Een Pvc-Vloer Schoonmaken Doe Je Zo!

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Opgeruimd (en schoon) staat netjes!

Een Pvc-Vloer Schoonmaken Doe Je Zo!

Mensen kiezen steeds vaker voor een pvc-vloer. Deze is niet alleen eenvoudig te onderhouden, maar het ziet er strak en netjes uit. ✨ Hieronder vind je tips over hoe je een pvc-vloer het beste schoonmaakt – wat je vooral niet moet doen.

#1 Vegen

Zand laat snel krassen achter in pvc. Het is daarom belangrijk je vloer regelmatig te vegen. Het liefst doe je dit elke avond. Gebruik een zachte bezem: dit werkt het beste. Een andere oplossing om een goede robotstofzuiger te kopen en deze elke avond te laten stofzuigen.

#2 Stofzuigen

Dan nu een inkoppertje: behalve vegen, is het ook belangrijk regelmatig te stofzuigen. Gebruik alleen een betrouwbare stofzuiger, zoals bijvoorbeeld een goede steelstofzuiger, met de juiste hulpstukken.

Gebruik een zuigmond voor harde vloeren. Deze zuigmond heeft meestal borstels die je vloer niet beschadigen, maar het vuil juist naar de opening van de buis borstelen.

#3 Dweilen

Net als elke andere vloer wordt een pvc-vloer pas echt goed schoon wanneer je regelmatig dweilt met de beste dweil. Hou er wel rekening mee dat een vloer van pvc niet tegen hoge temperaturen kan. Gebruik daarom alleen warm water en zeker geen stoomreiniger. Hiermee kun je je vloer onherstelbaar beschadigen.

Meestal is water voldoende en heb je geen schoonmaakmiddelen nodig. Is je vloer enorm vies, dan gebruik je een scheutje schoonmaakazijn of speciale vloerreiniger voor pvc-vloeren. Een goede vloerreiniger is ook geschikt voor pvc-vloeren.

#4 Hitte vermijden

Ik liet het net al een beetje doorschemeren: vloeren van pvc zijn niet bestand tegen hitte. Gebruik daarom geen extreem heet water om mee schoon te maken en ook geen stoomreiniger. Zet ook geen warme borden met eten of kopjes hete koffie direct op je vloer, maar gebruik altijd onderzetters.

#5 Vlekken verwijderen

Vlekken – zoals etensresten of gemorst drinken – verwijder je het liefst meteen. Behandel je de vlekken pas dagen later, dan zijn ze soms niet meer te verwijderen. Vlekken verwijder je wederom met een beetje schoonmaakazijn of een speciaal middel voor pvc-vloeren.

#6 Beschermlaag aanbrengen

Er zijn speciale producten te koop die een pvc-vloer beschermen tegen vuil en vlekken. Het is dan ook een goed idee om dit regelmatig te aan te brengen. Vuil hecht zich minder snel aan en je vloer blijft langer mooi.

#7 Voorkom krassen

Zoals al eerder beschreven: zand veroorzaakt krassen in je pvc-vloer. Helaas is zand niet de enige boosdoener. Ook het schuiven met meubilair is funest voor pvc-vloeren. Plak daarom vilt onder de poten van je meubilair.

Deze stickers zijn vaak online verkrijgbaar en zorgen ervoor dat je vloer niet beschadigt wanneer je besluit je meubels op een ander plaats te zetten.

Pvc-vloer in kunstgalerij, vooraanzicht

Conclusie

Een mooie, strakke pvc-vloer maakt je huis af. Is je vloer vies, dan wordt het een ander verhaal! Hopelijk komt het niet zo ver dankzij deze lijst met tips om je pvc-vloer schoon te houden.

Heb jij nog een goede tip? Laat het me dan via de knop hieronder weten! Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Sylvia Leeuwenberg
Productexpert

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot accountmanager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.