De slowcooker: je kookt er de lekkerste gerechten mee zonder er moeite voor te doen. Je stopt de ingrediënten er ‘s ochtends in en wordt ‘s avonds verwelkomt door de heerlijke geur van je gerecht. Wat zijn de lekkerste slowcooker recepten om dit effect mee te bereiken? Je leest het hier! 🥘

Inmiddels maakt de slowcooker deel uit van vele keukens. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, dus erg verrassend is dat niet!

Je maakt de lekkerste Oosterse gerechten zoals bijvoorbeeld Indonesische Rendang of zoetzure kip in de slowcooker, maar weet je wat je nog meer maakt in de slowcooker? In dit artikel heb ik maar liefst twaalf recepten voor de goede slowcooker op een rij gezet voor je. Eet smakelijk!

Dit is het lekkerste Rendang recept dat ik tot nu toe heb gemaakt. Je braadt het vlees van tevoren wel even aan, maar daar blijft het verder bij. Verder kun je deze Rendang prima invriezen. Het is dan ook een prima idee om meer te maken dan wat je nodig hebt.

Dit recept komt van Susan Dullink en vind je hier.

Indonesische rendang in een bakje

#2 Mexicaans stoofvlees – OhmyDish

Dit recept van Véronique is bij mij thuis ook altijd een favoriet. Serveer in een wrap met wat salade. Gesneden tomaatjes en zure room maken het geheel af. Eet smakelijk!

Stoofvlees in een potje en op een wrap

#3 Zoetzure sesamkip – Dekokendezussen

Dit is een heel eenvoudig recept met een overheerlijk resultaat. Zoetzure kip is een welbekende klassieker. Vroeger maakte ik zoetzure kip altijd in de pan, maar met de slowcooker is de smaak veel voller. Dit recept heb ik bij De Kokende Zussen gevonden.

Zoetzure sesamkip in een bakje met broccoli

#4 Gehaktballetjes in tomatensaus – Slowfoody

Ik heb vaker gerechten gemaakt met de recepten van Slowfoody, maar dit recept is toch wel mijn favoriet van deze website.

Gehaktballetjes zijn hier bij iedereen favoriet en mocht je wat over hebben, dan eet je het de volgende dag op je brood. Je vindt het recept voor gehaktballetjes in tomatensaus op Slowfoody.

Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

#5 Goulash – Gabriëlla van Rosmalen

Goulash: weer zo’n all-time favoriet en vooral welkom op een koude winteravond. Filmpje erbij en genieten maar. Mijn favoriete goulash recept komt van Gabriëlla van Rosmalen en haar meeslepende blog.

Goulash op een bord met rijst

#6 BBQ Pulled chicken - Keukenliefde

Gezond én lekker. Je hebt vast wel eens pulled pork gemaakt. Dit is hetzelfde idee, maar dan net even anders klaar gemaakt! Ik vind het zelf erg lekker met een wrap of op een broodje. Het recept vind je bij KeukenLiefde.

Pulled chicken in een kommetje

#7 Boeuf Stroganoff – Marielleindekeuken

Opnieuw zo’n bekend gerecht, maar in een iets ander, nóg lekkerder jasje. Serveer deze Stroganoff met pasta of rijst en een heerlijke, gezonde salade. Het recept vind je bij Marielle.

Boeuf stroganoff op rijst

#8 Pittige kippenvleugeltjes - Aniek's kitchen

Dit gerecht is vol van smaak en perfect voor de mensen onder ons die van pittig eten houden.

Ben je geen fan bent van pittig eten, gebruik dan iets minder kruiden (met name de sriracha en chilipoeder). Aniek van Aniek’s kitchen heeft dit recept geschreven; je vindt hem hier.

Pittige kippenvleugeltjes met saus op een bordje

#9 Draadjesvlees – Vertruffelijk

Draadjesvlees maken in de slowcooker is supersimpel. Je hoeft het niet eens te snijden: het valt gewoon uit elkaar als het klaar is! Dit recept vind je op Vertruffelijk.

Draadjesvlees in een kommetje

#10 Hele kip – AshleyWillems

Hiervoor heb je wel een wat grotere slowcooker nodig (of een kleinere kip 😅), maar dan heb je ook wat. Serveer deze met geroosterde aardappeltjes en groente en je hebt een heerlijk gerecht. Dit heerlijke recept vind je bij Ashley Willems.

Geroosterde kip met kruiden

#11 Cashew Kip – Out mijn keuken

Mijn favoriete vlees gecombineerd met mijn favoriete snack: cashew chicken. Op Out mijn Keuken vind je dit heerlijke en eenvoudige recept.

Kip met saus op rijst

#12 Kip in tomatensaus – Betty's kitchen

Heerlijk op een winterse dag omdat het je doet herinneren aan de zomer! Tomaatjes, knoflook en heerlijk malse kip en dat allemaal uit de slowcooker. Het recept dat mijn voorkeur krijgt is  van Betty’s kitchen.

Kip in tomatensaus op rijst met groenten

The only real stumbling block is fear of failure. In cooking you've got to have a "what-the-hell" attitude.

Julia Child

Conclusie

Stel je voor: je komt thuis en wordt verwelkomd door Oosterse geuren, je schept op en geniet. Nadat je hebt genoten van je Indonesische Rendang eindig je met heerlijke cake. Je hebt zowel de Rendang als de cake op eenvoudig wijze bereid in de slowcooker. Klinkt dat niet als een droom?

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande recepten. Heb je zelf nog een heerlijk recept, laat dan hieronder een berichtje achter. 👇 Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?