Nespresso Lekt Water in Bakje: Hoe Los je dit Op?

nespresso lekt in bakje
Mariska

Mariska

Blogger, tekstschrijver en webshop eigenaar Mariska tref je niet snel zonder laptop in handbereik ... behalve wanneer ze afgeleid wordt door haar beertjesachtige Pomeranians. De resultaten van haar werk als toetsenbordsoldaat vind je hier op Paarshuis.

Inhoudsopgave

Je Nespresso lekt in het bakje. Vervelend en zonde, want zo komt je heerlijke koffie niet in je kopje zoals verwacht! Wil je de Nespresso laten stoppen met lekken? Lees verder voor Eerste Hulp bij Nespresso Lekkages. 🚑

Nespresso lekt in bakje: wat moet ik nu doen?

Reinig en ontkalk de koffiemachine eerst grondig. Zo controleer je ook of het lekken aan achterstallig onderhoud ligt.

Kijk ook of de randen van de cups – van de Nespresso smaken – niet verbogen zijn. Zet vervolgens een kop Nespresso, maar dan zonder cup. Lekt de Nespresso nog steeds in het bakje? Dan ligt het probleem niet bij de cups, maar aan de machine zelf.

Als je alle controlestappen hebt uitgevoerd maar de Nespresso blijft lekken, neem dan contact op met de klantenservice van Nespresso.

Waar ligt het probleem?

Je hebt zin in een lekkere kop koffie en zet zoals gewoonlijk je Nespresso apparaat aan. In plaats daarvan stroomt er water het opvangbakje in. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Om dit probleem aan te pakken moet je op zoek naar de oorzaak gaan.

Je moet eerst kijken waar het probleem vandaan komt. Kijk dus niet alleen waar het water naar toe loopt, maar ook waar het vandaan komt. Als het water in het opvangbakje lekt komt het vaak vanuit de Nespresso cuphouder. 

Je kunt dit controleren door – zoals je net gelezen hebt – een kop koffie zonder cup te zetten. Eigenlijk laat je dan alleen het water door het apparaat stromen. Zo zie je beter waar het water vandaan lekt en of het aan de cups zou kunnen liggen.

Nespresso lekt in bakje

Onderhoud van de Nespresso

Je koffiemachine reinigen is niet een klusje dat alleen voor de schoonheid is. Kalk en koffieresten gaan zich na verloop van tijd ophopen in onderdelen van het apparaat.

Het water kan dan niet meer volgens de gewoonlijke route door de Nespresso stromen. Het gaat zich een andere weg naar buiten forceren, en daar begint je lekkage. 

Regelmatig schoonmaken voorkomt dit probleem. Misschien heeft kalk en vuil zich sneller opgestapeld dan je dacht. Daarom begin je ter controle met een onderhoudsbeurt.

Maak de onderdelen schoon, vooral de cuphouder. Ontkalk de machine ook. Als een verstopping de lekkage veroorzaakt, is deze nu verholpen.

Ligt het lekken aan de Nespresso cups?

Lekt het Nespresso apparaat nog steeds in het bakje? Vervelend, maar er zijn nog meer mogelijke oplossingen! Geef de moed niet op. We gaan kijken of het misschien aan de cups ligt.

De Nespresso cups hebben een randje. Dat randje is niet van staal en zou dus zomaar eens verbogen kunnen zijn. Als er bijvoorbeeld een zware tas op je doosje cups heeft gestaan is het kwaad al snel geschied.

De verbogen randjes sluiten niet goed aan op de vaste vormen in het apparaat. Check of jouw cups rechte randen hebben. Zijn ze verbogen? Buig ze dan even terug of gebruik voor de test een nieuwe cup die rechte randen heeft. Hopelijk lekt het apparaat dan niet meer.

nespresso lekt in bakje

Als het lekken nog niet verholpen is

De Nespresso is schoon, er zijn geen verstoppingen en de cups zijn helemaal prima. Toch lekt er nog steeds water uit je machine … Maar er is nog hoop! 😀

Het vervelende nieuws is dat je er zelf weinig meer aan kan doen. Zelf rommelen met onderdelen van het apparaat is geen goed idee. Dit is immers niet zonder risico’s is en je garantie kan ook nog eens komen te vervallen.

Valt de Nespresso nog binnen de garantietermijn? Neem dan contact op met de klantenservice van Nespresso van reparatie. Als je apparaat daar net buiten valt, is Nespresso ook nog behulpzaam.

Bij deze klacht over een Nespresso die in het bakje lekt maar geen garantie meer heeft, bood Nespresso een oplossing aan door korting te geven op de aanschaf van een nieuw apparaat.

Conclusie

Eigenlijk is er altijd wel een schappelijke oplossing voor een Nespresso die in het opvangbakje lekt. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan denkt de fabrikant ook graag mee zodat je weer zorgeloos op de knop kunt drukken voor een perfect kopje Nespresso.

Heb je wel eens te maken gehad met een lekkende machine? Wat voor stappen heb je toen ondernomen? Deel het met ons in de reacties!

8 reacties

 1. Een vraagje mijn nespresso komt er te veel water in het opvangbakje.
  Dan loopt het over na tweedemaal gebruik.
  Wat is het probleem.
  Graag antwoord.

  1. Dat is inderdaad erg snel. Ik kan geen antwoord geven op wat het probleem is zonder je Nespresso apparaat te zien. Heb je het apparaat al eens laten lopen zonder een koffiecupje? Zo kun je meestal veel beter zien waar de lek precies zit, wat je misschien een aanknopingspunt geeft voor een volgende stap in het verhelpen van het probleem!

 2. Goede dag, ik heb een magimix aangeschaft om mee te nemen op vakantie. Ideaal dacht ik. Eerste jaar niks aan de hand. Ook ontkalken was geen probleem. Nu wil ik koffie zetten bijna een half jaar later en nu lekt de magimix ondanks dat deze helemaal is schoon gemaakt. Deze lekt warm water met en zonder cup want deze geeft op 2 plakker water in het bakje en uit het tuitje. Kunt u mij helpen

  1. Hallo Rachel! Het is inderdaad niet de bedoeling dat dit na een jaartje gebruik gebeurt. Ervan uitgaande dat de randjes van je cupjes niet verbogen zijn (want dit kan ook resulteren in waterlekken) en dat het apparaat zoals je zegt goed onderhouden is, zou ik je aanraden om contact op te nemen met de winkel waar je hem gekocht hebt en/of met de fabrikant! Aangezien je je Magimix nu een jaar hebt, valt deze nog ruim binnen het garantietermijn. De winkel of de fabrikant zou daarom in staat moeten zijn om een kosteloze reparatie uit te voeren of je te voorzien van een vervangend apparaat. Deze garantie vervalt als je zelf gaat proberen te sleutelen aan de Magimix. Succes!

 3. Mijn pixie is inmiddels een aantal jaar in gebruik maar begint nu veel koffie te lekken in het lekbakje. Ongeveer 1/3 komt in het kopje en 2/3 in de lekbakje.
  Wat er in het lekbakje komt is al wel koffie.
  Capsule houder is goed schoon gemaakt en de machine ontkalkt maar helaas zonder resultaat.
  Heeft u een oplossing? Is het een rubber ring of zo die slecht afsluit en te vervangen is? Verder ziet de machine er als nieuw uit en functioneert alles prima.

  1. Hallo Jean-Francois, mijn eerste gedachte is dat dit probleem door slijtage veroorzaakt wordt aangezien je de Pixie al een paar jaar gebruikt. Het zou inderdaad een o-ringetje kunnen zijn of een buisje dat versleten is of losgeraakt. Hoe dan ook raad ik je aan om contact op te nemen met de fabrikant (of het verkooppunt indien je garantie nog niet is verlopen). Vaak kunnen zij een reparatie aanbieden of een andere passende oplossing. Zelf rommelen aan de binnenkant van je Nespresso-apparaat raad ik af tenzij je je erg handig bent en de precieze werking van het apparaat snapt. Ik hoop dat je snel tot een oplossing komt – succes!

 4. Ik heb mijn model D112 geheel schoon gemaakt en ontkalkt.
  Nu blijft er water in het lek bakje komen en steeds minder in mijn kopje.
  Met Nespresso gebelt en die geven aan dat je een expresso cupje nooit als lungo kan gebruiken zonder dat je dan veel lek krijgt.
  Zelf zonder cupje komt er water in het lekbakje .

  1. Ai, dat is een naar probleem. Afhankelijk van de leeftijd van je Nespresso apparaat kan dit ook het resultaat van slijtage zijn. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er aan de binnenkant iets is misgegaan na gebruik van de espressocapsules voor het maken van lungo’s. Ik kan niet aan de binnenkant van je apparaat kijken, dus ik zou je aanraden ermee naar de winkel te gaan waar je hem gekocht hebt of wederom met Nespresso bellen om je opties met hen te doorlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *