Zo Maak Je Je Broodrooster Schoon!

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Zeg vaarwel tegen kruimels!

Zo Maak Je Je Broodrooster Schoon!

Wanneer je je broodrooster niet regelmatig schoonmaakt, gaat hij er smoezelig uit zien. Ook kan hij gaan stinken en hoewel de geur van verse toast in de ochtend heerlijk is, de geur van verbrande kruimels is iets minder wenselijk. Je broodrooster schoonmaken is daarom een belangrijk klusje en met het onderstaande stappenplan is het zo gepiept!

Dit heb je nodig

Na verloop van tijd verzamelt er zich niet alleen stof in je broodrooster, maar ook een hoop kruimels. Ook de buitenkant van je broodrooster kan erg vies worden. Dit laatste is vooral het geval als je kinderen hebt.

  • Broodrooster
  • Oude, droge tandenborstel
  • Doek
  • Sopje
Witte boterhammen in broodrooster, bovenaanzicht, schuin.

Trek de stekker eruit...

Een inkoppertje misschien, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Trek altijd de stekker uit het stopcontact voordat je aan de slag gaat. Hiermee voorkom je ongelukken. Je weet het... die ongelukjes zitten in kleine hoekjes!

Stap 1: De kruimellade verwijderen

De meeste broodroosters van nu hebben een kruimellade die je eruit haalt. Deze maak je eenvoudig schoon. Heeft je broodrooster geen kruimellade, dan schud je je broodrooster leeg.

Hou deze op z'n kop en schudt voorzichtig. Het liefst doe je dit boven de vuilnisbak, anders heb je zeker je stofzuiger nodig. Is de lade erg vies, dan maak je deze schoon met een sponsje en wat water.

Stap 2: De binnenkant schoonmaken

Nu de broodrooster vrij is van kruimels, is het tijd om de binnenzijde van de broodrooster schoon te maken. Dit is overigens niet altijd nodig. Als het netjes schoon is, laat je de binnenzijde met rust.

Zitten er stukjes brood, kaas of andere etensresten aangekoekt, dan maak je deze met een oude tandenborstel los. Borstel voorzichtig de wanden schoon. Als er wat vuil in de broodrooster is gevallen, leeg je nogmaals de kruimellade of schud je de broodrooster even uit, maar dit zou niet veel moeten zijn.

Stap 3: De buitenkant schoonmaken

Vingerafdrukken en jam op je broodrooster? Vooral kinderen laten zulke sporen na (toch? 😉). Maak een sopje en maak een doek vochtig – niet nat, maar echt vochtig.

Maak de buitenkant nu schoon. Een goede glasspray werkt ook goed, maar let op: spray het product niet direct op de broodrooster, maar op je doekje. Wrijf de buitenkant van je broodrooster vervolgens schoon. Meer hoef je niet te doen!

Conclusie

Hopelijk heb je dankzij het bovenstaande stappenplan weer een stralende broodrooster en is hij helemaal klaar voor gebruik. Eet smakelijk en bedankt voor het lezen! 🍞

Was dit artikel behulpzaam?

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram