Het Beste Filter Koffiezetapparaat: Onze Top Vijf

beste filter koffiezetapparaat
Mariska

Mariska

Blogger, tekstschrijver en webshop eigenaar Mariska tref je niet snel zonder laptop in handbereik ... behalve wanneer ze afgeleid wordt door haar beertjesachtige Pomeranians. De resultaten van haar werk als toetsenbordsoldaat vind je hier op Paarshuis.

Inhoudsopgave

De wonderbaarlijke wereld van koffiezetapparaten is enorm. Zie in die assortiment-jungle maar eens de beste te vinden! De zoektocht naar het beste filter koffiezetapparaat is dan ook niet niks! 😛

Goed nieuws voor de filterkoffie liefhebber die het zichzelf graag makkelijk maakt: hier zijn de top 5 beste filter koffiezetapparaten voor je op een rij gezet, met de bijzondere Philips Cafe Gourmet op nummer een!

Top 5 Beste Filter Koffiezetapparaten

Philips Cafe Gourmet HD5408/20

beste filter koffiezetapparaat Philips cafe gourmet
Beste filter koffiezetmachine
5/5

Inhoud: 1 liter | Vermogen: 1300 Watt | Gewicht: 2,3kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 8

Philips Intense

Philips Intense
Beste koop filter koffiezetmachine
4.7/5

Inhoud: 1,2 liter | Vermogen: 1000 Watt | Gewicht: 2,3kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 10

Siemens Sensor for Senses

beste filter koffiezetapparaat
Meeste extra functies
4.7/5

Inhoud: 1 liter | Vermogen: 1100 Watt | Gewicht: 3,6kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 9

Russell Hobbs Colours Plus

Russell Hobbs Colours Plus
Beste voor een lage prijs
4.3/5

Inhoud: 1,25 liter | Vermogen: 1100 Watt | Gewicht: 2kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 15

Philips Gaia

beste filter koffiezetapparaat
Beste energiebesparende keuze
3.7/5

Inhoud: 1,2 liter | Vermogen: 1000 Watt | Gewicht: 2kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 10

beste filter koffiezetapparaat

De 5 Beste Filter Koffiezetapparaten op een Rij

#1 Philips Cafe Gourmet HD 5408/20 – Beste filter koffiezetmachine

Inhoud: 1 liter | Vermogen: 1300 Watt | Gewicht: 2,3kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 8

De allerbeste in deze top 5 is de Philips Cafe Gourmet! Daar denken wij bij Paarshuis niet als enige zo over, want dit filter koffiezetapparaat heeft op Coolblue de beste beoordeling van al zijn soortgenoten!

Met de Philips Cafe Gourmet haal je simpelweg heerlijke koffie van geweldige kwaliteit in huis. 

Dit koffiezetapparaat is dan ook uitgerust met het unieke Boil and Brew-systeem. Hiermee wordt het water voor de koffiebereiding al aan de kook gebracht en wordt de koffie extra heet gezet. 

De temperatuur van 93℃ onttrekt de aroma’s precies op het juiste moment met een heerlijke, volle koffiesmaak als resultaat. Van de perfecte smaak is dus werk gemaakt!

beste filter koffiezetapparaat Philips cafe gourmet
5/5

Het apparaat is wel 51 centimeter hoog, maar daardoor relatief smal gebleven. In de keuken neemt de Philips Cafe Gourmet dus niet zo veel plaats in beslag. Dat is wel zo efficiënt.

De bediening is lekker simpel gehouden met een enkele duidelijke knop. Dankzij de maataanduiding in de koffiemachine zie je ook precies hoe veel kopjes je gaat zetten. 

Dankzij de druppelstop heb je verder geen last van een knoeiend apparaat en de warmhoudplaat houdt je koffie lekker warm. Die stopt overigens wel na 30 minuten; dan schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit.

Kortom haal je met de Philips Cafe Gourmet wel heel erg makkelijk heerlijke koffie in huis!

Voordelen

Nadelen

beste filter koffiezetapparaat
4.7/5

#2 Philips Intense - Beste koop filter koffiezetmachine

Inhoud: 1,2 liter | Vermogen: 1000 Watt | Gewicht: 2,3kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 10

Voor de milde prijs van onder de €70 haal je met dit filter koffiezetapparaat de beste prijs-kwaliteitverhouding in huis. Hij zet heerlijke koffie en de extra functies maken het koffieleven een stuk makkelijker!

Zo functioneert de koffiepot ook als thermoskan, zodat je koffie extra lang op temperatuur blijft. De koffie die in deze fijne thermoskan terecht komt, is overigens ook in sterkte af te stellen zodat jouw kopje koffie precies naar jouw smaak is. 

Je stelt de sterkte van de koffie in door de hoeveelheid water te kiezen. Gebruik minder water voor een intensere koffie en meer water voor een mildere kop.

Ook niet geheel onbelangrijk: het waterreservoir is uitneembaar! Dat is een fijn handigheidje, zowel om koffie te zetten als voor het reinigen van je apparaat! Met de Philips Intense is je koffie stil en snel gezet.

Betere koffie voor een goede prijs ga je niet vinden! De productbeoordelingen van gebruikers liegen er dan ook niet om met een gemiddelde van 4,5 sterren.

Voordelen

Nadelen

#3 Siemens Sensor For Senses - Meeste Extra Functies

Inhoud: 1 liter | Vermogen: 1100 Watt | Gewicht: 3,6kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 9

De Siemens Sensor For Senses springt er toch echt uit op het gebied van gemak. De extra functies die dit filter koffiezetapparaat heeft zijn erg slim en bieden bovenal de beste koffiecomfort!

Zet je schrap, want dit koffiezetapparaat zal je leven op allerlei manieren makkelijker maken.

De Aroma Sense Plus garandeert je ten eerste een heerlijke koffiesmaak. Deze functie werkt ook goed als je eens wat minder koffie zet.

beste filter koffiezetapparaat
4.6/5

Met een druk op de knop stel je bovendien de koffiesterkte af op je eigen smaak. Maak de koffie zo sterk of mild als je op dat moment wilt!

In de Siemen Sensor For Senses zit verder een ingebouwde timer. Je hoeft daardoor ‘s morgens niet extra vroeg uit bed om een kop koffie te zetten, want je stelt gewoon de timer in. Wanneer je opstaat, staat de koffie al klaar. Da’s nog luxe!

Ook dit koffiezetapparaat heeft een uitneembaar waterreservoir. Dat is altijd makkelijk, aangezien het je een boel gepruts bespaart.

Maak je het jezelf graag gemakkelijk? Dan is dit filter koffiezetapparaat echt iets voor jou!

Voordelen

Nadelen

beste filter koffiezetapparaat
4.5/5

#4 Russell Hobbs Colours Plus – Beste voor Een Lage Prijs

Inhoud: 1,25 liter | Vermogen: 1100 Watt | Gewicht: 2kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 15

Op zoek naar een echte budget topper? Dan past de Russell Hobbs Colours Plus precies in jouw straatje. Voor nog geen €50 koop je namelijk dit koffiezetapparaat en voor die milde prijs krijg je een hoop terug. 

Lekkere, snelle en warme koffie is daar een mooi voorbeeld van. In vergelijking tot andere koffiezetapparaten zet de Russell Hobbs Colours Plus snel een kan koffie.

Daarnaast blijft hij dankzij de warmhoudplaat blijft die lekker lang warm: zo’n 40 minuten. Die thermoskan blijft dus nog even in de kast staan.

De instelbare timer bedien je eenvoudig en duidelijk met het display. Bespaar jezelf die kostbare minuten in de ochtend door ‘s avonds de timer in te stellen. Sta vervolgens rustig op en kom de heerlijke geur van verse koffie je al tegemoet. 

Vergeet je nog wel eens het koffiezetapparaat uit te zetten? Dat is met de Rusell Hobbs Colours Plus geen probleem: na 40 minuten schakelt hij zichzelf automatisch weer uit. 

Luxe functies en veel gemak hoeft dus niet veel te kosten!

Voordelen

Nadelen

#5 Philips Gaia – Beste Energiebesparende Keuze

Inhoud: 1,2 liter | Vermogen: 1000 Watt | Gewicht: 2kg
Garantie: 2 jaar | Kopjes per zetbeurt: 10

Van alle koffiezetapparaten in dit artikel met toppers is de Philips Gaia het zuinigst! 

De energiebesparende functies zijn niet de enige redenen waardoor dit apparaat de top 5 gehaald heeft. De koffie is heerlijk en snel gezet, goed op temperatuur en blijft wel 2 uur lang warm!

Met een vermogen van 1000 Watt valt de Philips Gaia onder de lichtere koffiemachines. Dit apparaat is daarnaast slim genoeg om het energieverbruik te beperken: na het koffiezetten schakelt het zichzelf automatisch weer uit. 

beste filter koffiezetapparaat
4.4/5

De kan is uitgerust met een dubbelwandige isolatie om de koffie warm én op smaak te houden. Daar wordt dus geen extra stroom voor gebruikt, zoals wel het geval is bij apparaten met een warmhoudplaat.

Ten slotte wordt het gebruikersgemak nog opgekrikt met een timer functie. Koffie zetten vergeet je niet snel, maar zo ben je verzekerd van heerlijke koffie op een vaste tijd!

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je dé beste koffiemachine wilt kopen, of in ieder geval goed geïnformeerd wilt zijn.
 
Er staat hierboven alvast een mooie top 5 voor je klaar, maar welke past perfect bij jou? Dat hangt af van een paar punten.

Budget

Als het om budget gaat wil je waarschijnlijk sterke koffie voor een milde prijs. De koffiezetapparaten in dit artikel hebben hun plaats aan kwaliteit en beoordelingen te danken; ook de goedkopere apparaten zijn kwalitatief sterk. 

De Russell Hobbs Colours Plus heeft de allerlaagste prijs, maar de Philips Intense staat net twee plekjes hoger voor een prijs die maar iets hoger uitvalt. Deze twee koffiezetapparaten scoren dus het best als je graag binnen een bepaald budget blijft.

Heb je alles over voor simpelweg de allerbeste koffie en ultiem gebruikersgemak en speelt geld geen rol? De Philips Cafe Gourmet heeft een sterke positie als nummer één. 

Timerfunctie

Met een timerfunctie stel je precies in wanneer de koffie gaat lopen. Handig dat bijvoorbeeld de koffie al klaar is wanneer je uit bed stapt! 

Steeds meer filter koffiezetapparaten gaan met de tijd mee en zijn uitgerust met een timer, maar het is geen standaard die altijd inbegrepen is. Als een timer je handig lijkt is het dus verstandig om hier op te letten.

Inhoud

Hoe veel koffie gaat er in jouw huishouden gemiddeld in een dag doorheen? Afhankelijk hiervan let je op de inhoud van het waterreservoir en de koffiepot. 

Een fanatieke koffiedrinker die regelmatig bezoek krijgt, wilt natuurlijk een stuk meer koppen koffie tegelijk kunnen zetten. Die wens is zeker te vervullen met het juiste filter koffiezetapparaat!

Formaat en vorm

Het is wel zo fijn als je koffiezetapparaat een mooie plek krijgt die jij op het oog hebt. Handig dus om te bedenken waar je de machine neerzet en wat de afmetingen dan maximaal kunnen zijn.

Veel filter koffiezetapparaten hebben een vergelijkbare vorm, maar de Philips Cafe Gourmet is hier bijvoorbeeld een uitzondering in. Deze machine is namelijk een stuk langer en smaller dan de gemiddelde filter koffiemachine.

Dat komt in een bepaald hoekje van je keuken misschien net goed uit, maar is zeker verstandig om van te voren naar te kijken.

beste filter koffiezetapparaat

Op jouw wensen aangepast

De Siemens Sensor for Senses geeft je de meeste extra functies. Die ondersteunen het gebruikersgemak, maar geven je ook de optie om de smaak van de koffie af te stellen. Als je iemand bent die graag de touwtjes in handen heeft én graag verzekerd bent van geweldige koffie is dit de machine voor jou.

Je krijgt echter bij gebruik van een halfautomatische of volautomatische koffiemachine dikwijls veel meer controle over de smaak. Houd dit in gedachten als je toch liever meer invloed wilt uitoefenen op het uiteindelijke resultaat.

Conclusie

De onbetwiste winnaar en dus het beste koffiezetapparaat is de Philips Cafe Gourmet! Er zijn veel goede koffiemachines, maar geen een heeft de perfecte combinatie van heerlijk koffie, kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid zoals dit apparaat.

Zit je wat meer aan een middenklasse prijs te denken? De Philips Intense die op de tweede plaats is geëindigd zal je zeker niet teleurstellen. Met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding is ook de Philips Intense je nieuwe beste vriend voor de koffiedienst.

Bedankt voor het lezen en hopelijk maak je snel de keuze voor het beste koffiezetapparaat! Wat vind jij het allerbeste koffiezetapparaat? Ken je misschien een echte underdog die gedeeld moet worden? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *