Het Scherm van je Tv Schoonmaken: Zo Doe Je Dat!

Woonkamer met tv op meubel
Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

Inhoudsopgave

Het is erg vervelend als het scherm van je tv vies is en je continue vettige vingerafdrukken en andere vieze plekken ziet. Geen nood! Ik leg je hieronder de beste manier om je tv-scherm schoon te maken uit. ✨

Kind Kijkt Tv, achteraanzicht

Dit heb je nodig

Er zijn speciale producten te koop om hardnekkige vlekken op het scherm mee te verwijderen, maar het is goedkoper om zelf schoonmaakmiddel te maken. Zelfs de beste tv krijg je hiermee schoon.

Het enige wat je nodig hebt, is azijn en water. Zitten er geen vlekken op je scherm, dan gebruik je alleen je microvezeldoekje. 

  • 2 microvezeldoekjes
  • Azijn
  • Water
  • Geduld

Stap 1: Maak een mengsel van azijn en water

Maak een mengsel van water en azijn. Het maakt hier niet uit of je water warm of koud is. Gebruik voor de helft water en voor de helft azijn. Je hebt niet veel nodig, want je gebruikt het alleen voor hardnekkige vlekken. Een glas met 250 ml is vaak genoeg. 

Stap 2: Maak je scherm schoon

Zorg ervoor dat je tv uit staat. Dit is niet alleen veiliger, maar je ziet beter wat je doet als je tv uit staat. Gebruik als eerste het microvezeldoekje om je scherm mee schoon te maken. Wrijf zonder teveel druk te zetten over het scherm heen. 

Als je teveel druk zet, loop je het risico dat je de pixels onherstelbaar beschadigt. Op de randen van de tv kun je wat meer druk gebruiken. Het zal je verbazen hoeveel stof zich hier verzamelt. Vergeet ook de achterkant van de tv niet terwijl je bezig bent!

Vrouw poetst de tv

Stap 3: Verwijder hardnekkige vlekken

Als je kinderen hebt, vind je continu vlekken op je tv. Ik zie mijn kinderen nooit aan de tv zitten, maar toch zitten er altijd vlekken op. Hoe deze op het scherm gekomen zijn is minder belangrijk dan hoe je ze er weer af krijgt!

Maak je microvezeldoekje vochtig met het mengsel van water en azijn wat je net gemaakt hebt. Zorg ervoor dat het doekje vochtig is, niet nat. Wring hem daarom uit voor gebruik.

Wrijf daarna voorzichtig over de vlek heen met de doek. Als de vlek weg is, wrijf je de plaats droog met een schoon, droog microvezeldoekje.

Conclusie

Hopelijk heb je dankzij de bovenstaande tips weer een stralend schoon tv-scherm. Heb je zelf nog tips of suggesties? Laat ze dan hieronder achter. Bedankt voor het lezen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *