Ontdek Kwaliteit met de Beste Samsung-telefoon

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Vertrouwde kwaliteit van Samsung

Ontdek Kwaliteit met de Beste Samsung-telefoon

Ben je op zoek naar een nieuwe, betaalbare telefoon die bekend staat om zijn kwaliteit? Dan ben je bij Samsung aan het juiste adres! De beste Samsung-telefoons zijn betrouwbaar, betaalbaar en gebruiksvriendelijk. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Waarom een Samsung-telefoon kopen?

Smartphones: de keuze is reuze! Wanneer je weet welk merk je wilt, dan ben je al een heel eind. Hoewel een goede iPhone altijd een optie is, is Samsung ook favoriet bij veel mensen. Samsung heeft een groot assortiment aan smartphones en staat bekend om de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de goede klantenservice. Bovendien hebben ze een vriendelijke prijs.

Samsung-telefoons zijn er in verschillende modellen en welke je moet kiezen, is natuurlijk aan jou. Deze keuze kan lastig zijn en daarom vind je hieronder meer informatie over Samsung-telefoons en waar je op let wanneer je je keuze maakt.

Welke je ook kiest, met een Samsung-telefoon haal je kwaliteit in huis zonder de bank te breken!

Samsung Galaxy A52s 5G

Samsung Galaxy A52s 5G
Gewicht: 365 gram
Dual-sim: Ja
Besturingssysteem: Android 11
Schermgrootte: 6.5 inch
Opslagcapaciteit: 128 GB
Processorkernen: Octa core (8)
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Samsung Galaxy A52 4G

Samsung Galaxy A52 4G
Gewicht: 388 gram
Dual-sim: Ja
Besturingssysteem: Android 11
Schermgrootte: 6.5 inch
Opslagcapaciteit: 128 GB
Processorkernen: Octa core (8)
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Samsung Galaxy A12

Samsung Galaxy A12
Gewicht: 352 gram
Dual-sim: Ja
Besturingssysteem: Android 10
Schermgrootte: 6.5 inch
Opslagcapaciteit: 128 GB
Processorkernen: Octa core (8)
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

De beste Samsung-telefoon: Hoe maak ik de beste koop?

Dat Samsung een goed merk is, weten we inmiddels. Toch zijn er een hoop andere eigenschappen waar je op let wanneer je het model kiest. Ik vertel je er hieronder meer over.

Waarom een Samsung-telefoon kiezen?

Samsung heeft een groot assortiment aan telefoons, waardoor er voor elk budget wel iets te vinden is. Hierdoor bereikt Samsung een grotere doelgroep dan bijvoorbeeld Apple.

Helaas kleven er ook nadelen aan zo'n groot assortiment. Het grootste nadeel hier is merkverwarring. Het aanbod is zo groot dat het lastig te volgen is. Denk aan de welbekende Galaxy-lijnen. Onderling vind je veel verschil en dit kan voor verwarring zorgen. Niet elke Galaxy telefoon heeft dezelfde functies.

Het loont daarom de moeite om goed te kijken naar de kenmerken van elke telefoon. Het is daarnaast belangrijk om te weten welke eigenschappen in een telefoon belangrijk zijn voor jou. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Beschikbaarheid

Samsung is een merk wat overal ter wereld te verkrijgen is en dat is niet echt een verrassing: het is één van de grootste bedrijven in de telefoonindustrie. Een bekende naam krijg je niet zomaar, klanten komen terug, omdat ze tevreden zijn.

Samsung-telefoons zijn hierdoor bijna overal te krijgen, waardoor je overal hulp kunt krijgen wanneer je tegen een probleem aan loopt.

Accessoires

Er zijn ontelbare hoesjes, draagsystemen en andere accessoires voor Samsung-telefoons verkrijgbaar. Samsung maakt veel accessoires zelf, maar er zijn ook andere producenten die deze accessoires verkopen. Hierdoor zijn ze te vinden in alle prijsklassen.

Specificaties van Samsung-telefoons vergelijken

GewichtDual-simBesturingssysteemSchermgrootteOpslagcapaciteitProcessorkernen
1Samsung Galaxy A52s 5G365 gramJaAndroid 116.5 inch128 GBOcta core (8)
2Samsung Galaxy A52 4G388 gramJaAndroid 116.5 inch128 GBOcta core (8)
3Samsung Galaxy A12352 gramJaAndroid 106.5 inch128 GBOcta core (8)
4Samsung Galaxy A22 64GB Grijs 5G333 gramJaAndroid 116.6 inch64 GBOcta core (8)
5Samsung Galaxy A13 128GB Zwart279 gramNeeAndroid 126.6 inch128 GBHexa core (6)

Samsung Galaxy A52s 5G

Gewicht: 365 gram

Dual-sim: Ja

Besturingssysteem: Android 11

Schermgrootte: 6.5 inch

Opslagcapaciteit: 128 GB

Processorkernen: Octa core (8)

Samsung Galaxy A52 4G

Gewicht: 388 gram

Dual-sim: Ja

Besturingssysteem: Android 11

Schermgrootte: 6.5 inch

Opslagcapaciteit: 128 GB

Processorkernen: Octa core (8)

Samsung Galaxy A12

Gewicht: 352 gram

Dual-sim: Ja

Besturingssysteem: Android 10

Schermgrootte: 6.5 inch

Opslagcapaciteit: 128 GB

Processorkernen: Octa core (8)

Samsung Galaxy A22 64GB Grijs 5G

Gewicht: 333 gram

Dual-sim: Ja

Besturingssysteem: Android 11

Schermgrootte: 6.6 inch

Opslagcapaciteit: 64 GB

Processorkernen: Octa core (8)

Samsung Galaxy A13 128GB Zwart

Gewicht: 279 gram

Dual-sim: Nee

Besturingssysteem: Android 12

Schermgrootte: 6.6 inch

Opslagcapaciteit: 128 GB

Processorkernen: Hexa core (6)

Scherm

Er zijn momenteel twee toonaangevende technologieën op de markt: lcd en oled. Daaronder vind je weer andere generaties en varianten. In het midden- en hoge segment zie je bij smartphones veel IPS-lcd. Hieronder vertel ik je meer over de onderlinge verschillen.

Lcd

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee varianten:

  • TFT-lcd

TFT staat voor thin film transistor technology en heeft prima beeldkwaliteit en resoluties, vooral als je dit vergelijkt met de vorige generaties lcd. Helaas wordt de zichtbaarheid al snel minder goed bij direct licht. Denk hierbij aan zonlicht wat op je scherm schijnt.

  • IPS-lcd

IPS staat voor in-place switching. Dit is duurder om te produceren en vinden we daarom vooral in het hoogste segment. De kijkhoeken zijn breder en het stroomverbruik van het scherm is minder. Je telefoon gaat langer mee zonder deze tussendoor op te laden.

Oled

Oled is niet alleen de nieuwste technologie, maar ook de beste. Oled staat voor organic light emitting diodes. Het scherm is dunner, helderder en enorm efficiënt. Ook is het contrast beter en de vernieuwingsfrequentie ligt hoger. Allemaal positief!

Waar voordelen zijn, zijn meestal ook nadelen. In dit geval is dat de prijs. Gelukkig wordt oled steeds populairder, waardoor de prijzen dalen, maar voor nu zie je oled vooral bij de duurdere telefoons.

Oled is te verdelen in drie soorten:

  • Oled. Je vindt bij Oled drie verschillende dunne laagjes die gemaakt zijn van organisch materiaal. Wanneer er stroom door deze laagjes heen komt, word er licht uitgestraald. Iedere pixel is bij oled individueel verlicht, waardoor zwartwaarden oneindig zijn.
  • Amoled. Bijna hetzelfde als oled, maar dit type scherm heeft een extra laag dunne filmtransistoren, ook wel TFT's genoemd. In deze laag wordt de stroom voor elke pixel afzonderlijk geregeld.
  • Super amoled. Dit is hetzelfde als amoled, maar met touchscreen geintegreerd in het scherm.
Samsung-telefoon op tafel, schuin bovenaanzicht

Formaat

Smartphones worden steeds groter. Dit is een ontwikkeling die niet lijkt te stoppen en niet iedereen stelt deze ontwikkeling op prijs. De meeste mensen geven de voorkeur aan een telefoon die in hun broekzak past.

Een groter formaat telefoon kan daarentegen handig zijn, vooral als je veel tv-series of films kijkt. Persoonlijke voorkeur is hierbij echter erg belangrijk.

Resolutie

De ideale resolutie voor smartphones is Full HD (1920 x 1080 pixels). Dit is voldoende, omdat de schermen van smartphones relatief klein zijn. Ondanks het kleine scherm kom je steeds vaker smartphones met 4K en Ultra HD tegen.

Juist omdat het scherm zo klein is, is het verschil niet waar te nemen. Alleen als je bijvoorbeeld een VR-bril gebruikt is zo'n scherm wenselijk.

Processor

De prestaties van een processor hangen af van de kloksnelheid, het aantal kernen en het RAM-geheugen. Ik vertel je er hieronder meer over.

Kloksnelheid

De kloksnelheid geeft aan hoeveel instructies per seconde de processor uitvoert. Heeft de processor bijvoorbeeld een kloksnelheid van 1 Gigahertz (GHz), dan betekent dit dat de processor 1 miljard instructies per seconde uitvoert.

Hoe hoger de kloksnelheid, hoe soepeler en hoe sneller je telefoon is. Duurdere modellen hebben in de meeste gevallen hogere kloksnelheden.

Kernen

Een kern, ook wel core genoemd, maakt deel uit van de processor. De beste smartphones hebben tegenwoordig meerdere kernen. Hoe meer kernen, hoe meer taken je telefoon tegelijkertijd kan doen. De meeste telefoons hebben dual-core (twee kernen), quad-core (vier kernen) of octa-core (acht kernen).

Gebruik je je telefoon bijvoorbeeld ook als activity tracker, dan is het handig wanneer je telefoon meerdere kernen heeft. Hierdoor worden verschillende taken probleemloos uitgevoerd.

RAM

RAM staat voor random access memory. Het is de opslagruimte waar apps tijdelijk hun gegevens opslaan. Wanneer je telefoon te weinig RAM heeft, worden de processen langzaam. De meeste telefoons werken prima wanneer ze 4 GB RAM hebben. Meer is natuurlijk altijd welkom.

Batterij

Er is niets vervelender dan continue je telefoon op te moeten laden. Gelukkig gaan de meeste telefoons de hele dag mee zonder deze tussendoor op te laden. Smartphones met een groter scherm en krachtigere processors verbruiken meer energie en hebben daarom ook een krachtigere batterij.

Bij voorkeur heeft je telefoon minimaal 4000 mAh in batterij capaciteit. De batterij heeft helaas niet het eeuwige leven. Wel kun je het leven van je batterij verlengen door ervoor te zorgen dat je telefoon zo vaak mogelijk volledig opgeladen is.

Cameralenzen van een Samsung-telefoon. Schuin bovenaanzicht.

Camera

Dit is waar het bij smartphones vooral om gaat: de camera. Tegenwoordig zijn de camera's van smartphones erg goed. Hieronder vertel ik je er meer over.

Megapixels

Eén megapixel staat gelijk aan één miljoen pixels. Het zijn kleine vierkantjes die het beeld vormen. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld is. Wanneer je je foto's op een groot formaat wilt afdrukken, is het aantal megapixels belangrijk. Wil je bijvoorbeeld posters afdrukken, dan is het handig om een camera met 12, 16 of meer megapixels te hebben.

Lenzen

De meeste smartphones hebben drie of meer lenzen aan de achterzijde. Over het algemeen zijn dit drie verschillende lenzen: een telelens, een gewone lens en een supergroothoeklens. Zelfs budgettelefoons hebben tegenwoordig meerdere lenzen.

Dit is natuurlijk goed nieuws. Hou er echter wel rekening mee dat een goedkopere telefoon vaak goedkopere lenzen heeft. Telefoons uit het hogere prijssegment hebben lenzen van betere kwaliteit.

Wat voor lens je telefoon ook heeft, het loont de moeite om een goed statief aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat je beeld stabiel is, wat leidt tot mooiere foto's. Met een goede selfiestick maak je de mooiste foto's van jezelf.

De 5 beste Samsung-telefoons op een rij

1. Samsung Galaxy A52s 5G

1. Samsung Galaxy A52s 5G
Gewicht: 365 gram
Dual-sim: Ja
Besturingssysteem: Android 11
Schermgrootte: 6.5 inch
Opslagcapaciteit: 128 GB
Processorkernen: Octa core (8)

2. Samsung Galaxy A52 4G

2. Samsung Galaxy A52 4G
Gewicht: 388 gram
Dual-sim: Ja
Besturingssysteem: Android 11
Schermgrootte: 6.5 inch
Opslagcapaciteit: 128 GB
Processorkernen: Octa core (8)

3. Samsung Galaxy A12

3. Samsung Galaxy A12
Gewicht: 352 gram
Dual-sim: Ja
Besturingssysteem: Android 10
Schermgrootte: 6.5 inch
Opslagcapaciteit: 128 GB
Processorkernen: Octa core (8)

4. Samsung Galaxy A22 64GB Grijs 5G

4. Samsung Galaxy A22 64GB Grijs 5G
Gewicht: 333 gram
Dual-sim: Ja
Besturingssysteem: Android 11
Schermgrootte: 6.6 inch
Opslagcapaciteit: 64 GB
Processorkernen: Octa core (8)

5. Samsung Galaxy A13 128GB Zwart

5. Samsung Galaxy A13 128GB Zwart
Gewicht: 279 gram
Dual-sim: Nee
Besturingssysteem: Android 12
Schermgrootte: 6.6 inch
Opslagcapaciteit: 128 GB
Processorkernen: Hexa core (6)

Veelgestelde vragen over Samsung-telefoons

Hieronder beantwoord ik een paar van de meest gestelde vragen over Samsung-telefoons. Staat jouw vraag er niet bij, schroom dan niet om een berichtje achter te laten!

Wat is het verschil tussen een Samsung-telefoon en een iPhone?

Behalve dat Samsung en iPhone twee verschillende merken zijn, draaien beide telefoons op een ander besturingssysteem. Samsung gebruikt Android en iPhone gebruikt iOS. Beide besturingssystemen hebben een hun eigen voor- en nadelen. Het grootste voordeel van Android is dat het gratis toegankelijk is voor iedereen, dus de interface is eenvoudig te personaliseren. iOS wordt daarentegen vaak beschouwd als eenvoudiger dan Android.

Wat is beter, een iPhone of een Samsung-telefoon?

Welk merk telefoon beter is, komt vooral aan op persoonlijke voorkeur. Terwijl de ene persoon een iPhone heeft en nooit meer anders wilt, zijn er ook mensen die altijd al een Samsung-telefoon hebben en nooit meer willen veranderen.

Hoe kan ik mijn Samsung-telefoon vinden?

Ga naar Google en typ com/find. Log vervolgens in op je account en selecteer de kwijtgeraakte telefoon. Op de kaart zie je waar je telefoon is. Staat je telefoon uit? Dan zie je de laatst bekende locatie van de telefoon.

Iemand houdt smartphone vast, vooraanzicht.

Conclusie

Hopelijk kun je met de bovenstaande informatie een weloverwogen keuze maken. Heb je nog vragen of misschien een suggestie? Laat dan een berichtje achter. Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot accountmanager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.