Nespresso vs. Dolce Gusto: Welke Koffiemachine is Beter?

Nespresso Cups
Mariska

Mariska

Blogger, tekstschrijver en webshop eigenaar Mariska tref je niet snel zonder laptop in handbereik ... behalve wanneer ze afgeleid wordt door haar beertjesachtige Pomeranians. De resultaten van haar werk als toetsenbordsoldaat vind je hier op Paarshuis.

Inhoudsopgave

Een kopje koffie drink je thuis op z’n lekkerst. Althans, zo hoort het, toch? 

Welk koffieapparaat je in huis haalt kan een hoop verschil maken. Hij moet fijn in gebruik zijn, maar vooral de lekkerste kop koffie zetten! 

Welk koffieapparaat is daarvoor beste? Je leest het in deze vergelijking: Nespresso vs Dolce Gusto.

Nespresso of Dolce Gusto?

Krups Nespresso Pixie

Nespresso vs dolce gusto

VS.

Krups Dolce Gusto Piccolo

Krups Nespresso Pixie

Inhoud reservoir: 0,8 liter | Garantie: 2 jaar | Aantal kopjes per keer: 1 | Serveert heet water: nee | Volautomaat

Nespresso vs dolce gusto

Beide koffiemachines in deze vergelijking zijn van fabrikant Krups, zo ook dit Nespresso apparaat. Krups is al jaren internationaal leider op het gebied van kleine huishoudelijke apparaten, waaronder onze geliefde koffiemachines. 

Met dit Krups Nespresso Pixie apparaat zet je 6 Lungo’s voor het waterreservoir leeg is. Het is een compact apparaat, maar weet toch 11 lege cups op te vangen voordat de capsule opvangbak geleegd moet worden. 

Voordelen

Nadelen

Krups Dolce Gusto Piccolo

Inhoud reservoir: 0,6 liter | Garantie: 2 jaar | Aantal kopjes per keer: 1 | Serveert heet water: ja | Volautomaat

Nog een leuk apparaat van Krups! Dit Dolce Gusto apparaat is ook een compact model. Voor de liefhebber van afwisseling kan je met de Dolce Gusto ook chocolademelk zetten. Het blijft niet bij verschillende soorten warmen dranken: deze machine kan ook ijskoffie zetten.

Door de hoeveelheid water zelf af te stellen kun je kiezen hoe sterk of licht je een drank wil hebben. Je zet een stuk of 5 Lungo’s voor het weer tijd wordt om het waterreservoir bij te gaan vullen. 

Voordelen

Nadelen

Variatie in dranken

Wil je ook wel eens wat anders kunnen drinken dan een kopje koffie? Het Dolce Gusto apparaat is met deze eigenschap een echte uitblinker. Naast koffie kun je ook andere warme dranken zoals chocolademelk maken. Het apparaat kan ook dranken met koud water maken: zo zet je in de zomer met hetzelfde gemak een ijskoffie.

Prijs

De aanschafprijs van de Nespresso en Dolce Gusto verschillen flink: het Nespresso apparaat is zo’n €50,- duurder. Ook als je een goedkoper model Nespresso apparaat uitkiest, blijft Nespresso duurder dan dit Dolce Gusto apparaat.

Maar in zo’n koffiemachine gaan natuurlijk ook cups, en die vormen de lange termijn kosten. Nu is het zo dat in beide apparaten cups van andere merken passen. Je hebt dus bij zowel de Nespresso als de Dolce Gusto de optie om goedkopere cups van huismerken te gebruiken.

Al met al zit er weinig verschil in de kosten die je van de cups hebt.

Reviews van gebruikers

Je kan eindeloos eigenschappen vergelijken, maar wat vinden de mensen die deze koffiemachines in huis hebben er eigenlijk van? Dat zie je terug in reviews van gebruikers.

De totaalscore van zowel de Nespresso als de Dolce Gusto lig net boven de 8. Meer dan prima! Het verschil zit vooral in de reden achter de hoge score. 

Over Nespresso lees je vooral dat men blij is met de kwaliteit van het apparaat, de koffie en de grote variatie aan koffiesmaken. De Dolce Gusto heeft veel lof te danken aan de verschillende soorten opties dranken.

Conclusie Nespresso vs Dolce Gusto

De echte fijnproever die op zoek is naar een heerlijke, kwalitatieve kop koffie zal erg blij worden van het Nespresso apparaat; misschien wel blijer dan van het Dolce Gusto apparaat, die op zijn beurt weer met alle variatie aan dranken de show steelt.

Krups Nespresso Pixie

Gebruik de Nespresso als:

  • De smaak van koffie voor jou het allerbelangrijkst is.
  • Je een compact en betrouwbaar koffieapparaat zoekt.

Krups Dolce Gusto Piccolo

Gebruik de Dolce Gusto als:

  • Je een goedkope koffiemachine met goede kwaliteit wilt
  • Je het fijn vindt om allerlei verschillende dranken te kunnen maken met 1 machine

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *