De Beste Slowcooker van 2020

Slowcooker met lepel
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

Waar draait die hype om? Heb ik een slowcooker nodig of is het zo’n apparaat dat in de kast komt te staan en er nooit meer uitkomt – en hoe werkt het? Bij overweging van een aankoop is dit echter de belangrijkste vraag: Wat is de beste slowcooker?

Wat is een slowcooker?

Welkom in de wereld der slowcookers. Je vraagt je ten eerste wellicht af hoe een slowcooker werkt? Een slowcooker is niets anders dan een grote pot van (meestal) aardewerk, die rust in een elektrische pan, die vervolgens de pot van aardewerk – en de inhoud daarvan – opwarmt.

Er zijn verschillende slowcookers, maar ze doen allemaal hetzelfde: gerechten bereiden door de ingrediënten langzaam op te warmen.

De slowcooker doet onbeheerd zijn werk. De gerechten die bereid zijn in de slowcooker zijn veel lekkerder; de ingrediënten garen langzaam waardoor kruiden en andere “smaakmakers” langer de tijd hebben hun werk te doen, wat resulteert in een volle, heerlijke smaak.

Top 5 Beste Slowcookers

Russell Hobbs 25630-56

Russell Hobbs
Beste op de markt
5/5

Inhoud: 6.5 liter
Vaatwas: Ja
Binnenpan op fornuis: Nee

Startuitstel: Ja
Binnenpan: Aardewerk

Crockpot CR507

Crockpot
Beste koop
4.7/5

Inhoud: 4.7 liter
Vaatwas: Ja
Binnenpan op fornuis: Nee

Startuitstel: Nee
Binnenpan: Aardewerk

Crockpot CSC027X

Crockpot CSC027X
Beste ontwerp
4.3/5

Inhoud: 6 liter
Vaatwas: Nee
Binnenpan op fornuis: Ja

Startuitstel: Nee
Binnenpan: Aardewerk

Russell Hobbs MaxiCook Searing Slowcooker 6 L 22750-56

Russell Hobbs
Beste voor grote gezinnen
3.7/5

Inhoud: 6 liter
Vaatwas: Nee
Binnenpan op fornuis: Ja

Startuitstel: Ja
Binnenpan: Aardewerk

Russell Hobbs 24180-56

Russell Hobbs 24180-56
Beste kleine slowcooker
3.4/5

Inhoud: 3.5 liter
Vaatwas: Nee
Binnenpan op fornuis: Ja

Startuitstel: Nee
Binnenpan: Aardewerk

Wat kan ik ermee bereiden?

Wat kun je met een slowcooker maken? Van een hele kip tot een Indonesische rendang, en van een Indiase curry tot een cake. Het eindresultaatis net zo simpel als dat het lekker is! Er zijn zelfs recepten voor lasagne. De mogelijkheden zijn dus bijna oneindig.

Beef Rendang

De 5 Beste Slowcookers op een Rij

Russell Hobbs 25630-56
5/5

#1 Russell Hobbs 25630-56 – Beste op de markt

Inhoud: 6.5 liter | Vaatwasbestendig: Ja
Binnenpan op fornuis: Nee | Startuitstel: Nee
Materiaal binnenpan: Aardewerk

Mogelijkheden

Deze slowcooker heeft eigenlijk alles én meer wat je zoekt in een slowcooker. Met een inhoud van 6.5 liter laat je de visite ook van je heerlijke maaltijden genieten.

Behalve het standaard “slow cooking” kun je ook sous vide koken! Klinkt chique, en dat is het eigenlijk ook wel. 😎Sous-vide koken is het garen van ingrediënten door ze in een zakje in heet water te hangen. Vooral voor vis is dit een perfecte bereidingsmethode: je verliest hierbij geen vocht en de vis blijft heerlijk mals.

Naast de mogelijkheid om sous-vide te kunnen koken, heeft deze slowcooker een thermometer. Nu ben je er helemaal zeker van dat je vlees de juiste temperatuur heeft. Makkelijker kan haast niet!

Gebruiksgemak

Met de Russell Hobbs 25630-56 slowcooker kun je kiezen maken tussen drie automatische programma’s. De machine is gemakkelijk te bedienen via het paneel aan de voorkant.

Een heel groot voordeel voor mij is dat de handgrepen altijd koud blijven en dat het deksel te vergrendelen is. Je kunt zodoende wel stellen dat het een veilig apparaat is. De binnenpan kan tevens in de vaatwasser, wat jou weer veel moeite scheelt.
 

Behalve alle bovenstaande eigenschappen is deze slowcooker ook nog eens behoorlijk prijsvriendelijk. Wat wil je nog meer?

Voordelen

Nadelen

Crockpot op aanrecht met fruitschaal ernaast
4.7/5

#2 Crock-Pot CR507 – Beste Koop

Inhoud: 4.7 liter | Vaatwasbestendig: Ja | Binnenpan kan op fornuis: Nee | Startuitstel: Nee | Materiaal binnenpan: Aardewerk

Mogelijkheden

De Crock-Pot CR507 is een eenvoudige slowcooker.

Met een inhoud van 4.7 liter is hij groot genoeg voor ongeveer 4 personen met grote honger. Kleinere porties kun je tot zo’n 6 personen rekken.

Hij heeft drie instellingen: hoog, laag en warmhouden. Daarnaast heb je toegang tot een aanpasbaar tijdschema, wat betekent dat je hem kunt instellen om te lopen van 30 minuten tot 20 uur!

Gebruiksgemak

De binnenpan en deksel zijn vaatwasbestendig. Het enige wat je hoeft te doen is opscheppen, genieten en naderhand de vaatwasser in te ruimen. Dat is nog eens efficiëntie.

De bediening is net zo simpel, dus daar kan je echt niet fout mee gaan. Het apparaat ziet er ook nog eens mooi uit, is digitaal en heeft een timer zodat je niet zelf de tijd in de gaten hoeft te houden. Als je gerecht klaar is, schakelt hij vervolgens vanzelf over op de warmhoudstand, handig! 👍

De Crockpot CR507 is niet de goedkoopste slowcooker, maar zeker ook niet de duurste. Hiermee wordt dus een mooie balans tussen prijs en kwaliteit getroffen.

Voordelen

Nadelen

#3 Crock-Pot CSC027X 6 L – Beste design

Inhoud: 6 liter | Vaatwasbestendig: Nee
Binnenpan kan op fornuis: Ja | Startuitstel: Nee
Materiaal binnenpan: Aardewerk

Mogelijkheden

Behalve zijn mooie design, heeft deze slowcooker nog een extraatje in huis: je kunt namelijk de binnenpan gebruiken op het fornuis om je vlees te braden. Geen extra pan, geen extra afwas!

Crockpot CSC027X
4.3/5

De binnenpan van deze slowcooker heeft een coating van DuraCeramic en is daardoor super glad, en makkelijk schoon te maken. Verder maakt de coating de pan ook nog eens krasbestendig.

Met zijn inhoud van 6 liter bereid je gerechten voor zo’n 6 à 8 personen. Zelfs als je een kleiner gezin hebt is deze slowcooker geschikt. Bewaar wat over is simpelweg in de vriezer – in de Crock Pot, want daar kan hij gewoon tegen.

Gebruiksgemak

Qua design wint deze slowcooker het echt van alle andere slowcookers. Hij ziet er strak uit, heeft een mooie vormgeving en rustige kleuren. Je betaalt er wel voor; er hangt een stevig prijskaartje aan.

De bediening is eenvoudig: rechts zit de knop om de tijd in te stellen, en rechts vind je de programma’s waaruit je kunt kiezen.

Na gebruik moet je de slowcooker op de hand afwassen aangezien de onderdelen van deze slowcooker niet vaatwasbestendig zijn.

Voordelen

Nadelen

Russell Hobbs Groot Gezin
4.2/5

#4 Russell Hobbs 25630-56 – Beste budget optie voor groot gezin

Inhoud: 6 liter | Vaatwasbestendig: Nee
Binnenpan kan op fornuis: Ja | Startuitstel: Ja
Materiaal binnenpan: Aardewerk

Mogelijkheden

Met een inhoud van 6 liter en eenvoudige bediening, is deze slowcooker eigenlijk onmisbaar in de keuken van een druk gezinsleven!

Je kunt om te beginnen de binnenpan op het fornuis gebruiken om vlees aan te braden. Daarnaast heeft deze slowcooker heeft een startuitstelfunctie, wat betekent dat je kunt instellen wanneer de slowcooker aangaat zodat hij precies rond etenstijd klaar is. Handig!

Mocht je toch wat later eten dan gepland, geen probleem, de machine gaat automatisch over op de warmhoudstand als het programma is afgelopen.

Deze slowcooker is vooral heel praktisch, wat precies is wat je nodig hebt als je een druk leven leidt en vooral ook voor meerdere mensen kookt. Er past zelfs een hele kip in! Je gaat in de ochtend weg en als je terugkomt, is je kip klaar. 🍗

Gebruiksgemak

Bovenstaande functies maken het gebruik van deze slowcooker vooral geschikt voor een groter gezin. Het is een simpele slowcooker zonder al te veel poespas, maar wel met handige functies.

De bediening is zoals gezegd eenvoudig. Het panel laat je kiezen uit 3 programma’s en heeft een timer. De handgrepen blijven daarnaast koel. Let echter wel op als je deze slowcooker tijdens het koken wilt verplaatsen: hij is groot en zwaar.

Je zult hem ook zelf moeten afwassen aangezien de onderdelen helaas niet vaatwasbestendig zijn. Dat is het enige minder praktische puntje van deze slowcooker.

Russell Hobbs MaxiCook Searing Slowcooker 6 L 22750-56

Voordelen

Nadelen

#5 Russell Hobbs 24180-56 - Beste kleine slowcooker

Inhoud: 3.5 liter | Vaatwasbestendig: Nee
Binnenpan kan op fornuis: ja | Startuitstel: Nee
Materiaal binnenpan: Aardewerk

Mogelijkheden

Het motto van deze slowcooker is “klein maar fijn”!

Slowcooker Beste Budget
3.9/5

Met een inhoud van 3.5 liter maak je met deze slowcooker maximaal 4 porties. Ideaal als je alleen of met zijn tweetjes woont. Alles wat er overblijft kan zo de vriezer in!

Met een hoogte van 22cm en een pan bodem van 19cm, neemt hij ook niet veel plaats in beslag in je keuken. Erg geschikt voor degenen met een wat kleinere keuken dus. Dat kan over de eerder genoemde Russell Hobbs 25630-56 niet gezegd worden.

Het is hoe dan ook een simpele machine. Je kunt kiezen uit drie programma’s (die overigens niet aangepast kunnen worden) en elk programma heeft zijn eigen bereidingstijd.

Gebruiksgemak

Na afloop van het gekozen programma gaat de slowcooker vanzelf over naar de warmhoudstand. Net als bij alle andere slowcookers hoef je er niet bij te zijn terwijl de slowcooker hard aan het werk is.

Een andere handige bijkomstigheid is dat je de binnenpan op het fornuis kunt gebruiken om je vlees aan te braden. Dit kan echter niet op een inductie plaat!

Het bijzondere aan deze slowcooker is dat je berichtjes met krijt kunt achterlaten op deze pot! Dat zorgt soms voor grappige toestanden – of juist handige reminders. Bekijk de onderstaande foto maar eens.

Russell Hobbs Chalkboard 3,5 L

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Hoe kies ik de beste slowcooker? Zoals bij de meeste machines voor in de keuken, hangt het helemaal af van jouw behoeften. Hoe vaak ben je van plan de slowcooker te gebruiken, voor hoeveel mensen kook je normaal gesproken en wil je dat de slowcooker meerdere functies heeft?

Gebruiksgemak

Als moeder van drie kinderen, vind ik het belangrijk dat ik de onderdelen in de vaatwasser kan doen. Dat scheelt in tijd (waar ik een chronisch gebrek aan lijk te hebben). Misschien woon jij alleen, heb je tijd zat en vind je het helemaal niet erg om even snel af te wassen. Iedereen heeft andere behoeften.

De inhoud is voor mij ook belangrijk. Ik denk niet dat het de stemming aan tafel ten goede komt als ik niet genoeg eten voor iedereen heb. 😅

Vergeet niet dat slowcookers in principe allemaal hetzelfde doen: stoven. Alle andere bijkomstigheden zijn leuk, maar niet nodig om het eindresultaat te bereiken.

Mogelijkheden

Zoals hierboven al is beschreven, hoeft een slowcooker om zijn doel te bereiken alleen maar het eten in de binnenpan langzaam gaar te stoven. Alle andere extraatjes zijn eigenlijk niet nodig, maar sommige zijn wel weer erg handig of zelfs leuk! Voor elk slowcooker recept, is een simpele slowcooker echter voldoende.

Eet je veel vis, dan is het wel weer handig om de sous-vide mogelijkheid te hebben (zalm die op deze manier bereid is, is heerlijk!).

Veel gestelde vragen

Een slowcooker stooft de ingrediënten in de binnenpot langzaam gaar. Het gehele proces kan (afhankelijk van de slowcooker) de hele dag in beslag nemen, maar je hoeft er niet niet bij te blijven!

Je kunt allerlei soorten vlees in een slowcooker bereiden. Als je een grote slowcooker hebt, kun je er zelfs een hele kip in stoppen! Denk echter ook aan lam, rundvlees en varkensvlees. Dit  vlees blijft erg mals in een slowcooker.

Natuurlijk is dit voor elk gerecht verschillend, dus het is het beste om een recept op te zoeken en dat te volgen. Over het algemeen komt het er echter op neer dat je de ingrediënten (bijvoorbeeld vlees, groente en aardappelen) in de slowcooker doet, hier een saus aan toevoegt en een programma uitkiest voor je het huis verlaat. Als je terug komt staat je avondeten al klaar!

Er zit veel variatie in de prijs. Hoe groter de slowcooker is en hoe meer functies deze heeft, hoe meer je betaalt. Je kunt echter al een slowcooker kopen vanaf ongeveer €40.

Conclusie

De beste slowcooker is volgens ons de Crock-Pot CR507, een eenvoudige en prijsvriendelijke slowcooker. Vind je deze nog te duur, bekijk dan onze goedkopere, en kleinere keuze: Russell Hobbs 24180-56. Wat ook jouw behoeften zijn, we hopen dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze.

Heb je zelf een van bovenstaande slowcookers en tips, suggesties of iets anders te vertellen? Laat dan hieronder een berichtje achter.👇

Bedankt voor het lezen!

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *