De Beste Steelstofzuigers van dit Moment

Beste steelstofzuiger
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

Zijn steelstofzuigers echt zo handig als dat de hype ons wilt laten geloven? Zo ja, dan is het wel zo handig om te weten wat de beste steelstofzuiger is! Dat is natuurlijk ook afhankelijk van je persoonlijke behoeften. We gaan in dit artikel hoe dan ook op onderzoek uit! 🕵️‍♀️

Top 5 Beste Steelstofzuigers

Dyson V11 Absolute

Dyson V11 Absolute
Beste op de markt
5/5

Accuduur: 60 minuten
Inhoud: 0,76 liter
Gewicht: 3,05 kg

Geluidsniveau: 84 dB
HEPA-filter: HEPA13

AEG CX7-2-350

Cx7 2 35Ö
Beste koop
5/5

Accuduur: 35 minuten
Inhoud: 0,5 liter
Gewicht: 3,15 kg

Geluidsniveau: 79 dB
HEPA-filter: Nee

Philips Speedpro Max series 8000 XC8049

Philips Speedpro Max Series 8000
Beste voor dierenharen
4.2/5

Accuduur: 70 minuten
Inhoud: 0,6 liter
Gewicht: 2,7 kg

Geluidsniveau: 84 dB
HEPA-filter: Nee

Philips Speedpro Max Aqua FC6904/01

Philips Speedpro Max Aqua
Beste voor veelzijdigheid
4.3/5

Accuduur: 75 minuten
Inhoud: 0,6 liter
Gewicht: 2,7 kg

Geluidsniveau: 84 dB
HEPA-filter: Nee

Dirt Devil Blade DD767-1

snoerloze stofzuiger dirt devil
Beste budget steelstofzuiger
4/5

Accuduur: 35 minuten
Inhoud: 0,6 liter
Gewicht: 2,9 kg

Geluidsniveau: 86 dB
HEPA-filter: Nee

Wat is een steelstofzuiger eigenlijk?

De meeste steelstofzuigers tegenwoordig maken gebruik van een oplader en zijn dus snoerloos. Dat op zich maakt een steelstofzuiger al erg gemakkelijk in gebruik. Zeg nou zelf: het is toch vreselijk irritant om elke keer een ander stopcontact te zoeken?

Daarnaast maken alle steelstofzuigers gebruik van een stofreservoir. Het gedoe met zakken is dus verleden tijd. Wel kan het legen van de stofbak als een vies klusje worden ervaren.

Wellicht zijn de grootste voordelen de wendbaarheid, het lichtere gewicht en de toegenomen gebruiksvriendelijkheid in vergelijking met traditionele stofzuigers.

Steelstofzuigers werken echter wél op een accu, waaruit volgt dat deze ook moet worden opgeladen. Dit is daardoor een van de meest genoemde nadelen. Verder wordt het geluidsniveau vaak als nadeel. Steelstofzuigers worden over het algemeen wat luidruchtiger ervaren.

 

De 5 Beste Steelstofzuigers op een Rij

#1 Dyson V11 Absolute - Beste op de markt

Accuduur: 60 minuten | Inhoud: 0.76 liter | Gewicht: 3.05 kg
Geluidsniveau: 84 dB | HEPA-filter: ja, HEPA13

Dyson staat bekend om zijn kwaliteit en de Dyson V11 Absolute is zeker een kwalitatief hoogstandje, en misschien zelfs wel de beste Dyson in deze prijsklasse.

Met zijn HEPA13-filter is deze steelstofzuiger uitermate geschikt voor mensen met allergieën.

Accessoires

Je krijgt bij aankoop meteen een behoorlijke hoeveelheid accessoires:

Dyson V11 Absolute
5/5
 • Torque-combiborstel
 • Parketborstel
 • Mini-turboborstel
 • 2-in-1 accessoire (kierenzuigmond en zachte borstel)
 • Zachte afstofborstel
 • Hardnekkig vuil borstel
 • Accessoire clip
 • Oplader

Helaas word er wel aangegeven dat het soms niet helemaal duidelijk is waar de hulpstukken precies voor zijn. Waar je de extra borstels ook voor gebruikt, ze maken het gebruik van de Dyson V11 Absolute wel een stuk veelzijdiger.

Deze steelstofzuiger wordt geleverd met een zogenaamde Torque-zuigmond. Deze mond herkent automatisch de ondergrond en past hierop de zuigkracht aan als de stofzuiger in de auto-stand staat. Handig!

Dierenharen

Mogelijkheden

De mogelijkheden met deze steelstofzuiger kennen (bijna) geen grenzen. Je stofzuigt gemakkelijk de trap, meubels, de vloer en zelf de muren en het plafond. De steel zorgt ervoor dat je overal gemakkelijk bij kunt en is zodoende geschikt voor elk type vloer.

Je kunt deze Dyson steelstofzuiger ook als kruimelzuiger gebruiken: Je verwijdert de steel en vervangt deze met een andere zuigmond, en klaar is Kees.

Het LCD-scherm heeft ook – tegen verwachtingen in – meerwaarde. Je kunt erop zien welke zuigstand de V11 gebruikt, de resterende levensduur van de accu en mocht er een foutmelding zijn, dan zie je dat ook meteen op het scherm.

De accu gaat verder maar liefst één uur mee in de laagste stand. Gebruik je de turbostand, dan krijg je maar 5 minuten. Wees er dus zeker van dat je de turbostand ook echt nodig hebt wanneer je deze gebruikt.

Resultaten

De Dyson V11 Absolute scoort hoog op alle vlakken: wendbaarheid, zuigkracht, gebruikersgemak. De zuigkracht blijft krachtig, zelfs wanneer het stofreservoir volraakt. De luchtstroom is namelijk geoptimaliseerd door Dyson, waardoor de stofzuiger weinig kracht verliest.

Ook dierenharen worden zonder problemen opgezogen. Met zijn bijbehorende HEPA13-filter, is hij daardoor uitermate geschikt voor mensen met allergieën.

Voordelen

Nadelen

5/5

#2 AEG CX7-2-35Ö – Beste koop

Accuduur: 35 minuten | Inhoud: 0.5 liter | Gewicht: 3.15 kg
Geluidsniveau: 79 dB | HEPA-filter: nee

AEG is misschien niet het eerste merk waar je aan denkt als je het over steelstofzuigers hebt. Toch heeft AEG een aantal zeer noemenswaardige en prijsvriendelijke steelstofzuigers, waaronder de CX7-2-350.

AEG draagt daarnaast ook zijn steentje bij aan een beter milieu: deze steelstofzuiger is gemaakt van recycled plastic.  ♻️

Accessoires

Deze steelstofzuiger van AEG heeft geen groot scala van toebehoren die worden meegeleverd, maar dat maakt de functionaliteit er niet minder op.

De volgende dingen worden standaard meegeleverd:

 • Combiborstel
 • Laadstation

Mogelijkheden

Je kunt deze AEG CX7 ook gebruiken als kruimelzuiger, wat natuurlijk extra handig is voor kleinere klusjes. Deze stofzuiger is daarnaast geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, houten vloeren en laagpolig tapijt.

Een volle accu gaat ongeveer 35 minuten mee op de normale stand, en gebruik je de turbostand, dan gaat hij ongeveer 15 minuten mee – wat al een heel verschil is met de bovengenoemde Dyson.

Gebruik je de machine alleen als kruimelzuiger, dan kun je deze maar liefst 45 minuten gebruiken.

De stofzuiger is verder 180 graden kantelbaar waardoor je makkelijk om je meubilair heen kunt zuigen. Donkere hoekjes worden ook niet meer verwaarloosd, want de kop heeft LED-lichtjes die je helpen met het vinden van stof.

Resultaten

De AEG CX7-2-350 scoort goed op wendbaarheid, gebruikersgemak en zuigkwaliteit. Het schoonmaakresultaat is zelfs uitstekend. Dierenharen worden probleemloos opgezogen, het gewicht van de stofzuiger wordt als “licht” ervaren en de verlichting helpt bij het stofzuigen van donkere plaatsen.

Wat wil je nog meer met een prijs- kwaliteitverhouding zoals deze? Zet daarnaast nog eens het feit dat de AEG CX7-2-350 gemaakt is van recycled plastic en je hebt een ecologische droommachine!

Voordelen

Nadelen

#3 Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049 – Beste voor dierenharen

Accuduur: 70 minuten | Inhoud: 0.6 liter | Gewicht: 2.7 kg
Geluidsniveau: 84 dB | HEPA-filter: nee

Bestaat jouw gezin niet alleen uit mensen, maar heb je ook een trouwe viervoeter? Dan is de Philips Speedpro Max series 8000 XC8049 misschien wel wat voor jou.

Deze steelstofzuiger scoort namelijk bijzonder hoog voor het opzuigen van dierenharen.

Accessoires

Deze Philips steelstofzuiger wordt erg compleet aangeleverd met de volgende toebehoren:

 • Combi-borstel
 • Mini-turboborstel
 • Kierenzuigmond
 • Flexibel verlengstuk
 • Zachte afstofborstel
 • Wandoplader
Philips Speedpro Max
4.2/5

Mogelijkheden

Door de steel te verwijderen en een andere zuigmond te gebruiken, gebruik je deze steelstofzuiger gemakkelijk als kruimeldief. Door de weelde aan meegeleverde accessoires kun je deze stofzuiger zodoende gebruiken in elk gedeelte van je huis, of het nu hoog, laag, hard of zacht is.

Door de verlichting op het mondstuk kun je ook op donkere plaatsen stofzuigen. Dit is vooral handig als er dierenharen liggen: deze zie je namelijk beter als er een lichtje op schijnt. De ronddraaiende borstels maken het opzuigen van dierenharen verder nóg gemakkelijker. 🐶

De bijbehorende accessoires zorgen er elk voor dat de SpeedPro Max geschikt is voor alle type vloeren.

De accu houdt het verder maar liefst 70 minuten vol op de normale stand. Gebruik je de turbostand, dan gaat de accu 28 minuten mee.

De Philips Speedpro Max is eenvoudig te onderhouden: het display laat je zien wanneer het tijd is om de uitblaasfilter te vervangen en wanneer de motorfilter gewassen moet worden!

 

Resultaten

Deze steelstofzuiger scoort hoog op alle vlakken: wendbaarheid, accuduur en gebruikersgemak. De zuigkracht is uitstekend en door de ronddraaiende borstels is de SpeedPro Max machine uitermate geschikt voor het opzuigen van dierenharen.

Tevens is deze steelstofzuiger eenvoudig schoon te maken: je wordt eraan herinnerd via het display. Handig!

Voordelen

Nadelen

Philips Speedpro Max Aqua
4.3/5

#4 Philips Speedpro Max Aqua FC6904/01– Beste voor veelzijdigheid

Accuduur: 75 minuten | Inhoud: 0.6 liter | Gewicht: 2.7 kg
Geluidsniveau: 84 dB | HEPA-filter: nee

Een steelstofzuiger en een dweil in één? Ja, je leest het goed. De Philips Speedpro Max Aqua kan het allebei en heeft daarnaast dezelfde kwaliteiten als zijn broer de Speedpro Max 8000 series.

Accessoires

De Philips Speedpro Max Aqua wordt geleverd met de volgende toebehoren:

 

 • LED-verlichte combi-borstel
 • Zuig- en dweilmondstuk
 • Mini-turboborstel
 • Microvezel doeken (2x)
 • Laadstation

Mogelijkheden

Het woord “Aqua” verraadt het al: deze steelstofzuiger dweilt ook! Een handige functie die door het publiek erg wordt gewaardeerd.

Net als zijn broer de Speedpro Max 8000 serie, is deze stofzuiger geschikt voor alle type vloeren.

Je vult simpelweg het waterreservoir met wat water en zeep en de rest wordt voor je gedaan. Wil je wat meer water gebruiken, dan druk je op de “Boost” knop. Na gebruik kunnen de microvezel doeken zo de wasmachine in.

Je kunt deze steelstofzuiger daarnaast eenvoudig omtoveren in een kruimeldief door de steel eraf te halen en het mondstuk te vervangen.

Verder blijft geen enkel plekje ongezien: de combi-borstel is verlicht met LED-lampjes!

 

Philips Speedpro Aqua

Resultaten

Net zoals zijn broer de Philips Speed Pro Max 8000 series, scoort deze steelstofzuiger erg goed op het gebied van wendbaarheid, accuduur en gebruikersgemak.

De motor is zeer krachtig en de accuduur komt neer op 75 minuten in de normale stand, terwijl de accu op de turbostand alsnog 15 minuten mee gaat.

De dweilfunctie wordt over het algemeen positief ervaren. Deze maakt de gemiddelde vloer prima schoon. Echter, als je een feestje gehad hebt en de vloer echt vol zit met viezigheid, dan is een ouderwetse mop een betere optie.

Kortom: Uitstekend voor dagelijks gebruik, misschien minder goed voor extreem vieze vloeren.

Voordelen

Nadelen

#5 Dirt Devil Blade DD767-1 – Beste budget steelstofzuiger

Accuduur: 35 minuten | Inhoud: 0.6 liter | Gewicht: 2.9 kg Geluidsniveau: 76 dB | HEPA-filter: nee

De Dirt Devil Blade DD767-1 is onze optie voor een klein budget en wel voor een aantal redenen. De prijs is daar natuurlijk de voornaamste van, maar dat is niet eens het beste!

Accessoires

Deze steelstofzuiger komt niet met een uitgebreide collectie aan toebehoren. In de doos vindt je:

Dirt Devil Blade 767
4/5
 • Zachte afstofborstel
 • Oplader
 • Gemotoriseerde combiborstel

Mogelijkheden

Door de verlengsteel bereik je moeilijke plaatsen zonder een trapje te hoeven gebruiken. Het mondstuk heeft daarnaast gemotoriseerde borstels, wat je niet vaak tegenkomt binnen deze prijscategorie. Als je om de een of andere reden de borstels wilt uitzetten, kan dat overigens ook.

Deze Dirt Devil zuigt hoe dan ook probleemloos dierenharen op, maar vooral als je die borstels dus gewoon laat meedraaien. Hoogpolig tapijt is wat uitdagender voor de Dirt Devil, maar op papier zou dit gewoon moeten kunnen. Uiteraard zijn alle andere vloeren wel makkelijk begaanbaar met dt apparaat.

Verder heeft hij een geïntegreerde kruimelzuiger. Deze haal je er eenvoudig af. Je kunt vervolgens de zachte afstofborstel erop zetten en bijvoorbeeld de trap stofzuigen.

Helaas heeft deze Dirt Devil geen docking station. Om hem op te laden, plug je zijn stekker direct in het stopcontact. Dat staat wat minder chique, maar het functioneert wel zoals het hoort.

Let wel op, als je deze steelstofzuiger aanzet, staat hij meteen in de turbostand wat betekent dat hij maar 20 minuten meegaat. Wil je wat langer stofzuigen, stofzuig dan op de normale stand; dan gaat de accu 30 minuten mee.

Overigens heeft de Dirt Devil een indicator om aan te geven wanneer het tijd is om op te laden.

Voor de fractie van de prijs van een Dyson steelstofzuiger heeft deze Dirt Devil zoals je ziet behoorlijk wat extra functies!

Dirt Devil 767 Kruimelzuiger

Resultaten

De Dirt Devil DD767-1 scoort weliswaar niet zo hoog als zijn (veel) duurdere concurrentie, maar scoort nog steeds erg goed.

De zuigkwaliteit wordt als zeer goed ervaren. De wendbaarheid scoort ook erg hoog, en zelfs het schoonmaak resultaat is goed.

Door de gemotoriseerde borstels is het opzuigen van dierenharen ook geen probleem. Deze stofzuiger wordt dan ook gezien als een goede keuze voor als je huisdieren hebt.

Hij is eenvoudig in gebruik en doet wat hij zegt, zonder teveel toeters en bellen. Een betere optie voor een klein budget kan ik niet aandragen!

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Welke steelstofzuiger het beste is voor jou, hangt net als bij veel andere producten af van jouw behoeften.

Type vloer

Heb je een hoogpolig tapijt, dan heb je een steelstofzuiger met meer kracht nodig dan wanneer je overal harde vloeren hebt.

Heb je tapijt én harde vloeren, dan heb je een machine nodig die op beide vloeren goed zuigt. Websites zoals Coolblue hebben handige vergelijkingstabellen waar je dit op kunt zien.

Geïntegreerde kruimelzuiger

De meeste steelstofzuigers hebben een geïntegreerde kruimelzuiger, maar als jij al een goede kruimelzuiger in huis hebt, dan is dat uiteraard niet zo belangrijk. Dat wilt niet zeggen dat een tweede kruimelzuiger niet handig is, overigens. 😉

Gebruiksgemak

Is de steelstofzuiger een vervanging voor je standaard, traditionele stofzuiger? Dan is het belangrijk dat je nieuwe aankoop gemakkelijk is in gebruik en zijn werk net zo goed doet als je oude stofzuiger. Een langere accuduur komt hierbij uiteraard van pas. Sommige steelstofzuigers hebben zelfs geïntegreerde lampjes zoals deze van Black & Decker.  

Gebruik je de steelstofzuiger alleen maar af en toe of als aanvulling? Dan maakt de gebruiksduur van de accu niet zo heel veel uit.

Filter

Sommige steelstofzuigers hebben een HEPA-filter. HEPA staat voor “High Efficiency Particulate Absorbing”. Dit filtert de lucht die een stofzuiger uitstoot zodat er geen schadelijke stoffen meer in zitten.

Als je stofzuiger een HEPA-filter heeft, is de uitgeblazen lucht vaak zelfs van betere kwaliteit heeft dan de ingezogen lucht. Stofzuigers met HEPA-filter zijn daarom zeer geschikt voor mensen met allergieën. 

Zo’n filter heeft een nummer wat iets zegt over de efficiëntie van het ervan. Zo is een HEPA13-filter beter in het filteren dan een HEPA3-filter.

Hepa filter

HEPA-filters zijn gemakkelijk verkrijgbaar, en moeten ongeveer een keer per jaar worden vervangen.

De meeste stofzuigers hebben hoe dan ook een microfilter, ook wel uitblaasfilter genoemd. Microfilters filteren de lucht, net als een HEPA-filter.

Hoewel een microfilter is minder effectief dan een HEPA-filter, zorgt deze er nog steeds voor dat de meeste stofdeeltjes uit de lucht worden gefilterd.

Budget

Hoeveel ben je bereid om uit te geven? De prijzen lopen uiteen van €70 voor een basismodel tot maar liefst €700 voor steelstofzuigers met allerlei toeters en bellen. 😱

FAQ

Nee, een steelstofzuiger is anders. Het hangt van jouw persoonlijke omstandigheden af of je deze als beter ervaart. Als je bijvoorbeeld in een groot huis woont is het handiger om een traditionele stofzuiger te hebben, omdat deze een snoer heeft en constant gebruikt kan worden. Een traditionele stofzuiger daarnaast een grotere opvang voor het vuil.

Een steelstofzuiger werkt op een accu en heeft een kleinere opvang voor het vuil, dus deze zal vaker moeten worden opgeladen en de stofbak vaker geleegd. Wel is het natuurlijk handig om een steelstofzuiger naast je traditionele stofzuiger te hebben.

Als je een kleiner huis hebt om mee te beginnen, is de steelfstofzuiger hoe dan ook een winnaar. Deze is handzamer en veelzijdig. De accuduur is in veel gevallen genoeg om een kleiner huis van een grondige poetsbeurt te voorzien!

Conclusie

Hopelijk is het kiezen van een steelstofzuiger een stuk makkelijker nu je dit artikel hebt gelezen. Of het nu de Dyson V11 Absolute wordt of de goedkopere Dirt Devil – stofzuigen is een stuk minder vervelend met de beste steelstofzuiger.

Heb je zelf een van de bovenstaande steelstofzuigers en wil je een reactie achterlaten, doe dat dan vooral eventjes hieronder!👇

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *