De Beste Inbouw Koffiemachine van 2020

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Voor de liefhebbers van uniformiteit.

De Beste Inbouw Koffiemachine van 2020

Als jij een koffieliefhebber bent dan wil je waarschijnlijk niets liever dan de beste inbouw koffiemachine in je keuken. Zo zet je elke dag van een vers, perfect kopje koffie om van te genieten.

Deze machines maken verschillende koffiespecialiteiten, maar vergen daarvoor wel een behoorlijke investering. Om je te helpen bij het maken van een keuze heb ik daarom de vijf beste koffiemachines voor je op een rij gezet. ☕

De geschiedenis van het koffie drinken

Er zijn veel verhalen over het ontstaan van koffie. Het verhaal over de jonge geitenhoeder uit Ethiopië is de meest voor de hand liggende: hij merkte dat zijn geiten veel energie kregen na het eten van een bepaalde bes.

Een andere verklaring is het verhaal van de monniken. Zij vonden de bessen niet lekker om te eten en gooide deze in het vuur. Al snel kwam er een heerlijk aroma uit het vuur en de nieuwsgierige monniken besloten een drankje van de bessen te maken. Dit was niet alleen lekker, maar bleek ook nog een stimulans te zijn!

Om een lang verhaal kort te maken: in 1616 was het de VOC die voor het eerst kennismaakte met koffie, maar in het midden van de zeventiende eeuw werd koffie pas populair bij Nederlanders en steeg de vraag naar koffie.

Het waren zelfs Nederlanders die in het begin van de 18e de eerste koffieplanten in Midden- en Zuid-Amerika introduceerden. Vandaag de dag is Brazilië nog steeds de koffieproducent ter wereld vanwege dit gegeven.

Vandaag de dag heeft hoe dan ook bijna elke huishouden wel een vrijstaande koffiemachine: koffie maakt deel uit van ons dagelijkse leven!

Koffiebonen drogen

1. Bosch CTL636EB6
Dé beste inbouw koffiemachine van 2021 ✨

Onze score: 9,4

Inbouw koffiemachine Bosch, vooraanzicht

Deze inbouw koffiemachine is ideaal voor de thuis-barista. Je kiest uit maar liefst 17 verschillende koffiespecialiteiten. Je kiest je smaak via de bijbehorende app wat deze koffiemachine helemaal klaar maakt voor de toekomst!

Inhoud waterreservoir: 2,4 liter
Inhoud koffiereservoir: 0,5 kg
Type koffie: Gemalen koffie, koffiebonen

Heetwaterfunctie: Ja
Melkreservoir: Ja
Onderhoud: Weinig

Check prijs op Bol.com →

2. Siemens CT636LES6
Beste koop inbouw koffiemachine van 2021 ✨

Onze score: 9,1

Kies deze inbouw koffiemachine als je gebruiksgemak belangrijk voor je is. Deze machine is enorm gebruiksvriendelijk terwijl je toch je koffie helemaal naar jouw smaak instelt. Daarnaast heeft hij een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Inhoud waterreservoir: 2,4 liter
Inhoud koffiereservoir: 0,5 kg
Type koffie: Gemalen koffie, koffiebonen

Heetwaterfunctie: Ja
Melkreservoir: Ja
Onderhoud: Minimaal

Inbouwkoffiemachine Siemens Les6 vooraanzicht

De 5 beste inbouw koffiemachines in een oogopslag

 1. Bosch CTL636EB6 - Voor de barista's in de dop: de beste inbouw koffiemachine op de markt.
 2. Siemens CT636LES6 - Gebruiksvriendelijk, eenvoudig en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
 3. Siemens CT636LES1 - Met een prachtig display en als beste getest.
 4. AEG KKE884500M - Je zet maar liefst zes kopjes tegelijk met deze AEG inbouw koffiemachine.
 5. Whirlpool ACE 010 IX - Zelfs met een beperkt budget zet je heerlijke koffie.

De wereld van de koffiesoorten...

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende koffiesoorten. Hieronder leg ik de meest populaire smaken aan je uit.

 • Ristretto: 15 – 25 ml sterke koffie. Je gebruikt hierbij evenveel gemalen koffiebonen als bij een espresso, dus in verhouding minder water als bij een espresso
 • Espresso: 25 – 35 ml sterke koffie
 • Americano: Een espresso aangemengd met heet water. Deze lijkt het meest op onze “normale” koffie
 • Macchiato: Een espresso met een toefje melkschuim
 • Cortado: Een espresso met een klein beetje warme melk daaraan toegevoegd
 • Cappuccino: Een espresso met een deel warme melk en een deel melkschuim met daaroverheen cacao gesprenkeld
 • Mokka: Een mokka is een mix tussen een cappuccino en een warme chocolademelk, met een laag schuim en daarop cacao gesprenkeld
 • Flat White: Hetzelfde als een cappuccino, maar dan zonder schuim en cacao
 • Latte: Een espresso met twee delen warme melk en een toefje melkschuim
 • Latte macchiato: Warme melk met daarop een espresso gegoten, afgetopt met een laagje melkschuim (geserveerd in een glas)
Kopje koffie met notitieblok

De beste inbouw koffiemachines op een rij

1. Bosch CTL636EB6
Dé beste inbouw koffiemachine van 2021

Inhoud waterreservoir: 2,4 liter
Inhoud koffiereservoir: 500 gram
Type koffie: Gemalen koffie, koffiebonen
Heetwaterfunctie: Ja
Melkreservoir: Ja
Onderhoud: weinig

Nismaten

Inbouw koffiemachine Bosch, vooraanzicht
 • Nisdiepte: 35,6 cm
 • Nisbreedte: 59,4 cm
 • Nishoogte: 45,5 cm

Koffiespecialiteiten

Ristretto, espresso, espresso macchiato, café crème, cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd en 17 extra internationale koffiespecialiteiten via de Home Connect app voor iOS of Android.

Gebruiksgemak

Dit is een inbouw koffiemachine met klasse. Je zet koffie met zowel gemalen bonen of met vooraf gemalen koffie. Hierdoor zet je gemakkelijk een decafé voor visite die liever geen cafeïne heeft. De machine is eenvoudig te bedienen via het prachtige touchscreen display waar je eenvoudig de specialiteit kiest die je wilt.

De koffie-uitloop en de melkopschuimer (die overigens automatisch is) kun je in hoogte verstellen, zodat een hoog glas geen probleem is.

Een andere handige functie is dat je zelf de kopgrootte instelt: zo past je koffie perfect in je kopje en heb je nooit een halfvol kopje. Over formaat gesproken: de lekbak is helaas wel wat aan de kleine kans. Deze moet dus vaak geleegd worden.

De Home Connect app geeft je vanaf elke locatie toegang tot je apparaat via WLAN of WiFi. Je slaat hier niet alleen je voorkeuren op, maar je stelt ook je eigen recepten samen. De app heeft ook interessante informatie over verschillende bonensoorten en roostermethoden. Altijd leuk om te weten!

Onderhoud is simpel: je hele zetgroep is uitneembaar en eenvoudig onder de kraan te reinigen. Daarnaast worden alle leiding automatisch doorgespoeld als je de machine uitschakelt en deze worden bovendien geleegd na elk gebruik.

De machine geeft je door middel van het aantal kopjes aan wanneer het tijd is om gereinigd of ontkalkt te worden. Ontkalken doe je met een druk op de knop via de Calc’nClean functie. Dit programma duurt zo’n twintig minuten.

Resultaat

Deze machine maakt verrukkelijke koffie, hij is eenvoudig in gebruik en makkelijk te onderhouden.

De HomeConnect app maakt het geheel af en geeft de hele machine eigenlijk een hele nieuwe dimensie: je maakt maar liefst 17 extra koffiespecialiteiten met behulp van de app en dat niet alleen, je slaat er ook je eigen recepten op.

Voordelen:

 • Je hebt de keuze uit maar liefst 17 verschillende koffiespecialiteiten
 • De HomeConnect app is een erg leuke extra

Nadelen:

 • De druppelbak is moet vaak worden geleegd

2. Siemens CT636LES6
Beste koop inbouw koffiemachine van 2021

Inhoud waterreservoir: 2,4 liter
Inhoud koffiereservoir: 500 gram
Type koffie: Gemalen koffie, koffiebonen
Heetwaterfunctie: Ja
Melkreservoir: Ja
Onderhoud: Minimaal

Nismaten

Inbouwkoffiemachine Siemens Les6 vooraanzicht
 • Nisdiepte: 35,6 cm
 • Nisbreedte: 55,8 cm
 • Nishoogte: 44,9 cm

Koffiespecialiteiten

Cappuccino, espresso, espresso macchiato, koffie, koffie verkeerd, latte macchiato, ristretto.

Gebruiksgemak

Je zet met deze koffiemachine twee kopjes tegelijk. Dit kunnen twee melkspecialiteiten zijn of twee simpele (maar heerlijke!) espresso’s. Het apparaat heeft een waterreservoir van 2,4 liter waardoor deze niet vaak bijgevuld hoeft te worden en als dit moet gebeuren dan geeft de machine dit aan.

Helaas maakt deze machine geen gebruik van een pulserende zetmethode. Door deze methode wordt de smaak van de espresso nóg voller. Dit verwachtte ik eigenlijk wel te zien bij een machine in deze prijsklasse.

Net als bij de Bosch inbouw koffiemachine maak je gebruik van de Home Connect app (iOS of Android) waarmee een wereld van informatie voor je open gaat. Je vindt niet alleen recepten, maar ook leuke weetjes over koffie.

Bovendien maakt de machine via de app een kop koffie voor je terwijl je in je bed ligt als je dit zo instelt. Niet vergeten ‘s avonds een kop eronder te zetten!

Het onderhoud dat deze machine vergt is echt bovendien zeer minimaal. Het melkreservoir wordt na elke zetbeurt automatisch gereinigd met stoom. Daarnaast is de hele zetgroep uitneembaar en eenvoudig af te spoelen onder de kraan.

Daarnaast worden alle leidingen vollediggeleegd na iedere bereiding en het Calc’n’Clean-functie vertelt je precies wanneer het apparaat ontkalkt moet worden.

Lees meer over de verschillende functies in de koffiemachine op #3: deze is namelijk hetzelfde, maar dan zonder WiFi en dus zonder de app.

Resultaat

Het minimale onderhoud van deze machine spreekt mij heel erg aan. Tegenwoordig heeft iedereen het druk en niemand heeft zin om groot onderhoud te verrichten als je koffie hebt gemaakt. Bovendien is de bediening erg vriendelijk: je bedient deze koffiemachine via het ultramoderne en mooie display of via de handige app.

Persoonlijk ben ik geen fan van espresso, maar alle andere koffiesmaken die ik heb geprobeerd waren erg smakelijk. Mijn favoriet was de cappuccino: deze werd getopt met iets wat meer op een wolkje leek dan schuim!

Voordelen:

 • Deze machine vereist weinig schoonmaakwerk
 • Je stelt zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur in

Nadelen:

 • Deze machine heeft geen pulserende zetmethode

3. Siemens CT636LES1
Best geteste koffie inbouwmachine

Inhoud waterreservoir: 2,4 liter
Inhoud koffiereservoir: 500 gram
Type koffie: Gemalen koffie, koffiebonen
Heetwaterfunctie: Ja
Melkreservoir: Ja
Onderhoud: weinig

Nismaten

Inbouw koffiemachine vooraanzicht
 • Nisdiepte: 35,6 cm
 • Nisbreedte: 55,8 cm
 • Nishoogte: 44,9 cm

Koffiespecialiteiten

Cappuccino, espresso, espresso macchiato, koffie, koffie verkeerd, latte macchiato, ristretto

Gebruiksgemak

Deze machine is hetzelfde in gebruik als de Siemens CT636LES6, maar maakt geen gebruik van WiFi en heeft daarmee ook geen app. Verder maakt hij precies dezelfde lekkere koffie en heeft deze machine dezelfde functies.

Ik zal hieronder nog wat extra functies uitleggen. Deze zijn hetzelfde voor de bovengenoemde Siemens CT636LES6.

 • Sensoflow systeem: zorgt voor een constante zet-temperatuur zodat temperatuurwisselingen niet van invloed zijn op de smaak van je espresso
 • AromaDouble Shot: Dankzij het dubbele maalproces heeft extra sterkte koffie een minder bittere smaak
 • OneTouch DoubleCup: Met een druk op de knop kies je uit elke beschikbare specialiteit voor twee kopjes per keer
 • AutoMilkClean: Elke keer na gebruik worden de leidingen gespoeld, inclusief het melkreservoir

Naast bovenstaande opties stel je zelf de sterkte, temperatuur en hoeveelheid water in. Bovendien zijn warme melk, heet water en melkschuim apart beschikbaar.

Onderhoud kost je weinig tijd door de volledig uitneembare zetgroep die je snel reinigt. Daarnaast wordt het melksysteem na elke bereiding volledig schoongemaakt door middel van stoom en de leidingen worden gespoeld voor het uit- en aanzetten van de machine.

Resultaat

Dit is wederom een prachtige machine van Siemens die goede resultaten en gebruiksgemak combineert. Het enige nadeel, wat overigens ook een voordeel kan zijn, is dat je geen gebruik kunt maken van een app. Dit neemt dan wel een aantal functies op afstand weg, maar het gebruik wordt er ook een stuk simpeler door.

Houd je dus niet van technologie maar wel van lekkere koffie, dan is deze inbouw koffiemachine ideaal voor jou!

Voordelen:

 • Levert dezelfde topprestaties als de Siemens LES6, onze beste koop
 • De machine heeft een mooi TFT display

Nadelen:

 • Deze koffiemachine maakt geen gebruik van WiFi

4. AEG KKE884500M
Beste inbouw koffiemachine voor cappuccino

Inhoud waterreservoir: 1,8 liter
Inhoud koffiereservoir: 200 gram
Type koffie: Gemalen koffie, koffiebonen
Heetwaterfunctie: Ja
Melkreservoir: Ja, en een stoompijpje
Onderhoud: Weinig

Nismaten

Inbouw koffiemachine AEG vooranzicht
 • Nisdiepte: 36,1 cm
 • Nisbreedte: 59,5 cm
 • Nishoogte: 45 cm

Koffiespecialiteiten

Espresso, cappuccino en een weelde aan andere melk specialiteiten.

Gebruiksgemak

Wat me als eerste opvalt bij dit apparaat is dat je er een thermoskan bijgeleverd krijgt om zo maar liefst zes kopjes koffie tegelijk te zetten. Dit is natuurlijk vooral handig voor als je visite hebt.

Deze machine is vooral gespecialiseerd in het maken van melkspecialiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cappuccino’s en latte macchiato’s. De reviews voor de cappuccino zijn ontzettend goed. Je kiest zelf hoe je je melk stoomt: handmatig met het stoompijpje of automatisch via het melkreservoir. Je zet bovendientwee melkspecialiteiten tegelijkertijd.

Ondanks dat deze machine geen touchscreen display heeft, bedien je hem eenvoudig via de tiptoetsen aan de bovenkant van het apparaat. Hier kies je ook de koffiesoort die je wilt maken en stel je de sterkte in. Je stelt bovendien de maalgraad in en ook het maalniveau is aan te passen.

Het reinigen doe je door de zetgroep te verwijderen en deze af te spoelen. Bovendien maakt de machine met een paar drukken op de knop zichzelf schoon. Hetzelfde geldt voor het ontkalken.

Ontkalken doe je ongeveer eens per maand of iets vaker wanneer je in een hard water omgeving woont. Je drukt op de knop waardoor het antikalk-programma vanzelf aan de slag gaat. Dit programma duurt zo’n 30 minuten.

Kopje koffie bovenaanzicht

Resultaat

Zoals hierboven al vernoemd maakt deze machine de lekkerste cappuccino’s! Als je van melkspecialiteiten houdt dan is deze machine echt wat voor jou. Uiteraard maakt deze inbouw koffiemachine ook een heerlijke espresso of een kopje heet water voor je thee.

Daarnaast staat de aanwezigheid van zowel een stoompijpje als een melkreservoir je toe om een beetje te experimenteren met je koffiedranken. Het moet niet, maar kán wel.

Ik ben onder de indruk van deze machine, maar ik mis een app waarmee ik mijn eigen, perfecte koffie kan instellen. Daarnaast maakt de machine zichzelf niet schoon zonder eerst het “commando” hiervoor te krijgen. Je moet dus echt eerst op een knopje drukken.

Voordelen:

 • Deze machine is eenvoudig te bedienen
 • Je kiest zelf de methode om je melk te stomen

Nadelen:

 • Deze machine vergt iets meer onderhoud

5. Whirlpool ACE 010 IX
Beste budget inbouw koffiemachine

Inhoud waterreservoir: 1,8 liter
Inhoud koffiereservoir: 500 gram
Type koffie: Koffiebonen
Heetwaterfunctie: Ja
Melkreservoir: Nee, stoompijpje
Onderhoud: Weinig

Nismaten

Whirlpool inbouw koffiemachine vooraanzicht, schuin
 • Nisdiepte: 30 cm
 • Nisbreedte: 56 – 56,8 cm
 • Nishoogte: 36,2 cm

Koffiespecialiteiten

Espresso en verschillende melkspecialiteiten.

Gebruiksgemak

Het eerste wat me opvalt is de prijs! Vergeleken met alle andere inbouw koffiemachines, is deze erg prijsvriendelijk. Ik vraag me dan ook af waar het grootste verschil in zit en of de koffie lekker is.

Je gebruikt in deze machine gemalen koffie; hij maalt de bonen niet zelf. Een goede koffiemolen is dan ook wel zo handig als je tóch bonen wilt gebruiken.

Aan de ene kant is dit wel jammer, maar dat brengt me meteen naar een andere leuke bijkomstigheid: je kunt ook koffiepads gebruiken in de machine. Erg handig als je een snel bakkie wilt!

Het waterreservoir vul je bij via de voorkant van het apparaat en melk opstomen doe je via het stoompijpje. Dit is iets meer werk dan wanneer dit automatisch gebeurt, maar staat je wel toe je melkspecialiteiten op je eigen smaak af te stemmen. Deze machine heeft verder geen netwerkfunctionaliteit of app en over het algemeen geen toeters en bellen.

Je maakt ook eenvoudig heet water voor een kopje thee en je stelt zelf de sterkte, temperatuur en hoeveelheid in. De koffiespecialiteiten zijn misschien niet opgenomen in het programma zoals bij andere inbouw koffiemachines, maar door te experimenteren met de instellingen bereik je toch je eigen americano of koffie verkeerd! Onderhoud is vrij veel werk en je moet hier zelf aan denken. Er zijn geen automatische reinigingsprogramma’s die het werk voor je doen.

Gemalen koffie in piston

Resultaat

Geen WiFi, geen app en geen automatisch ingestelde koffiespecialiteiten; wél gemalen koffie, koffiepads en een ontzettend vriendelijke prijs. Deze inbouw koffiemachine maakt oerdegelijke koffie en is bovendien ook gebruiksvriendelijk.

Drink je zo af en toe een kop koffie en vind je het niet erg om de machine elke twee maanden grondig te reinigen en ontkalken, dan is dit de ideale machine voor jou.

Voordelen:

 • Deze inbouw koffiemachine heeft een erg vriendelijke prijs
 • Deze machine heeft geen ingewikkelde toetsers en bellen

Nadelen:

 • Hij maalt geen koffiebonen waardoor je aangewezen bent op vooraf gemalen koffie of pads

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Nismaten

Je hebt helemaal niets aan je inbouw koffiemachine als deze niet in de daarvoor bestemde nis past. Meet dus altijd eerst je nis op voordat je tot aankoop overgaat. Meet de breedte, lengte en diepte. Een speling van ongeveer 4mm is acceptabel, maar meer dan dat en je krijgt problemen met het inbouwen van de machine.

Koffiespecialiteiten

Ben jij een enorme liefhebber van een koffie verkeerd? Of drink je elke dag liever een cappuccino? Kijk goed naar welke koffiespecialiteiten de machine kan maken. Het zou natuurlijk zonde zijn als jouw machine niet je geliefde koffie verkeerd maakt!

Als je alleen maar espresso drinkt, ben je waarschijnlijk beter af met de beste espresso machine: deze zijn goedkoper en gespecialiseerd in het maken van espresso.

Daarentegen kun je bij sommige machines wel de instellingen zo dusdanig veranderen dat je je ideale koffie bereikt, maar dit kan een tijdrovende klus zijn.

Inbouw koffiemachine in witte keuken

Melkopschuimmethode

Drink je veel specialiteiten met melk? Bedenk dan welk systeem beter is voor jou. Een inbouw koffiemachine kent maar twee methodes om melk mee op te schuimen:

 • Melkreservoir. Deze hoef je alleen op te vullen met melk en de machine doet de rest voor je. Dit is praktisch als je veel cappuccino’s of latte’s drinkt.
 • Stoompijpje. Met deze methode doe je de melk in een los kannetje. Deze zet je onder het stoompijpje en vervolgens verwarmt en schuimt de koffiemachine deze melk op. Dit is iets meer werk maar geeft je de kans om te experimenteren.

Gebruiksgemak

Inbouw koffiemachines zijn best een investering en daarom moet jouw machine makkelijk te bedienen zijn. Je wilt geen koffiemachine die tien minuten nodig heeft om één kopje koffie te zetten, of waarvoor je elke keer de handleiding moet lezen.

Let ook op het onderhoud en hoeveel je hiervoor zelf moet doen. Zelfreinigende apparaten zijn niet alleen handig, maar besparen ook tijd.

Lees tevens gebruikersreviews op het internet en kijk daarbij vooral naar de ervaringen wat betreft het gebruiksgemak. Over smaak valt immers te twisten.

Budget

Je hebt al een inbouw koffiemachine voor zo’n €500, maar de prijzen lopen op tot ongeveer €3000. Inbouw koffiemachines zijn nog steeds prijzig, maar naarmate deze populairder worden zullen de prijzen gaan dalen. Wanneer dit zal zijn, is moeilijk te voorspellen

Veelgestelde vragen over inbouw koffiemachines

Vergt een inbouw koffiemachine veel onderhoud? 

Een inbouw koffiemachine vergt over het algemeen redelijk wat onderhoud, maar het hangt van de machine af hoe dit onderhoud verricht wordt. De meeste inbouw koffiemachines geven zelf aan wanneer deze bijvoorbeeld moeten worden ontkalkt en dit doe je meestal met slechts één druk op de knop. Vaak gebeurt het onderhoud vervolgens semi-automatisch en hoef je zelf weinig te doen.

Wat zijn de nadelen van een inbouw koffiemachine?

Een inbouw koffiemachine neemt veel ruimte in beslag en als deze niet op de waterleiding is aangesloten, zal het waterreservoir regelmatig moeten worden bijgevuld. Dit wordt soms als negatief ervaren.

Hoe vaak ontkalk je een inbouw koffiemachine?

Een inbouw koffiemachine ontkalk je wanneer de machine dit aangeeft. De frequentie hiervan is afhankelijk van de waterhardheid. Over het algemeen komt dit neer eens per maand.

Hoe werkt een inbouw koffiemachine? 

Een inbouw koffiemachine werkt in principe hetzelfde als een volautomatische koffiemachine. Deze maalt de koffiebonen fijn en perst heet water door de gemalen koffie heen waardoor je geliefde koffie ontstaat. Niet alle inbouw koffiemachines malen overigens zelf hun bonen. Goedkopere modellen zoals de Whirlpool ACE 010 IX werken alleen met gemalen koffie (en zelfs pads).

Koffiebonen vooraanzicht

Conclusie

Hopelijk ben je inmiddels een eind op weg bij het maken van een keuze en ga je binnenkort genieten van een heerlijk, vers kopje koffie die je hebt gezet met je inbouw koffiemachine.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je hieronder een berichtje achterlaten.

Bedankt voor het lezen! 👇

Was dit artikel behulpzaam?

Schrijftalent gezocht! 

Heb jij het in je? We zijn altijd opzoek naar nieuw schrijftalent. Klik op de knop om te solliciteren. 
Dat wil ik! 
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram