Een Stabiele Verbinding met de Beste Router 💻

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

Stream, browse en speel probleemloos je favoriete videogames!

Een Stabiele Verbinding met de Beste Router 💻

Wanneer was de laatste keer dat je zonder internet zat? Kun je het je nog herinneren? Wellicht was het een bewuste keuze, wellicht niet, maar het feit blijft: je hebt vandaag de dag internet niet alleen nodig om te browsen, maar ook om je slimme apparatuur te laten werken, je beveiligingsbeelden op te slaan, enzovoorts. Dat alles vergt een sterke wif-router – de beste router!

In dit artikel vind je daarom niet alleen de top 5 beste modellen, maar ook hoe je uit het huidige aanbod de beste kiest voor je behoeften. Draadloos internet op zijn best!

Waarom een router kopen?

Het antwoord op deze vraag is simpel: zonder router heb je geen toegang tot wifi. Gezien het feit dat veel mensen de wifi-router van hun provider gebruiken, bevat hun router vaak ook een modem. Zonder modem heb je helemaal geen toegang tot het internet, ook niet bedraad.

Hoewel je twintig jaar geleden nog prima vooruit kon zonder internet, gebruik je vandaag de dag het internet voor bijna al je dagelijkse bezigheden.

Denk aan het versturen en lezen van e-mails, maar ook bankieren, films kijken of videobellen met je familie en vrienden. Ook werken er steeds meer mensen thuis. Voor een optimale productiviteit heb je een stabiele internetverbinding nodig.

De beste routers zorgen ervoor dat je succesvol vanuit huis werkt, iemand anders kan gamen en weer iemand anders succesvol een film streamt. Dit het liefst allemaal tegelijkertijd. In dit artikel vind je de beste routers en vertel ik je meer over waar je op let bij de aankoop van een goede router.

ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart

ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart
Wifi-standaard: Wireless AX
Wifi-banden: Dual-band
Ethernet poorten: 5
Wifi snelheid totaal: 3000 Mbps
Bekijk op Bol.com

Asus AiMesh RT-AX92U zwart

Asus AiMesh RT-AX92U zwart
Wifi-standaard: Wireless AC
Wifi-banden: Simultaneous tri-band
Ethernet poorten: 4
Wifi snelheid totaal: 6000 Mbps
Bekijk op CoolblueBekijk op Bol.com

ASUS ROG GS-AX3000 Gaming Router zwart

ASUS ROG GS-AX3000 Gaming Router zwart
Wifi-standaard: Wireless AX
Wifi-banden: Simultaneous dual-band
Ethernet poorten: 4
Wifi snelheid totaal: 3000 Mbps
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Routers: Hoe maak ik de beste koop?

Nu er steeds meer mensen thuis werken, maakt je router serieuze overuren. Een router doet veel meer dan je helpen films te streamen en online spelletjes te spelen. Routers voor thuis houden miljoenen mensen aan het werk, en ze verbinden ook een steeds groter wordende reeks slimme apparaten.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe router, kun je het beste beginnen door te kijken naar de grootte van je dekkingsgebied en het aantal apparaten dat je moet ondersteunen. Ook de soorten apparaten spelen een grote rol. Zo gebruikt een smartphone minder bandbreedte dan bijvoorbeeld je game-console.

Hieronder vertel ik je meer over de eigenschappen van routers, waardoor je een router kunt kiezen die je huidige en toekomstige draadloze netwerkbehoeften aankan.

Wifi-banden

Tegenwoordig biedt elke router minstens twee radiobanden voor zijn wifi-netwerk: een 2,4GHz-band en een 5GHz-band. De 2,4 GHz-band werkt op een lagere frequentie dan de 5GHz-band en biedt een groter bereik, omdat hij bedrevener is in het doordringen door muren en andere structuren. 5 GHz is juist sneller, maar biedt een beperkter bereik.

Bovendien moet de 2,4GHz-band concurreren met andere apparaten in huis die dezelfde frequentie gebruiken, zoals magnetrons, Bluetoothapparatuur, en draadloze telefoons. Dat gezegd hebbende: 2,4 GHz is prima geschikt voor taken zoals surfen op het web en mailen.

Als je Netflix of andere streaming apps veel gebruikt, of veel verbinding maakt met een online gaming dienst zoals Xbox Live, biedt de minder drukke 5GHz-band aanzienlijk meer doorvoer met minimale signaalinterferentie.

Dat maakt een dual-band router een goede optie in vergelijking met de sterk verouderde single band router. Een dual-band router werkt op beide frequenties, waarbij een simultaneous dual-band router tegelijkertijd op beide frequenties zit, in plaats van continu te wisselen. Dat komt de wifi-snelheid en -stabiliteit ten goede.

Bij de meeste van deze draadloze routers kun je bovendien een band toewijzen aan specifieke toepassingen en clients, zodat beide banden minder belast worden.

Heb je een druk netwerk met talrijke apparaten die om bandbreedte strijden, dan is (simultaneous) tri-band router – met drie frequentiebanden – de juiste keuze. Ze gebruiken drie mogelijke frequenties, te beginnen met sowieso één 2,4 GHz, en daarnaast een van de volgende opties:

  • Twee 5GHz-banden;
  • Een 5GHz-band met daarnaast een 60GHz-band (deze zie je niet vaak);
  • Een 5GHz-band met daarnaast een 6GHz-band.

Zo kun je bijvoorbeeld één van de 5GHz-banden wijden aan taken als video streamen en torrent downloaden, en de derde band reserveren voor online gamen, zodat de 2,4GHz-band vrij blijft voor toepassingen die niet veel bandbreedte vergen. Als je een huis vol gamers hebt, kies dan altijd voor de beste gaming-router.

Je zag het al: 60GHz- en 6GHz-frequenties zijn inmiddels ook beschikbaar, al zie je ze nog niet veel, vooral die eerste niet. Beide werken op een ontzettend korte afstand van enkele meters. Deze geven een enorme boost aan algemene wifi-prestaties, maar horen bij een specifiek wifi-protocol.

Je router plaatsen op een goede plek is overigens ook belangrijk. Het liefste plaats je deze ergens centraal in huis, niet te dicht bij dikke muren en andere obstakels. Hoewel routers niet bepaald gevaarlijk zijn, is ouderlijk toezicht gewenst: de kinderkamer is daarom niet de ideaalste plaats!

Protocollen/standaarden

Een protocol is een reeks regels of afgesproken richtlijnen voor communicatie. Bij communicatie is het belangrijk dat je afspreekt hoe je dat doet. Als de ene partij Frans spreekt en de andere Duits, loopt de communicatie niet lekker. Als ze het allebei eens zijn over één taal, communiceer je met succes.

De 802.11-protocollen (wifi-protocollen) kennen verschillende versies, waarbij elke versie de vorige overtreft in mogelijkheden en snelheid. Heeft je apparaat een verouderde versie, dan loop je het risico dat je veel aan snelheid misloopt.

Het loont dus om voor het nieuwste protocol te gaan, vooral aangezien ze backwards compatible zijn met voorgaande protocollen. Dat betekent dat zo'n router ook voorgaande protocollen kan gebruiken om verbonden apparatuur tegemoet te komen die niet compatibel is met nieuwere protocollen.

802.11ax (wifi 6)

De recentste uitgave van de 802.11-protocollen is 802.11ax, oftewel wifi 6. Het maakt ruimte voor een groeiend aantal apparaten en toepassingen door de netwerkefficiëntie te verhogen. Een goede gaming router maakt vaak gebruik van wifi 6; dit geldt ook voor goede routers voor glasvezel.

Wifi 6 werkt met 2,4 GHz, zoals alle andere wifi-standaarden, en daarnaast twee 5GHz-banden. Wifi 6e, een nieuwere versie van dit protocol, werkt met 2,4 GHz, 5 GHz en de nieuwe 6GHz-band.

Dit biedt onder andere orthogonale meervoudige frequentieverdelingstoegang (OFDMA), minder energiegebruik, en meer – bovenop verbeterde bestaande snufjes, zoals MU-MIMO. Dit alles is moeilijke taal die toetstaat dat meer mensen sneller toegang krijgen tot het internet.

802.11ax levert meer efficiëntie en veiligheid dan eerdere versies van het protocol. Zijn theoretische maximale overdrachtssnelheid bedraagt ongeveer 10 Gbps – 30% sneller dan Wi-Fi 5.

Let wel: veel apparatuur is nog niet compatibel met wifi 6. Dus tenzij je een nieuwe laptop, smartphone of tablet hebt die deze standaard expliciet ondersteunt, ben je aangewezen op het volgende protocol in de lijst: wifi 5.

Wél is het handig om een compatibele router alvast bij de hand te hebben voor in de toekomst!

Herinner je je de 60GHz-band nog?

Deze hoort eigenlijk niet thuis bij 802.11ax, maar bij 802.11ad – een vergeten protocol dat al snel ruimte maakte voor 802.11ax. Hiermee haal je in theorie 7 Gbps – indrukwekkend, maar veel hardware (inclusief routers) die deze standaard gebruiken, kom je niet tegen.

802.11ac (wifi 5)

802.11ac, ook bekend als wifi 5, is het eerste protocol dat simultaneous dual-band ondersteuning aanbood, waardoor hij 2,4GHz en 5GHz gelijktijdig benut. 802.11ac is mede hierdoor ongeveer drie keer sneller dan 802.11n.

Dit protocol biedt ondersteuning voor acht streams, tegenover vier in 802.11n. Dat heeft te maken met de introductie van MU-MIMO. Hier kom ik later in meer detail op terug.

802.11n (wifi 4)

802.11n gebruikt MIMO-technologie en een breder radiofrequentiekanaal dan zijn voorgangers. MIMO, in tegenstelling tot MU-MIMO, staat slechts twee apparaten toe met elkaar data uit te wisselen, in plaats van een hele groep.

Het bereikt snelheden tot 600 Mbps, wat 10 maal de snelheid van 802.11g bedraagt. Via dual-band gebruikt het zowel de 2,4GHz- als de 5GHz-band, maar niet tegelijkertijd.

802.11g

802.11g bouwde voort op 802.11b. Hij gebruikt dezelfde overvolle 2,4 GHz die door andere gewone draadloze huishoudelijke apparatuur gedeeld wordt, maar 802.11g is sneller dan zijn voorgangers en kan transmissiesnelheden tot 54 Mbps aan.

802.11a

De 802.11a-standaard werkt in een ander frequentiegebied. Door uitsluitend in het 5GHz-bereik uit te zenden, ondervinden 802.11a-apparaten minder concurrentie en storing van huishoudelijke apparatuur. 802.11a kan net als 802.11g transmissiesnelheden tot 54 Mbps bereiken.

802.11b

802.11b was de eerste draadloze standaard die op grote schaal in woningen en bedrijven werd toegepast. De invoering ervan wordt toegeschreven aan de toename van de populariteit van hotspots en het verbonden blijven tijdens het reizen. Apparatuur die 802.11b gebruikte was relatief goedkoop en in veel laptops ingebouwd.

De maximumsnelheid voor 802.11b communicatie is 11 Mbps, een snelheid die in nieuwere versies van het protocol al vele malen overschreden is.

Ronde router op houten ondergrond

MU-MIMO

MU-MIMO staat voor multiple-user, multiple input; multiple-user, multiple output. MU-MIMO is de volgende evolutie van single-user MIMO (SU-MIMO), dat men aanduidtMIMO.

MIMO-technologie werd ontwikkeld om het aantal gelijktijdige gebruikers dat een enkel access point kan ondersteunen te verhogen, wat aanvankelijk bereikt werd door het aantal antennes op een draadloze router te verhogen. Hoe meer antennes, hoe meer gebruikers succesvol gebruikmaken van de verbinding.

MU-MIMO wordt ook wel Next-Gen AC of AC Wave 2 genoemd, waarbij het AC deel verwijst naar het 802.11ac protocol. Standaarden ouder dan 802.11ac (zoals 802.11b, g en n) ondersteunen MU-MIMO niet.

Maar goed, deze technologie heeft weinig zin als de helft van de internetgebruikers buiten het bereik van je wifi-netwerk valt. In dat geval is een wifi-repeater aan te raden om het signaal door te geven.

Specificaties van routers vergelijken

Wifi-standaardWifi-bandenEthernet poortenType dataverbinding
1ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwartWireless AXDual-band5Geen communicatiestandaard
2Asus AiMesh RT-AX92U zwartWireless ACSimultaneous tri-band4Geen communicatiestandaard
3ASUS ROG GS-AX3000 Gaming Router zwartWireless AXSimultaneous dual-band4Geen communicatiestandaard
4Linksys Atlas 6 MX2001 Mesh witWireless AXSimultaneous dual-band3Geen communicatiestandaard
5TP-Link Deco M4 Mesh WiFi witWireless ACDual-band2Geen communicatiestandaard

ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart

Wifi-standaard: Wireless AX

Wifi-banden: Dual-band

Ethernet poorten: 5

Type dataverbinding: Geen communicatiestandaard

Asus AiMesh RT-AX92U zwart

Wifi-standaard: Wireless AC

Wifi-banden: Simultaneous tri-band

Ethernet poorten: 4

Type dataverbinding: Geen communicatiestandaard

ASUS ROG GS-AX3000 Gaming Router zwart

Wifi-standaard: Wireless AX

Wifi-banden: Simultaneous dual-band

Ethernet poorten: 4

Type dataverbinding: Geen communicatiestandaard

Linksys Atlas 6 MX2001 Mesh wit

Wifi-standaard: Wireless AX

Wifi-banden: Simultaneous dual-band

Ethernet poorten: 3

Type dataverbinding: Geen communicatiestandaard

TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit

Wifi-standaard: Wireless AC

Wifi-banden: Dual-band

Ethernet poorten: 2

Type dataverbinding: Geen communicatiestandaard

Extra functionaliteiten

Niet alle routers hebben dezelfde functionaliteiten. Zoals met bijna alles: hoe meer functies je router heeft, hoe meer je ervoor betaalt. Sommige eigenschappen zijn belangrijk, andere zijn minder belangrijk.

Ga in ieder geval op zoek naar een router met minstens vier ethernetpoorten. Hiermee maak je een bedrade verbinding met bijvoorbeeld je dekstop pc. Een verbinding via kabel is nog altijd sneller en stabieler dan een draadloze bediening.

Daarnaast is een usb-poort erg handig. Je stopt je usb-stick in de router en deelt de inhoud met iedereen op het netwerk. Heb je kinderen, dan is het handig om naar de mogelijkheden voor filters te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld ongeschikte websites blokkeren.

Wil je altijd en overal verbinding met het internet kunnen maken? Dat gaat niet met een normale wifi-router, maar wel met een 4G-router of de beste mifi-router. Deze neem je met je mee, waardoor je overal waar een 3G- of 4G-signaal is, verbinding maakt met het internet.

Beamforming

In zeer vereenvoudigde termen gaat het bij beamforming om het richten van een wifi-signaal in een bepaalde richting.

Wanneer je router een wifi-signaal uitzendt, zendt hij de gegevens traditioneel in alle richtingen uit. Met beamforming bepaalt de router waar je apparaat – laptop, smartphone, tablet, of wat dan ook – zich bevindt en projecteert een sterker signaal in die specifieke richting.

Beamforming belooft een sneller, sterker wifi-signaal met groter bereik voor elk apparaat. In plaats van het uitzenden in alle richtingen, probeert de router draadloze gegevens die voor een apparaat bedoeld zijn uit te zenden op een manier die optimaal is voor dat apparaat.

Dat is dus het eindresultaat van beamforming: een beter wifi-signaal en ontvangst voor je apparaten.

Router vooraanzicht

Bandsteering

Steeds meer apparaten verbinden zich met wifi thuis. Sta er eens bij stil hoeveel telefoons, tablets, computers, consoles, televisies en andere apparaten er nu draadloos met je netwerk verbonden zijn. Te veel apparaten kunnen leiden tot netwerk congestie en daardoor je netwerk snelheden en prestaties beïnvloeden.

Dual-band access points verlichten deze overbezetting ietwat. Dit doen ze door een apart 5GHz-netwerk aan te leggen dat een hogere capaciteit heeft en minder congestie oplevert, en een 2,4GHz-netwerk beschikbaar te maken voor verouderde apparaten die geen 5 GHz ondersteunen.

Maar wat als je een mix van 5GHz- en 2,4GHz-toestellen hebt? Of wat met je nieuwe telefoon die zowel op 5 GHz als op 2,4 GHz verbinding kan maken? Worden je nieuwere, snellere 5GHz-toestellen wel eens afgeremd door de oudere 2,4GHz toestellen?

Dit is waar bandsteering om de hoek komt kijken. Bandsteering is een techniek die je ziet in dual-band wifi-apparatuur. Nieuwere apparaten worden aangemoedigd om het minder drukke 5GHz-netwerk te gebruiken, omdat deze daar meestal mee compatibel zijn.

Dit zorgt ervoor dat de 5GHz-apparaten (zoals je telefoon of televisie) topprestaties kunnen leveren zonder vertraagd te worden door de oudere 802.11b/g-apparaten op het netwerk. Kortom, een netwerk met bandsteering stelt je in staat het meeste uit je nieuwere apparaten te halen, terwijl je er ook voor zorgt dat oudere apparaten verbinding kunnen maken.

QoS

De apparaten die met je router verbonden zijn, vechten allemaal om bandbreedte. Jij voelt de gevolgen: films haperen, downloads gaan langzaam. Zonder ingrijpen blijven de sterkste concurrenten zoals bijvoorbeeld een BitTorrent-download hun werk doen, terwijl jij geen goed videogesprek kunt voeren.

Een router met goede Quality of Service (QoS) kan zo'n ongelijke verdeling voorkomen. QoS zorgt ervoor dat elke cliënt zijn deel van de wifi krijgt om goed te kunnen functioneren. Dit is natuurlijk een hele simpele uitleg, maar je hebt nu een beetje een idee wat QoS ongeveer doet.

Mesh-netwerk als optie?

Een mesh-netwerk is speciaal ontworpen om extra dekking te geven en is daarom vooral geschikt voor middelgrote en grote huizen die last hebben van zwakke of onvolledige wifi-dekking.

Wanneer je last hebt van dode zones of trage wifi, kies je meestal voor een wifi-repeater, maar vervolgens merk je dat deze je niet de hoogste snelheden biedt. Hier biedt een de beste mesh-router de oplossing.

Ze zijn ideaal voor grote huizen tot 6.000 m², met twee of meer verdiepingen, binnenmuren van baksteen, of een ongewone indeling, volledig te bestrijken. Als er meer mensen in huis tegelijkertijd gebruikmaken van het internet, blijft de verbinding sterk dankzij meerdere mesh-nodes.

Ze vormen ook een prima optie voor mensen die geïnteresseerd zijn in een krachtig wifi systeem maar een ingewikkelde configuratie willen voorkomen.

Veiligheid

Je vraagt je misschien af waarom het beveiligen van je internet belangrijk is. Heel simpel: je wilt niet dan andere mensen je e-mails lezen of erger nog, in kunnen loggen op de website van jouw bank. Ook wil je je wifi niet delen met ongenodigde gasten, want hierdoor gaat je snelheid achteruit én loop je het risico op computervirussen.

Er zijn verschillende protocollen die ervoor zorgen dat jouw gegevens onleesbaar worden gemaakt. Je vergelijkt het een beetje met het spreken van verschillende talen. Een gesprek is moeilijk of helemaal niet te volgen wanneer iemand een andere taal spreekt.

Beschouw wifi-encryptieprotocollen als een vreemde taal die alleen jij en degenen op je netwerk kunnen verstaan. Alles wat je online doet, wordt naar deze taal vertaald, waardoor het voor buitenstaanders vrijwel onleesbaar wordt.

Er zijn drie soorten wifiencryptieprotocollen: Wired Equivalent Privacy (WEP), Wi-Fi Protected Access (WPA), en Wi-Fi Protected Access Version 2 (WPA2). Deze versleutelingen hebben één ding gemeen: het beschermen van de gegevens op je netwerk, maar het belangrijkste verschil zit in hoe goed ze dat doen.

  • Wired Equivalent Privacy (WEP): Niet veel meer gebruikt en is inmiddels verouderd.
  • Wi-Fi Protected Access (WPA): WPA is ontstaan als gevolg van de gebreken in WEP en is een stuk veiliger.
  • Wi-Fi Protected Access Versie 2 (WPA2): WPA2 is een verbetering van WPA en bevat een nog hoger niveau van beveiliging voor wifi-netwerken. WPA2 gebruikt de Advanced Encryption Standard (AES) die ook door de Amerikaanse regering gebruikt wordt om geheime documenten te beschermen. Dit is het sterkste niveau van beveiliging dat je je thuis wifi-netwerk kunt geven.

Internetabonnement

Wil je snel internet, kies dan voor het snelste internetabonnement. Heb je het goedkoopste abonnement gekozen dat enkel lage snelheden aanbiedt, dan word je internet niet automatisch sneller wanneer je de beste router koopt.

Je betaalt minder voor een abonnement met lagere snelheden, en meer voor een abonnement met de hoogste snelheden. Bedenk van tevoren waarvoor je het internet gebruikt. Heb je ultrasnel internet nodig?

Wanneer je alleen regelmatig je e-mails checkt, soms een filmpje kijkt of zo nu en dan op sociale media te vinden bent, heb je geen snel internet nodig. In dit geval is een snelheid tot 100 Mbps voldoende.

Ben je echter een enthousiaste gamer of stream je regelmatig films? Dan is ultrasnel internet juist wel belangrijk. Kies in dit geval voor een abonnement met snelheden hoger dan 150 Mbps.

De 5 beste routers op een rij

1. ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart

1. ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart
Wifi snelheid 5 GHz: 2402 Mbps
Beamforming: Ja
MU-MIMO: Ja
Quality of Service (QoS): Ja
Netwerkbeveiliging: WPA | WPA2 | WPA3

2. Asus AiMesh RT-AX92U zwart

2. Asus AiMesh RT-AX92U zwart
Wifi snelheid 5 GHz: 5400 Mbps
Beamforming: Ja
MU-MIMO: Ja
Quality of Service (QoS): Ja
Netwerkbeveiliging: VPN pass-through | WPA | WPA-PSK | WPA2 | WPA2-PSK

3. ASUS ROG GS-AX3000 Gaming Router zwart

3. ASUS ROG GS-AX3000 Gaming Router zwart
Wifi snelheid 5 GHz: 2402 Mbps
Beamforming: Ja
MU-MIMO: Ja
Quality of Service (QoS): Ja
Netwerkbeveiliging: WPA | WPA2 | WPA3

4. Linksys Atlas 6 MX2001 Mesh wit

4. Linksys Atlas 6 MX2001 Mesh wit
Wifi snelheid 5 GHz: 2402 Mbps
Beamforming: Ja
MU-MIMO: Nee
Quality of Service (QoS): Ja
Netwerkbeveiliging: WPA3

5. TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit

5. TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit
Wifi snelheid 5 GHz: 867 Mbps
Beamforming: Ja
MU-MIMO: Ja
Quality of Service (QoS): Ja
Netwerkbeveiliging: WPA-PSK | WPA2-PSK

Veelgestelde vragen over routers

Nog brandende vragen? Die beantwoord ik hier!

Wat is het verschil tussen een router en een modem?

Een modem is de directe link tussen jou en je internet provider. Een router verspreidt dit signaal draadloos door een ruimte heen. Zonder modem heb je hoe dan ook geen internet: een modem heb je altijd nodig.

Wat is de beste plaats voor mijn router?

Om het beste signaal in huis te hebben, zet je de router het liefst op een centrale plaats in huis – bij voorkeur op een plaats zonder dikke muren en obstakels.

Hoelang gaat een router mee?

Het is een goed idee om je router elke vijf jaar te vervangen. Wanneer het protocol verouderd is, werkt je router minder goed. Wifi-protocollen worden doorgaans elke vijf jaar vernieuwd.

Router met plantje ernaast, vooraanzicht

Conclusie

De wereld van de routers is behoorlijk ingewikkeld. Ik hoop dat het dankzij dit artikel wat toegankelijker voor je is geworden en dat ik je daardoor op weg heb kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Wat voor router heb jij? Misschien de beste router voor Ziggo, en wil je toch overstappen? Vertel het me in een reactie! Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?