Met de Beste Luieremmer voorkom je Nare Geurtjes

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Voorkom poepluchtjes en gebruik een luieremmer!

Met de Beste Luieremmer voorkom je Nare Geurtjes

Heb je een baby, dan heb je luiers – en aan luiers zit een luchtje... Daarom zijn er luieremmers uitgevonden. Er zijn meer dan 100 verschillende luieremmers verkrijgbaar! Om je te helpen bij het maken van een keuze, vind je hieronder vijf beste luieremmers op een rijtje. Daarnaast heb ik een koopgids in elkaar gezet om je een eind op weg te helpen.

Waarom een luieremmer kopen?

Zoals al eerder benoemd: aan een luier zit een luchtje. Daar kom je niet aan onderuit. De beste optie is om elke keer na het verschonen, de luier buiten in de vuilcontainer te gooien. Woon je echter in een flat of is deze container niet praktisch, dan bied een luieremmer een goede oplossing.

In de jaren 60 en 70 werd dit probleem ook opgelost door luieremmers. Dit waren simpele emmers met een losse deksel. Zodra je het deksel optilde, tja, kwamen er verschillende luchtjes vrij. Niet ideaal.

Hoewel deze emmers nog steeds gebruikt worden, en dan met name voor wasbare luiers, zijn ze verre van ideaal voor wegwerpluiers. Daarom zijn er tegenwoordig luieremmers met gesloten systemen.

Ze lijken niet meer op emmers, maar op een simpele vuilnisbak. Je bedient ze meestal met je voet. Er zit een plastic zak in die aan de onderkant geknoopt is en aan de bovenkant alleen toegankelijk is via het systeem van de luieremmer.

Vaak is de zak afgesloten door een mechanisme. De precieze werking is bij elke luieremmer anders. Welk soort zak je nodig hebt, hangt daarom af van de luieremmer. Deze zakken kunnen behoorlijk in prijs oplopen. Hou hier bij aankoop van de emmer rekening mee!

Hieronder vind je de top drie meest populaire luieremmers van nu.

Baby die met voetjes omhoog ligt, vooraanzicht

Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 6 Navulcassettes - Wit

Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 6  Navulcassettes - Wit
Gewicht: 2912 g
Kleur: Wit , 6 stuks
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Korbell luieremmer - pink

Korbell luieremmer - pink
Gewicht: 2456 g
Kleur: Pink
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

We-Too Luieremmer Wit

We-Too Luieremmer Wit
Kleur: Wit
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Hoe koop ik de beste luieremmer?

Luieremmers zijn misschien niet noodzakelijk, maar wel enorm praktisch. Ze zijn luchtdicht, waardoor vervelende luchtjes worden opgesloten. Er zit onderling niet gigantisch veel verschil tussen luieremmers, maar wel wat. Lees hieronder waar je op let bij de aankoop van een luieremmer.

Inhoud

Je denkt misschien dat een grotere luieremmer altijd beter is, maar dit is niet het geval. Er past weliswaar meer in een grotere emmer, maar dit betekent ook dat er meer plaats is voor de welbekende aroma's.

Een luieremmer houdt de meeste geurtjes tegen, zeker als de luieremmer dicht is. Toch komen er geurtjes vrij als je er een nieuwe luier in stopt en geloof me: dit kan een behoorlijk penetrante lucht zijn. 💩

Een grotere luieremmer neemt bovendien meer plaats in beslag. Een luieremmer met een inhoud van ongeveer vijftien liter is vaak voldoende. Verder raad ik je aan om, indien mogelijk, poepluiers buiten in de container te doen. Hierdoor voorkom je dat je luieremmer vroegtijdig gaat stinken.

Leeg de emmer op tijd

Wanneer luiers in een speciale afgesloten luieremmer worden bewaard, wordt de luier en het bijbehorende luchtje opgesloten in de luieremmer. Zodra de emmer echter wordt geopend, word je begroet door allerlei minder prettige geurtjes. De beste oplossing hiervoor is de emmer op tijd te legen.

Gewicht

Hoewel de luieremmer gevuld wordt met het gewicht van de luiers, is het toch fijn wanneer de luieremmer wat gewicht heeft. Hierdoor valt hij minder makkelijk om wanneer er nog niet veel in zit.

Onderkant van een baby met een doek met koekjes en ijsjes, op gele achtergrond. Bovenaanzicht

Stijl

Heb je een babykamer met de jungle als thema, dan staat een knalroze luieremmer misschien minder mooi en kies je liever voor een zachtere kleur. Luieremmers zijn er tegenwoordig in allerlei maten en kleuren, waardoor je zelf iets kiest wat bij het interieur van je babykamer past.

Zakken

De zakken die bij een luieremmer horen, kunnen behoorlijk in prijs oplopen. Het is daarom de moeite waard om dit voor je aankoop te onderzoeken. Soms zijn er ook life hacks, waardoor je voor duurdere systemen toch goedkopere zakken gebruikt.

Kinderslot

Sommige luieremmers hebben een kinderslot. Dit is vooral handig als je baby al kruipt of je dreumes al loopt. In deze fase wilt zo'n kindje graag ontdekken, dus ook open maken wat open kan. Dat wil je met een luieremmer écht niet hebben, toch?

Budget

De goedkoopste optie is om je luiers in de vuilnisbak in de keuken weg te gooien, maar dit is niet altijd wenselijk. Een luieremmer biedt daarom een goed alternatief en gelukkig zijn ze verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

De goedkoopste luieremmers zijn vaak de simpele emmers met een deksel, maar deze zijn niet erg effectief in het opsluiten van geurtjes. Er zijn ook luieremmers die automatisch open- en dichtgaan, maar dit zie je terug aan de prijs.

Wat je budget ook is, gelukkig is er genoeg keuze en vind je vast een luieremmer die zowel bij jouw situatie als bij jouw budget past.

Specificaties van luieremmers vergelijken

Gewicht
1 Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 6 Navulcassettes - Wit 2912 g
2 Korbell luieremmer - pink 2456 g
3 We-Too Luieremmer Wit 2456 g
4 Korbell Luieremmer - 15 liter - Wit 2564 g
5 Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 1 Navulcassette - Groen 2067 g

Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 6 Navulcassettes - Wit

Gewicht: 2912 g

Korbell luieremmer - pink

Gewicht: 2456 g

We-Too Luieremmer Wit

Gewicht: 2456 g

Korbell Luieremmer - 15 liter - Wit

Gewicht: 2564 g

Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 1 Navulcassette - Groen

Gewicht: 2067 g

De 5 beste luieremmers op een rij

1. Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 6 Navulcassettes - Wit

1. Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 6  Navulcassettes - Wit
Gewicht: 2912 g
Kleur: Wit , 6 stuks

2. Korbell luieremmer - pink

2. Korbell luieremmer - pink
Gewicht: 2456 g
Kleur: Pink

3. We-Too Luieremmer Wit

4. Korbell Luieremmer - 15 liter - Wit

4. Korbell Luieremmer - 15 liter - Wit
Gewicht: 2564 g
Kleur: Wit

5. Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 1 Navulcassette - Groen

5. Tommee Tippee Milieuvriendelijke Twist & Click Luieremmer - met 1  Navulcassette - Groen
Gewicht: 2067 g
Kleur: Groen

Veelgestelde vragen over luieremmers

Wat kun je doen tegen een stinkende luieremmer?

De meest voor de hand liggende oplossing tegen een stinkende luieremmer is deze te legen. Ook is het een goed idee om poepluiers meteen in de buitencontainer te gooien. Hierdoor stinkt je luieremmer minder snel. Ook is het aan te raden een absorberend doekje onder in de emmer te leggen, voor het geval er toch iets lekt. Zo trekt de geur niet in de emmer.

Hoe vaak maak je een luieremmer leeg?

Hoe vaak je een luieremmer leeg maakt, hangt af van hoe groot de luieremmer is en hoeveel luiers je per dag gebruikt. Gemiddeld maak je een luieremmer om de vier of vijf dagen leeg. Stinkt de luieremmer, dan maak je deze eerder leeg.

Kan ik mijn eigen zakken in een luieremmer gebruiken?

Het is beter om de bijbehorende zakken te gebruiken. Hierdoor heb je de minste kans op geurtjes en eventuele lekkages. De zakken passen precies in de luieremmer.

Luier, rubberen eendje, rammelaar en flesje op witte achtergrond

Conclusie

Dat luiers minder prettig ruiken is algemeen bekend. Daarom zijn er gelukkig luieremmers uitgevonden! Wat voor jou de beste keuze is, hangt vooral af van je budget en hoeveel waarde je hecht aan zaken als inhoud, stijl en de aanwezigheid van een kinderslot.

Hopelijk heb ik je met het bovenstaande artikel geholpen met het maken van een keuze en ruikt jouw babykamer vanaf nu altijd heerlijk fris. Bedankt voor het lezen! 🌸

Was dit artikel behulpzaam?

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram