De Top 5 Beste Dolce Gusto Apparaten!

Dolce Gusto Apparaat
Mariska

Mariska

Blogger, tekstschrijver en webshop eigenaar Mariska tref je niet snel zonder laptop in handbereik ... behalve wanneer ze afgeleid wordt door haar beertjesachtige Pomeranians. De resultaten van haar werk als toetsenbordsoldaat vind je hier op Paarshuis.

Inhoudsopgave

“Is dat een abstract kunstwerk op je aanrecht?” “Nee, daar zet ik de koffie mee!” Het Dolce Gusto apparaat staan bekend om de unieke designs waarin deze geleverd wordt – en grote variatie aan koffiedranken die hij kan maken.

Daar komen tegenwoordig zelfs koude dranken, thee en chocolademelk bij om de hoek kijken!

Het blijft natuurlijk kern van de zaak dat je koffiezetapparaat ook makkelijk werkt en lekkere koffie zet. Welk Dolce Gusto apparaat is nou de beste? Kan deze de beste koffiemachine ook verslaan? Je leest het in deze top 5!

Top 5 beste Dolce Gusto apparaten

Krups Dolce Gusto Drop

Dolce Gusto Apparaat
Meest luxe keuze
4.3/5

Inhoud: 0,8 liter | Vermogen: 1500 Watt 
Gewicht: 2,4kg | Garantie: 2 jaar | 

Krups Dolce Gusto Genio 2 KP 1608

Krups Dolce Gusto Mini Me Kp1208
Meeste functies
4.7/5

Inhoud: 1 liter | Vermogen: 1500 Watt 
Gewicht: 2,7 kg | Garantie: 2 jaar

Krups Dolce Gusto Mini Me KP1208

Beste Dolce Gusto Apparaat
Beste voor kleine huishoudens
5/5

Inhoud: 0,8 liter | Vermogen: 1500 Watt 
Gewicht: 2,4 kg | Garantie: 2 jaar 

Dolce Gusto Lumio KP130x

Krups Dolce Gusto Lumio Kp1301
Beste zuinige Dolce Gusto
3.7/5

Inhoud: 1 liter | Vermogen: 1340 Watt 
Gewicht: 2,5kg | Garantie: 2 jaar 

Krups Dolce Gusto Infinissima KP173B

Dolce Gusto Apparaat
Beste voor snelle koffie
3.4/5

Inhoud: 1,2 liter | Vermogen: 1500 Watt
Gewicht: 2,65 kg | Garantie: 2 jaar | 

Wat is een Dolce Gusto apparaat?

Een Dolce Gusto apparaat is een koffiezetapparaat die niet met een filter of handmatig werkt; het is ook geen koffiezetapparaat met bonen. Hij werkt daarentegen uitsluitend met Dolce Gusto cups

We noemen het dan wel een koffiezetapparaat, maar Dolce Gusto machines hebben meer dan alleen koffie in petto: je kan er ook chocolademelk en thee mee zetten. Sommige Dolce Gusto apparaten bieden zelfs de mogelijkheid om koude dranken te zetten! In de zomer pak je er dus makkelijk een ijskoffie of ijsthee bij.

Kijk je ogen maar uit in deze Dolce Gusto top 5, want deze apparaten hebben stuk voor stuk een erg uniek design en staan daar zelfs bekend om.

Top 5 Beste Dolce Gusto apparaat

#1 Krups Dolce Gusto Drop – Beste Koop

Inhoud: 0,8 liter | Vermogen: 1500 Watt 
Gewicht: 2,4kg | Garantie: 2 jaar | 

Dolce Gusto apparaten hebben dan wel unieke designs, maar de Dolce Gusto Drop spant hierin de kroon. 

Van de Dolce Gusto apparaten is het Drop model het duurst, maar daar krijg je extra luxe voor terug.

Het chique ontwerp dat geïnspireerd is door de vorm van een druppel maakt dit apparaat tot een luxe plaatje.

Dolce Gusto Apparaat
4.3/5

Ook het gebruiksgemak wordt naar een hoger niveau getild: de Dolce Gusto Drop is namelijk uitgerust met een touchscreen bedieningspaneel! Hiermee bepaald je de hoeveelheid koffie en laat je het apparaat verder zijn werk doen. 

Wederom heb je de keuze uit alle verschillende Dolce Gusto dranken, warm of koud en 5 verschillende formaten. Dankzij de voorgeprogrammeerde kopgroottes stopt de machine op tijd met zetten. 

Na het gebruik schakelt de Dolce Gusto Drop zichzelf ook weer uit. Daar hoef je dus allemaal niet meer zelf aan te denken.

Voordelen

Nadelen

Beste Dolce Gusto Apparaat
5/5

#2 Krups Dolce Gusto Genio 2KP 1608 – Beste koop

Inhoud: 1 liter | Vermogen: 1500 Watt 
Gewicht: 2,7 kg | Garantie: 2 jaar

Hij staat natuurlijk niet voor niets op nummer twee, want de Dolce Gusto Genio 2KP 1608 biedt je een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding. 

Het model is compact, heeft een ruim waterreservoir en zet een breed assortiment aan verschillende dranken! De Dolce Gusto bereidt namelijk een stuk meer dan alleen koffie. 

Het rode, opvallende snoer krijg je er helemaal gratis bij. Deze kleur zat niet de eerste keuze van iedereen zijn.

De Dolce Gusto cups zijn verkrijgbaar in allerlei koffie, thee en chocolademelk smaken, maar dit specifieke Dolce Gusto model zet die ook nog eens in 7 verschillende kopgroottes. Melkspecialiteiten zet je met de daarvoor bestemde melkpoedercups. 

Met de switch knop wissel je tussen een koude of warme drank. Een ijskoffie of ijsthee is met de Dolce Gusto Genio 2KP 1608 dus ook makkelijk gezet! Bijzonder, wat je allemaal met dezelfde koffiemachine kan bereiden!

De bediening is ook nog eens lekker simpel gehouden: je hoeft alleen maar op de aan- en uit knop de drukken en de kopgrootte te kiezen. Het apparaat is in een mum van tijd klaar met jouw drank! Al met al heb je met dit Dolce Gusto apparaat makkelijk en snel een heerlijke drank klaar staan. Daar valt verder niet over te klagen!

Voordelen

Nadelen

#3 Krups Dolce Gusto Mini Me KP 1208 – Beste voor kleine huishoudens

Inhoud: 0,8 liter | Vermogen: 1500 Watt 
Gewicht: 2,4 kg | Garantie: 2 jaar 

De Dolce Gusto Mini Me is nóg compacter dan de voorganger, maar is net zo fijn in gebruik. Voor zo’n compact apparaat lever je wel een beetje in op de inhoud: in het waterreservoir past slechts 0,8 liter.

Daar zet je alsnog zo’n 6 – 7 koppen mee en dat maakt de Dolce Gusto Mini Me zo geschikt voor kleinere huishoudens en lichte koffiedrinkers.

De Mini Me zet 6 verschillende kopgroottes; dat is maar 1 optie minder dan de koploper in deze top 5. Je behoudt veel keuzes in dranken. IJskoffie, ijsthee, warme chocolademelk en allerlei koffiespecialiteiten behoren allemaal tot de Dolce Gusto smaken.

Dolce Gusto Apparaat
4.7/5

Ook dit Dolce Gusto apparaat bedien je eenvoudig met een paar knoppen om de kopgrootte te selecteren en het apparaat aan te zetten. Geen tierelantijntjes, maar makkelijk een heerlijke drank.

Voordelen

Nadelen

Dolce Gusto Apparaat
3.7/5

#4 Krups Dolce Gusto Lumio KP1301 – Meest zuinige koop

Inhoud: 1 liter | Vermogen: 1340 Watt 
Gewicht: 2,5kg | Garantie: 2 jaar 

Wil je het complete drankenassortiment van Dolce Gusto in huis kunnen halen, maar liefst zo zuinig mogelijk? Dan is dit Lumio model de tip voor jou!

De Lumio is weer zo’n eyecatcher van een Dolce Gusto apparaat. Zijn moderne vormgeving eist direct de aandacht op.

Hij is daarnaast uiteraard uitgerust met de Dolce Gusto standaard: alle smaken cups passen erin en het drankje maak je af met de extra opties, zoals het zetten van melkspecialiteiten en het selecteren van verschillende kopgroottes.

Het is een compacte koffiemachine die een lager elektriciteitsverbruik heeft dan de andere modellen in onze top 5.

De slimme eco modus zal de groen bewuste consument als muziek in de oren klinken: met deze automatische stand schakelt het apparaat zichzelf in 1 minuut weer uit en verbruikt het geen stroom wanneer dat niet nodig is.

Het Lumio model is ook nog eens compact, waardoor dit Dolce Gusto apparaat op het gebied van ruimte ook nog eens zuinig is. Je levert echter niet in op de inhoud, want in het waterreservoir past maar liefst 1 liter. Dat maakt de Lumio tot een veelzijdige, bewuste optie!

Voordelen

Nadelen

#5 Krups Dolce Gusto Infinissima KP 173B – Beste voor snelle koffie

Inhoud: 1,2 liter | Vermogen: 1500 Watt
Gewicht: 2,65 kg | Garantie: 2 jaar | 

Dit Dolce Gusto apparaat is een erg efficiënte machine: van alle Dolce Gusto apparaten heeft deze het grootste waterreservoir en zet hij het snelst je koffie. Het is ook nog eens een van de goedkopere modellen!

Druk op de knop, wacht 40 seconden en het apparaat is warm genoeg om verse, hete koffie te zetten. Een andere drank kan natuurlijk ook, want met een Dolce Gusto blijf je altijd veel opties houden; een kop thee of chocolademelk op zijn tijd kan ook.

Dolce Gusto Apparaat
3.4/5

Melkspecialiteiten kun je er ook mee zetten, maar de optie om koude dranken te maken ontbreekt bij de Dolce Gusto Infinissima.

Zorg er overigens voor dat de kop die je op de houder plaatst groot genoeg is voor de drank die je zet, want dit apparaat herkent niet automatisch wanneer die vol zit en zal dus door blijven lopen.

Voor een lagere prijs heb je dus een grotere inhoud en snelle koffie. Erg efficiënt, maar als je extra luxe wilt zal de nummer één uit deze vergelijking beter bij je passen.

Voordelen

Nadelen

Hoe kies je de beste Dolce Gusto?

Net als bij espressomachines kan het moeilijk zijn om uit alle mogelijke Dolce Gusto apparaten de beste te kiezen. Daarom maak ik het je wat makkelijker met deze top 5.

De keuze is echter nog sneller gemaakt als je de overeenkomsten en verschillen tussen de modellen duidelijk voor je hebt liggen. 

Bediening

De meeste Dolce Gusto apparaten zijn uitgerust met 2 belangrijke knoppen: de aan- en uit knop en de knop waarmee je de kopgrootte afstelt. Machines die zowel koude als warme dranken zetten hebben een derde knop: de switch om tussen deze 2 temperatuur standen te wisselen.

Kopgrootte

Hoewel je bij elk Dolce Gusto apparaat verschillende kopgroottes in kan stellen, verschilt het per apparaat hoeveel keuze je daarin hebt. De Dolce Gusto Genio 2KP 1608 heeft met 7 verschillende kopgroottes de meeste opties.

Inhoud

Het zijn geen enorme verschillen, maar de inhoud van het waterreservoir verschilt per Dolce Gusto model. De kleinste waterreservoirs hebben een inhoud van 0,8 liter en de grootste hebben ruimte voor 1,2 liter.

Laat je niet beduvelen door het uiterlijk van de Dolce Gusto: het formaat zegt niet per definitie iets over de inhoud. De Dolce Gusto Drop is bijvoorbeeld het grootste model, maar heeft met een inhoud van 0,8 liter het kleinste waterreservoir.

Warme én koude dranken

Elke Dolce Gusto machine kan natuurlijk warme dranken zetten, maar het bereiden van koude dranken kan niet elk model. 

Doordat de meeste apparaten deze optie wél hebben zou je er misschien vanuit gaan dat elke Dolce Gusto wel een koude drank kan zetten, maar niets is minder waar. Als je graag de koude drankjes uit wilt proberen, let dan op deze eigenschap.

Dolce Gusto Apparaat

Ontkalken?

Ben je tot nu toe weinig tegen gekomen over het ontkalken van een Dolce Gusto apparaat? Dat kan goed kloppen, want deze machines hebben geen automatisch reinigingsprogramma. 

De indicatie waarmee de Dolce Gusto machine aangeeft wanneer er gereinigd moet worden verschilt per model. Dat geldt ook voor de schoonmaakmethode. 

Gelukkig heeft Dolce Gusto daar een handig gidsje voor online staan: klik op jouw Dolce Gusto model en vind meteen alle informatie die je nodig hebt voor het ontkalken en ander onderhoud.

Conclusie

We hebben een winnaar: de Krups Dolce Gusto Drop! Aan dit apparaat zal je niets ontbreken – tenzij je eigenlijk een koffiezetapparaat met bonen zoekt. 😜 Er komt heerlijke koffie uit, je hebt ruime keuze uit het hele Dolce Gusto assortiment en maakt gebruik van het luxe touchscreen!

Ga je liever voor een doeltreffend apparaat met zo veel mogelijk opties? De Dolce Gusto 2KP 1608 behaalt een welverdiende tweede plaats.

Overweeg je om een Dolce Gusto apparaat aan te schaffen? Welk model lijkt jou dan het fijnst? Of neig je tóch nog meer naar een volautomatische koffiemachine? Deel het met ons in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *