Tassimo ontkalken? Volg deze eenvoudige stappen

tassimo ontkalken in eenvoudige stappen
Mariska

Mariska

Blogger, tekstschrijver en webshop eigenaar Mariska tref je niet snel zonder laptop in handbereik ... behalve wanneer ze afgeleid wordt door haar beertjesachtige Pomeranians. De resultaten van haar werk als toetsenbordsoldaat vind je hier op Paarshuis.

Inhoudsopgave

Het schiet er vaak even bij in, maar op een gegeven moment is de tijd om je Tassimo te ontkalken toch echt aangebroken. 

Met dit stappenplan is er geen reden meer om tegen dat klusje op te kijken. Het Tassimo apparaat eenvoudig ontkalken doe je zo!

Dit heb je nodig om de Tassimo te ontkalken

Wanneer het indicatielampje van het Tassimo apparaat gaat branden is het tijd in actie te komen! Je hebt hier niet veel voor nodig, maar het is handig om de benodigdheden voor het ontkalken bij de hand te hebben.

  • T-Disc
  • Ontkalkingsmiddel
  • Een beker of kom (minstens 500 ml) om het ontkalkingsresidu op te vangen
  • Een Tassimo die wel aan een ontkalkingsbeurt toe is
Koffiekopjes

Stap 1: Zet het apparaat aan

Zet het Tassimo apparaat aan en wacht tot alle lampjes branden. Dit betekent dat de machine gebruiksklaar is. Je kunt voor de zekerheid altijd even de Tassimo handleiding checken.

Stap 2: Leeg de watertank

Leeg de watertank van de machine en vul deze met de ontkalkingsoplossing. Check op de verpakking van jouw tabletten of vloeibare ontkalker hoeveel water erbij moet om de oplossing te maken.

Stap 3: Pak een opvangbakje

Plaats de kom of beker onder het kraantje waar normaal gesproken de koffie uit komt. Hiermee wordt het ontkalkingsmiddel opgevangen.

Stap 4: Tijd voor de T-disc

Doe de T-Disc in de houder, waar je gewoonlijk de koffie disc in zou doen. Zorg dat de kop goed dicht zit.

tassimo ontkalken in eenvoudige stappen

Stap 5: Druk op de starknop

Houd de startknop 5 seconden lang ingedrukt. Het ontkalken gaat nu beginnen! De machine is ongeveer 30 minuten bezig. Wanneer het stand-by knopje gaat branden is het proces klaar.

Stap 6: Spoel de watertank schoon

Om zeker te weten dat er geen schoonmaakresten in je Tassimo achterblijven, spoel je de watertank en het opvangbakje af. Vul daarna het waterreservoir en plaats die terug.

Stap 7: Spoel het apparaat na

Laat de Tassimo zichzelf doorspoelen. Doe de kop van het apparaat open en dicht, maar laat de T-Disc op z’n plek. Druk op de ‘start’ knop.

Om de smaak van je toekomstige kopjes koffie veilig te stellen kan je deze stap vaker herhalen.

Conclusie

Zo simpel kan het zijn! Een goed onderhouden en verzorgde machine gaat langer mee. Dat betekent nóg meer kopjes heerlijke koffie. 

Met een handig overzicht merk je dat het klusje zo geklaard is. Wat vind jij de beste tip om je Tassimo schoon te houden? Laat het weten in een reactie!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *