De Lekkerste Slush Puppy Maak Je Zo

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Zelf een slush puppy maken is simpel!

De Lekkerste Slush Puppy Maak Je Zo

Slushy puppy’s zijn in allerlei smaken verkrijgbaar en hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn heerlijk verfrissend op een warme, zomerse dag. Als je wel eens ijs maakt met een ijsmachine, dan weet je dat dit beter smaakt dan ijs uit de winkel. Wist je echter dat je ook slushy puppy's maakt met een ijsmachine?

Hieronder kom je erachter hoe je dit het beste doet. Haal snel je ijsmachine uit de kast!

Magimix Gelato machine

Ingrediënten

Zorg dat je een goede ijsmachine in huis hebt. Een goed idee is deze altijd even schoon te maken voordat je hem gebruikt: vooral als deze al een tijdje ongebruikt in de kast staat. Je wilt geen stof in je slush puppy!

  • 225 g suiker
  • 950 ml koud water
  • 1 1/2 tl smaakextract (bijvoorbeeld aardbei)
  • 5 tot 10 druppels voedselkleurstof

Stap 1: Suiker oplossen

Voeg 950 ml water toe aan een kom en meng dit met 225 gr suiker. Roer dit met een garde, net zolang totdat het suiker is opgelost. Je mag geen suikerkorrels meer zien.

Klein bergje suiker

Stap 2: Het smaakextract en de kleurstof toevoegen

Voeg nu 1,5 tl smaakextract toe. Als je dit hebt gedaan, voeg je 5 tot 10 druppels voedselkleurstof toe. Hoe meer kleurstof je toevoegt, hoe intenser de kleur.

Stap 3: Het geheel in de ijsmachine doen

Giet je mengsel in je ijsmachine en wacht ongeveer 20 minuten. Je wilt voorkomen dat je slushy de consistentie van sorbetijs krijgt, dus laat het er niet te lang inzitten.  Als het na 20 minuten nog te zacht is, laat je het er wat langer inzitten. 

Stap 3: Geniet van je slush puppy

Schep je slush puppy in een mooi wijnglas en serveer met een rietje voor de ultieme slushy-ervaring! 🏝️

Stap 4: Experimenteer (optioneel)

Er zijn een aantal smaken die bij iedereen favoriet zijn. Denk aan frambozen, aardbeien, citroen en limoen of sinaasappel. Ook cola doet het goed en bubblegum is een favoriet bij kinderen. 

Nu ligt het voor de hand om je aardbeien slushie een rode kleur te geven en je limoen slushie geel of groen te maken. De kleurstof verandert echter niets aan de smaak: experimenteer met verschillende kleuren en maak bijvoorbeeld een cola slushie en geef deze een rode kleur. Of een citroen sushi met een blauwe kleur. Plezier gegarandeerd!

Een ander idee is om twee verschillende smaken en/of kleuren in één glas te doen. Hiermee krijg je een leuk effect.

Je maakt overigens ook slushy’s met een ijscrusher: deze zijn goedkoper dan de meeste ijsmachines.

Slushy Bij De Zee

Conclusie

Zo zie je maar: zelf een slush puppy maken met je ijsmachine is helemaal niet moeilijk! Mocht je nog goede tips of ideeën voor smaken hebben, laat dan hieronder een berichtje achter. Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Schrijftalent gezocht! 

Heb jij het in je? We zijn altijd opzoek naar nieuw schrijftalent. Klik op de knop om te solliciteren. 
Dat wil ik! 
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram