Help! Het Doucheputje Zit Verstopt!

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Leuk, zo'n zwembad, maar liever niet ten koste van je douche.

Help! Het Doucheputje Zit Verstopt!

Tenzij je wilt dat je douchecabine in een budget-voetenbad verandert, is het belangrijk om je putje regelmatig schoon te maken. Zo voorkom je de verstoppingen die het water tot aan je knieën brengen. Is je putje toch verstopt? Lees dan hier hoe je dit eenvoudig oplost!

Dit heb je nodig

Soms zit je putje zo verstopt dat je er een loodgieter bij moet halen, maar het is altijd de moeite waard om zelf te proberen je putje te ontstoppen. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Kokend water
  • Baking soda
  • Oude schroevendraaier of oud bestek
  • Oude afwasborstel
  • Sterke maag
  • Optioneel: een plunjer

Werken de bovenstaande middelen niet, dan koop je speciale ontstopper. Dit is vaak erg agressief en slecht voor het milieu, maar dit is de laatst mogelijke stap voordat je er een loodgieter bij haalt.

Stilstaand water?

This is a block of text. Double-click this text to edit it. Please don't change the font or font size. This will happen automatically on the front-end.
Putje Schoonmaken

Stap 1: Putje open maken

Niet alle putjes zijn hetzelfde, maar de meeste afgedekte putjes krijg je open met een schroevendraaier. Heb je geen schroevendraaier bij de hand of kun je er geen vinden, dan werkt de achterkant van bestek meestal ook. 

Stap 2: Grovere vuil verwijderen

Nu je putje open is, gebruik je de schroevendraaier ook om vuil mee te verwijderen. Als je een paar haren te pakken hebt, hangt er zo een hele bende haar aan je schroevendraaier. Je gebruikt de afwasborstel om hierna de randen mee schoon te borstelen.

Haar is in de meeste gevallen de boosdoener van verstopte putjes. Gelukkig is dit makkelijk te verwijderen. Behalve haar vind je ook zeepresten, huidschilfers en ander gespuis. Dit kan een behoorlijk slijmerige boel worden.

Stap 3: Soda in je putje doen

Als je de meeste haren verwijderd hebt, is er ruimte om baking soda in je putje te stoppen. Doe je dit voordat je de haren hebt verwijderd, dan blijft er een gedeelte van je soda in het vuil hangen en dat is zonde. 

Leeg gerust een halve zak in je putje. Vervolgens zet je je waterkoker aan en kook je een halve liter water. Je hebt kokend water nodig omdat soda niet oplost in koud water.

Stap 4: Kokend water in je putje gieten

Schenk nu een halve liter kokend water in je putje. Het gemakkelijkste is om het water direct uit een goede waterkoker het putje in te schenken. Let erop dat je niet teveel water gebruikt, anders stroomt alle baking soda weg. 

Stap 5: Laten weken

Tijd om te relaxen. Zet met je goede koffiezetapparaat een lekker bakje koffie, pak een boek en ga een half uurtje lezen. Of je maakt de rest van je badkamer schoon, dat kan ook.

Stap 6: Doorspoelen

Na het half uurtje relaxen, spoel je het putje door. Het makkelijkste is om dit met de douchekop te doen. Gebruik hier warm water voor. Het kan voorkomen dat het water nog steeds niet, of heel langzaam, weg loopt. In dit geval herhaal je alle stappen, maar laat je de baking soda de hele nacht weken.

Heb je hierna nog geen succes, dan ga je aan de slag met grover geschut. Koop een speciaal ontstoppingsmiddel. Deze middelen zijn erg agressief, dus draag altijd handschoenen en een veiligheidsbril. Volg ten slotte de instructies op de verpakking nauwkeurig.

Vrouw In De Douche

Conclusie

Hopelijk douche je nu weer zonder dat je tot je enkels in het water staan en heeft ons stappenplan je geholpen. Heb je zelf nog handige tips of feedback? Dan horen we dat graag hieronder! 👇 Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Schrijftalent gezocht! 

Heb jij het in je? We zijn altijd opzoek naar nieuw schrijftalent. Klik op de knop om te solliciteren. 
Dat wil ik! 
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram