Top 5 Beste Kruimeldieven van 2020

Black &decker DVA325JJP07-QW
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

Even snel stofzuigen! Helaas gaat dat “even snel” niet zo gemakkelijk met een traditionele stofzuiger. Gelukkig hebben we daarvoor een kruimelzuiger, ook wel “kruimeldief” genaamd. In dit artikel gaan we op onderzoek uit: Wat is de beste kruimeldief?

Top 5 beste Kruimeldieven op de Markt

Dyson V7 Trigger

Dyson V7 Trigger
Beste op de markt
5/5

Max. batterijduur: 30 min
Zuigkracht: Uitstekend
Oplaadtijd accu: 3.5 uur

Gewicht: 1,23 kg
Geluidsniveau: 85 dB

Turbotronic LUX400

Turbotronic
Beste koop
4.5/5

Max. batterijduur: 20 min
Zuigkracht: Goed
Oplaadtijd accu: 3 uur

Gewicht: 0,5 kg
Geluidsniveau: 73 dB

Philips MiniVac FC6148/01

Philips Minivac Fc614801
Beste voor duurzaamheid
4.1/5

Max. batterijduur: 9 min
Zuigkracht: Goed
Oplaadtijd accu: 8 uur

Gewicht: 0,8 kg
Geluidsniveau: 81 dB

Black & Decker DVA325JP07-QW

Black Decker Pet
Beste voor dierenharen
3.6/5

Max. batterijduur: 15 min
Zuigkracht: Uitstekend
Oplaadtijd accu: 16 uur

Gewicht: 1,41 kg
Geluidsniveau: 69 dB

Philips MiniVac FC6149/01

Philips Fc6149
Beste voor in de auto
4.5/5

Max. batterijduur: 11 min
Zuigkracht: Goed
Oplaadtijd accu: 16 uur

Gewicht: 2,71 kg
Geluidsniveau: 84 dB

De geschiedenis van de kruimeldief

Black en Decker werkte samen met NASA in het Apollo 11 tijdperk eind jaren 60. Het merk ontwikkelde allerlei hulpmiddelen en technische hoogstandjes voor de Apollo 11, waaronder ook een boormachine.

Waar een boormachine is, is ook stof. De ontwikkelaars produceerden een mini stofzuiger die voor de astronauten makkelijk te hanteren was. Hier is onze welbekende kruimeldief uit voortgekomen.

De naam “kruimeldief” is overigens een geregistreerd handelsmerk van Black en Decker

De kruimeldief van nu

In ons huidige, drukke bestaan is een kruimeldief erg handig om te hebben. De hoeveelheid kruimels stijgt vooral zodra er kinderen in huis komen – of ze nu van jou of van een ander zijn.

Niet alleen kinderen laten sporen achter natuurlijk; ook huisdieren en mensen zoals jijzelf verharen ook. In een huis wordt immers geleefd!

Om deze kruimels, haren en zand op te ruimen, heb je of een veger en blik nodig (wat meer tijd kost), een stofzuiger (wat zwaarder is), of een kruimeldief. Binnen een minuut of twee is alles opgezogen en je huis oogt weer schoon.

Nasa astronaut

De 5 Beste Kruimeldieven op een Rij

#1 Dyson V7 Trigger – Beste op de markt

Max. batterijduur: 30 minuten | Zuigkracht: uitstekend
Oplaadtijd accu: 3.5 uur | Gewicht: 1.23 kg | Geluidsniveau: 85 dB

Dyson wordt ook wel de Ferrari onder de stofzuigers genoemd. Niet voor niets. Dyson staat bekend om zijn kwaliteit.

Accessoires

Dyson V7
5/5

De Dyson V7 Trigger wordt standaard geleverd met een aantal accessoires. Denk hierbij aan een:

 • Gemotoriseerde miniborstel
 • Kierenzuigmond
 • Reliëfborstel
 • Oplader

De wandhouder wordt helaas niet standaard meegeleverd. Die zul je dus nog apart moeten aanschaffen.

Gebruiksgemak

Deze krachtpatser is eenvoudig in gebruik. De Dyson V7 Trigger heeft de hoogste zuigkracht van alle kruimeldieven. Je maakt met gemak de trap, de auto of meubels snel schoon.

Als je de kruimeldief in de normale stand gebruikt, gaat deze 30 minuten mee. Gebruik je hem in de Turbo stand, dan maar 6 minuten. Dat klinkt misschien niet als lang, maar je zult versteld staan van hoeveel je kunt doen in deze korte tijd. Als de accu leeg is, laadt hij in 3,5 uur weer op.

Het afvalbakje heeft een inhoud van ruim een halve liter. Als deze vol is, maak je het bakje leeg met 1 druk op de knop. Geen vieze handen tijdens het legen  zoals bij sommige andere kruimelzuigers. ✨

De bijgeleverde accessoires maken het makkelijk om zelfs de kleinste hoekjes te bereiken. Met de roterende borstel zuigt hij ook probleemloos haren op. Daarnaast breidt je deze kruimelzuiger eenvoudig uit met de Quick Release accessoires.

Met een gewicht van 1.3 kilo is het niet de lichtste kruimeldief die er beschikbaar is, maar hij ligt dankzij de fijne gewichtsverdeling alsnog comfortabel in de hand.

Resultaat

Niet geheel onverwacht scoort deze kruimeldief hoog op alle vlakken. Hij maakt erg goed schoon, is gebruiksvriendelijk en heeft handige accessoires en de optie om uit te breiden. Hij scoort vooral hoog op het opzuigen dierenharen.

Met zijn constante hoge zuigkracht is geen enkel klusje lastig voor de Dyson V7 Trigger. De accu gaat relatief lang mee en heeft maar 3,5 uur nodig om op te laden. Kortom: de beste kruimeldief op de markt!

Voordelen

Nadelen

Turbotronic
4.5/5

#2 Turbotronic LUX400 – Beste koop

Max. batterijduur: 20 minuten | Zuigkracht: goed
Oplaadtijd accu: 3 uur | Gewicht: 0.5kg |  Geluidsniveau: 73 dB

Deze kruimeldief is niet alleen leuk geprijsd, maar ook veelzijdig. Je kunt namelijk ook vloeistoffen opzuigen!

Accessoires

In de doos vind je de volgende toebehoren:

 • Zachte borstel
 • Vloeistofzuigmond 
 • Kierenzuigmond
 • Muurhouder

Gebruiksgemak

Deze kruimeldief is erg licht van gewicht waardoor hij erg fijn in de hand ligt. Hij wordt standaard geleverd met handige accessoires en heeft een onverwacht sterke zuigkracht. Niets is te veel voor deze kruimeldief!
 
De Turbotronic 400 LUX zuigt zelfs vloeistoffen op. Erg handig als iemand per ongeluk zijn glas cola omstoot.🥤
 
Verder heeft deze kruimeldief een grote afvalbak met een inhoud van een halve liter. Deze is gemakkelijk met een hand te legen. De afvalbak is gemakkelijk schoon te houden; je spoelt hem makkelijk onder de kraan af. Hygiënisch dus!
 
Tevens is de Turbotronic LUX400 voorzien van een HEPA-filter. Hij is dus zeer geschikt voor degenen met huisdieren, aangezien dit filter de allergenen niet weer terug naar buiten blaast.
 
De batterijduur van 20 minuten is voldoende om je hele auto te ontdoen van kruimels en ander zeer klein afval. Als de accu leeg is, hang je de kruimeldief in de meegeleverde houder aan de muur. Handig!
Turbotronic

Resultaat

De Turbotronic LUX400 scoort uitstekend op zuigkracht en gebruiksgemak. Daarnaast zuigt hij niet alleen vuil op, maar ook vloeistoffen. De meeste mensen ervaren deze kruimeldief als “stil” en zijn erg tevreden met de schoonmaakresultaten.

Een ander groot voordeel dat best genoemd mag worden is dat er een erg vriendelijk prijskaartje aan hangt! Is deze Turbotronic voor jou hét bestrijdingsmiddel tegen veel stof in huis?

Voordelen

Nadelen

#3 Philips MiniVac FC6148/01– Beste voor duurzaamheid

Max. batterijduur: 9 minuten | Zuigkracht: Goed |
Oplaadtijd accu:
8 uur | Gewicht: 0.8 kg |
Geluidsniveau:
81 dB

De Philips MiniVac FC6148 bespaart met zijn duurzame 10,8 Volt Lithium-Ion accu maar liefst 70% energie. Zodra de accu volledig is opgeladen, schakelt de kruimeldief zich volledig uit. Dat maakt het een zeer energiebesparend en milieuvriendelijk apparaat! 🌍

Accessoires

In de doos vindt je behalve de kruimeldief, ook:

 • Borstel
 • Spleetzuigmond
 • Oplaadstation
Philips MiniVac FC6148/01
4.1/5

Gebruiksgemak

De accu is zo licht, dat de kruimelzuiger nog geen kilo weegt. Dit zorgt ervoor dat hij erg fijn in de hand ligt. Door zijn vormgeving is hij tevens gemakkelijk te hanteren. Dat kan de beste stofzuiger met een traditionele vormgeving niet toppen!

De gebruiksduur is 9 minuten, wat kort klinkt, maar lang genoeg is om een paar kleine klusjes in huis (of de auto) te doen. Als de batterij leeg is, moet de accu 7 uur opladen.

Zoals eerder vermeld is de 10.8 Volt Lithium-Ion accu energiebesparend en daardoor tevens milieuvriendelijk. Als de batterij van de kruimeldief uiteindelijk is opgeladen in het meegeleverde docking station, schakelt de oplader zichzelf uit. Hij laadt dus niet op als het niet nodig is.

Helaas is er geen indicator om te laten zien wanneer het tijd is om op te laden. Op zich niet zo’n probleem, want meestal “woont” je kruimeldief in het dockingsstation en laadt hij zichzelf vanzelf op. Tijdens het zuigen stopt hij er echter zonder waarschuwing mee wanneer de accu leeg is.

Met de meegeleverde borstel maak je hoe dan ook gemakkelijk meubels en andere gestoffeerde oppervlakken schoon terwijl je met de spleetzuigmond de moeilijkste plekken bereikt.

Het schoonmaken van deze kruimeldief is eenvoudig: met een klik verwijder je het mondstuk. Dit mondstuk is overigens transparant waardoor je kunt zien wanneer deze leeg gemaakt moet worden.

Met zijn 81 dB is hij overigens wel wat luidruchtig. Houdt dat in gedachten als je met mensen in huis woont die graag middagdutjes doen. 😴

Mini Vac

Resultaat

De schoonmaakresultaten van de Philips MiniVac FC6148 worden als uitstekend ervaren. Met zijn krachtige en energiebesparende accu zuigt hij probleemloos kruimels en zelfs haren op. Het is een lichtgewicht voor een kruimeldief en daarom goed hanteerbaar; hij ligt fijn in de hand.

Deze Philips MiniVac FC6148 is gemakkelijk te reinigen. Je leegt met één hand de afvalbak en het filter spoel je zo onder de kraan af.

De kruimeldief ziet er strak uit en je hoeft hem zeker niet te verstoppen. Hij doet precies waar hij is voor bedoelt en is daarnaast ook nog eens milieu vriendelijk. Wat wil je nog meer van een kruimeldief?

Voordelen

Nadelen

Blackdeckerdva325jp07 Qw
3.6/5

#4 Black & Decker DVA325JP07-QW – Beste voor dierenharen

Max. batterijduur: 15 minuten | Zuigkracht: uitstekend
Oplaadtijd accu: 16 uur |  Gewicht: 1.41kg | Geluidsniveau: 69 dB

Accessoires

In de doos van deze Black & Decker kruimeldief vind je:

 • Gemotoriseerde borstel voor dierenharen
 • Oplader
 • Wandhouder
 • Uitschuifbare kierenzuigmond
 • Geïntegreerde zachte borstel

Gebruiksgemak

Met een gebruiksduur van maar liefst 15 minuten kun je met deze kruimelzuiger wel even vooruit. Hij heeft een roterende borstel die probleemloos dierenharen opzuigt, maar andere troep zoals kruimels, zand en stof zijn uiteraard ook geen probleem voor deze krachtpatser.

Hij is wat zwaar, maar is nog steeds goed te hanteren voor dagelijks gebruik. Hij bereikt de moeilijkste plekjes in je huis, maar is ook handig voor gebruik in de auto.

Schoonmaken is gemakkelijk: Je opent de afvalbak met een klik en je kunt het filter eenvoudig wassen onder de stromende kraan.

De Cotton Fresh filter in de kruimeldief maakt al je geurensprays overbodig. Deze verspreid een heerlijk frisse geur door je huis als je het apparaat gebruikt.

Is je Black & Decker leeg, dan moet hij wel een poos opladen: maar liefst 16 uur. Vergeet hem dus niet terug in de oplader te zetten, anders is hij de volgende dag misschien niet klaar voor gebruik.

Resultaat

Dankzij de roterende borstel en de krachtige accu scoort deze kruimeldief zeer goed in het verwijderen van dierenharen. Door de meegeleverde accessoires is dit zelfs op meubilair en op moeilijk te bereiken plaatsen geen probleem.

Uiteraard heeft deze kruimeldief geen problemen met ander vuil: met zijn uitstekende zuigkracht zuigt hij zelfs kattenbakkorrels probleemloos op.

Tevens is deze kruimeldief goed te gebruiken in de auto, vooral als je je trouwe viervoeter vaak mee op pad neemt. 🐶

Black En Decker Pet

Voordelen

Nadelen

#5 Philips MiniVac FC6149/01 – Beste voor in de auto

Max. batterijduur: 11 minuten | Zuigkracht: goed
Oplaadtijd accu: 16 uur | Gewicht: 2.17kg | Geluidsniveau: 84 dB

De Philips MiniVac FC6149/01 maakt het schoonmaken van je auto een leuk karwei! Ben jij iemand die zijn of haar auto graag altijd netjes uit laat zien? Zoek dan niet verder.

Philips Minivac 49
4.5/5

Accessoires

Deze kruimeldief wordt standaard geleverd met de volgende toebehoren:

 • Kleine borstel
 • Grote borstel
 • Klein spleetmondstuk
 • Groot spleetmondstuk
 • Lange slang
 • Oplaadstation
 • Opbergtas

Gebruiksgemak

Deze kruimeldief kun je eigenlijk een “mini-stofzuiger” noemen! Er is geen klus die hij niet kan hanteren.

Deze kruimeldief wordt geleverd met verschillende accessoires die het stofzuigen van je auto (en andere plaatsen) een stuk gemakkelijker maken. Er word zelfs een aardig lange slang meegeleverd. Deze kan gebruikt worden om bij de allermoeilijkste plaatsen te komen.

Je krijgt zelfs een autostekker. Je kunt deze kruimelzuiger dus ook in de auto laten liggen, zodat je hem gemakkelijk kunt pakken tijdens een stop als je kinderen op de achterbank een zakje chips hebben gegeten.

Je bergt hem op in de meegeleverde tas, of je kiest ervoor om hem thuis op te laden in het handige oplaadstation.

Hij is gemakkelijk te reinigen. Met een druk op de knop leeg je het afvalbakje boven je vuilnisbak en je kunt vervolgens het afvalbakje uitspoelen onder de kraan. Er komen dus geen onhygiënische toestanden aan te pas.

Helaas is de Philips FC6149 wel aan de zware kant met zijn 2.17 kg. Ondanks zijn gewicht vinden de meeste mensen dat hij toch fijn in de hand ligt. Dat heeft te maken met de gunstige gewichtsverdeling.

Kortom: een erg veelzijdige kruimeldief van een merk dat je kunt vertrouwen. Dat maakt hem tot onze keuze voor gebruik in de auto! 🚗

Resultaat

Deze kruimeldief scoort erg hoog voor het gebruik in de auto. Er wordt dan ook vanalles meegeleverd om het schoonmaken van de auto gemakkelijker voor je te maken, dus dit is geen complete verassing.

Hij zuigt moeiteloos zwaarder vuil zoals glasscherven op en heeft geen moeite met pluis en haar. Ideaal dus – vooral voor degenen die zijn of haar auto voor meer dan werk-woonverkeer gebruikt.

De zuigkracht is uitstekend en eigenlijk onmisbaar voor het gebruik in de auto: denk aan chips, nootjes en snoepjes die je eet tijdens het autorijden.

Philips minivac 6149

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Welke kruimeldief het beste voor jou is, hangt af van jouw behoeften. Hieronder proberen we je nog wat meer te helpen bij het maken van een keuze.

Hoe vaak gebruik ik een kruimeldief?

Gebruik je je bestaande kruimeldief elke dag of maar heel af toe? Als je kinderen hebt, gebruik je hem waarschijnlijk bijna elke dag en is het dus belangrijk dat het een degelijk apparaat is.

Misschien moet hij echter ook zuinig in verbruik zijn, zoals bijvoorbeeld de Philips MiniVac FC6148/01.

Gebruik je het apparaat zo maar af en toe, en heb je hem meer voor de “handigheid” om te gebruiken naast de allerbeste stofzuiger? Dan is onze budgetoptie waarschijnlijk een betere keuze voor jou. Want waarom zou je een dagsalaris uitgeven aan een apparaat wat je niet veel gebruikt?

Je budget

Je koopt al vanaf €30 een kruimeldief, maar er zijn ook technische hoogstandjes van €250 te vinden. Hoeveel ben je bereid om uit te geven, of hoeveel kun je uitgeven?

Het heeft weinig zin om een kruimelzuiger voor in de auto te kopen als je geen auto hebt, maar hetzelfde geldt voor een prijzige kruimeldief.

Als jij de accessoires van de duurdere kruimeldief toch niet gaat gebruiken is het zonde van je geld om deze te kopen. Heb jij een groter budget en gebruikt je zo’n kruimeldief dagelijks, dan is het niet zo’n gek idee om de aankoop als een investering te zien.

Waar gebruik ik de kruimeldief voor?

Ook waar je hem voor wilt gebruiken is belangrijk. Gebruik je de kruimeldief voornamelijk in de auto, dan is de Philips FC6149/01 met bijgeleverde autostekker een goede keuze voor jou. Gebruik je hem alleen thuis, dan zijn de andere opties misschien een betere optie voor je.

Kijk naar de zuigkracht, maar ook het gebruiksgemak. Een kruimelzuiger die niet zo gebruiksvriendelijk is, wil je niet elke dag gebruiken.

Zuigkracht

Het voltage in combinatie met de technologie die de accu gebruikt beïnvloeden de gebruiksduur alsook de zuigkracht. Over het algemeen zijn Lithium-ion batterijen krachtiger dan bijvoorbeeld batterijen van Nikkel-metaalhydride.

Wel of geen HEPA-filter

Een HEPA-filter is vooral belangrijk als je een allergie hebt. Een HEPA-filter houdt de allerkleinste bestanddelen – zoals allergenen – uit de lucht die door de stofzuiger naar buiten worden geblazen.

Vaak is de uitgeblazen lucht zelfs schoner dan de lucht in de kamer waar je een kruimeldief met HEPA-filter gebruikt!

Let wel op: hoe effectief een HEPA-filter is kun je aflezen aan het nummer. Een HEPA14 filter is bijvoorbeeld efficiënter dan een HEPA3 filter.

Moet hij vloeistoffen kunnen opzuigen?

Is het voor jou van belang dat de kruimeldief vloeistoffen op kan zuigen? Er zijn niet veel kruimeldieven geschikt voor vloeistoffen, dus kijk hier goed naar.

Probeer ook niet alsnog een kruimeldief die hier niet voor gebouwd is hiervoor te gebruiken. Dat resulteert waarschijnlijk in een (virtueel) reisje naar naar Bol.com of Coolblue voor een nieuw apparaat.

Batterijleven en oplaadtijd

Hoe langer je kunt stofzuigen, hoe beter de kruimeldief? Dat is niet altijd het geval! Voor kleine klusjes heb je niet veel tijd nodig. Een kruimeldief is voornamelijk bedoeld voor kleine klusjes.

Een kruimeldief die 15 minuten meegaat maar geen goede zuigkracht heeft, is voor mij geen effectieve kruimeldief. Kijk dus naar de combinaties.

De oplaadtijd is op zich niet zo heel belangrijk, maar als je de kruimeldief maar 6 minuten kunt gebruiken en hij daarna 7 uur moet opladen, tja… niet zo handig. Kijk dus wederom naar alle eigenschappen.

Veel gestelde vragen

Je koopt een kruimeldief bij verschillende online winkels zoals bijvoorbeeld Bol.com, of Coolblue.

Je koopt vanaf ongeveer €30 een kruimeldief kopen. De prijzen lopen op tot zo’n €300.

Conclusie

Ik hoop dat ik je wat wijzer heb gemaakt in de wereld der kruimeldieven en je heb geholpen bij het kiezen van een nieuwe kruimeldief.

Of je nu je huis netjes houd met de Dyson V7 Trigger, of misschien toch de voorkeur geeft aan de Turbotronic LUX 400 die ook vloeistoffen op kan zuigen, je bent er in ieder geval van verzekerd dat je voor kleine klusjes, niet meer de stofzuiger hoeft te pakken.

Bedankt voor het lezen. Heb je nog iets aan te vullen, of gewoon iets te melden, dan kan dat hieronder👇

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *