Elke kat of poes kan vlooien krijgen. Geniepige beestjes zoals vlooien vinden zelfs een plekje in de vacht van de schoonste binnenkatten. 😓 Gelukkig voorkom en bestrijd je dat probleem met het beste vlooienmiddel!

Er zijn veel soorten vlooienmiddel voor katten. Daarom helpen we je op weg naar het beste vlooienmiddel. Ik geef je alvast een tip: ontvlooi je huisdiertje preventief, zo voorkom je dat je huisdier vlooien krijgt, want voorkomen is beter dan genezen! Dit deed ik ook altijd voor mijn huisdieren en ze hebben nooit vlooien gehad!

Wat zijn de beste vlooienmiddelen voor katten van 2023?

Dit zijn de top 5 beste vlooienmiddelen voor katten op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Waarom Paarshuis vertrouwen? We spenderen meerdere uren aan het onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste vlooienmiddelen voor katten van 2023

1. Beste vlooienbehandeling voor katten: Revolution Plus Topical Solution for

1. Beste vlooienbehandeling voor katten: Revolution Plus Topical Solution for

Belangrijke specificaties:

Revolution Plus Topical Solution for Cats is mijn ultieme wapen in de strijd tegen vlooien, teken, oormijten, spoelwormen, haakwormen en hartwormziekte. Als je op zoek bent naar een effectieve 6-in-1 maandelijkse behandeling, dan hoef je niet verder te zoeken. Met de actieve ingrediënten selamectine en sarolaner biedt deze oplossing een unieke aanpak voor parasietenbestrijding. Selamectine zorgt ervoor dat vlooien, spoelwormen en oormijten verlamd raken en sterven door de afgifte van GABA te versterken. Sarolaner richt zich daarentegen op teken door de GABA te remmen, wat leidt tot overstimulatie van het zenuwstelsel en de dood.

Wat Revolution Plus echt onderscheidt, is de snelle werking. Volgens Cats.com kan het vlooien binnen 12 uur en teken binnen 24 uur na toediening doden. Deze snelle reactie zorgt ervoor dat jouw kat snel beschermd is en beperkt het ongemak veroorzaakt door deze vervelende beestjes. Daarnaast voorkomt Revolution Plus voor 100% de ontwikkeling van hartworm bij katten, wat het een essentiële preventieve maatregel maakt.

Wat gebruikers waarderen aan Revolution Plus is het gemak en de gebruiksvriendelijkheid. De oplossing wordt eenvoudig topisch aangebracht en volgens Chewy.com droogt het snel op, waardoor de toepassing geen gedoe is. Een verpakking van 3 doses biedt 3 maanden bescherming, wat het kosteneffectief en handig maakt voor kattenbezitters. Bovendien is de authenticiteit van het product gegarandeerd, omdat het rechtstreeks van de fabrikant of hun goedgekeurde distributeur afkomstig is.

Hoewel Revolution Plus talloze voordelen biedt, is het belangrijk om op de mogelijke bijwerkingen te letten. Slaperigheid en verminderde eetlust zijn gemeld en voorzichtigheid is geboden bij katten met een voorgeschiedenis van neurologische aandoeningen. Het is cruciaal om de instructies zorgvuldig op te volgen en contact met beschadigde huid te vermijden. Tijdelijke effecten zoals stijf haar of verkleuring van het haar kunnen optreden op de plaats van behandeling, maar deze zijn over het algemeen mild en van voorbijgaande aard.

In vergelijking met andere vlooienbehandelingen op de markt blinkt Revolution Plus uit in de uitgebreide bescherming tegen een breed scala aan parasieten. TractorSupplyRx.com benadrukt de effectiviteit ervan bij de bestrijding van spoelwormen, haakwormen en oormijten, naast de bestrijding van vlooien en teken. Dit maakt het een veelzijdige optie voor kattenbezitters die meerdere parasitaire problemen willen aanpakken met één product.

Kortom, Revolution Plus Topical Solution for Cats is een zeer effectieve en handige 6-in-1 behandeling die uitgebreide bescherming biedt tegen vlooien, teken, oormijten, spoelwormen, haakwormen en hartwormziekte. Met zijn snelle werking en bewezen effectiviteit geeft het kattenbezitters gemoedsrust. Hoewel mogelijke bijwerkingen in overweging moeten worden genomen, blijft Revolution Plus de beste keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige vlooienbehandeling. Zoals een reviewer op Chewy.com treffend zegt: "Revolution Plus is elke cent waard voor de gemoedsrust die het biedt." 😉

Voordelen Revolution Plus Topical Solution for
 • Biedt uitgebreide bescherming tegen vlooien, teken, oormijten, spoelwormen, haakwormen en hartwormziekte
 • Snelle werking, begint vlooien binnen 12 uur en teken binnen 24 uur te doden
 • Handig en gemakkelijk te gebruiken, snel drogend en 3 maanden bescherming
Nadelen Revolution Plus Topical Solution for
 • Mogelijke bijwerkingen zoals lusteloosheid en eetlustverlies
 • Voorzichtigheid geboden bij katten met een voorgeschiedenis van neurologische aandoeningen
 • Tijdelijke effecten zoals stug haar of verkleuring van het haar kunnen optreden op de plaats van behandeling

2. Bravecto Topical Solution for Cats

2. Bravecto Topical Solution for Cats

Belangrijke specificaties:

De Bravecto Topische Oplossing voor Katten is een zeer aanbevolen optie voor vlooienbehandeling, die 12 weken bescherming biedt tegen vlooien en teken. Volgens de review van Time doodt het effectief vastzittende teken binnen 12 uur, en biedt het langdurige dekking. Een dierenarts zegt: "Ik vind de Bravecto Topische Oplossing zeer effectief in het bestrijden van vlooien en teken bij katten, en het is een van de langstdurende behandelingen die op de markt verkrijgbaar zijn."

Vergeleken met andere vlooienbehandelingen valt de Bravecto Topische Oplossing op door de langdurige effectiviteit. The Spruce Pets benadrukt het belang van de toedieningsmethode bij het kiezen van een vlooienbehandeling, en de topische toepassing van Bravecto maakt het handig in gebruik. Daarnaast meldt Cats.com dat Bravecto aangetoond heeft 100% van de volwassen vlooien binnen 8 uur te doden, en bijna 100% van de zwarte-been teken binnen 48 uur.

De Bravecto Plus Topische Oplossing voor Katten, een alleen op recept verkrijgbaar combinatiemedicijn, biedt nog uitgebreidere bescherming. Naast het doden van vlooien en teken behandelt het ook darmwormen, haakwormen en hartwormen. Cats.com meldt dat Bravecto Plus effectief vlooien binnen 12 uur en teken binnen 48 uur doodt, en tot 12 weken bescherming biedt tegen vlooien en zwarte-been teken. Het wordt ook aanbevolen om elke 2 maanden te gebruiken als een preventief middel tegen hartwormen.

Hoewel de Bravecto Topische Oplossing en Bravecto Plus zeer effectief zijn, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke bijwerkingen. Cats.com vermeldt dat braken, diarree, jeuk en haarverlies op de toedieningsplaats de meest voorkomende bijwerkingen zijn die worden gemeld. Daarnaast adviseert de FDA voorzichtigheid bij het gebruik van Bravecto bij katten met een geschiedenis van aanvallen of andere neurologische aandoeningen, omdat het bijwerkingen zoals spiertrekkingen, ataxie en aanvallen kan veroorzaken.

Wat betreft de prijs worden de Bravecto Topische Oplossing en Bravecto Plus niet genoemd als de beste budgetopties in de gegeven reviews. Echter, hun langdurige effectiviteit en uitgebreide bescherming maken ze het overwegen waard voor katteneigenaren die gemak en werkzaamheid prioriteren.

Al met al biedt de Bravecto Topische Oplossing voor Katten een zeer effectieve en langdurige oplossing voor vlooien- en tekenbestrijding. De kenmerken zijn onder andere 12 weken bescherming, snelle werking tegen teken en de optie voor de Bravecto Plus versie voor extra parasietenbestrijding. Hoewel mogelijke bijwerkingen en prijs beperkingen kunnen zijn, blijft de Bravecto Topische Oplossing voor Katten een topkeuze voor katteneigenaren die betrouwbare en handige vlooienbehandeling zoeken.

Voordelen Bravecto Topical Solution for Cats
 • Sterk aanbevolen optie voor vlooienbehandeling
 • Biedt 12 weken bescherming tegen vlooien en teken
 • Doodt effectief vastgehechte teken binnen 12 uur
Nadelen Bravecto Topical Solution for Cats
 • Mogelijke bijwerkingen zoals braken, diarree, jeuk en haaruitval
 • Voorzichtigheid geboden bij katten met een voorgeschiedenis van epileptische aanvallen of neurologische ziekten
 • Niet genoemd als de beste budgetoptie

3. Topkam: Hartz Groomer's Best Flea Comb

3. Topkam: Hartz Groomer's Best Flea Comb

Belangrijke specificaties:

De Hartz Groomer's Best Vlooienkam voor Honden en Katten is een onmisbaar gereedschap voor huisdiereneigenaren die effectief vlooien, vlooieneieren en vuil willen verwijderen van hun harige metgezellen. Deze kam valt op door zijn extra fijne tanden die zacht zijn voor de gevoelige huid, waardoor hij geschikt is voor katten en honden met alle vachttypen. Het dient ook als een ontwarrende kam, waardoor je gemakkelijk kleine klitten kunt aanpakken.

Klanten hebben de Hartz Groomer's Best Vlooienkam geprezen om zijn effectiviteit, eenvoud en gebruiksgemak. Volgens een recensie is "Deze kam fantastisch! Het verwijdert gemakkelijk vlooien en eieren uit de vacht van mijn kat. Het is zacht voor haar huid en veroorzaakt geen ongemak."

Wat deze kam onderscheidt van zijn concurrenten is het ergonomisch ontworpen handvat, dat maximale comfort en controle biedt tijdens de verzorgingssessies. Deze functie zorgt ervoor dat zowel jij als je huisdier een aangename ervaring hebben tijdens het gebruik van de kam.

De Hartz Groomer's Best Vlooienkam maakt deel uit van de Groomer's Best-lijn van verzorgingsgereedschap van Hartz. Deze gereedschappen zijn ontwikkeld in samenwerking met professionele verzorgers en zijn speciaal ontworpen voor dagelijkse ontvachting en ontwarring. Deze kam kan worden gebruikt in combinatie met andere verzorgingsgereedschappen uit het Groomer's Best-assortiment, zoals de combinatieborstel, slickerborstel en de Fur Fetcher ontvachtingskam.

In vergelijking met andere vlooienbehandelingen voor katten valt de Hartz Groomer's Best Vlooienkam op als een best beoordeelde kam. Het biedt een veilige en effectieve manier om vlooien en vuil uit de vacht van je huisdier te verwijderen zonder dat er chemicaliën of orale behandelingen nodig zijn. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze kam mogelijk niet geschikt is als op zichzelf staande vlooienbehandeling. Het is het beste om het te gebruiken in combinatie met andere methoden voor vlooienpreventie, zoals spot-on behandelingen of vlooienshampoos.

Hoewel de Hartz Groomer's Best Vlooienkam voor Honden en Katten zeer effectief en veelzijdig is, is het de moeite waard om naar andere opties te kijken als je op zoek bent naar een uitgebreide vlooienbehandeling die ook bescherming biedt tegen hartwormen, haakwormen, spoelwormen en oormijten. Voorgeschreven opties zoals Revolution Plus Topical Solution for Cats en Bravecto Topical Solution for Cats bieden deze aanvullende voordelen.

Samenvattend is de Hartz Groomer's Best Vlooienkam voor Honden en Katten een best beoordeelde kam die effectief vlooien, vlooieneieren en vuil verwijdert bij huisdieren met alle vachttypen. Zijn extra fijne tanden, ergonomisch handvat en veelzijdigheid als ontwarrende kam maken het een must-have voor huisdiereneigenaren. Voor volledige bescherming tegen vlooien en behandeling tegen verschillende parasieten kunnen voorgeschreven opties meer geschikt zijn.

Voordelen Hartz Groomer's Best Flea Comb
 • Verwijdert effectief vlooien, vlooieneitjes en vuil van huisdieren van alle vachttypes
 • Extra fijne tanden die zacht zijn voor de gevoelige huid
 • Dubbele functie als ontklitgereedschap voor kleine klitten in de vacht
Nadelen Hartz Groomer's Best Flea Comb
 • Mogelijk niet geschikt als een standalone vlooienbehandeling
 • Biedt geen bescherming tegen hartwormen, haakwormen, rondwormen en oormijten

4. Sterk aanbevolen shampoo: Dawn Dish Soap

De Dawn Afwasmiddel Katten Vlooienbehandeling is een sterk aanbevolen en betaalbare oplossing om vlooien bij huisdieren te verwijderen. Dit afwasmiddel breekt effectief het exoskelet van vlooien af, waardoor ze binnen enkele minuten sterven na contact. Volgens The Bug Squad is het veilig te gebruiken op honden, katten en andere dieren, en hoef je geen specifieke instructies te volgen. Het natmaken van het huisdier en het inzepen van hun vacht zorgt ervoor dat alle vlooien bereikt worden. Het afwasmiddel kan ook gebruikt worden bij besmette huisdieren, maar niet vaker dan eens per 2-3 weken om mogelijke uitdroging van de huid te voorkomen.

De WikiHow gids geeft stapsgewijze instructies voor het gebruik van Dawn afwasmiddel om vlooien te doden. Het adviseert om het huisdier te laten weken in een bad of grote emmer gevuld met lauw water, ervoor zorgend dat alle vacht nat is. Het afwasmiddel moet worden ingezeept en gemasseerd in de vacht van het huisdier, met speciale aandacht voor gebieden met een hoge concentratie vlooien. Door het afwasmiddel minstens 5 minuten te laten zitten, verstik je de vlooien, en door grondig af te spoelen verwijder je alle zeepresten. Dit proces moet indien nodig herhaald worden totdat de vlooien zijn geëlimineerd.

In vergelijking met andere vlooienbehandelingen voor katten wordt Dawn afwasmiddel genoemd als een effectieve optie door The Spruce Pets. Het artikel benadrukt het belang van het overwegen van veilige en effectieve ingrediënten zoals selamectine, sarolaner en pyriproxyfen, terwijl pyrethroïden vermeden moeten worden. Ook de toedieningsmethode, het gebruiksgemak en de duur van de effectiviteit moeten in overweging genomen worden bij het kiezen van een vlooienbehandeling.

Hoewel Dawn afwasmiddel algemeen wordt aanbevolen vanwege zijn vlooien-dodende eigenschappen, is het belangrijk om een voorzichtige benadering te hanteren. Een nieuwsartikel van 9News deelt dat Dawn afwasmiddel niet wordt aanbevolen als een reguliere vlooienbehandeling voor huisdieren. Deze waarschuwing lijkt echter vooral te maken te hebben met het langdurig gebruik ervan, in plaats van de effectiviteit bij het doden van vlooien.

Al met al biedt de Dawn Afwasmiddel Katten Vlooienbehandeling een betaalbare en effectieve oplossing voor het verwijderen van vlooien bij huisdieren. Het vermogen om snel het exoskelet van vlooien af te breken maakt het een populaire keuze onder huisdiereigenaren. Het is echter belangrijk om het te gebruiken zoals aangegeven en niet als een reguliere langdurige behandeling. Over het algemeen is de Dawn Afwasmiddel Katten Vlooienbehandeling een betrouwbare optie voor het aanpakken van vlooienplagen bij katten en honden.

Voordelen Dawn Dish Soap
 • Een zeer aanbevolen en betaalbare oplossing voor het bestrijden van vlooien bij huisdieren
 • Breekt effectief de exoskeletten van vlooien af, waardoor ze binnen enkele minuten na contact sterven
 • Veilig te gebruiken op honden, katten en andere dieren
Nadelen Dawn Dish Soap
 • Niet aanbevolen als een regelmatige langetermijnbehandeling voor huisdieren

5. Superieure gebiedsspray: Virbac Knockout Area Treatment Spray

De Virbac Knockout Area Treatment Spray is een superieure vlooienbehandelingsspray waar gebruikers positieve recensies over geven. Met een gemiddelde beoordeling van 4,2 van de 5 sterren is het duidelijk dat de meeste reviewers een positieve ervaring hebben gehad met dit product. Volgens Chewy zou 86% van de reviewers het aan een vriend aanbevelen, wat de effectiviteit en klanttevredenheid benadrukt.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Virbac Knockout spray is zijn vermogen om niet alleen volwassen vlooien, maar ook pre-adult vlooien en teken te bestrijden. In tegenstelling tot veel andere producten op de markt, vermindert het de kans op herbesmetting door de hele omgeving te behandelen. Dit maakt het een allesomvattende oplossing voor vlooien- en tekenbestrijding in huis.

De spray is ontworpen om een oppervlakte van 2.100 vierkante voet te bedekken en bereikt vlooien die zich verschuilen in tapijten, vloerkleden, gordijnen, bekleding, huisdierbedden en vloerspleten. Het bevat actieve ingrediënten zoals pyrethrinen, permethrine en pyriproxyfen, die effectief volwassen vlooien doden en vlooienbesmettingen tot 7 maanden voorkomen. Het langdurige effect van pyriproxyfen zorgt ervoor dat nieuwe eieren die op tapijten vallen, onvruchtbaar worden, waardoor nieuwe generaties vlooien geen kans krijgen.

Gebruikers hebben de Virbac Knockout spray geprezen vanwege de functionaliteit en het gebruiksgemak. Volgens een recensie op Amazon "werkt het echt goed en is het gemakkelijk te gebruiken." Een andere reviewer noemde dat het "vlooien direct doodt en ze langdurig weghoudt."

Een opvallend kenmerk van de Virbac Knockout spray is het ontbreken van een onaangename geur en plakkerig residu. Gebruikers waarderen het feit dat het geen rommel achterlaat of meubels bevlekt bij correct gebruik. Dit onderscheidt het van andere vlooienbehandelingssprays die mogelijk een sterke en onaangename geur hebben.

Wat betreft de concurrentie is de Virbac Knockout spray vergelijkbaar met andere producten op de markt, zoals Precor 2000 Plus, PT Ultracide en Siphotrol Plus II. Deze producten hebben vergelijkbare samenstellingen en prestaties, maar de Virbac Knockout spray valt op door zijn superieure oppervlaktebedekking en langdurige effecten.

Hoewel de meeste reviewers positieve ervaringen hebben gehad met de Virbac Knockout spray, worden er in de recensies ook enkele negatieve aspecten genoemd. Sommige gebruikers uitten teleurstelling, terwijl anderen vermeldden dat ze de voorkeur zouden geven aan een geurvrije optie. Deze negatieve opmerkingen waren echter in de minderheid en over het algemeen heeft het product hoge beoordelingen en positieve feedback gekregen.

Tot slot is de Virbac Knockout Area Treatment Spray een superieure vlooienbehandelingsspray die vlooien effectief bestrijdt en voorkomt binnenshuis. Zijn allesomvattende aanpak, gericht op zowel volwassen vlooien als pre-adult vlooien en teken, onderscheidt het van concurrenten. Met zijn langdurige effecten en eenvoudige toepassing biedt het gebruikers verlichting bij vlooienbesmettingen. Hoewel er enkele kleine beperkingen worden genoemd in de recensies, heeft de meerderheid van de gebruikers een positieve ervaring gehad met dit product.

Voordelen Virbac Knockout Area Treatment Spray
 • Richt zich op zowel volwassen vlooien als pre-volwassen vlooien en teken voor een uitgebreide controle.
 • Vermindert de kans op herbesmetting door de hele omgeving te behandelen.
 • Langdurige effecten, voorkomt vlooienbesmettingen tot 7 maanden.
Nadelen Virbac Knockout Area Treatment Spray
 • Sommige gebruikers hebben teleurstelling geuit.
 • Sommige gebruikers geven de voorkeur aan een geurvrije optie.

Hoe kies je het beste vlooimiddel voor de kat?

Vlooien gaan helaas niet door het kattenluik naar buiten en een vlooimiddel kies je niet met een vinger in je neus. Het is belangrijk voor de gezondheid van jouw kat dat het middel geschikt is. Houd daarom de volgende punten in de gaten en kies een vlooimiddel dat bij jouw viervoeter past.

Leeftijd en gewicht van jouw kat

Een kitten heeft heel andere behoeftes dan een senior poes, en een kat van 2 kilo heeft minder vlooimiddel nodig dan een flinke kater van 7 kilo. Een lang verhaal kort: de leeftijdscategorie en het gewicht van jouw kat is belangrijke informatie om het beste vlooimiddel te kiezen!

In de omschrijving van elk vlooienmiddel lees je voor welke leeftijdscategorie het geschikt is. Daar staat ook welke gewichtsklasse geschikt is voor het middel en welke dosering daarbij hoort. Neem deze informatie goed door.

Hoe weet je of jouw kat vlooien heeft?

Je kunt vlooien bij jou kat op twee manieren herkennen: in de vacht of in de uitwerpselen. Volwassen vlooien zijn donkerrode of bruine beestjes van ongeveer 2 millimeter groot. Check je de uitwerpselen op vlooien, houd dan in de gaten of je kleine, zwarte korreltjes ziet. Kijk ook regelmatig in de kattenbakvulling. Eitjes van vlooien zijn een stuk moeilijker om te herkennen. Ze hebben een witte kleur en zijn ontzettend klein; slechts een halve millimeter. 

Manier waarop je het vlooienmiddel gebruikt

Vlooimiddel in de vorm van druppels, pillen en halsbandjes werken allemaal anders. Het handigst is om een middel te kiezen waar jouw kat zich het meest comfortabel bij voelt.

Pillen en tabletten verwerk je door het voer, pipet druppels breng je aan tussen de schouderbladen en halsbandjes moeten om de nek blijven zitten. Je doet de halsbandjes om als een gewoon halsbandje of kattentuigje. Denk erover na welke manier van aanbrengen het beste bij jouw kat past.

Is jouw dier al kieskeurig met kattenvoer en pikt het medicijnen overal uit? Dan breng je een halsbandje of pipet bijvoorbeeld makkelijker aan.

De werking

Hoe snel vlooienmiddel werkt en hoe lang het beschermt, verschilt per middel. Neem in je overweging ook mee of de kat meteen behandeld moet worden of dat het om preventie gaat.

Als jouw kat al last van vlooien heeft, kun je de behandeling met een vlooienmiddel meteen starten. De meeste vlooimiddelen beginnen dan direct met het bestrijden van vlooien bij de kat.

Gebruik je het middel preventief? Zorg er dan voor dat jouw kat het hele jaar door beschermd is. Druppels die geef je bijvoorbeeld elke maand. Bekijk hoe lang het vlooimiddel dat je kiest werkzaam is en dien het op tijd toe.

Om er zeker van te zijn dat jouw kat altijd beschermd is, houd je in de gaten hoe lang het vlooimiddel werkt. Druppels die je met een pipet toedient, werken ongeveer een maand, terwijl een halsband tegen vlooien wel 8 maanden kan werken! De duur van bescherming verschilt zoals je ziet behoorlijk per middel.

Allergieën

Als jouw kat of poes een allergie heeft, houd je daar natuurlijk rekening mee. Je zoekt dan een vlooimiddel zonder bestanddelen waar het dier allergisch voor is. Bekijk daarom goed de ingrediëntenlijst van het vlooimiddel voor je een aankoop doet.

Gebruik vlooienmiddel veilig

Voordat je een vlooienmiddel voor de kat aanschaft, doe je onderzoek naar het middel en het gebruik. Let ook op eventuele waarschuwingen. Twijfel je alsnog of het middel dat je bekijkt geschikt is voor jouw kat of poes? Vraag het dan voor de zekerheid na bij de dierenarts. Alleen de beste zorg is goed genoeg voor jouw trouwe huisdier!

Prijzen

De gezondheid van jouw kat is goud waard, maar gelukkig hoef je geen fortuin uit te geven om het beste vlooimiddel te kiezen. Een gemiddeld vlooienmiddel voor de kat kost ongeveer €20.

Bepaalde soorten vlooimiddelen zoals halsbanden zijn duurder; die prijzen lopen op tot ongeveer €50. Het voordeel is dat anti-vlooihalsbandjes vaak stukken langer meegaan. Als je de prijs van het vlooimiddel omrekent naar een prijs per maand, zie je dat de prijsverschillen best meevallen.

Veelzijdige aanpak

Naast vlooienmiddel is een veelzijdige aanpak nodig om vlooien te bestrijden en ervoor te zorgen dat vlooien ook niet meer terug komen. Zo zegt Dogtraincourse (Website) op Quora:

"Het verwijderen van vlooien bij je kat vereist een veelzijdige aanpak, waaronder het kammen van vlooien, het wassen van je kat, vlooienmedicatie, stofzuigen, schoonmaken en, in ernstige gevallen, professionele uitroeiing. Het is belangrijk om de behandeling zo snel mogelijk te starten om te voorkomen dat de vlooien zich verspreiden en om het ongemak voor je kat tot een minimum te beperken. Als je niet zeker bent over de beste behandelingsmethode voor je kat, raadpleeg dan je dierenarts voor advies en aanbevelingen."

grijs met witte kat in mandje

Wat is volgens Pharmapets het beste vlooienmiddel?

Volgens Pharmapets zijn kwalitatieve producten tegen vlooien bijvoorbeeld: Advantage, Effipro, of Frontline. De Seresto halsband is hun persoonlijke favoriet. Deze heeft de langste werking, en je kat wordt ook niet meer gebeten door vlooien of teken.

Veelgestelde vragen over vlooienmiddel voor katten van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?