Groene Aanslag Verwijderen van je Tegels Doe Je Zo!

Karcher hogedrukreiniger in werking
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

Het zonnetje schijnt weer en het is tijd om je tuinmeubilair weer tevoorschijn te halen. Helaas ziet je tuin en onverzorgd uit: je tegels zijn groen. Geen nood! Volg ons stappenplan en je tegels zijn in no-time weer schoon.

Peuter met bezem in de tuin

Groene tegels in de tuin zijn niet alleen onsierlijk, maar worden ook glad als het gaat regenen. Je tegels schoonmaken mag dan een rotklus zijn, maar het is belangrijk dat je deze vrij houdt van mossen en andere groene aanslag.

Er zijn verschillende producten om je groene aanslag mee te verwijderen, maar ik kies altijd voor een zowel effectief als milieuvriendelijk product. Het meest effectieve product om groene aanslag mee te verwijderen, vind ik in dit geval groene zeep en soda, maar schoonmaakazijn is een goed alternatief.

Heb je een goede hogedrukreiniger zoals deze Karcher K7, dan gebruik je deze. Een hogedrukreiniger verwijdert zonder enige moeite groene aanslag. Let wel goed op: de waterstraal staat onder hoge druk. Hierdoor loop je het risico alle voegen tussen je tegels leeg te spuiten. Kijk dus goed waar je spuit. 

Dit heb je nodig:

  • 5 eetlepels soda
  • 5 eetlepels groene zeep
  • Een emmer van 10 liter
  • Heet water
  • Een harde bezem
  • Een goede tuinslang

Stap 1: De mix maken

Vul je emmer met 10 liter heet water. Los hierin 5 eetlepels groene zeep en 5 eetlepels soda op. Roer de emmer goed door zodat de groene zeep en soda goed gemixt zijn met het water.

Stap 2: Waterballet

Leeg je emmer over de tegels met groene aanslag. Maak meerdere emmers indien nodig en herhaal dit proces.

Stap 3: Intrekken en schrobben

Schrob nu je tegels met een harde bezem schoon en laat je tegels vervolgens weken in het mengsel. Een half uurtje is vaak genoeg, maar als je tegen heel erg groen zijn laat je het wat langer weken.

Stap 4: Schoonspoelen

Gebruik nu een tuinslang om je tegels mee af te spoelen. Heb je geen tuinslang, dan gebruik je meerdere emmers met schoon water. Klaar is kees!

Tuinslang met water in hand

Conclusie

Nou, zo makkelijk is het! Hopelijk heeft dit stappenplan je geholpen met het verwijderen van de groene aanslag op je tegels. Heb je nog tips of suggesties, laat dan hieronder een reactie achter. 🔽 Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *