6 Veel Voorkomende Senseo Problemen

koffie op een bijzondere plek
Yvette

Yvette

Inhoudsopgave

Ben je ook zo blij met het gebruiksgemak van je Senseo apparaat? Water en je favo pad erin en met één druk op de knop is je morningshot cafeïne geregeld! Easy peasy!  

Toch gaat er zelfs bij de Senseo wel eens wat mis. Laatst heb ik mijn buurvrouw met haar Senseo geholpen. De opgedane kennis deel ik graag met jullie! Hier lees je wat de meest voorkomende problemen zijn. Natuurlijk help ik je direct aan een oplossing. 😉 

cofee gif

1. Lichtjes blijven snel knipperen

Je Senseo heeft een probleem met het waterreservoir. Onderin het reservoir zit een vlotter met een klein magneetje erin. Dit mechanisme zorgt ervoor dat het water vanuit het reservoir in de machine komt. 

Een probleem met het waterreservoir kan diverse oorzaken hebben;

 • Als het waterreservoir onjuist in de machine is gezet, kan deze geblokkeerd raken. Je kunt dan simpelweg het reservoir goed erin plaatsen en de lichtjes zullen stoppen met knipperen.
 • Er is iets mis met het magneetje in de vlotter. Dit kan bijvoorbeeld vastzitten. Dit los je op door met een andere magneet aan de buitenzijde langs het vlottertje heen- en weer te bewegen. Zo valt het magneetje weer op zijn plek.
 • Het magneetje is verroest. Schaf dan voor enkele euro’s een nieuw magneetje aan en vervang dit in het apparaat. 

2. Senseo geeft halve kopjes

Niets vervelender dan een Haags bakkie in de ochtend! Het lijkt erop dat jij Senseo problemen moet oplossen voor halve kopjes

Hoe je dit doet? Spoel de Senseo:

 • Vul het waterreservoir volledig.
 • Druk de knoppen voor 1 & 2 kopjes tegelijkertijd in.
 • Houd deze ingedrukt totdat het apparaat gaat spoelen.
 • Laat de knopjes los, het apparaat spoelt zelf door.
 • Herhaal het spoelproces nogmaals.

Daarna kun je weer genieten van een vol kopje Senseo koffie. Zo niet? Kijk dan verder bij probleem #3!

"I don't need an inspirational quote, I need my morning coffee!"

3. Kalk lampje knippert

Net zoals elk ander huishoudelijk apparaat dat water gebruikt ontstaat er kalkaanslag in de Senseo. Kalk hoopt op en belemmert het apparaat. De boiler van het apparaat kan hierdoor zelfs uit elkaar barsten. 

Ontkalk je Senseo daarom elke 3 maanden! Senseo heeft hiervoor een speciaal kalk lampje, super handig! Deze waarschuwt wanneer de kalkwaarden te hoog zijn.

Voor dit klusje is een speciale Senseo ontkalkvloeistof ontwikkeld. Belangrijk is dat je het apparaat daarna minimaal twee keer spoelt zoals bij #2 beschreven. 

Gebruik bij een Senseo apparaat nooit (schoonmaak)azijn als ontkalker. Dit kan het apparaat onomkeerbaar beschadigen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

4. Lichtjes blijven langzaam knipperen

De Senseo heeft moeite met opwarmen met koude koffie tot gevolg… Bah! Dit los je op door de bedrading na te lopen:

 • Verwijder de stekker uit het contact.
 • Haal het waterreservoir van zijn plek.
 • Schroef de achterkant van de machine los met een kleine schroevendraaier.
 • Verwijder de achterkant van de machine.
 • Je ziet nu vier draden, deze horen allemaal met plastic omwikkeld te zijn.
 • Bij kapotte bedrading is het plastic weggesmolten.
 • Plak de kapotte bedrading aan elkaar met aluminiumtape.
 • Schroef het apparaat dicht, probleem opgelost!
tools

5. Senseo start niet

Heeft je Senseo meer opstartproblemen dan jij in de ochtend? Dan gaat er iets niet goed! Check in dit geval of de pad houder goed sluit en geen water doorlaat. 

Dit test je door op de vlotter onderin het waterreservoir te drukken. Dan kijk je of er water uit komt. Indien dit het geval is, dan is de machine intern kapot en kun je deze naar een reparateur brengen.

6. Er komt geen koffie uit de Senseo

Maakt de senseo wel geluid maar komt er geen koffie uit? Dat is vervelend! 

Controleer de padhouder. Deze kan door vuil en aanslag verstopt raken. Prik simpelweg een gaatje in het midden om de doorstroom weer vrij te maten. Op deze manier kan de koffie weer doorlopen naar waar het hoort; jouw koffiebeker!

pouring coffee

Conclusie

Inmiddels weet je alles van de Senseo machine en hoe je diverse problemen kunt oplossen. Begin altijd met een reset en voer daarna de andere opties uit

Is jouw Senseo probleem opgelost? Wij hopen van wel! Je kunt het hieronder aan ons laten weten.

63 reacties

 1. Bij de uileg Reset is het niet duidelijk of of de stekker weer in het stopcantact moet terwijl de een kop knop ingedrukt is. Ik neem aan van wel, maar misschien kan het anders uitgelegd worden.
  Overigens: prima oplossing 2 halve kopjes met de beide knoppen tegelijk!
  Heel nuttige website.

  1. Bedankt voor je reactie! Ik zie wat je bedoelt en heb dit inmiddels verduidelijkt. Ik hoop dat het nu wat makkelijker te volgen is!

  1. Hallo Case, dat klopt! Die oplossing hebben we bij #6 ondergebracht (wanneer er helemaal geen koffie uit het apparaat komt). Je staat vrij om met het oog op preventie al eerder het gaatje door te prikken! 😁

    1. Zit je padhouder helemaal vast? Dat probleem heb ik nog niet gezien. Afhankelijk van het model, kun je proberen met iets duns, zoals een houten satéstokje of een platte tandenstoker, langs de randen te lopen en hem van onderen los proberen te ‘wiebelen’. Gebruik hier hoe dan ook geen messen voor; dit is te hard en scherp en hiermee loop je het risico het apparaat te beschadigen. Als dit niet mag baten, kun je proberen met een natte doek de randen na te lopen in de hoop deze zo los te weken. Probeer het in ieder geval niet te forceren door aan het handvat te trekken, want die breekt misschien af als je te hard trekt. Succes!

  2. Het lampje blijft snel knipperen. Ik heb ontkalkingsprocedure goed gedaan, zoals ik altijd die volgens het boekje. Na de 2e keer doorspoelen na de ontkalking blijft het lampje heel snel knipperen en het ontkalkingslampje brandt nog. Als ik het waterreservoir er uit haal en er weer in zet dan brandt alleen het aan en uitknopje heel snel. De andere lampjes doen niets. Reset ook gedaan zoals hierboven beschreven. Wat kan ik nu nog doen?

    1. Hey Timmy, heb je al gekeken naar het magneetje in het reservoir? Zit deze nog op de goede plek en/of is deze verroest? In het laatste geval hoort hij dan vervangen te worden.

 2. L.S, Bij mijn senseo blijft het kalklampje branden. Ik heb een keer HG gebruikt 3 x is met citroenzuur. Lichtje van de kalk blijft aan
  Nu met echte senseo ontkalker 2 x ontkalkt en nagespoeld. Lichtje blijft nog branden.
  Ik weet niet meer wat ik moet doen. De koffie is verder goed van smaak.

  Mevr M.K. Veldhoven [adres verwijderd]

  1. Goedemorgen! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Na al die stappen doorlopen te hebben, zou dat lampje in principe niet meer moeten branden. Dit klinkt dan ook als een hardwareprobleem. Ik zou contact opnemen met het verkooppunt indien de garantieperiode nog niet verstreken is. Een alternatief is contact opnemen met de fabrikant van het Senseo-apparaat. Wellicht is het probleem namelijk te repareren, of hebt u recht op een vervangend model. Succes!

 3. Machine stopte nadat water was opgewarmd en pad in de houder zat. Maakte nog zacht bromgeluid. Kon het deksel vervolgens niet meer openen om bij de pad te komen. Met veel moeite gelukt, maar direkt weer hetzelfde probleem. Deksel gaat niey meer open en machine werkt niet.

  1. Dat is balen! Heb je nadat je weer bij de padhouder kon ook gekeken of deze verstopt was? Zo ja, heb je hier ook geprobeerd een gaatje in te prikken? Bij verstopping zuigt deze zich namelijk vacuüm. Als dit niet werkt, zou ik je aanraden contact op te nemen met Senseo of het verkooppunt (als je garantie nog niet is verlopen). Het kan namelijk om een ander probleem gaan waar je zelf niet makkelijk bij kunt komen, laat staan oplossen. Succes!

  1. Hallo Case, dat kan ik je niet zo 1, 2, 3 zeggen. Het kan zijn dat de padhouder verstopt is, of dat een van de buisjes aan de binnenkant van het apparaat beschadigd zijn of losgeraakt. Ik zou eerst even naar de padhouder kijken. Moet deze misschien doorgeprikt worden? Als dit het probleem niet oplost, zou ik even contact opnemen met het verkooppunt (vooral als het garantietermijn nog niet verlopen is) of met de fabrikant voor een reparatie!

 4. Onze nog jonge Senseo gaat plotseling bij twee kopjes tegelijk een soort van “knappen” en water sproeien onder het deksel vandaan en komt er niet op normale manier koffie uit. Ik heb het metalen roostertje van de bovenklep al losgehaald en goed schoongemaakt, het apparaat geregeld ontkalkt et cetera. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

  1. Die vraag is moeilijk te beantwoorden zonder zelf het apparaat te zien. Aangezien je al die stappen al hebt doorlopen, durf ik verder op afstand geen advies te geven waarbij je het apparaat bijvoorbeeld moet openmaken e.d. Ik zou je dan ook eerder aanraden om contact op te nemen met de winkel waar je je Senseo hebt gekocht, aangezien het echt niet hoort dat hij in korte tijd al zo’n kuren vertoont. Succes!

 5. Een plas koffie onder het apparaat kun je als volgt oplossen, misschien niet de juiste manier maar het werkt wel.,leg onder het apparaat een vel keukenpapier en probleem is opgelost.

 6. mijn senseo blijft koffie lekken , ik heb het idee dat het komt door een
  ontkalker genaamd durgol gekocht bij de BCC , het is een zgn ,snelontkalker
  voor koffiezet apparaten , heb nog gevraagd kan dit ook in Senseo en er werd ja gezegd , ik denk dat dit de boosdoener is , volgens mij veel te agressief voor een Senseo .

  1. Ai, dat is niet de bedoeling natuurlijk. Is dit probleem na het gebruik van de ontkalker pas begonnen? Als je de Senseo ook bij BCC hebt gekocht, zou ik je aanraden vooral even met het apparaat daarheen te gaan zodat zij er zelf naar kunnen kijken. Succes!

 7. om even terug te komen op dat lekken van de gemaakte koffie.
  heb in het verleden DURGOL gekocht bij de BCC , dit is een snel ontkalker
  voor koffiezet apparaten .
  nog gevraagd of dit ook te gebruiken is in een SENSEO apparaat
  werd er ja gezegd , achteraf denk ik dat het te aggresief is voor
  diet apparaat.
  wat het lampje van het ontkalken betreft , daar doe ik niks meer mee , dat begint na een aantal dagen zo weer rood te branden , terwijl ik op de veluwe zit.
  bij normale koffiezet apparaten heb ik NOOIT ontkalkt.

  1. Ik zou je niet aanraden om nooit te ontkalken, maar elke paar dagen is zelfs in een gebied met hard water overdreven. Dit samengenomen met het feit dat het apparaat nu lekt, vraag ik me af of er niet al iets mis was met het apparaat zelf – of dat de ontkalker inderdaad schade aan heeft gericht. Hoe dan ook zou ik je wederom aanraden om naar de BCC te gaan ermee en hen te laten kijken, vooral als je de Senseo daar ook hebt aangeschaft!

 8. Mijn Senseo gereset maar helpt niet. Als ik een pad erin doe en op de middelste knop druk dat ie moet gaan opwarmen en hij is klaar geeft alleen het linkerlampje ( voor 1 kopje) licht. Het andere blijft ( voor 2 kopjes) blijft uit. Als ik dan op start druk ( middelste knop) geeft het apparaat veel stoom en enorme herrie. Heb m al 2 x gereset

  1. Gebeurt dit als je op het icoontje voor één kopje koffie drukt van tevoren, of alleen als je het (niet brandende) knopje voor twee kopjes koffie van tevoren indrukt? Heb je daarnaast het apparaat ook ontkalkt? Dat is (na het resetten) het eerste wat ik zou proberen. Als het probleem daarmee nog niet is opgelost, zou ik naar stap 4 gaan om de bedrading even na te lopen.

   Baat dit alles niet, dan lijkt het mij tijd om even langs het verkooppunt van het Senseo apparaat te gaan indien het garantietermijn nog niet verlopen is. Succes!

   1. De machine nu weer zo dat alle lampjes branden, maar nu loopt er water aan de bovenkant van het waterreservoir vanuit een dun pijpje weer terug in het waterreservoir. . Wat kan ik hier aan doen?
    Heb de machine nog een keer op ontkaljen gezet, omdat het ontkalkingslampje maar bleef branden, maar de machine blijft maar doorgaan met het ontkalkingsproces en er loopt water vanuit een dun pijpje boven het waterreservoir terug in het waterreservoir. De machine uitgezet, want hij wordt heel warm, omdat hij maar blijft doorgaan met het ontkalkingsproces.

    1. Het klinkt alsof er iets misgaat aan de binnenkant van het apparaat. Ik kan hier op afstand weinig over zeggen. Het ligt misschien aan de buisjes/pijpjes in het liggen, maar als je niet weet waar deze zitten en hoe je deze veilig kunt vervangen, raad ik je sterk aan hem mee te nemen naar de winkel waar je je Senseo-apparaat hebt gekocht. Dit geldt dubbel als er nog fabrieksgarantie op zit. Dan kan de winkel hem (laten) repararen of vervangen. Het feit dat het apparaat heet wordt tijdens/na het ontkalken klinkt ook niet goed namelijk.

 9. Hoi,
  Ik heb het volgende.
  Ik krijg maar een half bakje koffie want het apparaat gaat vanzelf uit. Na een half bakkie gaat het apparaat dus gewoon uit!
  Moet hem weer opnieuw aan doen om weer verder te tappen.

  1. Hallo Kees, dat kan aan een aantal dingen liggen. Heb je het apparaat al ontkalkt? Het kan zijn dat de boiler door kalk oververhit raakt en dat het apparaat daardoor uitslaat. Ik heb ook gehoord dat de zogeheten elco (elektrolytische condensator) binnen de machine bol kan staan. Als je Senseo nog garantie heeft, zou ik hem naar het verkooppunt terugbrengen voor reparatie. Als je zelf handig bent (en vooral als de garantieperiode is verlopen), zou je op eigen risico de Senseo open kunnen maken en de elco vervangen indien deze bol staat of gescheurd is. Succes!

 10. Ik heb hier een Senseo 2 uitvoering. Het apparaat wil niet aan. Geen rode lampjes.
  Het snoer is goed, heb ik doorgemeten. Nieuwe condensator erin geslodeerd, C1. Helaas gaat nog steeds niet aan. Iemand een idee?

  1. Hallo Luc, wat naar (en raar) dat je Senseo het nu nog steeds niet doet. Ik zou zelf inderdaad ook eerst aan de condensator denken. Als een nieuwe het probleem niet heeft opgelost, zou ik er eens mee teruggaan naar het verkooppunt of contact opnemen met Senseo. Let wel: indien er nog garantie op het apparaat zat, is het mogelijk dat deze niet meer geldig is door deze zelfreparatie. Succes!

 11. Bij onze senseo gaat het waterreservoir, als ik een knopje geselecteerd heb, aan de bovenzijde open staan. Hij sluit dus niet meer aan aan de behuizing, en dus geen koffie.
  Als ik het waterreservoir op zijn plek druk, dan lukt het wel.
  Ik dacht eerst dat het eraan lag dat de padhouder niet goed erin zat, maar dat heb ik meermaals gecontroleerd.

  1. Dat probleem heb ik nog niet eerder gezien. Juist het tegenovergestelde, waarbij het deksel van de machine vacuüm gezogen werd of de deksel van de padhouder open bleef staan. Maakt het apparaat verder iets van geluid dat je kunt horen? Of doet hij helemaal niks wanneer de bovenzijde van het reservoir openstaat?

   Gezien hoe onbekend ik zelf ben met dit probleem, kan ik vooralsnog weinig anders adviseren dan dat je de machine meeneemt naar de winkel waar je hem hebt gekocht (of contact opneemt met Senseo en/of het online verkooppunt, indien van toepassing). Succes!

  1. Sluit het apparaat 100% af? Als er ook maar een beetje water ontsnapt en niet door de pad wordt geperst, heb je namelijk meteen waterige koffie. Loop daarnaast ook even de zeef aan de bovenkant na. Die moet ook goed schoongehouden worden zodat het water daadwerkelijk door de pad geperst wordt.

  2. Hallo, ja naar een antwoord hierop ben ik ook heel benieuwd. Ik heb pas weer een nieuwe Senseo aangeschaft. Maar wat wel vaker gebeurd, als je 2 Pfaffs gebruikt dus 2 kopjes houder. Dat de koffie heel waterig is. Voor de zoveelste keer moet je dan je koffie weggooien. Wie heeft dat ook. En hoe zou dat komen

   1. Goeiemorgen! Afhankelijk van welk model je precies hebt, heeft je Senseo-apparaat misschien een afstelschroefje aan de onderkant zitten. Hiermee stel je bij eerste generatie-apparaten de hoeveelheid water die gebruikt wordt in.

    Bij tweede generatie apparaten doe je dit door de stekker eerst uit het stopcontact te trekken, de knopjes voor 1 kop koffie en 2 kopjes koffie in te drukken (en ingedrukt te houden), en daarna de stekker weer in te steken. Laat de knopjes nu los, en je kunt hem instellen: het knopje voor 1 kopje koffie zorgt dat er minder water wordt gebruikt; het kopje voor 2 kopjes koffie zorgt dat er meer water wordt gebruikt. Zet hierna het apparaat uit en weer aan, en test hem even met een koffiepadje! Succes!

   2. Omdat mijn quandrante problemen heeft, had ik de Viva cafe gekocht en gelijk weer retour. Enorme slappe koffie. Ook wanneer je 2 maal op de knop drukt, is het wel iets sterker maar niet wat ik gewend ben van Senseo. Ben heel benieuwd of het bij u ook om de Viva cafe gaat

    1. Hoi Ria, ik heb de Viva kunnen retourneren (binnen 2 weken) Mocht je de Viva gekocht hebben bij een deelnemende winkel had Philips een actie 60 dagen proberen.

 12. Goedemorgen, Ik heb de Senseo Quandrante, sinds een poosje het volgende probleem:
  Geeft water stopt even (met herrie) geeft weer wat water stopt weer even tot het kopje gevuld is. Soms geeft hij klein beetje water en stopt gelijk. Na een reset meestal weer verholpen. (reset regelmatig nodig) Helaas helpt reset nu niet. Tijd voor een nieuwe? Of toch nog een oplossing?

  1. Goedemorgen Moniek! Heb je de padhouder al gecontroleerd? Het kan zijn dat deze verstopt zit. Je kunt dit verhelpen door met een houten satéprikker of een tandenstokertje het gaatje in het midden in te prikken. Baat dit niet, dan kun je je afhankelijk van de leeftijd van het apparaat beroepen op je garantie. Als deze al lang geleden verlopen is, zou het ook een kwestie van slijtage kunnen zijn. In dat geval is een vervanging misschien wel het beste idee. Ook elektronica heeft immers een houdbaarheidsdatum. Succes in ieder geval!

   1. Dank je wel voor de snelle reactie. Helaas ligt het niet aan de padhouder. Dan toch maar een nieuwe.
    Ik heb een bericht geschreven 9.18 uur. Dat bericht was bedoelt als antwoord /reactie van Tonnie. Ben heel benieuwd of het om de Viva cafe gaat. ( nu ik toch een nieuwe moet aanschaffen)

 13. ik heb net een nieuwe Viva gekocht, omdat de oude Viva halve kopjes gaf, resetten niet werkte, ontkalk als het lampje brand en een nieuwe pad houder gekocht.
  bij de nieuwe gelijk weer een probleem, kopjes worden echt te vol, waardoor slappe koffie en nu ook no het probleem dat ik het gelijk op moet drinken omdat het anders al te koud is.

 14. Hoi, Ik heb mijn Senseo (HD7820) gereset, maar nu doet hij helemaal niets meer! Aan/uit-knop blijft knipperen en display blijft leeg. Ik heb de reset nu al een aantal keren geprobeerd, maar het blijft nu zo. Heb ik de reset niet goed gedaan?

  1. Hallo Ivan, dat kan ik je zo niet zeggen. Heb je de knop voor 1 kop koffie nog even vastgehouden nadat je de stekker weer hebt ingeplugd (na de eerste 15 seconden de knop voor 1 kop koffie in te hebben gedrukt)?

  1. Een kant-en-klaar antwoord kan ik je niet geven. Het kan aan een weelde van dingen liggen: de pads die je gebruikt, waarmee je het apparaat ontkalkt (dit kan het plastic en het metaal in de Senseo aantasten), of misschien heb je het apparaat niet schoongemaakt vóór het eerste gebruik. Hiervoor vul je het waterreservoir tot ‘MAX’. Zet vervolgens een grote bak onder de tuit waar de koffie uitkomt, druk zowel de knoppen voor één als twee koppen koffie in en houdt ze vast, en druk daarna op de aan/uit-knop.

   Haalt dit de plastic smaak niet weg? Dan kun je nog proberen water van rond de 80 °C in het waterreservoir (tot ‘MAX’) te doen en dit een half uur te laten zitten. Daarna gooi je dit water weg, vul je het reservoir weer met normaal water en zet je je koffie. Hopelijk smaakt hij hierna zoals koffie hoort te smaken. Succes!

 15. Goedenavond,
  Ik heb vanmiddag de Senseo ontkalkt zoals ik het altijd doe. Na het ontkalken goed door laten spoelen. Nu wou ik toen straks een kopje koffie pakken maar blijft het lampje zoals gewoonlijk knipper. Maar hij geeft geen water en als ik hem reset hebt en dan weer aan zet spoelt ie hem eerst weer door. Maar dat water is ijskoud. Hij warmt het water ook niet meer op? Wat kan het probleem zijn ?
  Mvg daisy

  1. Aangezien je zegt vaker je apparaat probleemloos te hebben ontkalkt, ga ik ervan uit dat het een of ander aan de binnenkant van de machine is mis gegaan. Ik kan je niet met zekerheid zeggen wat precies. Wel ben ik na wat onderzoek ook erachter gekomen dat het aan de magneet in het reservoir kan lezen. Het kan zijn dat deze niet goed contact maakt, waardoor de lichtjes blijven knipperen. Om dit recht te trekken, gebruik je een koelkastmagneetje. Zet deze tegen de zijkant van het (gevulde) reservoir aan op de hoogte van waar het magneetje zit. Zoek nu even de juiste hoogte op. Kijk hiervoor naar het lampje: deze gaat langzamer knippen naarmate je dichter bij de juiste plek zit. Als hij blijft branden, zit je goed. Werkt dit, dan is je apparaat in ieder geval niet kapot! Zo niet, dan raad ik je aan het apparaat naar het verkooppunt te brengen voor reparatie of vervanging, mits je nog garantie hebt. Succes!

 16. Volgens de verkoper zou het aangeraden zijn om na elke tas koffie u reservaat leeg kappen en dan pas terug vullen als er weer een tas wordt gemaakt. Lijkt me onnodig? Wat is er van aan?

  1. Dat is hoogstwaarschijnlijk overdreven, inderdaad. Men raad bij auto’s ook aan om voor en na elke rit het oliepijl te controleren, maar dat doen de meeste mensen ook niet. Het is vast zo dat je door het reservoir leeg te laten lopen minder snel kalkophoping en dergelijke krijgt, maar erg praktisch in het dagelijks gebruik is het niet. Ik denk dan ook niet dat die verkoopman verwacht dat kopers dat advies daadwerkelijk volgen (of dat hij/zij het zélf überhaupt volgt). 😅

 17. Lampje waterreservoir blijft knipperen. Ontkalkt, met magneetje langs vlotter gegaan. Reservoir heen en weer bewegen en lampje is weer normaal. Maar ik ben er wel klaar mee en wil een nieuw waterreservoir aanschaffen. Zal het probleem dan opgelost zijn?

  1. Hallo Marian, dat is inderdaad goed mogelijk. Als je garantie is verlopen, is het in ieder geval een goedkopere optie dan meteen een reparatie uit te laten voeren of een heel nieuw apparaat te kopen. Houd er echter wel rekening mee dat het ook aan de elektronica van het apparaat kan liggen. Een nieuw reservoir helpt dan niet en een reparatie door een vakman is dan wél geboden. Je merkt het vanzelf als je het nieuwe reservoir erin zet… Ik hoop dat het hiermee echter opgelost it. Succes!

 18. Hallo Luca,
  Ook hier al enige dat ik probeer mijn Philips Senseo type HD 78 20 weer aan de praat te krijgen, dat lukt me echter niet! Ook heb ik vaker hoger genoemde tips gedaan, maar bied geen soelaas. Je schrijft verder over de vlotter of het magneetje dat die misschien vast zit, ik heb de indruk dat het dat niet is. Dan zeg je iets over het magneetje dat misschien verroest is. Heb ook niet de indruk, maar als het dat zou zijn, hoe haal ik er dat dan uit en plaats ik een nieuw? En waar koop ik een ander magneet? Dank voor je reactie, want wat zou ik blij zijn als mijn Senseo het weer doet!
  Mia

  1. Hallo Mia, balen dat je zo’n problemen heb met je Senseo-apparaat! Je kunt hier een nieuw magneetje kopen dat geschikt is voor jouw model. Onderaan staat ook een link naar een bestand met uitleg over hoe je de magneet moet vervangen. Succes! Ik hoop dat dit het probleem oplost.

  1. Hoi Manuela, dat komt misschien door kalkophopingen. Hierdoor kan het water niet goed weg, vooral als er te weinig of helemaal geen druk meer op het water staat, waardoor het stil blijft staan in plaats van door te sijpelen. Heb je de laatste tijd het apparaat nog ontkalkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *