Help! Een smeervlek! Zo Krijg Je Smeer uit Kleding

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Zeg vaarwel tegen smeervlekken.

Help! Een smeervlek! Zo Krijg Je Smeer uit Kleding

De ketting van je fiets loopt er steeds af en heeft olie nodig, maar je staat op het punt weg te gaan en bent al laat. Toch nog even snel oliën... Oeps, te laat! Twee mooie smeervlekken maken nu onderdeel uit van je nieuwe jeans. Of toch niet? Geen nood! Hieronder vind je vijf tips om smeer uit je kleding te krijgen.

#1 Maizena

Strooi wat Maizena over de vlek en wrijf het in. Om het dieper in te laten dringen, kun je een beetje water toevoegen. Een minuut of tien later is de olie opgenomen door de Maizena en je broek is weer schoon!

Let op...

Gebruik Maizena alleen op lichte kleding. Op donkere kleding veroorzaakt Maizena al snel vlekken.

#2 Afwasmiddel en suiker

Gebruik een combinatie van afwasmiddel en suiker. Maak een mengsel van een beetje afwasmiddel en een theelepel suiker en wrijf dit met een oude tandenborstel in de vlek.

Is het een hardnekkige vlek? 😖 Gebruik dan ook een paar druppels ammoniak en wrijf het opnieuw in de vlek.

Blokjes boter op bakpapier. bovenaanzicht

#3 Margarine

Het klinkt wat gek, maar het werkt! Smeer de vlek in met margarine of halvarine. Bij hardnekkige vlekken smeer je beide kanten van de vlek in. Laat het daarna een uurtje intrekken. Vervolgens was je de vlek met water en zeeppoeder of met water en wat shampoo.

#4 Handzeep en zout

Smeer de vlek in met zeep en strooi er vervolgens wat zout overheen. Borstel de vlek met een oude tandenborstel en laat het goedje daarna een half uurtje intrekken. Vervolgens was je je kledingstuk zoals normaal in een goede wasmachine.

#5 Ossengalzeep

Gebruik wat ossengalzeep op de vlek en wrijf het in met een oude tandenborstel. Laat het een half uurtje weken en was je kledingstuk vervolgens zoals gewoonlijk in de wasmachine. Droog je kledingstuk eventueel in de droger als je haast hebt.

Fietsketting van gele fiets, bovenaanzicht

Conclusie

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je geholpen en heb je geen smeervlekken meer in je kleding. Heb jij nog een goede tip? Laat het ons dan zeker hieronder weten! Bedankt voor het lezen! 👋

Was dit artikel behulpzaam?

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram