffende lampje gaat branden en het melksysteem doet het zelfs automatisch na elke koffiebeurt!

De behuizing is van kunststof en de maalschijven zijn van staal. Coolblue geeft aan dat de bouwkwaliteit zich in de topklasse bevindt! Dat is het hoogste niveau uit de drie die de website aanhoudt.

Je zet met deze koffiemachine dus makkelijk verse koffie, maar dat kan helaas maar met één kop tegelijk. Dat geldt ook voor de melkspecialiteiten. Een klein nadeel, dat wel, maar wel zo handig om van op de hoogte te zijn voor je aankoop.

Voordelen:

 • De bediening is erg simpel
 • Extra makkelijk te reinigen

Nadelen:

 • Zet niet meer dan 1 kop tegelijk

3. Solis Grind & Infuse Compact
Beste halfautomaat

Inhoud: 2,5 liter
Vermogen: 1600 watt
Stoompijpje: Ja
Gewicht: 8,2 kilo
Garantie: 2 jaar

Als je alle touwtjes van het koffiezetten het liefst in eigen handen hebt, is de kans groot dat een halfautomaat jouw droom is.

De Solis Grind & Infuse Compact is dan een meer dan uitstekende keuze!

Solis halfautomatische koffiemachine, vooraanzicht

Met de Solis Grind & Infuse Compact heb je volledige controle ondersteund door superieure kwaliteit. Je krijgt een ingebouwde koffiemolen en de maalgraad stel je volledig zelf af; je hebt keuze uit meerdere maalstanden en verschillende kopgroottes.

Daarnaast zie je met de manometer precies hoeveel druk de machine gebruikt om de koffie te bereiden. 

Ook over het melkschuim heb je helemaal zelf de controle. Met het stoompijpje schuim je de melk op naar eigen smaak. Het pijpje heeft trouwens ook een slangetje en zit niet statisch vast aan het apparaat. Zo heb je meer bewegingsruimte.

Aan de binnenkant bevat deze machine konisch maalwerk terwijl de behuizing is gemaakt van RVS. Ook deze koffiemachine zit dus in de topklasse! De onderdelen mogen tevens in de vaatwasser, wat weer scheelt met het onderhoud.

Tenslotte ben je er zeker van dat je meer dan genoeg koffie kunt zetten: het waterreservoir heeft een ruime inhoud van 2,5 liter. Niet verrassend dus dat dit ook een zware machine is van meer dan 8 kilogram. Wel heeft hij rubberen antislipvoetjes zodat het apparaat netjes blijft staan waar die hoort.

Voordelen:

 • Topklasse bouwkwaliteit
 • Ingebouwde manometer

Nadelen:

 • Koffie zetten met een halfautomaat vereist tijd, geduld en ervaring

4. Philips 3000 HD8827/01
Beste budget optie

Inhoud: 1,8 liter
Vermogen: 1850 watt
Stoompijpje: Ja
Gewicht: 7,2 kilo
Garantie: 2 jaar

Verse koffie uit een fijne machine, die niet al te veel kost? Aan de Philips 3000HD8827 heb je een ontzettend fijne budget optie!

Voor een relatief lage prijs maalt deze machine de bonen vers en zet direct een heerlijke kop koffie. 

Beste Koffiezetapparaat Bonen Philips 3 in 1

De basisopties zijn aanwezig: je hebt keuze uit een espresso, lungo of gewone koffie. Wat instellingen betreft valt zodoende het een en ander te kiezen, maar verwacht geen extreme luxe. Wel bepaal je zelf de sterkte van de koffie.

Aan de buitenkant is deze machine gemaakt van kunststof en de maalschijven van keramiek. Dat zijn erg gebruikelijke materialen voor een machine in deze prijsklasse – hoewel keramiek normaliter terug te vinden is in de duurdere apparaten. Het binnenwerk is kwalitatief dus dik in orde.

Als je een koffiesoort met melk wilt, gebruik je daarvoor het stoompijpje. Er komt geen kant en klare cappuccino uit dit apparaat; je zult zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Je moet de melk zodoende handmatig opschuimen.

Gelukkig zijn er nog een aantal extra keuzes die je kunt maken. Zo bepaal je zelf de sterkte van de koffie, hoe grote kop koffie je wilt en op welke temperatuur je die wilt. Als je de perfecte combinatie hebt gevonden, sla je die gemakkelijk op als profiel.

In tegenstelling tot sterke koffie is dit apparaat mild geprijsd – al helemaal als je het vergelijkt met de gemiddelde volautomatische espressomachine! 

Voordelen:

 • Dit model is gunstig geprijsd
 • Kopgrootte, sterkte en temperatuur instelbaar

Nadelen:

 • Keuze uit maar 3 koffiespecialiteiten

5. Philips Grind & Brew 7768/70
Beste koffiezetapparaat bonen met pot

Inhoud: 1,2 liter
Vermogen: 1000 watt
Stoompijpje: Nee
Gewicht: 4,6 kilo
Garantie: 2 jaar

Misschien komt een espressomachine je niet handig uit en houd je het liever bij een klassiek koffiezetapparaat.

De Philips Grind & Brew is zo’n model, maar dan met de mogelijkheid om verse bonen te malen! Daar heb je 9 verschillende maalstanden voor.

De bediening is zoals je gewend bent van een klassiek koffiezetapparaat. Als extraatje zit er een timer op en kun je de koffiesterkte zelf instellen. Die timer is vooral handig als je graag gewekt wordt door de geur van verse koffie.

Philips Grind & Brew vooraanzicht

Hoeveel kopjes koffie je gaat zetten hoef je trouwens niet af te meten met kopjes water. Deze koffiemachine heeft namelijk een display waarop je selecteert en ziet hoeveel koppen er gezet worden! Daarmee stel je ook in hoe lang je de koffie warm wilt houden, tot wel 2 uur lang.

En de prijs? Vergeleken met een gewoon filter koffiezetapparaat zit deze qua prijsklasse in een hogere categorie, maar de ingebouwde koffiemolen heeft uiteraard meerwaarde. Die vergelijking gaat dus niet helemaal op.

Als je de prijs echter vergelijkt met die van een espressoapparaat, ziet het er al een stuk gunstiger uit: de Philips Grind & Brew kost maar de helft van een gemiddelde budget espressomachine.

Ook het uiterlijk, dat gemaakt is van RVS, ziet er netjes uit. Dit is misschien niet de beste koffiemachine met bonen, maar je krijgt wel waar voor je geld.

Om het allemaal af te maken heeft deze koffiemachine een druppelstop. Losse druppels koffie die na het zetten uit het apparaat vallen zijn hiermee verleden tijd. Het zit hem in de details. 👌🏼

Voordelen:

 • Toegankelijke optie om koffie met verse bonen te maken
 • Heeft een timerfunctie

Nadelen:

 • Zet geen koffiespecialiteiten

Koopgids: Hoe kies ik het beste koffiezetapparaat dat bonen maalt?

Er is meer dan 1 soort koffiemachine die een ingebouwde koffiemolen hebben. Voor écht verse koffie heb je dus verschillende mogelijkheden, die je zo eenvoudig of luxe kunt maken als je maar wilt.

Soorten koffiemachines met bonenmaler

Hoe eenvoudig of luxe wil je de koffie? Dat is de vraag die je aan jezelf stelt als je de soort koffiemachine met bonen kiest. We willen natuurlijk allemaal de beste koffiemachine met bonen, maar daar betaal je voor.

De volautomatische en halfautomatische espressomachines zijn de meest luxe opties. De bonen worden natuurlijk vers gemaald, maar je hebt ook de keuze uit allerlei koffiespecialiteiten die kant en klaar in de kop worden gezet.

Een eenvoudige koffiemachine met kan en koffiemolen zet een klassieke pot koffie. Deze optie is goedkoper en simpeler in gebruik, maar zet verder geen specialiteiten of koffie met melkschuim. Je koopt gemalen koffie en klaar is Kees. Er is niets verkeerd aan een simpel kopje koffie natuurlijk.

Een andere benaming voor de halfautomatische espressomachine is de pistonmachine met bonenmaler. Door deze soort koffiemachine worden de bonen vers gemaald én heb je veel controle over de verschillende stappen van koffiebonen tot kop koffie.

Halfautomatische espressomachine?

De halfautomatische espressomachine is dan wel een geweldige manier om koffie van kwaliteit te zetten, maar het kost best wat kennis en ervaring om de fijne kneepjes van dit vak te leren. Je doet namelijk veel handmatig. Een kop koffie zetten duurt via deze methode daarom een stuk langer dan met een andere soort koffiemachine.

Instelbare maalgraad

De koffie mag dan wel van verse bonen gemaakt worden, maar de maalgraad is ook van invloed op de smaak van de koffie. Als je helemaal zelf de maalgraad wilt kiezen kom je al snel uit op een halfautomatische espressomachine.

De andere koffiemachines met ingebouwde molen hebben een maalgraad die van tevoren ingesteld is. Deze is wel afgestemd op de koffiesoort en specialiteit, maar kun je verder niet zelf veranderen. Houd dit in gedachten bij je aankoop.

Opties voor melkschuim

Geniet je graag van een lekkere cappuccino of een ander kopje koffie? Het verschilt erg per apparaat of deze automatisch gemaakt kan worden of niet. De sterkte van de koffie pas je ook aan met melk. Soms drink ik meer melk dan koffie.🤦‍♀️

Sommige machines hebben een stoompijpje, waarmee je handmatig de melk opschuimt. Die schenk en/of schep je vervolgens zelf bij de koffie.

Andere machines hebben een ingebouwde functie om melk op te schuimen, maar niet in de vorm van een stoompijpje: de koffie met melkspecialiteit komt volledig bereid uit de machine. Het apparaat is dan uitgerust met een melkreservoir.

Sommige machines gebruiken een melkslang; deze haalt de melk uit een kannetje of het melkpak dat je naast de machine zet.

De laatste mogelijkheid is dat de koffiemachine helemaal geen optie voor melk heeft. Je zult de melk dan handmatig of met een losse melkopschuimer op moeten schuimen.

Koffiebonen In Reservoir

Op afstand bedienbaar

Ook volautomatische koffiemachines gaan met de tijd mee, want sommigen van de nieuwste modellen zijn op afstand bedienbaar! Je gebruikt dan een app op je smartphone of tablet om koffie te zetten. Dit is uiteraard ter aanvulling van het bestaande bedieningspaneel. Dit laatste onderdeel zal niet vervallen alleen door aanwezigheid van zo’n app.

Reinigen

Door goed onderhoud gaat een volautomatische machine langer mee en die zal dan ook regelmatig gereinigd moeten worden. Als je dit een vervelend klusje vindt, is het goed om te kijken naar het vereiste werk en de opties die je daarbij hebt.

Er zijn namelijk modellen met automatische reinigingsprogramma’s en makkelijk uitneembare onderdelen die soms zelfs vaatwasmachinebestendig zijn. De juiste keuze kan een hoop moeite schelen!

Prijs

De prijs per soort en model koffiemachine kan enorm verschillen, vooral omdat ingebouwde koffiemolens op verschillende soorten apparaten zitten. Ook de kwaliteit van de koffiemolen verschilt uiteraard van apparaat tot apparaat.

Het koffiezetapparaat met koffiepot en bonenmaler is doorgaans de goedkoopste optie. Deze kosten vaak ongeveer de helft van de goedkoopste espressomachines! Het is dus een goed idee om de verschillen in aanschafprijs in de gaten te houden.

De prijs heeft overigens niet altijd invloed op de smaak van de koffie. Een goedkopere volautomatische koffiemachine kan best een heerlijk kopje koffie zetten.

Welke bonen kies ik?

Je mag dan de trotse eigenaar zijn van de beste koffiemachine met bonen, maar zonder de bonen wordt het lastig om een lekker kopje koffie te zetten. Je denkt misschien dat donkere bonen het beste zijn, want deze zie je vaak in de winkelketens.

Niets is minder waar. De grotere ketens zoals bijvoorbeeld Starbucks en Costa moeten winst maken, en de donkere koffiebonen zijn vaak het goedkoopste. Deze zijn tegen een lagere prijs in te kopen.

De beste manier om te leren hoe je koffiebonen kiest is door te experimenteren met verschillende soorten bonen. De mens houdt van gewoontes en houden niet van verandering. Bij koffiebonen is verandering daarentegen goed.

Juist omdat er zoveel verschillende smaken koffiebonen verkrijgbaar zijn, heb ik een handige top vijf van de beste koffiebonen voor je gemaakt. Hopelijk deze top vijf je bij het kiezen.

Conclusie

Als je de allerlekkerste, meest verse koffie met allerlei extra’s wilt is, zul je zeker blij zijn met de winnaar uit onze top 5: de Siemens EQ9+ S500 Home Connect! Meer luxe zul je niet snel vinden. Als die prijs wat te hoog gegrepen is, heb je aan de beste koop, de Jura D6, ook een geweldig apparaat!

Zet jij koffie wel eens met vers gemalen bonen? Wat voor apparaat gebruik je daarvoor? Deel het met ons in de reacties! 👇

Was dit artikel behulpzaam?

Mariska Rietveld

Mariska Rietveld

Blogger, tekstschrijver en webshop eigenaar Mariska tref je niet snel zonder laptop in handbereik ... behalve wanneer ze afgeleid wordt door haar beertjesachtige Pomeranians. De resultaten van haar werk als toetsenbordsoldaat vind je hier op Paarshuis.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram