Koffie leren drinken? Dat doe je zo!

koffie leren drinken doe je zo
Mariska

Mariska

Blogger, tekstschrijver en webshop eigenaar Mariska tref je niet snel zonder laptop in handbereik ... behalve wanneer ze afgeleid wordt door haar beertjesachtige Pomeranians. De resultaten van haar werk als toetsenbordsoldaat vind je hier op Paarshuis.

Inhoudsopgave

Voor de één is koffie broodnodig om de dag mee door te komen, terwijl een ander maar niet kan bedenken waarom een kopje zo lekker is. 

Val je onder de tweede categorie, maar wil je daar verandering in brengen? Lees dan hier 5 handige tips om een lekker kopje koffie ook echt te gaan waarderen.

kopje koffie

Koffie leren drinken: dit kan je van pas komen

Het drinken van koffie is geen exacte wetenschap, maar simpelweg een kwestie van smaak – en smaak kun je trainen!

Voordat je aan de proefreis van het koffiedrinken begint, helpt het om een rijtje te hebben wat voor koffiesoorten je wel graag lust. Ook kennis over de herkomst van koffie en hoe dit de smaak beïnvloedt kan al helpen.

Sta in ieder geval open voor nieuwe aroma’s en neem die eerste slok.

Tip 1: koffie leren drinken? Wen aan de smaak

Om aan de smaak van koffie te wennen, hoef je het niet meteen te drinken. Er bestaan allerlei lekkere zoetigheden met koffiesmaak zoals ijs, chocolade en milkshakes. Eet en drink dit soort producten om je smaakpapillen te laten wennen.

Tip 2: drink goede koffie

Wanneer je pizza leert eten, begin je ook niet met de goedkoopste diepvriesvariant. Daar kan je koffie leren drinken ook mee vergelijken. Drink eens buiten de deur een goed kopje koffie; ergens waar koffie echt de specialiteit van het huis is.

Dat hoeft natuurlijk geen luwak koffie te zijn, als het maar degelijk is!

koffie leren drinken doe je zo

Tip 3: combineer koffie met wat lekkers

Of het nou in of naast de koffie is: iets lekkers erbij maakt het toch net anders. Door de koffie zelf kan je chocola, smaaksiropen, cacao, slagroom of iets anders doen. Of neem er een gebakje bij. Er zijn ontzettend veel opties en de smaak van koffie is zo minder overheersend.

Tip 4: begin met milde koffie

Een koffie die ontzettend krachtig van smaak is zal heftiger zijn om aan te wennen dan een milde koffie. Een slappe koffie is overigens wat anders dan een milde koffie! Koffie hoort niet waterig of transparant te zijn.

Tip 5: vind jouw smaak

De wereld van verschillende koffiesmaken is groot. Een onderdeel van koffie leren is dan ook het vinden van de blend waar jouw smaakpapillen blij van worden. Proef dus verschillende soorten koffie. De ware kom je vanzelf tegen.

Kop koffie onder piston

Koffie leren drinken doe je met plezier

Het draait allemaal om de smaken ontdekken die jij het lekkerst vindt. Met deze tips begin je in de juiste richting en vind je jouw draai in de wereld van koffie vanzelf.

Welke tips heb jij nog om koffie je beter te laten smaken? Deel ze met ons in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *