Nespresso Lekt Water in Bakje: Hoe Los je dit Op?

Mariska Rietveld

Geschreven door: Mariska Rietveld

Misschien ligt de oplossing wel voor de hand.

Nespresso Lekt Water in Bakje: Hoe Los je dit Op?

Je Nespresso lekt in het bakje. Vervelend en zonde, want zo komt je heerlijke koffie niet in je kopje zoals verwacht! Wil je de Nespresso laten stoppen met lekken? Lees verder voor Eerste Hulp bij Nespresso Lekkages. 🚑

Nespresso lekt in bakje: wat moet ik nu doen?

Reinig en ontkalk de koffiemachine eerst grondig. Zo controleer je ook of het lekken aan achterstallig onderhoud ligt.

Kijk ook of de randen van de cups – van de Nespresso smaken – niet verbogen zijn. Zet vervolgens een kop Nespresso, maar dan zonder cup. Lekt de Nespresso nog steeds in het bakje? Dan ligt het probleem niet bij de cups, maar aan de machine zelf.

Als je alle controlestappen hebt uitgevoerd maar de Nespresso blijft lekken, neem dan contact op met de klantenservice van Nespresso.

Waar ligt het probleem?

Je hebt zin in een lekkere kop koffie en zet zoals gewoonlijk je Nespresso apparaat aan. In plaats daarvan stroomt er water het opvangbakje in. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Om dit probleem aan te pakken moet je op zoek naar de oorzaak gaan.

De onderkant van de machine lekt

Lekt je Nespresso uit de onderkant in plaats van in het bakje? Dit is een probleem met een andere oorzaak. De eerste stap is hierbij het onderhoud controleren. Als je apparaat vanuit de bodem blijft lekken, neem dan contact op met Nespresso.

Je moet eerst kijken waar het probleem vandaan komt. Kijk dus niet alleen waar het water naar toe loopt, maar ook waar het vandaan komt. Als het water in het opvangbakje lekt komt het vaak vanuit de Nespresso cuphouder. 

Je kunt dit controleren door – zoals je net gelezen hebt – een kop koffie zonder cup te zetten. Eigenlijk laat je dan alleen het water door het apparaat stromen. Zo zie je beter waar het water vandaan lekt en of het aan de cups zou kunnen liggen.

Koffie uit volautomaat

Onderhoud van de Nespresso

Je koffiemachine reinigen is niet een klusje dat alleen voor de schoonheid is. Kalk en koffieresten hopen zich na verloop van tijd op in onderdelen van het apparaat.

Het water kan dan niet meer volgens de gewoonlijke route door de Nespresso stromen. Het gaat zich een andere weg naar buiten forceren, en daar begint je lekkage. 

Regelmatig schoonmaken voorkomt dit probleem. Misschien heeft kalk en vuil zich sneller opgestapeld dan je dacht. Daarom begin je ter controle met een onderhoudsbeurt.

Maak de onderdelen schoon, vooral de cuphouder. Ontkalk de machine ook met een goede ontkalker. Als een verstopping de lekkage veroorzaakt, is deze nu verholpen.

Ligt het lekken aan de Nespresso cups?

Lekt het Nespresso apparaat nog steeds in het bakje? Vervelend, maar er zijn nog meer mogelijke oplossingen! Geef de moed niet op. We gaan kijken of het misschien aan de cups ligt.

De Nespresso cups hebben een randje. Dat randje is niet van staal en zou dus zomaar eens verbogen kunnen zijn. Als er bijvoorbeeld een zware tas op je doosje cups heeft gestaan is het kwaad al snel geschied.

De verbogen randjes sluiten niet goed aan op de vaste vormen in het apparaat. Check of jouw cups rechte randen hebben. Zijn ze verbogen? Buig ze dan even terug of gebruik voor de test een nieuwe cup die rechte randen heeft. Hopelijk lekt het apparaat dan niet meer.

Nespresso cups bij elkaar

Als het lekken nog niet verholpen is

De Nespresso is schoon, er zijn geen verstoppingen en de cups zijn helemaal prima. Toch lekt er nog steeds water uit je machine … Maar er is nog hoop! 😄

Het vervelende nieuws is dat je er zelf weinig meer aan kan doen. Zelf rommelen met onderdelen van het apparaat is geen goed idee. Dit is immers niet zonder risico’s is en je garantie kan ook nog eens komen te vervallen.

Valt de Nespresso nog binnen de garantietermijn? Neem dan contact op met de klantenservice van Nespresso van reparatie. Als je apparaat daar net buiten valt, is Nespresso ook nog behulpzaam.

Bij deze klacht over een Nespresso die in het bakje lekt maar geen garantie meer heeft, bood Nespresso een oplossing aan door korting te geven op de aanschaf van een nieuw apparaat.

Conclusie

Eigenlijk is er altijd wel een schappelijke oplossing voor een Nespresso die in het opvangbakje lekt. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan denkt de fabrikant ook graag mee zodat je weer zorgeloos op de knop kunt drukken voor een perfect kopje Nespresso.

Heb je wel eens te maken gehad met een lekkende machine? Wat voor stappen heb je toen ondernomen? Deel het met ons in de reacties!

Was dit artikel behulpzaam?

Mariska Rietveld

Mariska Rietveld

Blogger, tekstschrijver en webshop eigenaar Mariska tref je niet snel zonder laptop in handbereik ... behalve wanneer ze afgeleid wordt door haar beertjesachtige Pomeranians. De resultaten van haar werk als toetsenbordsoldaat vind je hier op Paarshuis.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram