Voegen Schoonmaken Doe je Zo!

Sylvia Leeuwenberg

Geschreven door: Sylvia Leeuwenberg

Schone voegen zijn nu eenmaal mooier!

Voegen Schoonmaken Doe je Zo!

De voegen in je badkamer of keuken gaan er na verloop van tijd minder netjes uitzien. Achtergebleven zeepresten en ander vuil verzamelt zich op het ruwe oppervlak van de voegen en er ontstaat soms zelfs schimmel. Om dit te voorkomen is het belangrijk om regelmatig je voegen schoon te maken. Hoe je dat precies doet, lees je hier!

#1 Met azijn en water

Wanneer je voegen nog niet erg vies zijn, volstaat een mix van schoonmaakazijn en water. Vul een sprayfles met 1/3 schoonmaakazijn en 2/3 warm water. Spray de mix op je voegen en laat het een paar minuten inwerken.

Vervolgens gebruik je een oude tandenborstel of een sponsje om de voegen mee schoon te borstelen. Dit mengsel is ook ideaal om je tegels mee schoon te maken, dus neem deze ook mee! Azijn is bovendien milieuvriendelijk.

#2 Met bleekmiddel

Een mengsel van water en chloor is ideaal voor hardnekkiger vuil. Zorg dat je oude kleding en rubberen handschoenen draagt.

Maak een mengsel van warm water en een beetje bleekmiddel (chloor). Een scheutje is voldoende. Je kunt hiervoor een sprayfles gebruiken, maar zorg ervoor dat je diezelfde fles niet voor andere doeleinden gebruikt. Chloor is een agressief goedje en gebruik je niet voor alle schoonmaakklusjes.

Spray de mix op de voegen, laat het een paar minuten inwerken en borstel ze schoon met een oude tandenborstel. Je ziet bijna direct het resultaat: de voegen worden weer wit. Spoel de voegen en tegels vervolgens goed af met water zodat er geen chloorresten achterblijven.

Witte tegels met roze accenten en iemand die erop staat. Bovenaanzicht.

#3 Met wasverzachter

Misschien niet het eerste product wat je pakt om schoon te maken, maar met wasverzachter krijg je je voegen goed schoon. Meng een klein beetje water met wat wasverzachter en borstel de voegen schoon met het mengsel. Je voegen worden niet alleen schoon, maar ze ruiken ook lekker! 🌸

#4 Met citroen, azijn en water

Heb je toevallig citroenen in huis? Dan zijn deze ook erg goed in het schoonmaken van je voegen. Bij voorkeur gebruik je verse citroenen. Maak een mengsel van versgeperst citroensap, een eetlepel azijn en een flinke scheut water. Hoe meer citroensap, hoe beter. Gebruik een oude tandenborstel om de voegen schoon te borstelen.

#5 Met kant-en-klare reinigingsmiddelen

De meest eenvoudige manier is om een kant-en-klaar reinigingsmiddel te gebruiken. Hou er rekening mee dat deze producten vaak duur zijn. Hier staat natuurlijk wel veel gebruiksgemak tegenover.

Zo is er een voegenreiniger van HG verkrijgbaar, maar ook Glorix heeft een effectieve voegenreiniger. Heb je tegels van keramiek, gebruik dan KF voegenreiniger.

Bruine tegels in een hoek vooraanzicht

Conclusie

Hebben je tegels schone voegen, dan ziet je hele badkamer (of keuken) er verzorgder uit. Ik hoop dat de bovenstaande tips nuttig voor je zijn. Heb jij nog een goede tip? Laat dan zeker een reactie achter! Bedankt voor het lezen 🙃

Was dit artikel behulpzaam?

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia Leeuwenberg

Sylvia is een 30-something moeder van drie jonge kinderen. Van stewardess tot account manager bij een bank, maar nu houdt ze zich vooral bezig met het schrijven voor Paarshuis. Als ze niet met de kids bezig is, leest ze graag fictie of is ze wel ergens buiten in de natuur te vinden. Altijd wel te vinden ergens op social media.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram