Nagellak uit Kleding Verwijderen met Huishoudelijke Middelen

Ruth Snijders

Geschreven door: Ruth Snijders

Nagellak is mooier op nagels dan in kleding!

Nagellak uit Kleding Verwijderen met Huishoudelijke Middelen

Nagellak laat je nagels er verzorgd uit zien, maar je moet wel geduld hebben tot het helemaal droog is. Doe je dat niet? Dan staat het in no-time 1 – 0 in de strijd tussen je nagellak en je kleding. Hoe krijg je nu die nagellak uit kleding?

Huishoudelijke middeltjes zijn altijd al goed geweest in vlekken verwijderen. Zo verwijdert azijn zweetvlekken uit kleding en krijgt groene zeep olie uit kleding. Om nagellak uit kleding te verwijderen kun je ook verschillende huishoudmiddeltjes gebruiken. Hieronder leg ik uit hoe.

Nagellakremover

Nagellakremover is het meest voor de hand liggende middeltje om nagellak uit kleding te verwijderen. Is het kledingstuk in kwestie van katoen, dan is succes al helemaal gegarandeerd.

Zit er aceton in de remover? Let dan op: aceton is agressief en kan permanente vlekken veroorzaken in kleding!

Onhandig in de keuken?

Stoot je de fles olijfolie om en komt het in je kleding? Aceton helpt ook bij het verwijderen van olijfolie uit kleding!

Doop om te beginnen een wattenstaafje in de nagellakremover en stip de vlek aan. Ga niet met het wattenstaafje wrijven, omdat dit de kans op een grotere vlek vergroot. Vervang het wattenstaafje zodra deze verkleurt en herhaal dit tot de nagellak uit de kleding is.

Ben je daarmee klaar? Breng dan wat Biotex aan op de plek waar de vlek zat en was het kledingstuk zoals normaal. Biotex beschikt over biologische enzymen die de nagellakremover uit de kleding haalt zonder de kleuren en stof aan te tasten.

Een velletje papier

Als je keukenpapier onder de vlek legt, absorbeert dit de overtollige remover. Als je aceton gebruikt, trekt het bovendien niet in de stof. Dit geldt ook voor de andere producten in dit artikel.

Potje roze/zwart nagellak remover van Maybelline

Spiritus (pure alcohol)

Zit de nagellak in een delicate stof, zoals nylon of zijde, dan is nagellakremover geen goede keus. Gebruik in plaats daarvan spiritus, of pure alcohol – ook handig om stift uit kleding te verwijderen.

Breng eerst wat spiritus aan op een wattenstaafje en dep dit op de vlek; wrijf ook hier niet met de wattenstaaf. Vervang het wattenstaafje zodra deze verkleurt en herhaal tot de nagellak uit de kleding is. Doe het kledingstuk daarna in de wasmachine en stel deze in op een programma voor delicate was.

Insectenspray

Werkt nagellakremover niet? Insectenspray is dan de oplossing! Test eerst de insectenspray uit aan de binnenkant van het kledingstuk, zodat je zeker weet dat het geen grove vlekken achterlaat.

Tevreden met de test? Spray dan de insectenspray op de nagellakvlek en borstel de insectenspray met een oude tandenborstel in de vlek, met ronddraaiende bewegingen.

Maak het bevlekte stuk stof daarna schoon met warm water en herhaal tot de vlek is verdwenen. Was het kledingstuk tot slot in de wasmachine.

Parfum of deodorant

Heb je geen nagellakremover of insectenspray bij de hand? Parfum of deodorant werkt ook perfect.

Spray een beetje parfum of deodorant mét alcohol op de vlek, en dep het met een absorberend doekje eruit. Herhaal dit een paar keer tot de vlek helemaal weg is.

Wit/roze deodorant bus van vogue op witte achtergrond

Haarlak

Voor je begint: dep eerst de overtollige, natte nagellak van de kleding met keukenpapier. Zo zorg je ervoor dat er minder op de kleding achterblijft en dat je geen nieuwe vlekken maakt.

Pak daarna een bus haarlak erbij, en spray hier wat van op de vlek. Laat de haarlak zo'n 20 seconden intrekken en stop het kledingstuk dan in de wasmachine. Droog het daarna in de beste wasdroger of laat het kledingstuk aan de lucht drogen.

Nog niet helemaal weg? Herhaal deze stappen nog een keer!

Conclusie

Hopelijk was dit artikel duidelijk en hebben de tips je antwoord op de vraag "hoe nagellak uit kleding verwijderen?" gegeven. Zelf vind ik het wel handig om deze kennis te hebben, omdat ik ongeduldig ben tijdens het laten drogen van mijn nagellak.

Heb je nog tips? Laat ze dan achter en bedankt voor het lezen! 📖 Lees ook ons artikel over smeer uit kleding verwijderen als je vaker de fout in gaat met vlekkende goedjes!

Was dit artikel behulpzaam?