Help! Het Deksel van mijn Senseo is Vacuum Gezogen

senseo vacuum gezogen repareren
Mariska

Mariska

Blogger, tekstschrijver en webshop eigenaar Mariska tref je niet snel zonder laptop in handbereik ... behalve wanneer ze afgeleid wordt door haar beertjesachtige Pomeranians. De resultaten van haar werk als toetsenbordsoldaat vind je hier op Paarshuis.

Inhoudsopgave

Na het nodige snoozen van de wekker ben je uit bed gekomen en wil je de dag goed beginnen. Dat kan niet beter dan met een lekkere kop koffie, toch? Ietwat slaperig loop je naar je trouwe rakker: het Senseo-apparaat.

Je pakt een koffiepad en wilt die in het Senseo apparaat doen. Je trekt aan de hendel van het apparaat, maar er gebeurt niets. Je zet meer kracht, maar nog steeds geen beweging. Paniek slaat toe: het deksel van je Senseo apparaat gaat niet meer open! Is je Senseo vacuüm gezogen? Wees gerust; hulp is hier.

Ik begrijp de neiging om je Senseo een flinke zet uit het raam te geven en naar de dichtstbijzijnde koffietent te rijden, maar er is een vreedzame oplossing.

Dit heb je nodig om je Senseo weer open te krijgen

De diagnose: je Senseo is vacuüm gezogen. Het vacuüm opheffen en je Senseo weer kunnen openen is gelukkig niet al te ingewikkeld. Je hebt nodig:

  • Eigenwijs Senseo apparaat
  • Platte schroevendraaier
  • Schaar
  • Tiewrap

Producent Philips zegt dat je apparaat niet vacuüm is gezogen, maar dat de padhouder verstopt zit. Het advies van Philips om je Senseo weer open te krijgen? Aanzienlijke kracht uitoefenen. 

Dat kan, maar brengt ook weer risico’s met zich mee. Daarom leg ik hier de vreedzame methode uit.

Senseo vacuüm gezogen

Stap 1: Haal de stekker uit het stopcontact

Je wilt niet een onbruikbaar koffiezetapparaat én een stroomschok. Zorg dat je apparaat de tijd heeft gehad om compleet af te koelen voordat je verder gaat met de rest van de stappen!

Stap 2: Verwijder het waterreservoir

Haal het waterreservoir uit de Senseo. Haal vervolgens met een schroevendraaier het achterpaneel los. Zet niet te veel kracht als onderdelen moeilijk los komen.

Stap 3: Haal het overlooppijpje even uit de weg

Als het goed is zie je nu een soort tuitje. Die zit helaas precies in de weg en moet even aan de kant. Je draait het overlooppijpje tegen de klok in voorzichtig los. Leg het aan de kant en vergeet niet om het pijpje later weer terug in de Senseo te draaien.

Stap 4: Het slangetje

Zie je een plastic, doorzichtig slangetje dat direct verbonden is met de uitvoer? Die moet je hebben. Aan het slangetje zit een tiewrap. Knip die tie wrap los. Kijk wel uit dat je het slangetje niet beschadigt!

De truc om het vacuüm op te heffen zit in deze stap! Haal het buisje voorzichtig los om de druk weg te nemen. Plaats het daarna terug en maak het weer vast met een nieuwe tiewrap.

Stap 5: Plaats alle onderdelen weer terug

Als het goed is kan je de padhouder van je Senseo apparaat nu weer open krijgen. Plaats natuurlijk wel alle onderdelen weer netjes terug. Als alles weer vast en dicht zit test je het Senseo apparaat uit. Hopelijk is het je gelukt!

Senseo deksel gaat niet open

Conclusie

Fijn om weer je Senseo apparaat te kunnen gebruiken! Het is een klusje dat moeilijker lijkt of klinkt dan het is. Wanneer je eenmaal gezien hebt hoe de onderdelen zitten, maak je het klusje af en geniet je in no-time weer van je koffie.

Heb je dit probleem wel eens eerder gehad of heb je een andere methode gebruikt om je Senseo padhouder weer te openen? Deel het met ons in de reacties.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *