Je Droger Schoonmaken Doe Je Zo!

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Hou je droger schoon en hij gaat langer mee!

Je Droger Schoonmaken Doe Je Zo!

Je wasdroger regelmatig schoonmaken is misschien niet je meest favoriete klusje, maar wel een belangrijke klus. Doe je dit niet, dan gaat je was stinken, gaat je droger minder lang mee en verhoog je het risico op brandgevaar. Lees daarom hier hoe je je droger het beste schoon maakt.

Dit heb je nodig

Je hebt niet veel nodig voor het schoonmaken van je droger:

Stap 1: Pluizenfilter schoonmaken

Het pluizenfilter vangt stofjes en pluisjes op. Dit filter maak je na elke droogbeurt schoon. Dit doe je door het filter te verwijderen en vervolgens goed schoon te maken. Vaak trek je de pluizen er eenvoudig af met de hand.

Soms zit er ook stof vast tussen de randjes van het filter. In dit geval pak je je stofzuiger en gebruik je de kleine borstel om het filter grondig mee schoon te maken.

Je maakt ook meteen de ruimte onder het filter schoon met de stofzuiger. Hierna plaats je het filter weer terug.

Stap 2: Condensor schoonmaken

Zowel een goede condensdrogers als goede warmtepompdrogers hebben een condensor die regelmatig schoongemaakt moet worden.

Condensdroger

De condensor van een condensdroger lijkt op een lade. Je vindt deze vaak linksonder. Hij zit meestal vast met clipjes die je los klikt. Weet je niet zeker waar de condensor van jouw droger zich bevindt? Kijk dan in de instructies. Haal nu de condensor eruit en spoel hem af onder de kraan.

Alle stofjes en pluisjes spoel je er eenvoudig af. Dit gaat het beste met de douchekop, maar kan ook met je kraan in de keuken. Als de condensor schoon is, schudt je hem uit zodat het meeste water eruit is. Nu plaats je de condensor terug.

Warmtepompdroger

De condensor van een warmtepompdroger verwijder je niet. Als je een goede wasdroger hebt met een zelfreinigende condensor, dan hoef je niets te doen. In andere gevallen zit er een klep aan de onderkant van je droger en daarachter bevind zich de condensor.

In de meeste gevallen maak je deze schoon met de kleine borstel van je stofzuiger, maar lees altijd eerst de instructies voor je aan de slag gaat.

Stap 3: Trommel schoonmaken

Ook in de trommel blijven er pluizen en stofjes achter. Deze kunnen zich aan je schone kleding hechten, maar ook het filter uiteindelijk verstoppen. Maak daarom regelmatig de trommel van je droger goed schoon!

Maak een sopje van bijvoorbeeld afwasmiddel en warm water. Maak een zachte doek vochtig en maak de binnenkant van de trommel schoon.

Klaar!

Maak je wasdroger eens per twee maanden goed schoon. Als je je droger erg vaak gebruikt, maak hem dan elke maand goed schoon.

Een schone droger gaat langer mee dan een droger die nooit schoon gemaakt wordt. Bovendien neemt het risico op brandgevaar af. 🧯 Genoeg reden om je droger goed te onderhouden, toch?!

Een blauwe wasmand met kleding erin

Conclusie

Hopelijk heeft dit stappenplan je geholpen bij het schoonmaken van je droger. Heb je nog goede tips? Laat het me dan zeker weten! Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Schrijftalent gezocht! 

Heb jij het in je? We zijn altijd opzoek naar nieuw schrijftalent. Klik op de knop om te solliciteren. 
Dat wil ik! 
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram