De 10 Beste Koffiezetapparaten van 2020

Nespresso expert milk koffiezetapparaat
Sofie van Knippenberg

Sofie van Knippenberg

Inhoudsopgave

Ben jij op zoek naar het best koffiezetapparaat maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je zeker niet alleen. 

Volautomaten, pistonmachines, capsulemachines, enzovoorts. Met zo veel verschillende type koffiezetapparaten is het moeilijk om het overzicht te bewaren. Maak je echter geen zorgen: daar ga ik je bij helpen! 💪

Overzicht 10 Beste Koffiezetapparaten

Hieronder vind je de 10 beste koffiezetapparaten met korte beschrijvingen. 

Deze zijn onderverdeeld in 5 soorten: volautomaten, halfautomaten, capsulemachines, filterkoffiezetapparaten en koffiepadmachines.

Per type koffiezetapparaat zijn er 2 categorieën: 

 • Best getest. Bij deze categorie gaat het om het apparaat dat het beste uit de test komt, ongeacht het prijskaartje.
 • Beste koop. Deze categorie beschrijft de machines met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 
We beginnen hier onder met een kort overzicht van de 10 beste koffiezetapparaten. Wil je meer gedetailleerde informatie over een van de apparaten weten? Lees dan de individuele mini-reviews!

Beste Volautomatische Koffiezetapparaat

Siemens EQ9 + S700

Best Getest

Inhoud: 2,3 L | Bonenreservoir: 450 g
Melkopschuimmethode: Melkslangetje
Geluidsniveau: 64 dB |  Garantie: 2 jaar
Pompdruk: 19 bar

De’Longhi Magnificia SECAM 20.110B

delonghi magnificia volautomatisch koffiezetapparaat vooraanzicht
Beste Koop

Inhoud: 1,8 l | Bonenreservoir: 250 g
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geluidsniveau: 71 dB |  Garantie: 2 jaar
Pompdruk: 15 bar

Beste Halfautomatische Koffiezetapparaat

Rancilio Silvia

Rancilio Silvia met kopjes vooraanzicht
Best Getest

Inhoud: 2.5 l | Bonenreservoir: N.v.t | Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geluidsniveau: Onbekend | Garantie: 2 jaar
Pompdruk: 15 bar 

De’Longhi Dedica EC685

delonghi dedica geen achtergrond
Beste Koop

Inhoud: 1 l | Bonenreservoir: N.v.t
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geluidsniveau: N.v.t. | Garantie: 2 jaar
Pompdruk: 15 bar 

Beste Capsulemachine

Nespresso Expert & Milk

Best Getest

Inhoud: 1,4 l | Melkopschuimmethode: Aeroccino
Pompdruk: 15 bar |  Garantie: 2 jaar

Dolce Gusto Genio 2 KP 1608

dolce gusto genio 2 vooraanzicht no achtergrond
Beste Koop

Inhoud: 1 l | Melkopschuimmethode: N.v.t.
Pompdruk: 15 bar |  Garantie: 2 jaar

Beste Filter Koffiezetapparaat

Philips Cafe Gourmet HD5408/20

Philips cafe gourmet hd5408 vooraanzicht
Best Getest

Inhoud: 1 liter | Kopjes per zetbeurt: 8
Zettijd voor volle kan: 10 minuten | Garantie: 2 jaar 

Russell Hobbs Buckingham

russell hobbs buckingham koffiezetapparaat
Beste Koop

Inhoud: 1,25 l | Kopjes per zetbeurt: 10
Zettijd voor volle kan: 12 minuten | Garantie: 2 jaar 

Beste Senseo Apparaat

Senseo Latte Duo

Best Getest

Inhoud: 1 l | Kopjes per zetbeurt: 2
Koffievariaties: 6 | Garantie: 2 jaar 

Philips Original HD6553/70

Senseo original vooraanzicht
Beste Koop

Inhoud: 0,7 l | Kopjes per zetbeurt: 2
Koffievariaties: 1 | Garantie: 2 jaar 

Prijsoverzicht

*Dit waren de prijzen op moment van schrijven. Klik op de knoppen bij de mini-reviews voor een actuele prijs.

nespresso koffiezetapparaat

Top 10 Beste Koffiezetapparaten

Hieronder lees je een uitgebreide mini-review per soort koffiezetapparaat. Hier wordt ingegaan op detail, dus als je interesse hebt in een specifiek apparaat of een bepaalde categorie, is dit waar je wezen moet!

#1 Volautomaat -Siemens EQ9 + S700

Inhoud: 2,3 L | Bonenreservoir: 450 g
Melkopschuimmethode: Melkslangetje
Geluidsniveau: 64 dB |  Garantie: 2 jaar
Pompdruk: 19 bar

De Siemens EQ9+ S700 heeft recht op de troon der volautomatische koffiemachines. Bij dit apparaat is overal aan gedacht en ook qua functies is er nergens op bespaard. 

Siemens EQ9 S700
Best Getest

Daar staat wel een minder toegankelijk prijskaartje tegenover, maar wie het ervoor over heeft, krijgt een van de beste apparaten op de markt.

Ontwerp

Van buitenaf ziet het ontwerp er simpel en elegant uit. De behuizing is duurzaam roestvrij staal met een anti-vingerafdruk laagje waardoor hij niet vaak gepoetst hoeft te worden. 

Ook van binnen beschikt de Siemens EQ9 s700 over hoogwaardige materialen. De conische, keramische maalschijven houden bijvoorbeeld geen warmte vast en zorgen voor een gelijkmatig maalresultaat.

Functionaliteiten

Wat erg handig is aan de EQ9 + S700 is dat hij 2 koppen koffie tegelijk kan zetten. Met een ruim waterreservoir van 2,3 liter en een melkreservoir van 0,7 liter hoeft hij daarnaast niet snel te worden bijgevuld. 

Als een van de weinige volautomaten heeft de EQ9 + S700 2 bonenreservoirs met volledig gescheiden maalsystemen. Hiermee kun je zelf experimenteren door verschillende soorten bonen te gebruiken bij het zetten van je koffie.

Echte koffiekenners weten verder hoe belangrijk de temperatuur is bij het zetten van een kopje espresso. Daarom heeft de Siemens EQ9 + S700 een warmhoudplaat bovenop de machine gemonteerd zodat je kopjes de koffie niet afkoelen.

Dat niet alleen: de machine beschikt ook over het zogeheten SensoFlow system. Dat houdt in dat het hele apparaat op temperatuur wordt gehouden zodat de koffie bij het zetten geen warmte verliest!

siemens eq9 s700 bediening opties

Gebruiksgemak

De bediening is simpel. Met een draai aan de grote knop scrol je door verschillende afbeeldingen op het LCD-scherm. Hier kun je 7 voorgeprogrammeerde koffievariaties kiezen: americano, cappuccino, espresso, espresso macchiato, flat white, lungo en een hele koffiepot. 

Naast de grote draaiknop zijn er een aantal kleine knopjes met ieder hun eigen functie. Helemaal links zit de aan/uit knop, daarnaast van links naar rechts is het als volgt: koffieprofiel, koffiesterkte, watertemperatuur, melkverhouding, intensiteit en hoeveelheid water.

Blijf je ‘s ochtends graag wat langer in bed liggen? Dan kun je de handige Home Connect app downloaden waarmee je jouw machine op afstand kunt bedienen. Zo kun je nieuwe recepten toevoegen, handleidingen terugvinden en de bovengenoemde instellingen bewerken.

Ik kon alleen geen optie vinden om de gebruikersprofielen direct vanuit de app aan te passen. Dat is dus een klein minpuntje.

Onderhoud

Het onderhoud van de machine is ook erg makkelijk. Het melksysteem heeft een ingebouwde reiniger die automatisch de leidingen doorspoelt na ieder gebruik. Het melkreservoir en zelfs de zetgroep zijn daarnaast makkelijk uit te nemen en zijn beiden vaatwasserbestendig.

Eens per kwartaal zal de machine tevens een ontkalkingsmelding geven. Hoe je de machine het beste kunt ontkalken zie je in dit filmpje van Siemens: ⤵️

Conclusie

Al met al is de Siemens EQ9 + S700 de beste volautomatische koffiemachine op de markt. Het ongekende aantal functies – voor zowel het koffie zetten als het onderhoud – zet dit apparaat met stipt op nummer 1. 

Het grootste nadeel is de prijs, maar wie kwaliteit en duurzaamheid bovenop stelt heeft met de Siemens EQ9 + S700 de perfecte match gevonden.

Voordelen

Nadelen

Delonghi magnificia zijaanzicht
Beste Koop

#2 Volautomaat - De'Longhi Magnificia SECAM 20.110b

Inhoud: 1,8 l | Bonenreservoir: 250 g
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geluidsniveau: 71 dB |  Garantie: 2 jaar
Pompdruk: 15 bar

Voor een veel lagere prijs kun je met de Magnificia SECAM 20.110b toch een goede koffiemachine binnenhalen. 

Het aantal extra functies is voor de beginnende thuisbarista genoeg om de koffie aan te passen naar je eigen wens.

Ontwerp

Waar De’Longhi vooral op bespaard lijkt te hebben in het ontwerp is de behuizing. Deze is gemaakt van kunststof. In principe ziet dat prima en degelijk uit, maar het is een stuk minder duurzaam dan bijvoorbeeld metaal.

De boiler is gemaakt van aluminium. Als dit niet goed onderhouden wordt kan de machine eerder gaan roesten. De maalschijven zijn daarentegen wel gemaakt van duurzaam roestvrij staal. Door het conische ontwerp hiervan wordt hitte ook beter afgevoerd wat een positieve invloed heeft op de smaak van de koffie.

de'longhi magnificia s ecam 20.110b bediening paneel

Functionaliteiten

Met de Magnificia SECAM 20.110b zet je 2 soorten koffie: espresso of lungo. Per soort krijg je ook de keuze of je één of twee kopjes zet.

De Magnificia SECAM 20.110b heeft verder helaas geen ingebouwd melkreservoir. In plaats daarvan heeft de machine een stoompijpje.

Voor wie niet bekend is met het opschuimen van melk – of voor wie minder tijd heeft – kan dit een groot nadeel zijn. Voor thuisbarista’s die echter vaker met een stoompijpje werken is het juist een voordeel: je kunt dan namelijk makkelijker met de melk experimenteren én je hebt meer invloed op de temperatuur. 

Ook de watertemperatuur is aanpasbaar. Hiervoor heeft de machine 3 verschillende temperatuurinstellingen. Kijk het filmpje hier onder om te zien hoe je dit aanpast:

Gebruiksgemak

De bediening had niet eenvoudiger gekund. Zet de machine aan, klik op het knopje met je gewenste soort en hoeveelheid koffie, en de machine brouwt je koffie.

Met de grote knop in het midden pas je de maalgraad aan. Draai hem naar rechts en je koffie smaakt sterker; draai hem naar links en je krijgt een minder sterk resultaat.

Onderhoud

Het onderhoud van de Magnificia SECAM 20.110b is net zo makkelijk als de bediening. De machine heeft een automatisch reinigingsprogramma en er gaat een lampje branden wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken.

Daarnaast is de zetgroep uitneembaar. Spoel deze af met warm water onder de kraan om hem schoon te maken; deze is namelijk niet vaatwasserbestendig.

Conclusie

Al met al doet de Magnificia SECAM 20.110b precies wat hij moet doen: een heerlijke kop koffie zetten.

Daarbij geeft hij je genoeg controle om je espresso of lungo naar eigen wens aan te passen, waarna je deze meteen opdrinkt of als basis gebruikt voor op melk-gebaseerde koffiedranken.

Voordelen

Nadelen

#1 Halfautomaat – Rancilio Silvia

Inhoud: 2.5 l | Bonenreservoir: N.v.t
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geluidsniveau: Onbekend | Garantie: 2 jaar
Pompdruk: 15 bar

Als je op zoek bent naar de beste halfautomatische koffiemachine dan kun je niet om de Rancilio Silvia heen. Rancilio is een gevestigde naam in de koffiewereld en de Silvia is al sinds de jaren 90 een geliefd model.

rancilio silvia zijaanzicht
Best Getest

Ontwerp

De meeste baristas zijn fan van de Rancilio Silvia vanwege het duurzame ontwerp. Doordat Rancilio in eerste instantie koffiemachines produceerde voor professioneel gebruik, hadden ze de beschikking over grondstoffen van hoge kwaliteit.

De buitenkant is gemaakt van duurzaam roestvrij staal. Ook aan de binnenkant vinden we materialen van hoge kwaliteit. Zo is de boiler is gemaakt van geelkoper, wat bij goed onderhoud wel tot 15 jaar meegaan.

Functionaliteiten

De Rancilio Silvia werkt met een single-boiler systeem. Daardoor kun je maar één taak tegelijk uitvoeren en dus bijvoorbeeld niet je melk stomen terwijl je koffie zet.

Het grootste nadeel van dit systeem is daarnaast dat het moeite heeft de temperatuur op pijl te houden. Dit kan vooral voor beginnende barista’s – die niet weten hoe ze hiermee moeten omgaan – een probleem worden.

Wil je weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan? Lees dan onze uitgebreide review over de Rancilio Silvia.

Rancilio Silvia espressomachine front view

Helaas wordt er overigens geen koffiemolen met de Rancilio Silvia meegeleverd. Je zult dus zelf op zoek moeten gaan naar de beste koffiemolen voordat je met de Rancilio Silvia aan de slag kunt gaan.

Gebruiksgemak

Voor wie vaker met een halfautomatische machine werkt is de bediening redelijk vanzelfsprekend

De middelste knop is de aan/uit-knop. Aan de linkerkant zie je 3  knopjes onder elkaar. Dat zijn de pompschakelaar voor het zetten van espresso, de pompschakelaar voor water uit het stoompijpje en het laatste knopje zet de machine in de stoomstand.

Ondanks dat de bediening simpel is kan het creëren van een perfect kopje espresso met de Rancilio Silvia iets lastiger zijn. Bij het gebruik van een halfautomaat zul je immers altijd even moeten experimenteren met onder andere de maalgraad, de soort koffiebonen en met de temperatuur voordat je jouw perfecte kopje koffie hebt.

Onderhoud

Om te zorgen dat de Rancilio Silvia zo lang mogelijk mee gaat zijn er een aantal dagelijkse schoonmaaktaken die je moet doorlopen:

 • Veeg na gebruik het stoompijpje altijd schoon met een doek.
 • Verwijder koffieresten van de zetgroep met een borsteltje.
 • Blindfilteren met water.

Verder zal de Rancilio Silvia ongeveer om de 6 maanden ontkalkt moeten worden. Dat is een stuk minder dan je ziet bij veel andere halfautomatische koffiemachines.

Conclusie

Kortom, de Rancilio Silvia is een beest van een koffiezetapparaat. Het internet staat vol met lovende reviews en bij goed onderhoud gaat de machine erg lang mee. Wil je thuis echte espresso maken net als in de horeca? Dan is de Rancilio Silvia perfect voor jou.

Voordelen

Nadelen

Delonghi dedica zijaanzicht

#2 Halfautomaat – De'Longhi Dedica EC685

Inhoud: 1 l | Bonenreservoir: N.v.t
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geluidsniveau: N.v.t. | Garantie: 2 jaar
Pompdruk: 15 bar 

De De’Longhi Dedica is perfect voor beginnende thuisbarista’s die meer willen leren over koffie zetten met een filterdrager. Het is een erg betaalbare machine die er ook nog eens ontzettend stijlvol uitziet.

Het ontwerp

Wat de Dedica zo bijzonder maakt is het compacte formaat: hij is maar 15 centimeter breed en 30 centimeter lang. Daar heeft iedereen wel plek voor op het aanrecht.

Dit kleine formaat heeft helaas ook wat nadelen. Door het lichte gewicht – slechts  4,2 kilo – verschuift hij makkelijk wanneer je de filterdrager in de machine wil plaatsen. Dit kan gevaarlijk zijn vooral wanneer het water in de boiler al heet is.

Als je dit weet kun je hier echter rekening mee houden en bijvoorbeeld tegengewicht bieden met je vrije hand. Een antislip matje onder de machine plaatsen zou ook een oplossing kunnen zijn.

delonghi dedica ec685.m in huis

Een ander nadeel van het formaat is dat het waterreservoir redelijk klein is. Met 1 liter water kun je maximaal 25 kopjes espresso zetten, maar zodra je ook de stoomfunctie gebruikt zal het water sneller op zijn.

Een groot pluspunt is echter dat zowel de binnenkant als de buitenkant zijn gemaakt van duurzaam roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat de machine langer mee gaat en minder snel beschadigt.

Functionaliteiten

De De’Longi Dedica EC685 heeft een aantal functies die het zetten het perfecte kopje espresso een stukje makkelijker maken. 

Zo kun je de temperatuur van de koffie aanpassen naar 3 verschillende standen. Vervolgens zorgt het thermoblock-systeem ervoor dat het water op een constante temperatuur blijft, zonder schommelingen! Hoe je de temperatuur instelt, zie je in het onderstaande filmpje.

Verder zijn er 2 voorinstellingen geprogrammeerd met de aanbevolen hoeveelheid water voor één of twee kopjes espresso. Vooral voor beginners is dat erg handig maar voor wie liever zelf experimenteert met de watertoevoer is dit wellicht overbodig.

Gebruiksgemak

Het is altijd wennen om voor het eerst een halfautomatisch koffiezetapparaat te gebruiken, maar de meeste knopjes op de Dedica spreken voor zich.

De aan/uit-knop zit onderaan de rechterkant. Vervolgens heb je 3 knoppen aan de bovenkant; voor een single espresso, een dubbele espresso en voor de stoomfunctie. Draai aan de grote knop rechts om de toevoer naar het stoompijpje open te stellen.

Ook hierbij geldt: oefening baart kunst. Iedere halfautomaat heeft zo zijn trekjes, net zoals ieder mens zijn voorkeuren heeft qua smaak. Je kunt dus alleen tot het perfecte resultaat komen door zelf te blijven oefenen.

Onderhoud

Het is belangrijk om de machine goed te onderhouden door middel van dagelijks onderhoud. Maak bijvoorbeeld iedere dag het lekbakje schoon en zorgt ervoor dat je alle afneembare onderdelen van het stoompijpje na gebruik altijd afspoelt met water.

De Dedica heeft ook een schoonmaakindicatie voor wanneer de machine ontkalkt moet worden. 

Dit doe je door ontkalkingsmiddel aan het water in het reservoir toe te voegen. Vervolgens zet je de machine in stoomstand en laat je het water via het stoompijpje in een bak lopen, totdat het waterreservoir leeg is.

Conclusie

In vergelijking met de Rancilio Silvia is de Dedica EC685 een stuk makkelijker in gebruik. Vooral beginnende thuisbarista’s zullen met deze machine een constanter resultaat creëren zonder veel invloed op het eindresultaat te verliezen.

Voordelen

Nadelen

#1 Capsulemachine – Nespresso Expert & Milk

Inhoud: 1,4 l | Melkopschuimer: Aeroccino | Pompdruk: 15 bar
Garantie: 2 jaar

De Nespresso Expert & Milk is het paradepaardje van Nespresso. Met allerlei functies erop en eraan zorgen ze ervoor dat je zelfs met een capsulemachine veel invloed kunt uitoefenen op het eindresultaat.

Ontwerp

Het design van de Nespresso Expert & Milk is gebaseerd op echte oude espressomachines, zoals je ze tegenkomt in een koffiewinkel. Daarom is het model erg breed en niet erg lang. 

Het ziet er super-de-luxe uit maar helaas is de behuizing is gemaakt van kunststof. Dit beschadigt sneller en is minder duurzaam dan metaal.

Doordat het een van de grootste Nespresso apparaten is, heb je echter wel veel ruimte in het waterreservoir: 1,4 liter om precies te zijn. Daar kun je wel 35 kopjes espresso mee zetten. Je zult wel de opvangbak eerder moeten legen; deze is na 12 capsules namelijk al vol.

Ondanks dat de machine zo groot is maakt hij toch erg weinig geluid. Met slechts 52,8 decibel is het een van de stilste Nespresso apparaten. Zo kun je ook ’s ochtends een kopje koffie drinken zonder de buren lastig te vallen.

Nespresso Expert en Milk vooraanzicht

Functionaliteiten

Wat de Nespresso Expert & Milk zo geliefd maakt is het aantal extra functies

Allereerst de soorten koffie. Waar de meeste Nespresso apparaten slechts een lungo of een espresso kunnen zetten, maakt de Expert & Milk ook in een handomdraai een ristretto of een americano.

Met de ingebouwde Aeroccino kun je daarnast allerlei melk creaties maken met slechts één druk op de knop! Het nadeel van de Aeroccino is dat je wel altijd zelf de melk bij de koffie zal moeten schenken. In onze koopgids over de 5 beste Nespresso apparaten lees je hier meer over.

Verder kun je ook de waterhoeveelheid en de temperatuur zelf instellen. Daarmee heb je nog meer mogelijkheden om met het eindresultaat te experimenteren.

Gebruiksgemak

Zoals bij ieder Nespresso apparaat is ook het gebruik van de Expert & Milk erg makkelijk. 

 1. Zet de machine aan en plaats een kopje op de houder.
 2. Draai de linker knop naar de gewenste kopgrootte.
 3. Draai eventueel de rechter knop naar de gewenste temperatuur.
 4. Druk één keer op de aan/uit-knop en het brouwen begint.
 

Je kunt jouw Nespresso Expert & Milk ook bedienen via de Nespresso app. Zo kun je zorgen dat jouw kopje koffie al klaar staat voordat je uit bed rolt! 😴

Onderhoud

Naast het standaard onderhoud zoals het legen van de opvangbak en het afwassen van de Aeroccino zul je de Expert & Milk ook moeten ontkalken.

Dit geeft de machine zelf aan doordat het onderhoudslampje naast de aan/uit-knop gaat branden. Ook kun je via de app een notificatie krijgen als je deze hebt geïnstalleerd.

Hoe je de Nespresso Expert & Milk kunt ontkalken zie je in de onderstaande video.

De Expert & Milk is het beste Nespresso apparaat op de markt. Je haalt het gemak van Nespresso in huis, zonder dat je de mogelijkheid om te experimenteren verliest. Ideaal voor wie zonder veel gedoe toch koffie van hoge kwaliteit wil drinken.

Voordelen

Nadelen

Dolce Gusto Genio 2 zijaanzicht

#2 Capsulemachine – Dolce Gusto Genio 2 KP1608

Inhoud: 1 l | Melkopschuimer: Nee | Pompdruk: 15 bar
Garantie: 2 jaar

De Genio 2 is het meest verkochte Dolce Gusto apparaat. Dat komt onder andere door de goede prijs-kwaliteitverhouding.

De Genio is ook een stuk voordeliger in vergelijking met de Expert & Milk maar daardoor lever je wel een aantal extra functies in.

Ontwerp

De behuizing van de Dolce Gusto Genio 2 is gemaakt van een mix tussen mat en glanzend kunststof. Wederom is dat minder duurzaam dan metaal maar het ziet zeker er niet minder mooi uit.

In vergelijking met andere apparaten van Dolce Gusto heeft de Genio 2 een redelijk onopvallend design. Met een breedte van slechts 16 centimeter past bovendien hij altijd wel ergens tussen.

Met een waterreservoir van 1 liter kan de Genio 2 verder ongeveer 25 kopjes espresso zetten. Dat is meer dan de gemiddelde Dolce Gusto machine. Als je liever een lungo drinkt wordt dit aantal natuurlijk wat lager.

Helaas is het waterreservoir niet uitneembaar. Hierdoor is hij wat moeilijker bij te vullen en zul je beter in de gaten moeten houden of kalkaanslag zich opbouwt.

Functionaliteiten

Met de Dolce Gusto Genio 2 kun je zelf de waterhoeveelheid aanpassen in 7 verschillende stappen. Daarmee bepaal hoe sterk de koffie die je drinkt wordt.

Helaas heeft de Genio 2 geen melkopschuimer. Je kunt wel melkcreaties zetten doormiddel van de melkcapsules die ze verkopen. Voor de gemiddelde persoon smaakt dat prima, maar je hebt niet de mogelijkheid om de smaak of de textuur zelf aan te passen.

Gebruiksgemak

De Dolce Gusto Genio 2 is erg gemakkelijk om te gebruiken.  Zet eerst de machine aan en wacht tot het rode lampje rondom de aan/uit-knop groen wordt. Nu is het apparaat klaar voor gebruik.

Open de capsulehouder door de grote hendel aan de voorkant omhoog te heffen en plaats je gewenste capsule er in. Nadat de capsulehouder gesloten is kun je de kopgrootte aanpassen. Dat doe je door de kleine hendel omhoog of omlaag te bewegen. 

Als je de goede kopgrootte gevonden hebt beweeg je dezelfde hendel naar rechts voor een warme drank, of naar links voor een koude, en de machine begint met koffie zetten.

De hendel springt automatisch terug naar het midden wanneer hij klaar is met koffie zetten. Je kunt dit ook handmatig doen als je wil dat hij eerder stopt.

Wacht vervolgens met het legen van de capsulebak totdat de aan/uit-knop stopt met knipperen. Daarna kun je de capsulehouder legen en uitspoelen.

Onderhoud

Het is aan te raden het opvangbakje schoon te houden om kalkaanslag en aangekoekte koffieresten te voorkomen. Doe dit eens per week; meer is niet nodig.

De Dolce Gusto Genio 2 heeft verder geen schoonmaakindicatie. Je moet dus zelf in de gaten houden wanneer hij ontkalkt moet worden. Het is aan te raden dit iedere 3 à 4 maanden te doen. Hoe je dat doet zie je op het filmpje hier onder:

Conclusie

De Dolce Gusto Genio 2 is een perfecte optie voor wie gebruiksgemak en een goede prijs-kwaliteitverhouding vooropstelt. Het is een erg voordelige machine die lekkere koffie zet maar helaas weinig mogelijkheid tot experimentatie biedt.

Voordelen

Nadelen

#1 Filter koffiezetapparaat – Philips Cafe Gourmet HD 5408/20

Inhoud: 1 l | Hoogte: 51 cm | Aantal kopjes per zetbeurt: 8
Zettijd voor volle kan: 10 minuten | Garantie: 2 jaar 

Veel mensen denken dat je met een filter koffiezetapparaat de smaak van goede koffie verliest, maar met de Philips Cafe Gourmet HD5408/20 is dat helemaal niet zo. Dit apparaat zet makkelijk een grote hoeveelheid heerlijke koffie.

Philips cafe gourmet HD5408

Ontwerp

De Cafe Gourmet HD5408/20 is gemaakt van een mix tussen kunststof en glas. Het kunststof is glanzend afgewerkt wat een mooie uitstraling geeft maar het is niet het meest duurzame materiaal. 

Het ontwerp ziet er verder erg bijzonder uit, dat komt vooral door de hoogte van 51 centimeter. Hij past daardoor misschien niet direct onder iedere keukenkast op het aanricht, dus misschien moet je ergens anders wat ruimte voor hem maken.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter. Daarmee zet je ongeveer 8 koppen koffie. Het reservoir en de koffiekan hebben een handige maataanduiding waarop je precies kunt aflezen hoeveel kopjes koffie je zet.

philips cafe gourmet hd5408/20 filter koffiezetapparaat

Functionaliteiten

De Philips Cafe Gourmet HD5408/20 is zo populair vanwege het Boil and Brew-systeem. Dat houdt in dat het water eerst gekookt wordt voordat het door de koffiemaling stroomt. Daarbij daalt de temperatuur tot 93 graden; de perfecte temperatuur voor het zetten van koffie.

Om te zorgen dat de koffie na het zetten niet afkoelt zit er een warmhoudplaat onder de kan. De aroma twister in de koffiekan zorgt er vervolgens voor dat de koffie in beweging blijft waardoor de aroma’s evenwichtig door de koffie verspreid worden en de smaak lang goed blijft.

Een andere handige functie is het druppelstopsysteem. Hiermee kun je alvast een kopje koffie inschenken voordat de koffie volledig is gezet. Verder schakelt de machine zichzelf na 30 minuten automatisch uit. Een pluspunt wat betreft duurzaamheid dus.

Gebruiksgemak

Je zou bijna zeggen dat het gebruik van de Philips Cafe Gourmet HD5408 niet makkelijker kan. Draai de filterhouder naar buiten en plaats het filter en de koffiemaling erin. Vul de koffiekan met de gewenste hoeveelheid water en schenk dit water in het reservoir.

Zet dan de machine aan – de Cafe Gourmet HD5408 heeft maar één knop dus dat kan niet missen – en het apparaat begint met koffie zetten. Voor een volle kan duurt dit ongeveer 10 minuten, maar als je tussendoor al graag een kopje inschenkt is dat dus geen probleem.

Kijk het filmpje hier onder om te zien hoe snel en makkelijk je een kopje koffie kunt zetten met de Cafe Gourmet:

Onderhoud

Het onderhoud van de Philips Cafe Gourmet HD5408/20 is net zo makkelijk als het gebruik. Alle uitneembare onderdelen zoals de koffiekan en het filter zijn namelijk vaatwasserbestendig.

Helaas heeft het apparaat echter geen schoonmaakindicatie dat aangeeft wanneer hij ontkalkt moet worden. Dit moet je dus zelf in de gaten houden.

Conclusie

De Philips Cafe Gourmet HD5408/20 is een geweldig filter koffiezetapparaat dat lekkere hete koffie zet. Het Boil and Brew-systeem in combinatie met de warmhoudplaat zorgen ervoor dat je een grote hoeveelheid koffie kan zetten zonder dat de smaak verloren gaat.

Voordelen

Nadelen

#2 Filter koffiezetapparaat – Russell Hobbs Buckingham

Inhoud: 1,25 l | Hoogte: 34 cm | Aantal kopjes per zetbeurt: 10
Zettijd voor volle kan: 12 minuten | Garantie: 2 jaar

Voor een kleine prijs levert de Russell Hobbs Buckingham toch een groot aantal extra functies

Vooral vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is dit de beste keuze voor wie op zoek is naar een filter koffiezetapparaat. Zeg nou zelf: wie is niet gek op een koopje? 😉

Ontwerp

De behuizing is gemaakt van kunststof en de koffiekan is gemaakt van glas. In principe ziet het design er niet heel oogverblindend uit maar door het compacte formaat past hij wel makkelijk overal tussen.

Het waterreservoir is redelijk groot. Met 1,25 liter zet je rond de 10 kopjes koffie, wat goed van pas komt wanneer je bezoek hebt bijvoorbeeld. Net zoals bij de Philips Cafe Gourmet HD5408/20 heeft ook de Russell Hobbs Buckingham een maataanduiding op zowel het reservoir als de koffiekan.

Functionaliteiten

Waar andere gebruikers van de Russell Hobbs Buckingham zo lovend over zijn is het aantal premium functies dat dit apparaat biedt. Hij heeft bijvoorbeeld een ingebouwde timer. Zo kun je ’s ochtends wakker gemaakt worden met de geur van heerlijke koffie.

Verder kun je ook kleinere hoeveelheden koffie zetten, van 1 tot 4 koppen. Veel andere filter koffiezetapparaten hebben deze functie niet waardoor je altijd veel koffie overhoudt.

Om er voor te zorgen dat de koffie zijn smaak beter behoudt bezit ook de Buckingham over een warmhoudplaat die de kan verwarmt zodra de machine begint met koffiezetten. Wil je tussendoor alvast een kopje inschenken? Ook dat is geen probleem door de Pause and Pour-functie.

Gebruiksgemak

De Russell Hobbs Buckingham heeft een stuk meer knoppen dan de Cafe Gourmet HD5408/20 wat het zetten van een kop koffie iets ingewikkelder maakt.

Het begint zoals gewoonlijk met het vullen van het waterreservoir en het plaatsen van de filter. Aan de zijkant van de machine vind je een bijgeleverd plastic schepje voor de koffiemaling. Hier mee kun je de filter vullen.

Druk daarna op de ronde knop in het midden en dan zal het apparaat beginnen met koffie zetten.

De meeste knoppen op de machine zijn voor de ingebouwde timer. Om een tijd in te stellen klik je eerst op de knop met de klok. Met de “H” en “min” knop kun je vervolgens de uren en minuten instellen voor de tijd waarop je jouw koffie bereid wil hebben. Klik als laatste op de knop AUTO om de tijd vast te zetten.

De 2 andere koppen zijn voor de schoonmaakmodus of het zetten van 1 – 4 koppen koffie.

Onderhoud

Als kers op de taart heeft de Russell Hobbs Buckingham – zoals ik net al even liet doorschemeren – ook een ingebouwde reinigingsmodus. De machine geeft alleen niet aan wanneer hij gereinigd moet worden, maar hij kan dus wel met één druk op de knop een schoonmaakronde beginnen.

Conclusie

Voor een kleine prijs biedt de Russell Hobbs Buckingham een groot aantal extra functies. Het is een redelijk onbekende naam in de Nederlandse koffiewereld maar veel gebruikers zijn lovend over dit apparaat. Daardoor is het een terechte winnaar van de titel “beste koop” onder de filter koffiezetapparaten.

Voordelen

Nadelen

Senseo Latte Duo zijaanzicht

#1 Senseo Apparaat – Senseo Latte Duo

Inhoud: 1 l | Hoogte: 29 cm | Aantal kopjes per zetbeurt: 2
Koffievariaties: 6  | Garantie: 2 jaar 

Als enige Senseo apparaat mét melkopschuimer komt de Senseo Latte Duo als beste uit de test. Van gewone zwarte koffie tot een indrukwekkende latte macchiatio, met dit apparaat kan het allemaal.

Ontwerp

Bij het ontwerpen van de Senseo Latte Duo lijkt er meer aan functionaliteit dan aan schoonheid te zijn gedacht. De glanzend afgewerkte kunststof behuizing ziet er op zich prima uit, maar de manier waarop het melkreservoir wordt aangesloten had wat netter gekund. Het systeem werkt namelijk met een melkslang.

Het voordeel hiervan is dat het melkreservoir makkelijk los te maken is en in zijn geheel in de koelkast kan worden geplaatst. Dit kun je het beste zo snel mogelijk doen nadat je koffie is gezet – niet alleen om de melk langer vers te houden, maar ook omdat het er een stuk beter uit ziet op je aanrecht.

Waar het ontwerp wel pluspunten mee verdient is de grootte van zowel het waterreservoir als het melkreservoir. Met 1 liter water zet je ongeveer 8 kopjes lungo en 500 milliliter melk is genoeg voor 3 koppen cappuccino.

Senseo Latte Duo in huis

Functionaliteiten

Een groot voordeel van Senseo apparaten is dat ze 2 koppen koffie tegelijk kunnen zetten – in tegenstelling tot Nespresso die er maar 1 zet. Ook melkcreaties kunnen makkelijk in tweevoud bereid worden.

Je hebt de keuze uit 6 verschillende dranken: espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, cafe latte en hete melk.

Het Senseo koffieboostsysteem zorgt ervoor dat het water evenwichtig over de koffiepad verdeeld wordt waardoor de koffie een diepere, intensere smaak krijgt. Wil je liever een sterker kopje dan wat de machine automatisch voor je kiest? Dan kun je zelf de koffie-intensiteit wijzigen.

Gebruiksgemak

Door het gebruik van een Senseo pad is het zetten van een kop koffie erg snel en gemakkelijk. Zet de machine aan met de aan/uit-knop. Plaats een koffiepad voor één of twee koppen in de bijbehorende houder en plaats deze in het apparaat. Geknoei met gemalen koffie of ingewikkelde instellingen is niet nodig.

Wil je toch liever een creatie met melk? Sluit dan het melkreservoir aan door het slangetje aan de rechter zijkant in te brengen.

Gebruik vervolgens het touchscreen paneel en klik op het gewenste kopje koffie. Klik één keer voor 1 kop of twee keer voor 2 koppen.

Onderhoud

De Senseo Latte Duo geeft zelf aan wanneer het tijd is om hem te ontkalken. Dit hoef je dus niet in de gaten te houden. Wel is het belangrijk om het melkreservoir en het slangetje goed schoon te houden om de ophoping van bacteriën te voorkomen.

Gelukkig zijn beide onderdelen vaatwasserbestendig waardoor het schoonmaken niet veel tijd in beslag zal nemen.

Conclusie

Wie een Senseo apparaat wil met alles erop en eraan, zit bij de Senseo Latte Duo helemaal goed. De smaak van verse melk weegt op tegen de ietwat amateuristische uitstraling van het melkslangetje, maar voor wie liever zwarte koffie drinkt is de onderstaande Senseo Original HD6653 een beter idee.

Voordelen

Nadelen

Senseo Original zwart zijaanzicht

#2 Senseo Apparaat – Senseo Original HD6553

Inhoud: 0,7 l | Hoogte: 33 cm | Aantal kopjes per zetbeurt: 2
Koffievariaties: 1 | Garantie: 2 jaar 

De Senseo Original is het Senseo apparaat waar het allemaal mee begon. Sinds 2001 is deze machine voor veel mensen niet meer uit hun keuken weg te denken. Vooral de lage prijs en het gebruiksgemak maken de Senseo Original een uiterst aantrekkelijke keuze.

Ontwerp

Het design van de Senseo Original is simpel en elegant. De kunststof behuizing is verkrijgbaar in grijs, rood, zwart en crème. Let wel op dat verschillende kleuren ook verschillende prijzen hebben.

Met een inhoud van 0,7 liter kun je ongeveer 5 kopjes koffie zetten. Dat is in vergelijking met andere apparaten niet erg veel, maar voor wie slechts een paar kopjes per dag drinks zal dit geen probleem zijn.

Senseo Original in huis

Functionaliteiten

Ook de Senseo Original zet 2 kopjes koffie tegelijk. Net zoals andere Senseo apparaten werkt deze machine met een Koffieboost- en Crema Plus-systeem. Hierdoor krijg je een intensere koffie met een extra romige cremalaag.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Original het originele basisontwerp van Senseo, zonder allerlei functies erop en eraan. Daardoor lever je wel een aantal dingen in.

Zo heeft dit apparaat geen melkopschuimer. De enige manier om een creatie met melk te zetten is door de daarvoor bedoelde melkpads te gebruiken. Deze bevatten melkpoeder, wat helaas een stuk minder lekker smaakt dan een koffie met verse melk.

Ook kun je de intensiteit van je koffie niet handmatig aanpassen, zoals je met de Latte Duo wel kan. Dit kan een probleem zijn voor wie van afwisseling in de smaak houdt.

Gebruiksgemak

Waar de Senseo Original vooral punten mee behaalt is het gebruiksgemak. Door de bekende Senseo pads had dit niet makkelijker gekund.

Zet de machine aan en wacht tot het lampje rondom de aan/uit knop stopt met knipperen. Kies dan hoeveel kopjes je wil zetten en leg de juiste koffiepad in de bijbehorende houder. 

Open de machine met de hendel aan de voorkant en plaats de houder met de pad erin. Duw daarna hendel weer omlaag en klik op het knopje met het juiste aantal koffiekopjes. Zo simpel kan het zijn.

Onderhoud

Individuele onderdelen zoals het lekbakje en het waterreservoir zijn makkelijk uit te nemen en vaatwasserbestendig. Zo zullen de dagelijkse schoonmaaktaken niet veel tijd in beslag nemen.

Wel zul je zelf in de gaten moeten houden wanneer de Senseo Original ontkalkt moet worden. Zo ongeveer om de 3 maanden. Hoe je dat doet zie je in het filmpje hier onder:

Conclusie

Veel mensen zweren bij de Senseo Original omdat het apparaat snel en gemakkelijk lekkere koffie kan zetten. Je mist een aantal premium functie maar dat wordt gecompenseerd door schappelijke prijs. Vooral door die goede prijs/kwaliteitsverhouding en doordat de Senseo Original al jaren terug te vinden is in de Nederlandse keuken verdient hij de titel Beste Koop.

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Welk koffiezetapparaat past bij mij?

In deze koopgids gaan wij je helpen bij het kiezen van het koffiezetapparaat dat het beste bij je past. Hier onder zie je een lijstje met verschillende typen koffiezetapparaat en de voor- en nadelen die iedere soort met zich meebrengt.

Volautomaat

siemens eq9 2700

Volautomatische koffiezetapparaten zijn machines met verse bonen die koffie zetten zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Met een paar drukken op de knop zetten creëren ze één of twee koppen koffie van hoge kwaliteit. 

De meeste apparaten schuimen ook verse melk voor je op waardoor je makkelijk een cappuccino of latte macchiato kunt bereiden.

Voordelen

 • Kwaliteit van de koffie: Het grootste voordeel van volautomatische koffiezetapparaten is dat ze werken met verse ingrediënten waardoor de smaak van je koffie erg lekker is.
 • Gebruiksgemak: Hoe minder je zelf hoeft te doen, des te makkelijker het gebruik is. Vaak spreekt het bedieningspaneel van een volautomaat voor zich, waardoor je met één druk op de knop een kop koffie kan zetten.
 • Smaakinstellingen: Veel volautomatische koffiemachines bieden functies om de smaak van je koffie aan te passen naar je eigen wens. Hierbij geldt meestal wel dat hoe duurder de machine is, hoe meer opties je krijgt.

Nadelen

 • Formaat: Vaak zijn volautomatische koffiezetapparaten van redelijk groot formaat. Hierdoor nemen ze veel ruimte in beslag op je aanrecht.
 • Schoonmaak: Het schoonmaken van een volautomatisch apparaat vergt veel aandacht. Alle individuele onderdelen zullen goed onderhouden moeten worden om er voor te zorgen dat je machine niet voortijdig mankementen vertoont. Een apparaat met automatisch reinigingsprogramma is daarom aan te raden.

Een volautomaat is een goed idee als:

Halfautomaat

Een halfautomatische koffiemachine – ook wel pistonmachine genoemd – is een apparaat waarmee je espresso’s zet zoals in een echte koffiewinkel. 

Je hebt enorm veel invloed op het eindresultaat omdat je veel handelingen handmatig uitvoert. Het beste resultaat krijg je door het malen van je eigen bonen. Het kan ook even duren voordat je de techniek onder de knie hebt.

Voordelen

 • Smaak: De reden waarom je deze apparaten terug ziet in de koffiezaken is dat de smaak van de espresso ongeëvenaard is. Wie de toewijding heeft om het perfecte kopje espresso te creëren zal niets anders willen dan een halfautomatische koffiemachine. Je hebt alle aspecten van de smaak volledig in eigen hand.
 • Stoompijpje: Met een stoompijpje kun je de melk precies opschuimen zoals je het wilt. Ook hier moet je even oefenen voordat je de techniek perfect kunt uitvoeren maar wederom geeft dit je het beste resultaat.
 • Aanpassing: Zoals gezegd heb je alle elementen van de smaak in eigen hand. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer halfautomaten die je softwarematig – zoals veel volautomaten – kunt bedienen. Zo kun je zaken als temperatuur, maling, enzovoorts via een paar knoppen, touchscreen of een app bedienen.

Nadelen

 • De prijs: Veel halfautomaten zijn prijzig en daarnaast zul je ook zelf een koffiemolen moeten aanschaffen. Alles bij elkaar kan dit oplopen tot in de honderden tot duizenden euro’s.
 • Gebruiksgemak: Als je niet bekend bent met een pistonmachine kan het erg lang duren voordat je een lekker kopje koffie kunt zetten. Je zult er veel tijd en moeite in moeten steken en daarom zijn ze niet erg gebruiksvriendelijk.

Een halfautomaat is een goed idee als:

Capsulemachine

Veel capsulemachines werken net als een volautomaat, maar dan zonder verse bonen. Er zijn veel verschillende soorten apparaten in een brede prijsklasse.

Met de uitgebreide keuze van capsules kun je veel smaken vergelijken om er achter te komen waar je van houdt.

Voordelen

 • Gebruiksgemak: Apparaat aan, capsule erin en voilá! Zo makkelijk is het vaak. Goedkopere machines zetten makkelijk een espresso of lungo, maar ook de duurdere machines die een cappuccino kunnen bereiden zijn meestal niet moeilijk om te gebruiken.
 • Onderhoud: In tegenstelling tot de halfautomatische en volautomatische koffiezetapparaten is het onderhoud van een capsulemachine vaak kinderspel. Veel machines hebben een ingebouwde reinigingsmodus en een aantal apparaten hebben ook een schoonmaakindicatie. Daarnaast zijn vrijwel alle uitneembare onderdelen vaatwasserbestendig.

Nadelen

 • Hoeveelheid: Vrijwel alle capsulemachines kunnen maar één kopje koffie tegelijk zetten. Niet handig wanneer je visite hebt dus. Ook kan het waterreservoir al na een paar kopjes leeg zijn waardoor het vaak moet worden bijgevuld.
 • Prijs: Hoewel sommige apparaten niet veel kosten om aan te schaffen, is het drinken van capsulekoffie toch erg duur. Een kopje Nespresso is ongeveer 6 keer duurder dan het drinken van een filterkoffie.

Een capsulemachine is een goed idee als:

Philips cafe gourmet HD5408

Filter koffiezetapparaat

Een filterkoffiezetapparaat staat bekend als de ouderwetse manier om koffie te zetten, maar met de nieuwe technologieën van tegenwoordig hoeft de smaak hier niet onder te lijden.

In tegenstelling tot de rest zijn deze apparaten juist gespecialiseerd in het zetten van een grote hoeveelheid koffie.

Voordelen

 • Gebruiksgemak: Voor het zetten van een filterkoffie heb je weinig expertise nodig. Vaak hebben de machines een maataanduiding om de juiste hoeveelheid aan te geven en sommige apparaten hebben zelfs een ingebouwde timer. 
 • Hoeveelheid: Eigenlijk heeft iedereen wel een filter koffiezetapparaat nodig, want zodra er bezoek langs heb je aan de andere apparaten vaak niet genoeg. 📏 Een machine zoals de Russel Hobbs Buckingham is daarnaast echter ook geschikt wanneer je geen bezoek hebt en juist een kleinere hoeveelheid wil zetten.

Nadelen

 • Smaak: Hoewel het voor sommige mensen geen probleem is, is voor het merendeel de smaak het grootste nadeel. Dit komt meestal doordat er voorgemalen koffie uit de supermarkt gebruikt wordt in een filter koffiezetapparaat. Je krijgt een beter resultaat door het malen van je eigen koffiebonen, maar dan nog kan de kwaliteit niet opboksen tegen een kopje koffie uit een halfautomaat.
 • Extra functies: Hoewel de makers hun best doen om de smaak van de koffie beter uit te laten komen, bijvoorbeeld door het Boil and Brew-systeem van Philips, heb je met een filterkoffie niet de mogelijkheid om de smaak echt aan te passen aan je eigen wens.

Een filter koffiezetapparaat is een goed idee als:

Senseo Original zwart zijaanzicht

Senseo apparaat

Senseo apparaten zijn zo populair vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding. Als je van de smaak uit de koffiepads houdt kun je voor weinig geld lekkere koffie zetten.

Ook zetten ze makkelijk 2 koppen tegelijk, maar de meeste Senseo apparaten werken niet met verse melk.

Voordelen

 • Gebruiksgemak: Qua gebruik lijkt het Senseo apparaat veel op een capsulemachine. Het apparaat gaat open, de pad erin en dan ben je eigenlijk al klaar. Er hoeven geen bonen gemaald te worden zoals bij een vol- of halfautomaat en daarom staat je kopje koffie een stuk sneller voor je klaar.
 • Prijs: Een aantal Senseo apparaten zijn al verkrijgbaar voor rond de 50 euro. Dat maakt ze zo aantrekkelijk. Wil je wat meer opties of een machine met verse melk zoals de Latte Duo, dan ben je natuurlijk wat meer kwijt.

Nadelen

 • Smaak: Met de smaak van de Senseo is het een beetje een hit or miss. Of je houdt er van, of juist niet. Hoewel een aantal technologieën zorgen voor een goede cremalaag en evenwichtige verdeling van de smaak, als je er niet teverden mee bent krijg je geen mogelijkheid om iets aan te passen.
 • Melkpads: Op de Senseo Latte Duo na werken alle Senseo apparaten met melkpads. Dit zijn pads waarin melkpoeder zit zodat je toch nog een cappuccino kunt zetten. Zoals je je al kunt voorstellen komt dit resultaat bij lange na niet in de buurt bij een cappuccino uit een halfautomaat.

Een filter Senseo apparaat is een goed idee als:

Koffie zetten met de hand

Naast de bovengenoemde koffiezetapparaten zijn er ook nog een aantal manieren om koffie te zetten met de hand. Dit kost over het algemeen wat meer tijd en moeite en wordt daarom ook wel “slow coffee” genoemd. De meest voorkomende technieken zijn:

Chemex koffiezetapparaat op een rijtje

Conclusie

Het beste all-round apparaat uit onze lijst is de Siemens EQ9 + S700. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een echte koffie connoisseur, met zo veel opties om de smaak aan te passen is er voor ieder wat wils.

Wat nou het beste koffiezetapparaat op de markt is, is echter voor iedereen verschillend. Ik hoop dat de koopgids je dan ook geholpen heeft met het vinden van een soort apparaat dat het beste bij jouw huishouden past.

Wat is jouw favoriete koffiezetapparaat? Laat het ons weten in de reacties; dan nemen we het mee voor de volgende keer! 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *